Royal Family 2 5 5
Phoenix RisingPhoenix Rising 4 1 6
Royal Family 43% 40% 40%
Phoenix RisingPhoenix Rising 57% 59% 59%
Royal Family lähti kauden viidenteen otteluunsa muuttumattomalla kokoonpanolla ja puhtaalla pelillä voitettuuaan jokaisen kauden ottelunsa. Phoenix Rising lähti puolestaan myös samalla kokoonpanolla, jolla kauden aikaisemmatkin ottelut on pelattu. Heidän rekordinsa ei kuitenkaan ole aivan yhtä puhdas, sillä alkukauteen on mahtunut kaksi ottelua, joista on tuloksena ollut pistemenetyksiä.

Ottelun alku lähti rullaamaan Phoenix Risingin hienoisessa painostuksessa ja noin puolen minuutin kohdalla göntsälle avautui ensimmäinen maalintekopaikka sinarin tuntumasta, kun byyrari oli peitetty hyvällä maskilla, mutta veto päätyi kuitenkin logoon. Royal Familyllä oli alkuun hieman hankaluuksia saada hyökkäyspeliään käyntiin, mutta vastavuoroisesti fiinixinkään myllytys ei avannut varsinaisia maalintekopaikkoja. Ajassa 2:47 Erik avasi kuitenkin kuin varkain ottelun maalihanat ja paitsion jälkeisestä aloituksesta fämili karkasi 2v1-hyökkäykseen, joka päättyi tarkkaan veetoon takakulmaan. Heti perään ajassa 3:12 fämili siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle, kun viiden tarkka veto b-pisteen tuntumasta painui vastustamattomasti tolpan juuresta perille. Royal Familyn peli-ilme piristyi huomattavasti maalien jälkeen ja nopeita hyökkäyksiä alkoi vyörymään fiinixin päätyä kohden. Mitään hallittua pyöritystä he eivät lähteneektään hakemaan, vaan nopeita ratkaisuja. Erän viimeisten minuuttien aikana oikeastaan kumpikaan joukkue ei saanut mitään merkittävää aikaan ja summeri soitti fämilin 2-0 taukojohdossa.

Ensimmäisen erän tilastomerkinnät:

1-0 Erik (SKTBS, viis)
2-0 viis (SKTBS, Erik)

Heti toisen erän alkuun viidelle tuli oman maalin edessä paha virhe, kun göntsä pääsi syötönkatkoon, mutta tilanne tuli liian nopeasti, eivätkä kädet käyneet tarpeksi tiuhaan, jotta ratkaisu olisi päättynyt muualle kuin sivuverkkoon. Fiinix aloitti erän kuitenkin kovalla karvaamisella ja ensimmäisen minuutin aikana niin teppo kuin Kaakurikin pääsivät maalin edestä yrittämään kiekon siirtämistä maaliin, mutta molemmat ratkaisut päätyivät byyrarin syliin. Ensimmäiset pari minuuttia mentiin täysin Phoenix Risingin tahdissa, eikä Royal Family päässyt kiekon kanssa kertaakaan keskialueen yli. Joukkuepuolustus kuitenkin ryhmittyi nopeasti paikoilleen ja fiinixilläkin oli hankaluuksia ylittää hyökkäyssinaria. Ajassa 2:33 fämili iski kuitenkin jälleen nopeasti ja SKTBSn divarilätty tavoitti Erikin takikselta, jolla oli helppo työ siirtää fämili jo kolmen maalin johtoon. Maalin jälkeen fämilin peli piristyi jälleen hieman, mutta fiinixin puolustus oli kuitenkin kerta toisensa jälkeen tiellä. Ajassa 4:04 puolustus kuitenkin rakoili ja SKTBS pääsi riistämään kiekon, hieman onnekkaasti tosin, hyökkäysalueella ja Erik viimeisteli hattutemppunsa onesta. Ajassa 4:29 hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen Erik pelasi SKTBSn yllättävän vapaaksi maalin eteen ja vetohämyllä SKTBS sai veskarin avaamaan etukulman, jonne kiekko myös löysi tiensä. Ottelu ratkesi jo oikeastaan toisessa erässä Royal Familyn kliiniseen viimeistelyyn.

Toisen erän tilastomerkinnät:

3-0 Erik (SKTBS, Eye)
4-0 Erik (SKTBS)
5-0 SKTBS (Eriks)

Kolmanteen erään ei jäänyt pelin kannalta enää paljoa jännitettävää, mutta Phoenix Rising aloitti kuitenkin jälleen terävästi ja göntsä pelattiin jälleen heti alkuun nokikkain byyrarin kanssa, mutta ratkaisu oli ottelun kulkuun nähden odotettu. Ensimmäisen parin minuutin aikana fiinix lähti hakemaan vimmatusti kavennusta, mutta Kaakkurin tolppalaukausta lähemmäksi maalia ei päästy. Fämili puolestaan pääsi jatkuvasti fiinixin ylihyökkäämisen turvin ylivoimahyökkäyksiin, mutta ehkä viiden maalin johtoasema oli vienyt parhaan terän viimeistelystä. Erän puolessa välissä villisika yritti hieman yltiöoptimisesti lähteä nostamaan kiekkoa jalalla, mutta yritys päättyi SKTBSn riistoon ja jälleen oli Erikillä paikka puolittaisesta onesta siirtää kiekko maaliin, mutta edes vetoa ei tällä kertaa nähty. Ajassa 4:01 göntsä onnistui viimeinkin tekemään pyörityksen päätteeksi fiinixin ensimmäisen maalin ja kaunisteli näin tulostaulua. Ja heti perään ajassa 4:29 teppo teki fiinixin toisen maalin, päästen vetämään avopaikasta maalin edestä. Ajassa 5:58 Royal Familylle aukesi vielä 2v0-hyökkäys, jossa osat vaihtuivat tällä kertaa niin päin, että Erik syötti SKTBSllä ja tämä viimeisteli ottelun loppunumerot. Ottelun kolmas erä noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin edellistekin, fiinixillä oli kiekonhallinta, mutta fämilin tiukka puolustus piti vastustajan poissa parhailta maalintekopaikoilta, kun taas joukkueen hyökkäys käytti armottomasti hyödyksi maalintekopaikkansa.