Kausipaketti 2/21

Uutinen
Kaudella 1/21 Superliigassa pelaa 47 joukkuetta. Karsintojen jälkeen joukkueet on sijoitettu kolmelle eri sarjatasolle. Ohessa sarjat ja niiden joukkueet. Luethan kausipaketin huolellisesti.

Liiga

1. jakso 22.3. - 5.4. (2 viikkoa, 5-12 ottelua pelattuna)
2. jakso 6.4. - 18.4. (2 viikkoa, 12-17 ottelua pelattuna)
3. jakso 19.4. - 2.5. (2 viikkoa, 17-22 ottelua pelattuna)
4. jakso 3.5. - 16.5. (2 viikkoa, 22 ottelua pelattuna & pelaajasiirtojen DL)

Pudotuspelit 17.5. - 6.6. (3 viikkoa)

1. divari

1. jakso 22.3. - 5.4. (2 viikkoa, 6-13 ottelua pelattuna)
2. jakso 6.4. - 18.4. (2 viikkoa, 13-19 ottelua pelattuna)
3. jakso 19.4. - 2.5. (2 viikkoa, 19-26 ottelua pelattuna)
4. jakso 3.5. - 16.5. (2 viikkoa, 26 ottelua pelattuna & pelaajasiirtojen DL)

2. divari

1. jakso 22.3. - 5.4. (2 viikkoa, 4-11 ottelua pelattuna)
2. jakso 6.4. - 18.4. (2 viikkoa, 11-16 ottelua pelattuna)
3. jakso 19.4. - 2.5. (2 viikkoa, 16-20 ottelua pelattuna)
4. jakso 3.5. - 16.5. (2 viikkoa, 20 ottelua pelattuna & pelaajasiirtojen DL)

Pudotuspelit 17.5. - 13.6. (4 viikkoa)

Nämä tiedot eivät ole välttämättä kauden aikana ajan tasalla. Oikeat pelimäärät ja deadlinet löytyvät aina etusivun oikeasta yläkulmasta napista "Deadlinet".

1. jakson deadline on poikkeuksellisesti maanantaina 5. huhtikuuta pääsiäisen vuoksi.

Runkosarja

Liigan ja 1. divarin runkosarjassa jokainen joukkue pelaa kahdesti jokaista oman sarjansa joukkuetta vastaan - yhden ottelun koti- ja yhden vieraspuolella. 2. divarissa jokainen joukkue pelaa kerran jokaista joukkuetta vastaan. Joukkueille arvotaan koti- ja vieraspuolet. Lista arvotuista puolista näkyy jokaiselta joukkuesivulta. Johtokunta ei ole vastuussa väärillä puolilla pelatuista otteluista. Joukkueiden tulee tarkistaa puolten oikeellisuus itse. Mikäli ottelu pelataan väärillä puolilla, se jää voimaan.

Pudotuspelit

Pudotuspeleihin osallistuu 8 joukkuetta Liigassa ja 1. divarissa. Pronssiottelu on vain yksi ottelu. Muutoin kaikki sarjat pelataan paras viidestä -menetelmällä. Runkosarjassa parhaiten menestynyt kohtaa aina heikoimmin menestyneen. Runkosarjassa paremmin menestyneellä on myös kotietu.

2. divarissa pudotuspeleihin osallistuu 12 joukkuetta. Runkosarjan neljä ensimmäistä pääsee suoraan puolivälieriin, sijoille 5-12 sijoittuneet pelaavat säälikierroksen paras kolmesta -menetelmällä ottelupareilla 5 vs. 12, 6 vs. 11, 7 vs. 10 ja 8 vs. 9, jonka jälkeen parit määräytyvät runkosarjasijoitusten mukaan.

Karsinnat

Liiga: Kaksi heikoiten menestynyttä liigakarsintoihin.
1. divari: Voittajalle suora nousupaikka Liigaan. Finaalin häviäjä ja pronssiottelun voittaja karsintoihin. Kaksi viimeistä karsii 2. divarin kanssa.
2. divari: Voittajalle suora nousupaikka 1. divariin. Finaalin häviäjä ja pronssiottelun voittaja karsintoihin.

Sääntöpykälän 2.10 mukaan näihin on mahdollista tehdä tarvittaessa muutoksia.

