Lehdistötiedote

Meidän kautemme

Kulunut Superliigan kausi on sisältänyt paljon kaikenlaista, mutta pääasiassa Golden Knightseistä tullaan muistamaan surkeat tulokset ja vaikeudet otteluiden pelaamisessa deadlineen mennessä. Toivottavasti olemme kuitenkin antaneet itsestämme positiivisemman kuvan käytöksemme suhteen kuin edellisellä kaudella. Muista poiketen emme saaneet sanktioita 3. jakson kahdesta pelaamattomasta ottelusta, mikä aiheutti keskustelua päätöksestä. Koska näyttää vahvasti siltä, että myöskään viimeisellä jaksolla emme ehdi pelata kaikkia otteluita, on taas tehtävä selvitys syistä ongelmien takana. Samalla haluan herättää keskustelua pelimme tulevaisuudesta.

Täysin yllättäen ja pyytämättä Golden Knights tuli minun harteilleni juuri uuden kauden kynnyksellä. Olisin toki muutenkin toiminut päävastuuhenkilönä tämän kauden, mutta aivan eri syistä. Ainoa syy oli se, että halusin hillitä joukkueemme nuorta perustajaa. Sovimme, että joukkueen perustaja ei lisää tai poista pelaajia kokoonpanosta ilman lupaani ja asiat tehdään muutenkin yhdessä. Tavoitteenani oli saada kasaan ryhmä pelaajia, jotka nauttivat yhdessä pelaamisesta ja löytävät jonkinlaisen yhteisen pelitavan. Tuloksilla ei niin väliä, kunhan vietetään aikaa rakkaan pelin parissa. Kasassa oli nippu aktiivisia pelaajia, mutta yhteinen pelitapa oli täysin hukassa. Silti saavutimme edelliskaudella joitakin voittoja sekä taistelimme pudotuspeleissä tasoomme nähden varsin hienosti.

Marraskuun ollessa lopuillaan kaikki näytti Golden Knightsien osalta kohtuullisen hyvältä. Marraskuun viimeisenä sunnuntaina, päivää ennen tämän kauden alkua tapahtui jotain hyvin valitettavaa. Kun kirjauduin sisään peliin, olin saanut yksityisviestin Falcolta. Hän kysyi, jatkammeko Superliigassa joukkueen perustajan kadottua bittiavaruuteen. Hämmennyin, huomasin olevani joukkueen omistaja. Minä, joka pelailin muutamana päivänä viikossa ap:ta ja välillä tiimipelejä tai jopa liigaa. En ollut suostunut antamaan puhelinnumeroani joukkueen silloista whatsapp-ryhmää tai vastuuhenkilöiden vastaavaa varten, koska tämähän on vaan nettipeli ja joukkueessa oli alakoululaisia, joille en todellakaan numeroani anna. Sattumalta olen töissä alakoululla.

Melko nopeasti selvisi, mitä oli tapahtunut. Ei se mitään, meillähän on ihan mukava porukka edelleen kasassa, ajattelin. Harmi vaan, että muutamat joukkueen perustajan tunteneet lopettivat pelin pelaamisen kokonaan. Eivät kirjautuneet kuukausiin. Lopulta kyllästyin ja siivosin joukkueesta turhia pelaajia. Ensimmäisellä jaksolla todellisuus iski karusti: Vaikka kaikkien inhoama joukkueen perustaja olikin poissa, uusia tulijoita ei liiemmin ollut. Muutamia toki, mutta heikot tulokset karkottivat aktiivisimpia pelaajia pois. Yksi meni Power Liigaankin. Pari olisi tullut takaisin, jos liigan säännöt olisivat sen sallineet. En tuntenut oikeastaan ketään koko joukkueesta, vaikka joitain pelejä olinkin pelannut parin kanssa. Koska vapaaehtoisia vastuuhenkilöitä ei ollut, anoin johtokunnalta poikkeuslupaa toimia ainoana vastuuhenkilönä. Sain luvan 2. jakson loppuun saakka ja joulun jälkeen sitä jatkettiin loppukaudeksi.

