Lehdistötiedote

Kisastudio - kevättä kohti

Kävelen hallin käytävää pitkin kohti pohjoispäädyssä sijaitsevaa lehdistösalia. Hallin käytävien reunoilla sijaitsevissa vitriineissä on muistoja yli kahdeksan vuoden ajalta. Jokaisen pelaajan ensimmäisessä maalissa käytetty kiekko, vanhoja game-worn pelipaitoja, lehtileikkeitä haastatteluista ja käytävän pimeimmässä kohdassa haalean pronssiset Superliiga-mitalit kaudelta 2/2017. Aikaa vanhojen muistelulle ei kuitenkaan nyt ole, vaan astelen käytävän päässä olevasta ovesta sisään. 

Aikaisesta ajankohdasta huolimatta Kisastudion lehdistösali on lähes täyteen pakkaantunut. Seinällä pölyä keräävä vanhan liiton elohopeamittari näyttää sisätilan Celsius-lukemiksi 27 astetta ja rapiat. Paikalla on lähinnä lehdistön edustajia, mm. Ilta-Sanomien lutkan maineessa oleva suvakkitoimittaja Allihuuppa Johansson ja Kiekkoliigan puolelta Peter Suka, jonka ranteessa hopeinen Citizen-kello näyttää ajaksi 09:06. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Perinteikkään Kisastudion runkosarjan päättävä lehdistötilaisuus on alkamassa. Pitkän pöydän takana istuu iso liuta Kisastudion henkilökuntaa. Lehdistötilaisuutta läsnäolollaan kunnioittaa tietysti päävalmentaja Reijo Kyrpälehto, selostaja Joseph Cock, Texasista kotoisin oleva fysiovalmentajamme Richard 'Dick' Tilt, sekä pöydän keskellä istuva General Manager taikuri. Pelaajia edustaa kapteenin virkaa toimittava anton sekä tulokaspuolustaja Kaarto.

"Pahoittelemme pientä myöhästymistä", yskäisee Kyrpälehto avatessaan tilaisuuden.

"Joukkueen kausi on ollut, sanotaanko, normaali", toteaa Kyrpälehto toimittajien uteluun kuluvasta kaudesta.

"Ollaan voitettu ne kenet on pitänytkin ja muutama tappiokin on mahtunut sekaan. Joukkeen rutiini on niin hyvällä tasolla, että peruspelillä kaatuu iso osa vastuksista. Peruspelillä ei kuitenkaan kaikkia vastuksia voita ja pari notkahdusta on nähty, mutta ne kuuluu pitkään runkosarjaan", Kyrpälehto jatkaa.

"Yksittäisessä runkosarjapelissä ei tarvitse olla hyvä. Riittää kun on paras paikallaolijoista", Kyrpälehto
päättää.


Reijo K. Kyrpälehto, Kisastudion päävalmentaja.

Lehdistöä kiinnostaa kovasti myös kauden aikana koettava fyysinen rasitus. Fyysinen rasitus on koetellut eritoten puolustuspäätä ja GM-taikuri oli pakotettu tekemään hankintoja ohueen pakistoon. Pitkien neuvotteluiden jälkeen GM-taikuri sai Kiekkoliigassa pelaavan Anaheim Mighty Ducksin Kaarron irrotettua joukkueen vahvuuteen juuri kauden kynnyksellä. Joukkue oli valmis. 

"Näin vanhalla corella ei voi jauhaa neljällä sylinterillä koko kautta läpi, mikäli haluaa, että eväitä on jäljellä pudotuspeleissäkin", valaisee ensimmäistä kauttaan, sekä uusia harjoitusmetodeita joukkueeseen tuonut fysiovalmentaja 'Dick' Tilt.

"Kuormaa on jaettu mm. FääFin ja pökäleen kesken. Norris-puolustaja Muzzinia ja luottopakki Spearsia on myös käytetty puolustuspään rotaatiossa. Vanhoista mohikaaneista ainoastaan Jaska ja anton ovat pukeneet kaikkiin peleihin"

"Aiemmilla kausilla joukkue ei ole saanut parhainta ja terävintä nelikkoa jäälle ratkaisupeleihin, ja siihen on ehdottomasti tultava muutos mikäli pyrkii tavoitteeseen. Siksihän minut on palkattu", Tilt viivaa päättäväisesti. 

