Hotti 0+0=0 ±0
sharb 0+1=1 ±0
Skywanker 1+1=2 ±0
zouzou (P) 1+0=1 ±0

ProLeaguen kausi 2/14 on enää vailla viimeisiä, ratkaisevia otteluita. Tällä kaudella liigan kahden parhaan joukkueen mittelöön selviytyivät runkosarjaykkönen, tälle kaudelle ProLeagueen murtautunut Brazil, ja runkosarjanelonen, viime kauden hopeamitalisti.
Runkosarjasuoritukset on unohdettu jo aikoja sitten - pudotuspeleissä pienet marginaalit ratkaisevat, ja vaikka finaalijoukkueilla olikin eroa runkosarjasijoituksessa ja -pisteissä, tulemme näkemään todella tasaiset finaalit kahden erittäin taitavan ja yhtenäisen joukkueen välillä.
Finaaliennakossa Brazil asetettiin ennakkosuosikiksi, mutta tämän hetkisen kunnon, tahtotason ja kokemuksen perusteella olen eri mieltä. Ensimmäisen kiinnityksen ja samalla ryöstön Brazilin kotiluolasta vie Exodus.

0:57 1-0 jiikeri (regu, Mumba)
Kova häkkärätilanne Exoduksen maalilla ja hetken pyörityksen jälkeen kiekko pelataan jiikerille, joka sijoittaa kiekon varmasti jäätyneen maalivahdin ohi.

2:16 brs tunkeutuu maalille, mutta maalivahti

2:43 1-1 zouzou (brs, Nede)
Hotti kirmaa maskiin, brs syöttää zouzoulle vapaaseen paikkaan ja läheltä siniviivaa lähtenyt pommi uppoaa verkkoon

4:36 Mumba karkaa puolittaiseen läpiajoon, mutta veto pysähtyy sivuverkkoon

5:30 Nede ja Hotti ryöstävät kiekon ylhäällä riskillä ja pääsevät hyvään tilanteeseen, Neden vetopassi on tarkka, mutta liian kova. Kiekko ei jää Hotin haltuun

Brazil saves 4 poss 42%
Exodus saves 4 poss 57%

Ensimmäisen erän alussa ote oli paremmin otteluun lähteneellä kotijoukkueella. Aggressiivinen ja itseluottamusta uhkuva hyökkäys toi kovalla paineellaan suuria ongelmia Exodus-puolustukselle, mutta erän edetessä voimasuhteet tasoittuivat.
Exodus sai aikaan hyviä hyökkäyksiä ja maalintekopaikkoja, joista yksi palkittiin. Finaalien ensimmäinen erä oli asiaankuuluvasti hermostunut, mutta jo tässä vaiheessa voidaan sanoa, että oikeat joukkueet ovat tämän kauden finaaliparina.

2.ERÄ

0:00 - 2:00 Brazil hönkii erittäin voimakkaasti hyökkäyssuuntaan ja pääsee vetopaikoille, mutta Exodus-puolustus pitää hyvin ruotunsa. Peliote on kuitenkin selvästi Brazililla.

5:00 jiikeri nousee kuin varkain b-pisteelle ja laukoo, tuloksetta

5:23 Vastahyökkäyksestä Hotti ja brs rakentavat 2vs1-hyökkäystä, puolustaja hoitaa

Brazil saves 1 poss 46%
Exodus saves 3 poss 53%

Varsinkin toisen erän alku oli vaarallista pyöritystä vierasjoukkue Exoduksen kenttäpuoliskolla, mutta hyvin järjestäytynyt Exodus-puolustus ja varmasti pelannut maalivahti suojelivat maaliaan takaiskuilta.
Brazilin voimakas hyökkäyspainotteinen peli avasi paikkoja vaarallisin ylivoimahyökkäyksin punamustille, mutta viimeiseen erään lähdetään todella jännittävissä tasalukemissa. Tällä hetkellä katsojamäärä finaalissa on ylittänyt jo kahdenkymmenen.

3.ERÄ

0:48 Exodus rakentaa lähes identtisen tilanteen kuin tasoitusmaalissa, mutta tällä kertaa zouzoun pommi kilpistyy puolustajiin

3:22 Mumba laukoo keskisektorilta, maalivahti torjuu

3:33 Mumba laukoo yläb-pisteeltä, maalivahti torjuu

3:47 regu laukoo keskisektorilta, maalivahti torjuu

4:18 Jälleen laukaus keskeltä, tällä kertaa veto viuhuu ohi. Kotijoukkue pyrkii yllättämään maalivahtia heikommistakin vetopaikoista

5:54 Vielä erän loppupuolella Hotti ja brs rakentavat vaarallisen maalintekopaikan, mutta peli tulee jatkumaan jatkoeriin

Brazil saves 3 poss 43%
Exodus saves 8 poss 56%

Myös kolmas erä painottui Exoduksen puolustusalueelle ja maalivahti joutui hikoilemaan urakalla.
Hyvin koko ottelun pelannut koko joukkueen Exodus-puolustus sai ohjattua Brazilin hyökkäykset kuitenkin niin, ettei todella vaarallisia vetopaikkoja nähty.
Jos kuitenkin sama pelin tahti jatkuu, tulee kotijoukkue Brazil olemaan vahvoilla ensimmäisen voiton viejäksi.

1.JATKOERÄ

0:26 zouzou, Hotti ja Nede tunkevat raivokkaasti maalille, ei tulosta

1:18 1-2 Nede
Nede nousee maalinkulmalle ja vie komeasti Exoduksen 0-1-finaalisarjajohtoon!

Ensimmäinen ottelu oli Brazilin hallinnassa, mutta vierasjoukkue ei hermoillut tai menettänyt keskittymistään vaan odotti kärsivällisesti paikkojaan.
Erittäin tiukka ja hyvätasoinen ottelu päättyi Exoduksen 1-2-jatkoaikavoittoon.

Tähdet:

*** Nede | Loistavaa puolustamista ja ottelun ratkaisijalle(ap:n tontilta) oikeutetut kolme tähteä