Playoff-uudistus

Uutinen

Superliigaan tuodaan yhden kauden kokeilujaksolle puolivälierien vastustajavalinnat runkosarjasijoituksen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että runkosarjan voittaja saa valita itselleen vastustajan runkosarjan sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista. Kun runkosarjan voittaja on valinnut, valitsee toinen, ja sitten kolmas. Neljäs saa jäljelle jääneen vastustajan. Uudistus otetaan käyttöön kaudella 1/22.

Kun joukkueet ja sijoitukset ovat ilmoitettu lopullisiksi, top-3 joukkueiden vastuuhenkilöt lähettävät Falco-nimimerkille joko Discordissa yksityisviestitse tai Kiekossa noteitse haluamansa listan tai joukkueen runkosarjan sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista (2. divarin tapauksessa säälikierroksen voittajista). Runkosarjan voittajan tarvitsee lähettää vain yksi joukkue, runkosarjan toisen kaksi, ja kolmannen kolme. 2. divarissa lista lähetetään sitten, kun johtokunta on ilmoittanut säälikierroksen päättyneeksi. Johtokunta ilmoittaa sekä runkosarjojen että säälikierroksen päättymisestä etusivulla. Tämän jälkeen ilmoitetaan deadline, johon mennessä valinnat tulee olla tehty. Ensimmäinen lista, jonka johtokunta vastaanottaa, on lukittu, eikä sitä voi muokata. Puutteellinen tai väärin tehty ja lähetetty lista jätetään huomioimatta.

Mikäli joukkue ei lähetä listaa, hänelle valikoituu automaattisesti vastustaja. Jos esimerkiksi runkosarjan voittaja ei lähetä listaansa, saa se vastaansa automaattisesti parhaiten sijoittuneen vapaan vastustajan. Tällä pyritään korostamaan valintojen tärkeyttä, jotta uudistus tulisi pysyväksi osaksi Superliigaa. Aikataulujen puitteissa voidaan Discordissa järjestää draft-henkinen tilaisuus, jossa julkistetaan kunkin joukkueen valinnat.

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 25.11.2021 23:35
Luettu: 870 kertaa

Kommentit (1)

Johtokunta, 31.01.2022 18:24

Uutista muokattu epäselvyyksien vuoksi. Liigan ja 1. divarin neljän kärki lähettää listansa 18 tunnin kuluessa runkosarjan päättymisestä. 2. divari lähettää listansa 18 tunnin kuluessa säälikierroksen päättymisestä. Johtokunta ilmoittaa etusivulla kellonaikojen kanssa kunkin sarjan runkosarjan tai säälikierroksen päättymisestä. 18 tunnin ajanlasku alkaa tästä kellonajasta.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.