Smaila 0+0=0 -1

<JöröJukka> Kas, Mensa Club of JaPu on ice.

Jaha, jännittäviä karsintoja tulossa! Luultavasti kaksi karsintojen kärkipäästä
kilpailevaa jengiä viivalla. Tosin RoikkuLämy on ollut lomailemassa jo varteenotettavan
ajan. Päästän pelaamaan ja jätän suuremmat ennakot kirjoittamatta.. Ensimmäinen erä käyntiin!

Peliin lähdetään, kuten karsintoihin kuuluu: täysillä kiinni! Ensimmäinen minuutti kuluu suurimmaksi osaksi keskialueella,
ja molempien joukkueiden rohkeat hyökkäykset katkeavat nopeasti vastapuolen armottomiin poikkareihin.

2:12 Kleen lottopassi, jonka jälkitilanteesta vaarallinen 2v1 Mensalle. Ei maalia, pökäle ampuu logoon.

Roikkulämyllä hankaluuksia Mensan karvauksen kanssa. Kiekonhallinta näyttää hieman haparoivalta.
Ensimmäinen erä jo 4 minuuttia sisässä, ja Mensan älyköt ovat hivuttautuneet pieneen ylioteasemaan hallitsemalla kiekkoa hyvin
ja varmoilla syötöillä. Maalipaikat kuitenkin ovat vähissä, RL puolustaa viimeiseen mieheen!

5:00 Roikkulämy myllyttää ja katkaisee hyvin MCF:n hyökkäyksiinlähtöjä. Tämä kuitenkin kostautuu Mensan pistohyökkäyksenä. Ei maalia.

All in all ensimmäisen erän pisteet Mensalle. Vaikkakin tehotonta, heidän pelinsä on vakuuttavan varmaa. RoikkuLämyn pelaajat
joutuvat aivan liian usein turvautumaan tsippailuihin ja no, roikkulämyihin.

1.erä
Saves: 3 - 0
Poss: 44 - 55

2. erän alku kuluu mensan pyörittäessä RL:n päädyssä. Mihinkään ei kuitenkaan päästä, vaikka survomalla yritetään. Mensalla
kuitenkin momentum, ja Lämyt ovat tässä erässä hädin tuskin vielä koskeneet kiekkoon.

1:30 Roikun ensimmäinen hyökkäys on melko suoraviivainen: maalille kiitos. Siellä kuitenkin vastassa Samilan lämmin syli.
Kiekko mensalle ja pyöritys jatkuu.

2:15 Parikin hyvää, mutta hieman epätoivoisen oloista lottopassia Mensalta.

2:44 1-0 jugi, Lehtis. Siniviivapommi muutaman passin jälkeen maskimiehen ohi tyhjiin. Oppikirjaimainen maali, kun
jotain pitää saada heti aikaan.

Mensa haparoi hieman, ja Lupaschuk pääsee laukomaan hyvältä paikalta. Maalivahti kuitenkin venyy rutiinilla torjuntaan.

4:16 Klee nousee keskelle ja pommittaa! Mutta hieman liian keskelle.

Roikkulämy on selkeesti saanut hieman puhtia hokipohkeisiinsa, he tulevat reilusti rohkeammin ja ahnaammin päälle.
Mensalla vaikeuksia sopeutua, mutta peli pyörii silti Roikun päädyssä.

5:28 2-0 Lupaschuk, olsson, Lehtis. Olssonin hieno avaus mensan puolustuksen ohi tarjoaa Lupalle täysin vapaan
kudin. Naps.

Toinen erä oli edelleen vahvaa pelaamista MCF:ltä, mutta hyökkäyksen tehottomuus ja Roikkulämyn yllättävät vastahyökkäykset
johtavat pelitilanteeseen 2-0. Saa nähdä, muuttaako Mensat pelistrategiaansa viimeisessä erässä.

2.erä
Saves: 1 - 1
Poss: 38 - 61

Roikkulämy on ymmärtänyt asemansa pelissä. He nakkailevat jatkuvasti pitkiä avauksia, ja keskittyvät pistohyökkäyksiin.

1:00 Roikulle melkein one, mutta Mensa hoitaa hikisesti.

Mensan Mentaliteetti on selkeesti laskussa. RL ottaa hallintaa pelistä. Pari maalinedustasähläilyä mensalle kuitenkin.

2:18 Samila tärrää kiekon pois itseltään.

3:10 Hai niputtaa 2 Roikkua tehden tilaa Kleelle maalille. Tämä ei kuitenkaan saa survottua lättyä sisään.

Mensalle vaarallisia tilanteita ovista ja ikkunoista! RL Hädin tuskin pelastelee.
Mensat siirtyvät maskipeliin, ja sulkevat ajassa 4:19. Seuraavat puolitoista minuuttia tulee olemaan paineista aikaa Lämylle.

4:50 Hai ampuu b-pisteen tienoilta. Ei maalia.

5:31 2-1 pökäle. Hai ampuu laidasta lottopassin ja pökäle nakuttaa verkon tötterölle. Puoli minuuttia pelin loppuun.

Mensan hurjasta painostuksesta huolimatta peli päättyy 2-1 RoikkyLämyn juhlaan. Monet puhuisivat ehkä hienoisesta futismatsista,
viimeistä erää lukuunottamatta. Mielestäni kuitenkin peli oli mielenkiintoinen taisto, jossa asemansa myöntäminen johti voittoon.
Roikkulämy oli selkeä altavastaaja, ja jokainen pelaajista tiedosti tämän. He kompensoivat tilannetta pitkillä avauksilla,
tiukalla puolustuksella ja nopeilla, tehokkailla hyökkäyksillä. En sano, etteikö Mensan panostus olisi ollut kiitettävää myöskin.
Tänään RL teki enemmän maaleja. Onnea voittajille!

(ps jee rapsa karsintamatsissa. piti päästä kirjoittamaan jotakin!)