Yleistä infoa

Huone- ja tuomaribotin ohjeet

Huone- ja tuomaribotti toimii karsinnoissa, runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Se ottaa tilastot ylös ja lisää ottelun sivustolle. Huoneita voi tehdä seuraavilla komennoilla:

Kotipeli: /msg tilastot !superliiga (vastustajajoukkue)
Vieraspeli: /msg tilastot !superliiga (vastustajajoukkue) --vieras

Botti on satunnainen player, joka ilmoittaa läsnäolostaan, kun huoneessa on kahdeksan pelaajaa paikalla. Se ilmoittaa myös jokaisen erän jälkeen onnistuneesta tilastoinnista ja viimeisen erän jälkeen ottelun lisäämisestä. Jatkoajan voi pelata samassa huoneessa - botti tunnistaa myös sen. Komentoa /mutespec saa käyttää vain, mikäli botille annetaan oikeus puhua huoneessa.

Lisätietoa botista täällä.

Uusi pelikieltojärjestelmä kaatumisiin

Pelikieltojärjestelmää koskien kaatumisia on muutettu. Aikaisemmin kieltoja sai yhden jakson vähemmän. Kieltoja on korotettu siksi, koska taannoin vastaanotettiin hyvä pointti 1. jaksolla kaatumisesta. Päävastuuhenkilö ei saa vaihtaa joukkuetta kauden aikana, mutta sai silti aikaisemmin pelikiellon kauden loppuun, joka oli täten merkityksetön. Ohessa uudet kiellot.

Päävastuuhenkilö
1. jaksolla kaatuminen: seuraavan kauden 1. jakson loppuun pelikielto ja seuraavan kauden loppuun vh-kielto
4. jaksolla kaatuminen: seuraavan kauden loppuun pelikielto ja seuraavan kauden loppuun vh-kielto

Vastuuhenkilö
1. jaksolla kaatuminen: kauden loppuun pelikielto ja seuraavan kauden loppuun vh-kielto

• Pysy ajan hermolla ja liity kiekon viralliselle Discord-serverille.

• Liigaan osallistuvien joukkueiden tulee sitoutua jaksojen aikarajoihin, eli niin kutsuttuihin deadlineihin.

• Pelaajien tulee noudattaa Kiekko.tk:n sääntöjä ja hyviä tapoja niin Discordissa, kiekossa, Superliigan sivustolla kuin myös muissakin paikoissa. Sääntöjen laiminlyömisestä ja epäasiallisesta käytöksestä rangaistaan tapauskohtaisesti.

• Mikäli pelaaja pelasi karsintoja, ei tämä saa pelata toisessa joukkueessa liigaa ennen kolmatta jaksoa.  Siirron haluavat hyväksytään kokoonpanoon, mutta on joukkueiden vastuulla, etteivät he pelaa ennen kolmatta jaksoa. Karsintojen kokoonpanossa olleet, 0 peliä pelanneet saavat siirtyä normaalisti.

• Siirtoraja on kahdeksan (8) ottelua. Pelaaja ei saa ylittää sitä pelimäärää, minkä verran joukkue pelaa yhteensä runkosarjassa. Jos joukkue pelaa runkosarjassa yhteensä 24 ottelua, ei tämä pelimäärä saa ylittyä.

• 2 pelimerkin kausimaksu tulee olla maksettuna nimimerkille Sliiga ennen ensimmäisen pelin pelaamista. Muistathan laittaa viestikenttään joukkueesi nimen. Maksaessasi kausimaksun allekirjoitat samalla joukkueesi kohdalta säännöt sekä kausipaketin luetuksi ja ymmärretyksi. Kausimaksua ei palauteta.

Yllä näkyvät vain keskeiset asiat liigatoiminnasta. Perehdy koko sääntökirjaan ennen pelaamista. Kohtia 1.9, 1.10, 2.11, 3.3.3 ja 8.5 lisätty ja muokattu sekä uusi, kymmenes kategoria lisätty. Pelaamisen voi aloittaa, kun säännöt sekä kausipaketti on luettu ja ymmärretty sekä kausimaksu maksettu.
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 22.03.2021 13:33
Luettu: 1584 kertaa