Rise of the Liverbirds

Lehdistötiedote

Liverpool Liverbirdsin kasvutarina 2.divarin häntäpään joukkueesta 1.Divarijoukkueeksi

 

Eletään vuoden 2017 lokakuun loppua. Liverpoolilla on nyt takanaan yli kolmesataa peliä Maikolin järjestämässä, epävirallisessa, Kataja Cupissa joka järjestettiin v.2016-2017 ja alan tosissaan pohtimaan että mitä tämän jälkeen pitäisi joukkueeni kanssa tehdä. Johtokunta on ilmoittanut juuri kirjoituksessaan että Superliigaan on tulossa uusi sarja nimeltä Power League. Joukkueen keulahahmoihin ja hyviin kiekkoystäviini kuuluvat Duchene ja Salah olivat kanssani samaa mieltä että kannattaisi hakea tähän sarjaan ja näin päästä mukaan viralliseen kilpailuun. Powerliigan tarina kesti loppujen lopuksi vain kaksi kautta jonka jälkeen joukkue jäi muutamaksi kaudeksi vain harkkaamaan, kunnes kaudeksi 2/19 syntyi jäädäkseen sarjataso nimeltä 2.divari. Kauteen lähdettiin harkkaa pelanneiden pelaajien kanssa tavoittelemaan kauden ensimmäisiä onnistumisia. Sijoitus runkosarjan päätteeksi, yhdeksäs.

Tätä runkosarjan yhdeksännettä sijaa ollaan valitettavan usein saavutettu 2.divarissa, mutta en koskaan luovuttanut haavettani saada joukkueeni pelaamaan ylemmälle sarjatasolle. Minulle henkilökohtaisesti on tärkeää että joukkueessa on aina hyvä ja asiallinen meininki. 

Kausi 3/19

 

Kauteen 3/19 lähdimme toiveikkaana ja tavoitteena hakea sitä pudotuspelipaikkaa ja sitä kautta taistelemaan mestaruudesta. Apuun värvättiin Doughty josta on tullut allekirjoittaneelle erittäin hyvä kaveri vuosien saatossa ja jota olen pitänyt myös mentorinani. Tämän lisäksi eme, jonka haastattelu tulee myöhemmin tässä kirjoituksessa, saapui seuraan. Duchene palasi hyökkäykseen ja Liverbirdsin peli näytti paljon paremmalta kuin ekalla kaudella. Ensimmäinen pudotuspelipaikka näki runkosarjan päätyttyä päivänvalon jossa vastaan asettui kauden 3/19 2.divari mestari Sinappikone. Niukan 3-2 sarjatappion jälkeen lähdettiin positiivisilla fiiliksillä seuraavaan kauteen. 

 

Vuodet 2020 ja 2021 - Koronaa ja pettymyksiä

 

Vuodet 2020 ja 2021, mitä ne toikaan Liverpoolille tullessaan. Kahteen vuoteen mahtui toden teolla pettymyksiä; korona sairastumisia joillekin pelaajille ja ailahtelevia suorituksia 2.divarissa. Mukaan mahtui tappioita ja myös murskatappioita. Kesälomia heti runkosarjan päätyttyä kaudesta toiseen. Joukkueen itseluottamus oli kadonnut, miestä meni ja miestä tuli. Mieleeni heräsi muutamia negatiivisia mietteitä: onko pelaamisessa enää järkeä? pitäisikö vain luovuttaa? Voisin sanoa että olen nähnyt kaiken mitä 2.divari voi tarjota ja nähnyt monentasoisia pelaajia sekä joukkueita joilla on monia kausia takana divarissa sekä liigan puolella ja ovat saaneet siellä menestystä. Kun miettii välillä niitä tasoeroja jota on kokenut alimmalla sarjatasolla, sitä alkaa miettimään vääjämättäkin hieman liian negativiseen sävyyn että pärjäänkö edes täällä? Toisaalta, ajoittaisia toivon väläyksiä oli kuitenkin ilmassa joka jaksoi pitää toivoa yllä tuleviin kausiin. Kuten Liverpool FC:n seurahymnissä lauletaan: "When you walk through a storm, hold your head up high, and dont be afraid of the dark". 

 

emen mietteet ajastaan Liverpoolissa

 

"Mähän tulin Liverpooliin kaudelle 3/2019. Silloin oli hyvä porukka kasassa ja tuloksena puolivälierässä tiukkaakin tiukempi 3-2 sarjatappio kauden päätteeksi mestaruutta juhlineelle Sinappikoneelle. Sen kauden jälkeen olikin omalta osaltani aika hiljaista, seitsämään kauteen 39 ottelua, joista suurin osa satunnaista pullaajan roolia. Kaudelle 1/2024 lähdin jokseenkin samoissa asetelmissa ja 3.jakson jälkeen saldona olikin jälleen yksi pelattu ja yksi pull vuoro. Viimeisellä jaksolla oli muistaakseni jotain aktiivisuus pulaa, tai jotain, jonka seurauksena jouduin kentälle ja hävittiin tahmea matsi KiVaa vastaan. Sen jälkeen revanssista voitto, ja 11 ottelun voittoputki ja loppu onkin historiaa. Joukkueena ollaan koettu kans melkoinen kasvutarina 2.divarin vakiintuneesta häntäpään joukkueesta 2.divarin voittajaksi ja jopa ihan varteenotettavaksi vastustajaksi 1.divariin. Viime kausi oli huikee, kemiat natsasi porukalla hyvin ja päästiin oikeastaan jokaiseen poffisarjaan altavastaajana, paineettomana pelaamaan. Kaikki se vähättely mitä koettiin poffien aikana oli vaan bensaa liekkeihin meidän kohdalla". 

Stay tuned for part two jossa käydään läpi mm. viime kauden mestaruutta ja tämän kauden ensimmäisiä viikkoja.

 

 

Tietoja
Kirjoittanut: Firmino
Joukkue: Liverpool LiverbirdsLiverpool Liverbirds
Julkaistu: 24.03.2024 15:05
Luettu: 280 kertaa

Kommentit (2)

Feroz, 25.03.2024 10:10

Cama Liverbirds!

P.Ton87, 25.03.2024 14:57

Pelasko liverit epävirallisia aloittelian liigaa ja amaliigaa? Entä kliigan järkkäämä A-liiga ja superin power? 

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.