Sinut on kutsuttu joukkueeseen Las Vegas

Lehdistötiedote

Johdanto

Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa – Tämä lehdistötiedote kertoo päävastuuhenkilön mielivaltaisen kasvutarinan joukkueesta, joka on altavastaajan asemasta aina raivannut tiensä ylöspäin.

Nykyisen päävastuuhenkilön aikakausi alkoi kevättalvella 2022, ei suinkaan joukkueesta Las Vegas, vaan edelleen divarissa tahkoavassa joukkueessa KooKoo. Jenbb:n oli tarkoitus nostaa oma joukkueensa virallisesti kiekkokartalle, ja Superliigan alaisuuteen. Jenbb kutsui pelaajien 2.nickejä joukkueeseen pelaamaan rennolla otteella harjoituspelejä. Yksi näistä pelaajista oli allekirjoittanut. Toinen tämän tarinan kannalta oleellinen pelaaja oli Statham.

Joukkueessa riitti potentiaalisten pelaajien 2.nickejä, mutta kun lähdettiin kyselemään vakavasti pelaajia tulevaan Kiekko Cupiin, oli vastaus usein kielteinen.

Stathamilla oli kuitenkin joukkue, Las Vegas. Las Vegas oli pelannut 2.divaria kaudella 1/2022, mutta tuo tarina ei jatkunut enää kaudelle 2/2022. Joukkueen runko oli kuitenkin edelleen olemassa, ja se herätettiin henkiin. Jenbb oli tehnyt päätöksensä lähteä Stathamin kelkkaan, ja joukkueessa oli vielä tilaa yhdelle hyökkääjälle. Tähän luonnollisesti pyydettiin allekirjoittanutta. Hetken emmittyään allekirjoittanut vastasi kutsuun myönteisesti.

Ok, you are now a member of Las Vegas.

 

Joukkueen muodostuminen

Joukkueen runkopelaajiin kuului ensimmäisessä Kiekko Cupissa tepi, Jenbb, Statham, Pasiphae, Lepe. Lähes kaikki pelit tahkottiin kuitenkin kokoonpanolla Pasiphae – Jenbb – tepi – Statham. Pelaaminen otettiin tosissaan, mutta ei vakavissaan.

Matka jatkui divarikarsintojen jälkeen Superliigan 1.divariin. Kesän 2022 aikana huomattiin, että nykyisissä runkopelaajissa on valtavasti potentiaalia suorittaa jäällä paremmin kerta toisensa jälkeen. Tässä vaiheessa ryhdyttiin joukkueen sisällä tavoittelemaan parempaa menestystä harjoitusotteluissa, ja sitä kautta divarissa.

Joukkueen divarikokoonpanoon liittyi nykyisiinkin runkopelaajiin kuuluva Deranged. Ilmeisesti tavoitteellinen ympäristö, ja jokaisen yksilön suuri menestymisen halu näkyi joukkueen sisällä ja houkutteli Derangedin mukaan.

Joukkueen perusrunko oli valmis, mutta Jenbb:n poistuttua joukkueesta ensimmäisen kauden jälkeen, oli tuossa vielä tilaa yhdelle pelaajalle. Tähän kokeiltiin useita vaihtoehtoja, mutta lopulta pitkäaikaiseksi ratkaisuksi tähän saatiin sovitettua autoplay-jyrä cirelli (zlibi).

Las Vegas oli muodostunut: tepi, Statham, Deranged, Lepe, Pasiphae, cirelli.

 

Pitkäjänteisyys joukkueen kehityksen tukena

Joukkueen sisällä vallitsi halu voittaa, halu kehittyä, halu muodostaa oma, ja joukkueen tulevaisuus omalla tekemisellä ja yhteistyöllä. Potentiaalia oli, ja ainakin joukkueen sisällä kaikki tiedostivat sen.

Harjoitusotteluissa pystyttiin haastamaan ketä tahansa. Harjoituspelejä etsiessä me ei vältelty parempia joukkueita. Me välteltiin heikompia. Haluttiin kohdata vain ja ainoastaan pelin parhaita joukkueita, koska meidän näkemyksessä se oli ainoa tapa, jolla me voitaisiin joskus olla yksi heistä.

