Neljännesvälieräennakko Impact - Chicago

Artikkeli

Tässä pudotuspeliparissa kohtaavat runkosarjassa tasaisen epätasaisesti pelanneet Impact ja Chicago. Runkosarjan puolivälin kohtaamiset heikohkosti suorittanut Impact pelasi viimeisen jakson vakuuttavasti ottaen viisi voittoa viidestä pelistä. Näillä voitoilla Impact otti B-lohkon neljännen sijan. Niin ikään loppurunkosarjan A-lohkossa mainiosti pelannut Chicago raapi viimeisistä kuudesta pelistään viisi voittoa ja sijoittui lohkossaan viidenneksi. Molemmilla joukkueilla tuntuu siis olevan hyvä vauhti päällä play-offeja ajatellen.

Tilastojen vertailu
Voitot: Impact 10 vs. Chicago 7
Tasapelit:
Impact 0 vs. Chicago 0
Tappiot: Impact 8 vs. Chicago 6
Tehdyt maalit: Impact 77 vs. Chicago 77
Päästetyt maalit: Impact 65 vs. Chicago 65
Plus/miinus: Impact +12 vs. Chicago +12
Pisteet/ottelu: Impact 1.70 vs. Chicago 1.56

Impact

Yleisesti tiiviistä puolustamisestaan tunnettu Impact jatkoi samalla linjalla myös tämän kauden runkosarjassa, josta kertoo päästettyjen maalien määrä. 65 päästettyä maalia on vähän kun ottaa huomioon sen, että kauteen mahtui muutama rökäletappio. Pääosin siis Impact on pelannut todella huolellisesti omassa päässä ja playoffeissa Impactilta ei tule odottaa lipsahduksia. Puolustuksen johtajana on tuttuun tapaan toiminut Zaborsky, jonka varaan pudotuspeleissä jälleen asetetaan paljon. Zaborskyn parina pudotuspeleissä pelannee g0le (Neeppa??) joka on erittäin kokenut ylempi puolustaja. g0le vastasi runkosarjassa myös paljon hyökkäyksestä, sillä mies oli joukkueen sisäisen pistepörssin kärki. Puolustuksesta löytyy myös osaavia varamiehiä. Esimerkiksi wnp on taitava, mutta ajoittain hajoileva puolustaja.

Hyökkäyksessä ja erityisesti maalinteossa Impactilla oli tuttuun tapaan pieniä vaikeuksia. Joukkueesta löytyy kuitenkin osaamista myös tältä osa-alueelta, ja Impactilla on tapana tehdä juuri riittävän monta maalia voiton saavuttamiseksi. Hyökkäys ei ole kokenut minkäänlaisia muutoksia moneen kauteen. Myös tällä kaudella pääosan peleistä ovat pelanneet Emma ja Kytöla, jotka ovat tasaisia suorittajia ja tukevat puolustusta todella hyvin. Jos liigassa jaettaisiin paras puolustava hyökkääjä -palkintoa, Emma olisi kaudella kuin kaudella ehdokkaana. Kytöla on enemmän maalintekijätyyppiä, kaverilla on melko laadukas laukaus ja hän pitää kiekkoa hyvin. Pudotuspeleissä kaverit varmasti pystyvät tekemään tarvittavan määrän maaleja, mikäli puolustus on yhtä tiivis kuin yleensä.

Chicago
Tiiviillä kokoonpanolla kauteen lähtenyt Chicago koki muutoksia viime kaudesta, kun ykköspakkina toiminut Sude ei pelannutkaan kuin kolme peliä. Tuon paikan otti harteilleen S.Weber, joka hoiti tonttinsa erittäin hyvin. Hyökkäyskin uudistui lähes kokonaan kun blovin ja Donskoin tilalle astuivat Strip ja Vallu. Suurista muutoksista huolimatta Chicago pelasi kohtalaisen kauden ottaen viidennen sijan kovatasoisessa A-lohkossa. Kesken kautta poistunut jck jätti S.Weberille vaikean tehtävän: saada kaikki pelit pelattua ajallaan. Hän onnistuikin siinä, ja allekirjoittanutta yllättäen erittäin hyvin. Chicagon kautta kuvastaa parhaiten sana epätasaisuus. Pisteitä annettiin lohkon jumboillekin, mutta toisaalta niitä vietiin  kärkijoukkueilta, kuten Halberdierseiltä ja Zipeiltä. Peleissä saattoi tapahtua mitä vain. Uskon kuitenkin, että play-offeissa Chicago jatkaa viimeisen jakson laatupeliä.

Puolustus on tilastojen valossa Chicagon valtti. Joukkue karvaa korkealta, joka tuottaa paljon vaarallisia vastahyökkäyksiä. Puolustus ei kuitenkaan ole kovin vaikea ohittaa, jos vastassa on esimerkiksi juuri Impactin kaltainen kärsivällisesti rakentava joukkue. Mielenkiintoista nähdä, ketkä miehet Chicagon puolustuksessa nähdään. Sude olisi mainio lisä joukkueen playoff-kokoonpanoon alemmaksi puolustajaksi. Kyseessä on kuitenkin erittäin varma ja hyvin avaava pakki, josta olisi paljon apua puhkaisemaan Impactin tiukkaa nelikkoa. S.Weber sopisi mielestäni enemmänkin ylemmän puolustajan rooliin.

Hyökkäys on ollut ailahteleva tällä kaudella. Vallu ja Strip, vaikka ovatkin oivia ja kokeneita hyökkääjiä, eivät ole saaneet kiekkoa jokaisessa pelissä toivottuun tapaan sisään. Chicagolla ei ole runkosarjassa ollut maalipaikoista puutetta, mutta joissain peleissä maalinteko on ollut todella heikkoa. Impactia vastaan ei maalipaikoilla tunnetusti juhlita, joten kaksikolla on paras olla varmat kädet otteluita pelaamaan lähdettäessä.

Arvio
Omaan silmääni tämä pari on kaikista pareista se kaikkein tasaisin ja mielenkiintoisin. Tilastoja verrattaessa joukkueet ovat todella samantapaiset, mutta pelitavat ovat hieman erilaiset. Chicagon peli on enemmän hyökkäysorientoitunutta, kun taas Impact on yksi parhaista puolustavista joukkueista. Tämän parin ratkaisee kylmäpäisyys ja se, millaisessa vireessä pelipäivänä joukkueet ovat. Todella hankalaa antaa veikkausta jatkoonmenijästä, mutta arvotaan Impact, kaverit ovat toisilleen kuitenkin tuttuja ja uskon heidän parantavan peliään harppauksella play-offeihin mentäessä. Impact jatkoon 3-1.

Ennakon on tehnyt Arya.

Tietoja
Kirjoittanut: Arya
Julkaistu: 09.02.2017 18:44
Luettu: 1142 kertaa

Kommentit (3)

Mos, 10.02.2017 00:18
Neeppa
Arya, 10.02.2017 00:40
Oli piilottanu nickinsä :(!! En tiiä noist nii tarkkaa
Anakin, 10.02.2017 00:46
hyvä ennakko arska

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.