Tilastot

Rowdy RascalsRowdy Rascals - Crystal SpiritCrystal Spirit 2-2

Tehopisteet

Rowdy RascalsRowdy Rascals
monsteri 0+1=1 ±0
pöynäke 0+1=1 ±0
Reckless 0+0=0 ±0
Rowdy (E) 2+0=2 ±0

Crystal SpiritCrystal Spirit
Bigi 0+1=1 ±0
Blitzen (E) 1+0=1 ±0
Khana (E) 1+0=1 ±0
säkkiäijä 0+1=1 ±0

Raportti

Liguemittelöä tarjolla keskiviikko-illan viihdykkeeksi. Vastakkain ovat Rowdy Rascal ja Crystal Spirit. 

1. Erä

Mittelö pyörähtää käyntiin, harmikseni en kuitenkaan kerennyt näkemään kumpi voitti tuikitärkeän ensimmäisen aloituksen.
FääF murtautuu laidasta b-pisteelle ja vetää, tämän kuitenkin veska hoitaa.
Kaksi minuuttia menty, FääFin laukauksen lisäksi paikkoja ei ole juurikaan ollut.
2.45 1-0! Rowdy(1+0)-FääF(0+1)-pöynäke(0+1) - Kovan kulmpainin jälkeen FääF passaa Rowdyn nokikkain veskan kanssa ja kiekko varmasti sisään.
Heti maalin jälkeen pöynäke pääsee puolittan läpi, hyvä kuti häneltä, mutta veska hoitaa tällä kertaa.
Rowdy-merkkisesti mennään, FääF tällää viiksien tuntumasta, Rowdyjen epäonneksi suoraan logoon.
Khana pääsee kaksi kertaa kokeilemaan varsin hyviltä paikoilta, tällä kertaa tuloksetta.
Erän loppuun pöynäke on päästä läpi, mutta yritys kuivuu kasaan pöynän turhan voimakkaaseen zippiin.

2. Erä

Toiseen erään! Taas missasin aloituksen :(
Rowdyt myllyttää ensimmäisen minuutin, mutta maalipaikoille ei ole ainakaan vielä asiaa.
Anarcho kokeilee b-pisteen kaarelta, tulinen kuti vihuu kuitenkin ohi.
Rowdyt iskee nopeasti vastaan, Rowdy pääseekin nokikkain veskan kanssa, mokke torjuu kuitenkin takakulmaan suuntautuneen vedon.
9.08 1-1! Blitzen(1+0) - Blitzen murtautuu laidasta hieman yllättäen vetosektoriin ja kiekko komeasti takakulmaan!
Heti maalin jälkeen Khana passaa kulmasta Anarchon loistavaan vetopaikkaan, mutta Hasek torjuu loistavasti!
10.24 1-2! Khana(1+0)-Bigi(0+1)-Anarcho(0+1) - Bigi tykittään viivasta, Khana on ensimmäisenä riparilla ja zippaa kiekon maaliin.
CRS on oiristynyt ottelun edetessä huomattavasti, Rowdyilla on tällä hetkellän hieman vaikeuksia, erätauko tulee hyvään saumaan.
Tasoitus käy lähellä, viimeisillä sekunneilla FääF ampuu kiekon tolppaan!

3. Erä

Kolmanteen erään. Saa nähdä pystyykö CRS jatkamaan hyvää peliään, jota esittivät toisen erän loppupuoliskon vai kokoaako Rowdyt rivinsä. Kohta se nähdään.

Blitzen nappaa kiekon aloituksesta omilleen. Khana murtautuu samantien laidalta alueelle ja hakee zipillään Blitzeniä.
Reckless pommittaa viivasta kohti tyhjänä ammottavaa maalia, mutta CRS-puolustus ottaa mustelmia hanakasti.
FääF zippaa aloituksesta Rowdylle kiekon, joka pommittaa päin veskaa.
pöynä ja Rowdy pääsee 2vs1-hyökkäykseen, tuloksena melko tuhnu veto veskarille.
3min menty, tähän asti hieman tylsempi erä kuin aiemmat!
15.38 2-2! Rowdy(2+0) - CRS lyö pitkän. Aloituksen jälkeen pientä sählinkiä, Rowdy kiittää ja wristaa kiekon maaliin!
Anarcho kokeilee keskeltä,tällä kertaa Rowdyjen puolustus blockaa kiekon.
Bigi avaa Blitzenin ja Khanan 2vs1-hyökkäykseen, Blitzen hakee lättyä luukulle, jonka veska katkoo.

*** Blitzen mielestäni varsin pirteä esitys. Kiekollisena varsinkin todella hyvä peli!

** FääF Molemmissa päissä kenttää melko vahva esitys.

* Rowdy Iha ok, teki kaks häkkii. Hakeutui hyvin paikoille, joista parempana päivänä olisi voinut tehdä maali-pari enemmänkin.

