HalberdiersHalberdiers 3 6 1
ExodusExodus 6 7 4
HalberdiersHalberdiers 51% 57% 59%
ExodusExodus 48% 42% 40%
Kahden kauden tauon jälkeen allekirjoittanut lupautui tuomaroimaan liigaottelua, joten katsotaas minkälaisen neljännesvälieräottelun Halberdiers ja Exodus tarjoavat. Sen verran kerkesin tutustua näiden joukkueiden kauden kulkuun, että Halberdiers johtaa sarjaa 2-0 ja sarjan pelien pelaamisessa on ollut ongelmia. Joten enköhän näillä laajoilla materiaaleilla osaa analysoida ottelua sen vaatimalla(pätevä) tasolla. Innostuessani kirjoittamaan niitä näitä jorinoita, niin kyseistä matsia on jo pelattu ensimmäinen minuutti, joten eiköhän lähdetä seuraamaan sitä.

1. Erä

01:15 viis heittää Hayleylle hienon divakeson, mutta kiekko hieman polttaa Hayleyn lavassa, eikä vanhanaikainenkaan tuota tulosta
01:46 Exodus pelailee paitsion
02:45 Hayley, Jaager1 ja Sam kiekottelevat hienon kuvion, mutta Exoduksen puolustus kerkeää viime hetkellä laukauksen tielle
03:26 Hayley pelaa Jaagerin vapaaseen paikkaan keskelle, mutta veskari venyy kiekon tielle
03:44 Exoduksen yli-innokas hyökkäys kostautuu ja viis karkaa läpiajoon, mutta laukaus kolahtaa punaiseen logoon
04:15 Exoduksen dieselmoottori höröhtää lopulta käyntiin, kun näde siirtää vierasjoukkueen komealla laukauksella johtoon! 0-1 by näde(1+0) anneli(0+1) Lovell(0+1)
04:33 Edellistä kirjoittaessa matsi sai lisäväriä, kun Exodus karkaa jo kahden maalin karkumatkalle. 0-2 by näde(2+0) Lovell(0+2) anneli(0+2)
05:43 Erän loppuhetkillä Halbereille aukeaa paikka pukukoppimaaliin, mutta Hayley kuljettaa kiekon vain hiukan ohi maalin.

Eka erä oli alussa tasaista keskialueen tappopeliä, mutta erän edetessä etenkin Exodus sai paremmin ja paremmin juonesta kiinni, josta palkintona kaksi elintärkeää maalia. Toiseen erään Halbereilla jäi parannettavaa etenkin maalinteossa, koska paikkoja oli riittävästi, mutta pikkumustaa ei vain saatu maaliin saakka.

2. Erä
00:42 viis pelaa itselleen hyvän vetopaikan keskelle, mutta jälleen kerran maalivahti osoittuu paremmaksi
00:50 Liian innokas tuomari jättää tilanteen kesken ja siirtyy kirjoittamaan raporttiin haukkuja, jolloin Halberit saavat maalihanat auki. 1-2 by Hayley(1+0) viis(0+1)
02:24 Halberit saavat hyvän tilanteen maalinedustalle, mutta kiekko ei aivan tottele viiden lavassa ja ajautuu maalivahdille
03:09 Vihdoin myös duma pääsi todistamaan maalia, kun Halberit tasoittavat pelin kauniin lyhytsyöttöpelin seurauksena. 2-2 by viis(1+1) Jaager1(0+1) Hayley(1+1)
03:54 Liukkaalla pelituulella oleva näde vapautuu b-pisteelle, mutta maalivahti kahmaisee komean hanskatorjunnan
04:22 Kun kulkee, niin kulkee. Halberit tykittävät jo erän kolmannen maalin, kun viis vapauttaa Hayleyn b-kaarelle vapaaksi, eikä maalivahdille jätetty mitään mahdollisuuksia. 3-2 by Hayley(2+1) viis(1+2)
05:34 Jaager1 livahtaa puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus lähtee hieman pienestä kulmasta, eikä tuota veskarille suuria vaikeuksia

Toinen erä oli ensimmäisen vastakohta, kun Halberit olivat tällä kertaa niskan päällä. Maalinteko alkoi rullaamaan ja nyt myös Sam sai hieman enemmän tukea omalla kenttäpuoliskolla, joten Exodus saatiin pidettyä hienosti poissa parhailta tonteilta. Vastakohtana sitten Exoduksella alkoi maila hieman tärisemään hyppysissä, kun vastustaja valui solkenaan heidän kenttäpuoliskolle. Kolmannen erän reseptiksi Exodukselle toimisi samanlainen peli, mitä nähtiin ensimmäisessä erässä, koska tätä peliä ei ole vara hävitä.

3. Erä
01:00 Halberit järjestivät hyvän pyörityksen vastustajan kenttäpäätyyn, mutta edes Samin tulinen maanuoliainen ei uponnut hyvin pelaavan maalivahdin selän taakse
01:51 Jaager1 ja Hayley karkaavat 2vs1-hyökkäykseen, mutta kiekko ei mene maaliin edes ripareiden kautta
02:20 Rowdyn loistavan puolustuksen siivittämänä näde ja annelli vapautuvat ylivoimahyökkäykseen, josta he eivät erehdy, kun näde kruunaa ottelun hattutempulla! 3-3 by näde(3+0) anneli(0+3) Rowdy(0+1)
03:29 Aijai, illan komein maali nähdään, kun viis ja Hayley vaihtavat vetopassin suuntaan ja toiseen, kunnes Hayley karkaa läpi ja tinttaa kiekon vastustamattomasti verkon perukoille. 4-3 by Hayley(3+1) viis(1+3) Sam(0+1)
04:43 Exodus saa elintärkeän paitsion, koska muuten Halbereille olisi auennut 3vs1-hyökkäys
05:11 Halberit pelaavat ylirohkeasti ja tulikuuma näde karkaa läpiajoon, mutta komea zippi ei löydä tietään veskarin patjan yli
05:44 Lopullinen ratkaisu nähdään, kun viidennen kerran keskeltä vapautuva Jaager1 tinttaa kiekon ylänuottaan. 5-3 by Jaager1(1+1) viis(1+4) Sam(0+2)

Ja näin saatiin kolmaskin erä taputeltua. Loppujen lopuksi Exodus ei saanut aivan tarvitsemaansa kiriä, vaan Halberdiers klaarasi kolmannen voiton hienolla pelillä.

Ottelun tähdistö:
*näde - Piti joukkuettaan mukana loppuun saakka, mutta taustatukea ei irronnut riittävästi. Kuitenkin loistava ottelu.
**viis - Oli mukana Halbereiden jokaisessa viidessä maalissa, joten on selkeästi tehnyt kentällä oikeita asioita. Käski myös ottelun jälkeen pistää pari huutopassia. Miten laitan, kun olit mukana jokaisessa maalissa?
***Hayley - Teki jälleen maaleja, kun joukkue niitä tarvitsi. Ratkaiseva ero näiden kahden joukkueen välillä.
Tuomari: lätty
Lisätty: 31.10.2016 19:41