Ensimmäisellä jaksolla pelasimme viisikolla, joista neljä oli hyökkääjiä ja minäkin lähinnä yp. Toisella jaksolla sain värvättyä Hapun hätäavuksi, mutta pian kävikin ilmi että kyseessä on joukkueen ehdoton runkopelaaja. Kors oli yhtäkkiä ainoa hyökkääjä, valtava kiitos hänelle aktiivisuudesta, kunnes hätätilanteella perustellen sain Kiekkoliigaakin pelanneen Zapotekin palaamaan eläkkeeltä yhdeksi päiväksi auttamaan. Urakoimme reilussa vuorokaudessa seitsemän ottelua ja näytimme, että kyllä täällä tehdään kaikki mahdollinen ansaitaksemme saada jatkaa Superliigassa. Kiitos myös Essenselle, joka siirtyi alemman puolustajan paikalta pykälää ylemmäs ja osoitti olevansa kohtuullinen uhka hyökkäyspäässä.

Kolmas jakso oli lopuillaan ja tilanne tuttu: Otteluita oli pelaamatta reilusti, mutta aktiivisia pelaajia ei kertakaikkiaan ollut. Käytin hirveästi aikaa kahlaamalla paikalla olleita pelaajia läpi ja etsimällä edes jonkin aikaa pelanneita pelaajia niin liigan ulkopuolelta, Power Leaguesta kuin pari kertaa jopa muista Superdivaria pelanneista joukkueista. Tuloksetta. Sain kymmeniä vastauksia, mutta suurimpaan osaan ei vastausta kuulunut. Laskin rimaa, kyselin ap:ssa kaikilta joilla ei ollut liigakokemusta. Omiin taitoihin ei luotettu eikä haluttu tulla häviämään. Aikaa tai motivaatiota ei ollut. Eräs olisi ollut valmis siirtymään Liigasta Divariin pelastamaan meidät, mutta säännöt estivät. Viime hetkillä kape tuli auttamaan ja saimme pelattua osan otteluista. Anoimme Montrealille luvan pelata yhden ylimääräisen ottelun 3. jaksolla, jotta ehtisimme pelata mahdollisimman paljon. Varmalta näyttänyt hylkäys koko sarjasta vaihtui armopalaan: Kahdesta pelaamattomasta ottelusta ei rangaistu, koska teimme johtokunnalle kattavan kirjeen, josta toivottavasti välittyi aito huoli koko kiekko.tk:n puolesta.

Eilen olimme valmiit pelaamaan, mutta vastustajia ei liiemmin ollut. Tänään olimme valmiit pelaamaan, mutta vastustajia ei ollut lainkaan. En yritä puolustella. Olisimme voineet pelata ottelut aiemminkin. Huomenna meillä on seitsemän ottelua ja vakaana tavoitteenamme on pelata niistä mahdollisimman monta. Tuloksella ei väliä, kunhan hoidamme homman kunnialla loppuun. Jos onnistumme välttämään hylkäyksen, ainakin minä olen tyytyväinen. Jos kaadamme Exoduksen jumbofinaalissa, lahjoitan seitsemällä nickilläni olevat muutamat pelimerkit Superliigan johtokunnalle. Jos saamme jatkaa Superliigan alaisissa sarjoissa ensi kaudellakin ja saamme paketin oikeasti kasaan, olen erittäin ylpeä jokaisesta joukkueen jäsenestä. Erityisesti annan tunnustusta sille sankarille, joka uskaltautuu vastuuhenkilöksi.