"Olisin mielelläni säästänyt siirtokassan pelimerkit vasta treidien takarajalle, jotta olisimme voineet vahvistaa joukkuetta pudotuspelejä silmällä pitäen. Pelaajistosta on kuitenkin kuulunut soraääniä uuvuttavan runkosarjan rasituksesta, joten käteni olivat lopulta sidotut ja jouduin hankkimaan tuoretta verta jo kauden alla. Joukkueen runko on ollut jo vuosia hyvässä balanssissa, mutta runkoa on silti toisinaan uudistettava. Voisin ottaa verrokiksi vaikka maastohiihdon. Tuoretta verta elimistöönsä pumppaava hiihtäjä saavuttaa 95% suorituksen sijaan 100% suorituksen. Sama pätee jääkiekkojoukkueen rakentamiseen", GM-taikuri lisää heittäytyen vertauskuvainnolliseksi.

Lehdistötilaisuus on edennyt jo siihen pisteeseen, että on aika päästää myös ne jäätiköiden todelliset soturit ääneen. anton ja Kaarto valpastuu hetkessä, kun on pelaajien vuoro vastata toimittajalauman kysymyksiin. 

"Hyvin ja luottavaisin mielin", anton aloittaa vastaten IS:n suvakkitoimittaja Allihuuppa Johanssonin kysymykseen siitä, millä mielin joukkue lähtee pudotuspeleihin.

"Kyllä nää kevään pelit vaan on hienoa aikaa kiekkoilijalla. Pelit sekä kentällä että munareissa kovenee, niin kyllähän se sytyttää", päättää anton oman osuutensa.

Joukkueeseen äärimmäisen hyvin sopeutunut Kaarto on pelannut todella vakuuttavan runkosarjan. Viime kaudella parhaimmalle alemmalle puolustajalle jaettavan Norris Trophy -palkinnon pokanneen Muzzinin kirittäjäksi haettu monissa liemissä keitetty rutiinin ruumiillistuma Kaarto onkin raivannut tiensä välittömästi ykköspariin. Lähes kaikki runkosarjapelit pelannut Kaarto onkin vahva ehdokas tämän kauden Norris-kisaan. 

"Joukkueeseen ja sen pelitapaan on ollut helppo sopeutua. Pelitapa tukee hyvin vahvuuksiani ja on ollut mielekästä pelata, kun hommat jäällä rullaa mallikkaasti. Pakkipari Jaskan kanssa kemiaa on ollut päivästä 1 lähtien ja yhteispeli paranee päivä päivältä mikä lupaa hyvää loppukautta ajatellen", saa Kaarto sanotuksi pienen pohdinnan jälkeen äänessään erittäin harkitseva ja hillitty sävy.

"Norris-asiaan en kommentoi. Asia ei ole minun päätettävissä ja fokus on tiukasti kokoajan vain ja ainoastaan seuraavassa pelissä", Kaarto naulaa.

Lehdistösali täyttyy kohinasta ja puheensorinasta journalistien siirrellessään jakkaroitaan ja kuiskutellessa keskenään samalla pakaten muistiot ja kynät mappeihin ja kansioihin. Myös Kisastudion henkilökunta kiittelee läsnäolijoita ja alkaa tekemään lähtöä, onhan tänään taas yksi hikinen työpäivä edessä niin harjoitusjäällä, että toimistotiloissa. Yksi toimittaja vielä kuitenkin nostaa Otteluennakot.com mainoskynäänsä merkiksi, että jokin asia vielä vaivaa hänen mieltään. Kohina ja hälinä lakkaa olemattomaksi, kun Kiekkoliigan Peter Suka saa kysytyksi, joko te ensi kaudeksi haette Kiekkoliigaan?

Kisastudion edustajista ainoaksi paikalle jäänyt GM-taikuri vastaa välittömästi pieni virne kasvoillaan:

"Aika näyttää"

Kirjoittanut: Bull's Hit
Julkaistu 18.01.2019 09:06
Luettu: 625 kertaa

Kommentit
kesä2018 18.01.2019 16:45
Löytyypä paljon munaa henkilökunnasta. Suurimpana mulkkuna toki GM taikuri. Big up
superb 21.01.2019 04:29
Hyvä kirjoitus, kerrankin !
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2019