Deranged taisi jossain vaiheessa suurinta kehityskautta mainita jotakuinkin näin:

”En ole koskaan pelannut näin kovatasoisessa joukkueessa”

Ainakin allekirjoittanut tajusi tässä vaiheessa, että me ollaan joukkueena menty kokoajan eteenpäin, ja me tehdään oikeita asioita menestyksen saavuttamiseksi.

Las Vegas ei ole ikinä ollut kovinkaan yksilötaitava joukkue, mutta jokainen runkopelaaja on myös yksilöllisellä tasolla riittävän vahva luomaan joukkueesta pelottavan vastustajan muille joukkueille. Joukkueen sisäisten palavereiden saattelemana me ollaan luotu oma pelitapa, usko omaan tekemiseen, määritetty yhdessä millainen joukkue me haluamme olla, ja miten me tulemme pääsemään siihen pisteeseen. Jokainen joukkueen runkopelaaja on sanallisesti tai sanattomasti sitoutunut yhteiseen tavoitteeseen. Juuri tämä sitoutuminen on saanut meidät kausi toisensa jälkeen jatkamaan yhdessä tämän saman projektin toteuttamista.

Nykyisen joukkueen sisäisissä taktiikkapalavereissa ollaan katsottu maalivideoita. Aluksi onnistumisiin ja virheisiin puututtiin raskaammalla kädellä. Discord täyttyi maalivideoista pelaajien hyvistä, ja huonoista suorituksista. Näitä katsottiin, analysoitiin, kommentoitiin, ja naurettiin yhdessä. Joukkueen vastuuhenkilöt ovat keskenään analysoinut kokonaisia eriä, ja jopa otteluita. Asioiden kriittinen tarkastelu on saanut aikaan kehityksen. Joukkueen sisällä tästä on tullut normi, jokainen suhtautuu omaan tekemiseen sopivan kriittisesti ja vie omaa toimintaa eteenpäin. Virheistä ja onnistumisista ei tarvitse enää puhua samalla tavalla kuin aiemmin, sillä jokainen nykyinen runkopelaaja on ollut remmissä jo sen verran pitkään, että tiedostaa heti kun itse jossain tilanteessa olisi voinut toimia paremmin.

Yhteistyö on tehnyt muodostanut meistä joukkueen Las Vegas.

 

Kehityskäyrä – Tähän asti jokainen kausi on ollut edeltäjäänsä menestyksekkäämpi

3/2022 – Divarikarsinnat – Nousu divariin

3/2022 – Divari #9

1/2023 – Divari  #6 – Playoffeissa ulos puolivälierissä

2/2023 – Divari #4 – Playoffeissa ulos välierissä

3/2023 – Liigakarsinnat – Nousu liigaan

3/2023 – Liiga #12

1/2024 – Liiga #8 – Playoffeissa ulos puolivälierissä

2/2024 – Liiga #? – Jatkuuko noususuhdanne?

 

Allekirjoittanut pyysi jimin (HC SpeddyCat pvh, 1/2024 Superliigan kultaa, 1/2024 paras alempi puolustaja) näkemystä 1/2024 puolivälieräsarjasta Las Vegasia vastaan.

jim kommentoi seuraavasti:

”Kissojen legendaarisella kultakaudella puolivälierissä vastaan tullut Las Vegas on hyvä esimerkki joukkueesta, joka pelaa tiiviisti yhdessä. Maaleja tai maalipaikkoja ei anneta ilmaiseksi, josta vielä erityismaininta Derangedille, jonka tasonnosto viime kausien aikana on ollut merkittävä.

Vaikka playoff-sarja päättyi kissojen 3-0 otteluvoittoihin, se ei täysin kuvasta sarjan luonnetta. Vaikka laukaukset maalia kohti meni sarjassa suurin piirtein tasan, me kuitenkin onnistuimme tekemään maalit paremmalla prosentilla. Jääkiekko on kuitenkin viime kädessä maalintekopeli.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka sarjasta mentiin suoraan kolmessa pelissä jatkoon, se ei tullut missään nimessä helposti. Jos olisimme hävinneet näissä playoffeissa yhdenkin ottelun, se olisi voinut tapahtua missä sarjassa tahansa.”

 

Raoul Duken salkku – Jokainen yksilö on tärkeä osa meidän joukkuetta

tepi – Päävastuuhenkilö, pelinrakentaja.

