Kausipaketti 3/19

Uutinen
Kaudella 3/19 Superliigassa pelaa 39 joukkuetta. Joukkueille lähetettiin kyselyt koskien tulevaa kautta. Vastausten avulla saimme hahmoteltua joukkueet kolmelle (3) eri sarjatasolle. Lähes kaikki pääsivät haluamaansa sarjaan. Ohessa sarjat ja niiden joukkueet. Luethan seuraavan tekstin huolella.

Vancouver Rockets
Bull’s Hit halusi laskeutua korkeimmalta sarjatasolta 1. divariin. Johtokunta myöntyi heidän pyyntöönsä.. Joukkue joutuu kuitenkin aloittamaan runkosarjan -6 pisteellä.

Aikataulut

Liiga

1. jakso 19.8. - 1.9. (2 viikkoa, 6-15 ottelua pelattuna)

2. jakso 2.9. - 15.9. (2 viikkoa, 11-17 ottelua pelattuna & kaikkia vastaan vähintään kerran)

3. jakso 16.9. - 29.9. (2 viikkoa, 18-21 ottelua pelattuna & pelaajasiirtojen DL)

4. jakso 30.9. - 13.10. (2 viikkoa, 22 ottelua pelattuna)

Pudotuspelit 14.10. - 3.11. (3 viikkoa)

1. divari

4. jakso 30.9. - 13.10. (2 viikkoa, 24 ottelua pelattuna)

2. divari

Runkosarja

Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa kahdesti jokaista oman sarjansa joukkuetta vastaan - yhden ottelun koti- ja yhden vieraspuolella. Samaa joukkuetta vastaan saa pelata kahdesti jo runkosarjan ensimmäisen puolikkaan aikana. Huomioikaa kuitenkin pelimäärät, jotta pystytte pelaamaan jokaista vastaan vähintään kerran 2. jakson deadlineen mennessä. Runkosarjan pelitahti on sama jokaisessa sarjassa (2 viikkoa per jakso).

Pudotuspelit

Pudotuspelit alkavat puolivälieristä; 1. vs. 8., 2. vs. 7., 3. vs. 6. sekä 4. vs. 5. joiden jälkeen välierissä pelataan runkosarjasijoitusten mukaan. Pudotuspelien pelitapa on sama jokaisessa sarjassa. Kotietu määräytyy runkosarjasijoituksen mukaan.

Yleiset asiat (vihreät ovat uusia tälle kaudelle)

• Jaksojen maksimipelimääriä on löysennetty huomattavasti. Jo ensimmäisen jakson aikana saa halutessaan pelata yli puolet peleistä.

• Mikäli joukkue kieltäytyy sarjapaikasta, joutuvat joukkueen kaikki vastuuhenkilöt pelikieltoon kauden ajaksi. He ovat jälleen pelikelpoisia seuraavalla kaudella. Sama koskee kaatumisia; vastuuhenkilöt ovat vähintään loppukauden pelikiellossa, mikäli kausi jää kesken.

• Tästä lähtien kaikki pelaajat voivat siirtyä 2. divariin. Johtokunta ei siis rajoita enää tätä. Mikäli kuitenkin huomataan väärinkäyttöä tämän asian tiimoilta, puuttuu johtokunta asiaan. Esimerkiksi usean liigapelaajan värvääminen 2. divariin pelaamaan kaikki pelit on kyseenalaista.

• Kiekolla on oma Discord-serveri, josta löytyy myös Superliiga. Suosittelemme tämän käyttöä muun muassa pelien sopimisen helpottamiseksi. Lisäksi serverillä keskustellaan erinäisistä asioista ja saatetaan tiedottaa sellaista, mitä ei välttämättä Superliigan sivuilta näe. Pysy ajan hermolla ja liity serverille. Voit myös halutessasi pyytää liittymistä kehitysryhmään jos koet, että sinulla on ideoita liigan suhteen ja haluat kehittää sitä rakentavalla keskustelulla.

• Runkosarjapelin päättyessä tasan pelataan 6 minuutin jatkoaika 3vs3-formaatilla äkkikuolema -periaatteella. Jatkoerän voitosta tulee 2 pistettä ja tappiosta 1 piste. Mikäli jatkoaika päättyy maalittomana, saavat molemmat joukkueet yhden pisteen. Jatkoerä pelataan erikseen tehdyssä 3vs3-huoneessa.

• Jakson päättyessä tulee pelaamattomista otteluista lähettää selvitys johtokunnalle deadlinen päättymistä seuraavaan päivään klo 21 mennessä. Jos selvitystä ei lähetetä, johtokunta tekee päätöksen oman näkemyksensä mukaan. Selvitykset voi lähettää noteitse, Discordissa yksityisviestillä tai sivujen chatin kautta.

• Superliigan jaksojen deadlinet ovat aina klo 23.00. Deadlineja on kuitenkin ollut aina tapana venyttää, eikä sitä kielletä nytkään. Joukkueet saavat halutessaan pelata vielä klo 23 jälkeen yöhön asti liigapelejään.

• Mikäli joukkueella on pelaamattomia otteluita vähintään neljä (4) jakson viimeisenä päivänä deadlinen koittaessa, tätä rangaistaan yhdellä miinuspisteellä. Deadline-iltana saa olla korkeintaan kolme (3) pelaamatonta ottelua. Jos pelaamattomia on enemmän, jaamme lähtökohtaisesti miinuspisteen per pelaamaton peli. Pahimmissa tapauksissa joukkue joudutaan sulkemaan liigasta.

• Ottelut päättyvät siihen, mikäli maalieroa joukkueiden välillä on kahdeksan (8) maalin verran. Pelaamattomista otteluista jaetaan rangaistuksia seuraavanlaisesti:
    1-3 pelaamatonta: miinuspiste per pelaamaton ottelu
    4 tai enemmän: lähtökohtaisesti joukkueen hylkäys sarjasta, mutta tapaukset käsitellään tilannekohtaisesti.

• Jos pelaamattomia on kahdella peräkkäisellä jaksolla, rangaistukset saattavat tulla jälkimmäisellä ankarampina.

• Muista maista kuin Suomesta kotoisin olevia pelaajia sisältävät joukkueet saavat halutessaan pelata pelit Saksan serverillä. Tämän täytyy tapahtua yhteisymmärryksessä.

• 2 pelimerkin kausimaksu tulee olla maksettuna nimimerkille Sliiga ennen ensimmäisen pelin pelaamista. Muistathan laittaa viestikenttään joukkueesi nimen. Maksaessasi kausimaksun allekirjoitat samalla joukkueesi kohdalta tämän kausipaketin luetuksi ja ymmärretyksi. Kausimaksua ei palauteta.

Kausi alkaa sunnuntaina 18.8. klo 18.00.
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 13.08.2019 17:35
Luettu: 1709 kertaa