Breivik 1+1=2 ±0
EINIMEÄ (P) 0+2=2 ±0
jupazu 2+3=5 ±0
valzuu 5+2=7 ±0

ProLeaguen runkosarjan voittaja Monkeys ja toiseksi viimeisenä playoffeihin selvinnyt Tyhjäpuntit mittelevät näin sunnuntain myöhäisotteluissa toisesta finaalipaikasta loppuotteluihin jo selvinnyttä Exodusta vastaan.
Ensimmäinen ottelu päättyi selviin 8-3 -lukemiin, mutta Monkeysin puolustus osoitti haavoittuvaisuutensa, ja varsinkin ensimmäisessä erässä Tyhjäpuntit olisi voinut muuttaa pelin kulkua aivan toiseen suuntaan pussittamalla lukuisista maalipaikoistaan.
Suurin kysymys lieneekin, saako Tyhjäpuntit ennakkosuosikin vahvan hyökkäysvyöryn kuriin ja Monkeysin maalintekijät pois maalipaikoilta. Ensimmäinen erä tulee kertomaan paljon, ja jos Tyhjäpuntit pystyy nollaamaan edellisen kamppailun mielestään, voi toisesta välieräkamppailusta kehkeytyä varsin tiukka koitos.
Oma veikkaus: 2-5

1.ERÄ

1:10 Hyvän avauksen jälkeen Tea ja Kalu pääsevät 2vs1-tilanteeseen, mutta kiekkoa ei saada survottua häkkiin.

1:38 1-0 Kalu (Tea, Alamo)
Onesta, vahvasti haiskahti lagimaalilta.

1:58 1-1 shaun
Herrasmiesmäinen oma maali.

3:15 shaun laittaa koko Puntti-puolustuksen pakettiin, mutta ei saa kiekkoa häkkiin.

3:50 Sama mies irtautuu puolittaiseen läpiajoon, mutta yritys jää yllättävän vaisuksi.

5:25 2-1 Tea
Todella vahvan Monkeys-pyörityksen jälkeen Tyhjikset lähtevät vastahyökkäykseen ja Tealle pelataan paikka maalin eteen. Löysä laukaus yllättää maalivahdin ja kiekko helähtää reppuun

5:55 2-2 Darkpitt (shaun)
shaun pelaa Darkpitille paikan b-pisteitten väliin ja laukaus uppoaa varmasti sisään

Ensimmäistä erää värittivät Tyhjäpunttien uhkarohkea pelaaminen ja repaleinen puolustus sekä lukuisat Monkeys-maalipaikat. Ensimmäinen erä kuljettiin siis Apinoiden tahtiin ja ihmeen kaupalla lukemat säilyivät siedettävinä.
Tyhjäpuntit lähtivät taistellen otteluun, eikä vielä voi olla laisinkaan varma ottelun lopputuloksesta.

2.ERÄ

0:20 Hieno sommitelma vierasjoukkueelta, sivuverkkoon napsahtaa.

2:24 shaun nousee maalivahdin eteen, mutta molari torjuu huikaisevasti rannarilaukauksen.

3:21 2-3 shaun (Darkpitt)
Tyhjiksien heikko puolustustyöskentely kostautuu ja tarkka b-pistekuti uppoaa verkkoon.

3:42 3-3 Kalu (Tea, takapaksi)
Heti seuraavasta hyökkäyksestä Kalu pääsee hyvältä paikalta iskemään ottelun tasoihin!

4:35 3-4 RikuHahl (shaun, Darkpitt)
shaun syöttää vetopassilla Rikulle, jolla on helppo työ siirtää Monkeys takaisin johtoon.

Toinen erä noudatti samaa kaavaa ensimmäisen kanssa: Monkeys loi useita selviä maalintekopaikkoja, mutta useammilta häkeiltä vältyttiin.
Samaan aikaan Monkeysin puolustus ei ollut terävimmillään Tyhjiksien luodessa vastahyökkäyksiä, joten viimeiseen ja ratkaisevaan erään lähdetään vielä tiukista asetelmista.

2:49 3-5 shaun (EINIMEÄ)
shaun laukoo b-pisteeltä ja huikeasti pelannut maalivahti päästää helposti räpylän kautta.

3:22 3-6 shaun (Darkpitt)
Darkpitt pelaa shaunin läpiajoon ja rannarilla häkkiin.

4:02 4-6 takapaksi (Tea, Kalu)
takapaksi nousee vetopaikkaan ja kavennusmaali syntyy.

4:28 4-7 Darkpitt (RikuHahl)
Hyvä syöttö Rikulta ja Darkpitt rankaisee b-pisteeltä.

5:16 4-8 shaun (EINIMEÄ)
Tyhjäpuntit luovuttavat ja shaun iskee etukulmakuljetuksella.

Molemmista välieräotteluista päällimmäisenä mieleen jäi hulvaton havaiji-kiekko, jossa puolustus jätettiin armotta sivuseikaksi.
Monkeys selvitti tiensä finaaliin armottoman hyökkäyksensä avulla, mutta puolustuspelin tulee parantua roimasti, jotta myös kultamitalit pudotettaisiin Apinoiden kaulaan kauden päätteeksi.
Tyhjäpunteilla olisi ollut selvästi paremmat saumat kurinalaisemmalla ja tiukemmalla puolustuksella, mutta tällä kertaa Monkeysin vahvistettu hyökkäyskalusto repi heppoisen puolustuksen auki ja rankaisi yhteensä armottomat 16 kertaa.
Kaudella 1/14 finaalipari on siis Monkeys - Exodus, kun pronssiotteluun päätyvät MunQ Mania ja Tyhjäpuntit.