Pelinrakentajan roolissa tepi pystyy luomaan itselle, ja muille tarvittavat maalipaikat jokaisen ottelun voittamiseksi. Pyrkii omalla pelitavallaan avaamaan tilaa joukkuekavereilleen.

Statham – Joukkueen omistaja, vastuuhenkilö ja maalitykki

Stathamin maalintekovaistoon voi luottaa tilanteessa kuin tilanteessa, ei ole ikinä virhe syöttää tälle kaverille kiekko vetopaikkaan. Käsittämätön kyky toimittaa kiekko maaliin mitä ihmeellisimmistä tilanteista.

Deranged – Toinen vastuuhenkilö, luottopakki

1vs1 => Dera hoitaa. 2v1 => Dera hoitaa, 3v1 => Dera hoitaa, 4v1 => Dera hoitaa. Deranged on puolustuksen muuri, kun ylempi puolustaja ja/tai hyökkääjät mahdollistavat vastustajalle vaarallisia vastahyökkäyksiä. Kiekon aliarvostetuin paras puolustaja.

Lepe – Runkopelaaja, arvokas osa joukkuetta

Autoplay-Jyrä#1. Yksi joukkueen aktiivisimmista pelaajista, jonka formiin voi aina luottaa. Suorittaa vaikuttavasti niin alempana, kuin ylempänäkin pakkina. Lepen uskollisuus joukkueetta kohtaan on käsin kosketeltava.

cirelli – Runkopelaaja, taitava suorittaja

Autoplay-Jyrä#2. Joukkueen yksilötaitavin pelaaja ja ratkaisijaluonne, joka osaa tehdä maaleja, luoda maalipaikkoja ja johtaa vastustajia harhaan. Mitä tärkeämpi peli, sitä paremmin cirelli suorittaa.

Pasiphae – Runkopelaaja, tilastotieteilijä

Pasiphae mahdollistaa muun joukkueen täyden keskittymisen pelaamiseen. Pitää huolen siitä, että joukkueen sisällä ollaan tietoisia millaisia tuloksia tulevista otteluista edellytetään, jotta voidaan saavuttaa playoff-paikka, ja sitä kautta taistella mestaruudesta.

Tulevaisuus – Mitä seuraavaksi?

Suurin ja nopein kasvu joukkueena on jota kuinkin jo takana, olemme onnistuneet luoda joukkueen ja pelitavan jolla on kaikki menestyksen avaimet omissa käsissään. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen, ja edelleen joka kausi me odotetaan itseltämme enemmän, ja parempaa suorittamista.

Olemme kuitenkin jo tässä vaiheessa joukkueena kehittynyt paljon, todella paljon. Tämä projekti on ollut todella palkitseva, mutta myös todella uuvuttava. Toistaiseksi ainakin allekirjoittanut on ottanut hieman rennomman otteen tähän projektiin, ja mennään nyt taas rennolla mielellä eteenpäin. Tosissaan tavoitellaan voittoa, mutta ei oteta tappioita liian vakavasti. Pidetään huoli että pysymme joukkueena, millaiseksi olemme kasvaneet tässä parin vuoden aikana.

Nähtäväksi jää, milloin tämä tarina päättyy. Kestääkö se siihen asti, että joku sammuttaa valot hallista? Kausi kerrallaan. Pelin ollessa nykyisessä kuolevassa tilassa, näin tiiviissä kokoonpanossa jokainen meidän runkopelaaja on todella arvokas, myös tulevia kausia ajatellen.

 

Kunniamaininnat – Runkopelaajien lisäksi joukkuetta täydentäneet pelaajat.

Jenbb, RST, mcrambo, Stana, laspa, napzz, Roussel, mehumake, Japezu, Määd

 

P.S. Bein maksa velat

Tietoja
Kirjoittanut: tepi
Joukkue: Las VegasLas Vegas
Julkaistu: 27.03.2024 13:03
Luettu: 503 kertaa

Kommentit (6)

Griezmann, 27.03.2024 20:52

Moro tepi

tepi, 27.03.2024 22:27

Moro! Mitä kuuluu

raiq, 28.03.2024 13:39

Sua ei oo koskaan kutsuttu joukkueeseen Las Vegas

RikuHahl, 28.03.2024 16:47

Moro tepi

tepi, 28.03.2024 18:15

Ootko kateellinen raiq?

Mos RH

Griezmann, 30.03.2024 11:06

Moro RH :D

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.