ExodusExodus - TyhjäpuntitTyhjäpuntit 4-3

Alamo (P) 0+0=0 ±0
Kalu (P) 2+1=3 ±0
Sepikynä (P) 1+2=3 ±0
Tea (P) 0+3=3 ±0

Näin myöhäisessä sunnuntai-illassa tullaan ratkaisemaan ProLeaguen kauden 2/2014 finaalipari.
Tässä otteluraportissa tullaan käymään läpi runkosarjan neljänneksi sijoittuneen Exoduksen ja kuudenneksi kivunneen Tyhjäpunttien välinen ensimmäinen välieräkamppailu.
Tähän asti ainoalla puhtaalla playoff-suorituksella suoriutunut kotijoukkue Exodus lähtee hienoisena ennakkosuosikkina välieräpariin, mutta kuten aina pudotuspeleissä, erot ovat pienet ja ratkaisun avaimet löytyvät tämänhetkisessä kunnossa.
Kummaltakin joukkueelta löytyy ratkaisijoita ja varmoja puolustuspään pelaajia. Viime aikaisen kunnon, runkosarjasijoituksen ja täysin puolueettoman näkemyksen myötä tuomarin aina niin tarkka veikkaus kääntyy punamustan Exoduksen puoleen.
Oma veikkaus: 4-1

1.ERÄ

4:54 1-0 Hotti (brs, Nede)
brs pelaa hienosti Hotille maalin nurkalle, joka veivaa kylmästi kiekon ohi Tyhjäpuntti-maalivahdin!

EXO saves 3 poss 58%
TP saves 0 poss 41%

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet lähtivät ikään kuin tutustuen toisiinsa ja erittäin hyvät maalipaikat jäivät vähiin.
Vierasjoukkue Tyhjäpuntit sai aikaan parempia vetopaikkoja, mutta yleisesti ottaen erä oli erittäin tasainen.
Loistavan oivallisen hyökkäyksen myötä kotijoukkue sai arvokkaan maalin johdon ja etulyöntiaseman seuraaviin eriin, jotka toisaalta voivat muuttaa hyvinkin pelin kulkua.

2.ERÄ

00:58 1-1 Kalu (Sepikynä, Tea)
Sepikynä laukoo tulisesti b-pisteeltä ja Kalu survoo maalivahdin antaman reboundin sisään

1:10 Kalu laukoo hyvin kohti etukulmaa, maalivahti torjuu

3:35 Sepikynä survoutuu alueelle väkisin, mutta Kalu unohtaa itensä liian kauaksi aikaa maalivahdin alueelle

3:52 2-1 zouzou (brs, Nede)
Jälleen erittäin hyvä syöttö brs:ltä zouzoulle b-pisteitten väliin, ja ylemmänpakin kauhea moukku löytää raon takaylänurkasta

4:22 Kalu pääsee yrittämään b-pisteeltä, ei maalia

5:08 2-2 Sepikynä (Kalu, Tea)
Kalu syöttää Sepikynälle ja tulinen laukaus läheltä maalia uppoaa sisään

5:25 2-3 Kalu (Sepikynä, Tea)
Sepikynän tarkka vetopassi löytää Kalun, joka laukoo joukkueensa johtoon!

EXO saves 4 poss 53%
TP saves 3 poss 46%

Toisen erän alussa vierasjoukkue lähti hakemaan aktiivisesti tasoitusmaalia ja lopulta saikin haluamansa.
Hyvin paikkansa hyödyntänyt Exodus pääsi pari kertaa hyvin alueelle ja onnistuikin maalinteossa, mutta vierasjoukkueen hyvä hyökkäysten hidastaminen toi päänvaivaa punamustille.
Toinen erä meni niin pelisuoritusten kuin maalienkin osalta Tyhjäpunteille ja joukkue saikin väännettyä yllättävän vahvasti itsensä johtoasemaan.

3.ERÄ

0:35 3-3 Hotti
Hotti näyttää osaamistaan nousemalla röyhkeästi maalinkulmalle ja tykittää kiekon takanurkkaan tasoittaen ottelun

3:33 brs syöttää hyvin Hotille, joka laukoo kohti etukulmaa - tuloksetta

EXO saves 0 poss 65%
TP saves 3 poss 34%

Niukalti maalintekopaikkoja tarjonnut kolmas erä oli lievää kotijoukkueen hallintaa; satunnaiset vierasjoukkueen hyökkäykset hoituivat Neden johtamalta puolustukselta varmasti,
Nopea tasoitusmaali herätti myös Tyhjäpuntit, eikä Exodus päässyt ensimmäisten erien tapaan enää helposti maalintekosektorille, vaan koko joukkueen puolustus heti puolustuksiin lähdöissäkin toimi hyvin.
Hotin itsevarman suorituksen myötä ottelu siirtyy jatkoeriin.

1. JATKOERÄ

0:19 Heti erän alusta brs pelaa pomppivan kiekon itselleen vetopaikkaan, mutta kiekko pyörii lavan ohi

0:45 Tämän otteluparin voittaja tulee kohtaamaan runkkisykkösen Brazilin!

2:02 Jälleen maalintekopaikka brs:llä, maalivahti koppaa b-pisteitten välistä lähteneen vedon

3:05 Hyvä Exodus-karvaus tuottaa hyvän maalintekopaikan, ei maalia

3:22 4-3 Hotti
Hotille pelataan kiekko maalinkulmalle ja peli päättyy varmaan laukaukseen verkon perukoille!

Ensimmäinen välieräottelu tarjosi erittäin mallikasta hyökkäystoimintaa: molempien joukkueiden puolustus oli hyvällä tasolla, mutta maalinteko sujui erittäin hienosti molemmilta joukkueilta.
Tasaisen väännön jälkeen erittäin hyvän ottelun pelannut Hotti ratkaisi pelin joukkueelleen ensimmäisessä jatkoerässä.

Tähdet:

*** Hotti | Ratkaisija, erittäin tärkeät kaksi viimeistä maalia. Tehokasta peliä muutenkin
** Sepikynä&Kalu | Todella vaarallinen hyökkäyskaksikko
* brs | Mahtavia syöttöjä ensimmäisissä erissä, kolmannen erän hukatut maalintekopaikat tiputti suorituksen tason kuitenkin viimeiseen tähteen. Ottelun parhaimmistoa siitäkin huolimatta
Tuomari: Ratakses
Lisätty: 02.06.2014 00:35