 

Salmingin huomiot:

- Kiinnitin erityisesti huomiota vierasjoukkueesta Blitzeniin. Kyseinen herrasmies nähtiin JäSyn riveissä Eliittiliigassa, mutta valitettavasti tuolloin pelaajan odotukset ja meidän hänelle tarjoama rooli eivät kohdanneet aivan täydellisellä tavalla, mutta pisteet silti siitä, että tuolloin Dason-nimimerkillä pelannut Blitzen hoiti ruutunsa ammattimaisesti.

- Avauserässä Crystal piti kiekkoa 60% ajasta, mutta silti peliä hallitsi kotijoukkue Rowdyt, vaikka se ei pitänyt kiekkoa. Se puolusti laadukkaasti ja vain kertaalleen Khana pääsi murtautumaan laidasta puolittaiseen läpiajoon. Solidi esitys kaiken kaikkiaan avauserässä Rowdyilta, mutta silti sen pitää seuraavissa erissä pyrkiä pitämään kiekkoa hieman enemmän, koska muutoin ottelusta tulee henkisesti hyvin pitkä ja raastava.

- Toinen erä oli sitten tasaisempi tilastojen valossa. Torjunnat 4-4 ja hallinta 46-53. Maalit kuitenkin vierasjoukkueelle 0-2 ja peli kahden erän jälkeen 0-2. Mikä muuttui? Ei oikeastaan mikään oleellisesti. Kotijoukkueen pakka vain alkoi rakoilemaan hieman enemmän ja Blitzenin tasoitusmaalin jälkeen Khana-Bigi-Anarcho -kolmikko teki nopeasti perään toisen osuman. Toki aivan viimeisillä sekunneilla FääF pääsi laukomaan B-pisteeltä, mutta laukaus osui tolppaan. Tuollaisia nukahduksia ei saa johtoasemassa missään nimessä tulla erän viimeisillä hetkillä. Rowdyt pääsi siis tuossa 3v1-hyökkäykseen, mutta ei kyennyt iskemään kiekkoa maaliin. Päätöserässä Rowdyjen pitää olla aktiivisempia ja tulla ulos kuorestaan enemmän. Toki se teki sitä jo toisessa erässä, mutta nyt sen pitää tulla vielä enemmän ja samalla huolehtia toista erää paremmin kenttätasapainosta, jotta vierasjoukkue ei pääse iskemään ratkaisevaa kolmatta osumaa.

- Päätöserän ensimmäiset kaksi minuuttia kotijoukkue olikin aktiivinen ja sai syöttöketjuja aikaan hyökkäysalueella. Mutta, sitten nuori Reckless antaa yleisön parin publakommentin häiritä keskittymistä ja kommentoi "bännii duma". Ei näin, vaan pidä se fokus siinä omassa tekemisessä, vaikka pari vahinkohuutelua yleisöstä tulisikin. Tuollainen kommentti antaa vastustajalle kuvan siitä, että henkinen tasapaino järkkyy ja silloin tasoitusmaalin iskemiseen tulee ylimääräistä käsien tärinää. Tässä pelissä kuitenkin Rowdy tasoitti 2-2:een reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Tässä vaiheessa alusta asti peliä seuranneet muistavat allekirjoittaneen tulosveikkauksen 2-2. Jaws kysyi pidänko sitä varmana, mutta vastasin, että en missään nimessä, koska kyseessä on vain oma näkemykseni. Viimeiset kaksi minuuttia erästä menikin molemmilta joukkueilta sitten enemmän tai vähemmän pitkien syöttöjen roiskimiseksi, joka ei ole yllätys. Se on inhimillistä, kun ei uskalleta enää pitää kiekkoa keskialueella kiekonmenetysten pelon vuoksi. Tämä on yksi osa-alue, joka erottaa huippujoukkueet keskinkertaisista. Kaiken kaikkiaan loppunumerot 2-2 ovat pelin kuvan mukaiset hyvin pitkälti. Tasaiset kiekkojoukkueet ja molemmilla oli omat hallintajaksonsa ottelun aikana. Vuoristoratamaisuus otteluiden ja erien sisällä on sellainen teema, johon molempien joukkueiden tulee jatkossa kiinnittää huomiotaan. Ja vielä loppuun sitten arvio Blitzenista, joka oli meikäläisen tarkan seurannan alla yhteisen historian vuoksi. Hyvää tekemistä molempiin suuntiin. Pääpaino oli pelin edetessä yhä enemmän mielestäni puolustussuunnassa, mutta mies onnistui kuitenkin tekemään yhden maalin ja se on alemmalta hyökkääjältä hyvä suoritus aina. Perusvarma suoritus ilman suuria virheitä, mutta toisaalta ne aivan loistosuoritukset jäivät maalia lukuun ottamatta vähiin. Kelpo esitys osana joukkuetta.

Kiitos Salmingille, vaikka nolasitkin minut "pienillä huomioillasi".

 

Tietoja
Tuomari: Jaws
Lisätty: 02.09.2015 22:11

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.