Runkosarja loppuu huomenna ja Golden Knightseilla alkaa kesäloma. Jos alkaa. Voi olla, että lomalle on osuvampikin sana: eläköityminen. Kun aloitin kiekon pelaamisen huhtikuun 2005 lopussa, pelissä oli aina paljon pelaajia paikalla eikä vastustajan löytäminen tiimipeleihin ollut vaikeaa. Kokeilin taitojani mm. Lukon Hurjissa jossain liigassa, mutta en ollut riittävän aktiivinen siihen hommaan. Nyt, vuonna 2018 pelaajia on vähän. Sata pelaajaa yhtä aikaa paikalla kuulostaa hyvältä, mutta minne ne katoavat? Korkeintaan pari tiimipeliä kesken ja saman verran training-huoneita. Siihen muutama ap päälle. Puolet kirjautuneista on jossain. Ja koko pelissä on aktiivisia vain murto-osa kymmenen vuoden takaisesta määrästä. Mitä ihmettä pitäisi tehdä? Tässä pari ajatusta.

1. Rakennetaan liigatoimintaa aloittelijoita silmällä pitäen. Kynnys siirtyä Power Leaguesta Superdivariin on iso, sillä taitotasoissa on valtava ero. Siitäkin huolimatta, että aloittelijoiden seassa on sitkeiden huhujen mukaan pitkän linjan liigailijoita. Liiga, Divari 1 ja Divari 2? Kymmenkunta joukkuetta per sarja.

2. Perustetaan lisää Kiekon Tulevaisuuden ja Kiekon Vastaisuuden kaltaisia joukkueita, joissa pelaajien määrä korvaa laadun. Saadaan lisää tiimipelejä, mitä kautta saadaan sitoutettua uusia pelaajia. Kysyin Joukolta pari viikkoa sitten, mitä pelille tapahtuu tulevaisuudessa, mutta vastaus ei luvannut hyvää. Ehdotin, että kolmen viimeksi rekisteröidyn sijaan sivustolta näkisi vaikkapa 50 viimeistä tai viimeisen viikon aikana rekisteröityneet, mutta haluni auttaa peliä ei saanut ymmärrystä. Olisin ollut valmis perustamaan ja ylläpitämään Golden Knightsien rinnalla toista joukkuetta, joka voisi pelata Power Leaguessa. Nimivaihtoehtoina olivat ainakin Golden Youths ja Golden Prospects.

3. Mainoskampanja
Mitä kanavia käyttämällä saisimme peliin runsaasti uusia käyttäjiä?

Teeri

Kirjoittanut: Golden Knights
Julkaistu 27.01.2018 23:03
Luettu: 724 kertaa

Kommentit
Kapu 28.01.2018 02:09
Hyvä teksti, ei mitään huuhaata. Propsit että oot jaksanu vetää kivirekeä perässä etkä oo antanu GK kaatua, vaikka aika pannukakku teiä kausi ollu :D Tollane sitkeys nykykiekos harvassa (ks. patriots, iht gurillas ja muut roskajengit).
chillbill 28.01.2018 04:15
^ Kuuluuko ”muihin roskajengeihin” myös sun viime kaudella kaatunut porukka?
chillbill 28.01.2018 04:26
Hieno teksti kuitenkin Teeri! Respectit periksiantamattomuudesta -b
Kapu 28.01.2018 07:24
Olihan se toki pettymys ku unit kaatu, mut sitkeydest annettava propsit ku tuli takas HC BETONIMYLLYNÄ :D
lassi01 28.01.2018 16:18
Respect
superb 28.01.2018 20:20
Hyvä teksti Teeri.. Recpectit sinne !
raiq 28.01.2018 21:53
rispekt mai män mut ei tätä enää mikää pelasta, hidas kuolema. Aikaa max 2vuotta
KÅSILAUKK 29.01.2018 17:29
"Sata pelaajaa yhtä aikaa paikalla kuulostaa hyvältä, mutta minne ne katoavat?"

- Kaikki ovat Saksaserverillä Power Leaguen parissa.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2019