1. divarin puolivälikatsaus

Artikkeli

Nyt on taputeltu lähes kaikkien joukkueiden osalta puolet runkosarjan peleistä, eikä ainakaan kirjoitushetkellä ole päätetty minkään joukkueen diskaamisesta joka on aina positiivinen asia. Mutta käydään pieni katsaus läpi miten kausi on lähtenyt käyntiin ja pienet haastattelut joihin sain vastauksen todella nopeasti, todella suuret kiitokset siitä. 

 

Kuka neljän kärjestä ottaa runkosarjan ykkössijan?

Tällä hetkellä neljällä joukkueella on piste per ottelu 2.00 tai yli. Thieves, Helsingin Jokerit, With The Boys sekä Sikalauma tulevat suurella todennäköisyydellä taistelemaan runkosarjan ykkössijasta. Ainoastaan Thievesillä on jäljellä vielä kummatkin ottelut kyseisiä joukkueita vastaan. Kyseiset joukkueet löytyvät myös hyökkäystilaston neljän parhaan joukosta, mutta ainoastaan puolustustilastoissa Helsingin Jokerit ovat valahtaneet seitsemänneksi muiden joukkueiden löytyessä myös puolustustilaston neljän parhaan joukosta.  

Thieves värväsi 2. jakson aikana mahapöyäl (shed) 2. divarin Dusted Pepestä, joka teki heti ensimmäisiin 6 otteluun kunnioitettavat 13 + 19 = 32 +21. Kukaan ei varmasti halua 1. divarin playoffeissa vastaan joukkueen jolta löytyy kentältä mahapöyäl sekä welu. Joukkue on jatkanut mihin viime kaudella jäivät jatkaen peluutusta todella tiiviillä ja tutulla porukalla tavoitellen back to back finaalipaikkaa. 

Helsingin Jokerit ovat käyttäneet seitsemää eri peluria kentällä, mutta vielä ei olla nähty joninhoa kentällä. SUSIKÄSI (perälä) sekä nani ovat vastanneet joukkueen pisteiden tekemisestä SUSIKÄSIn taistellessa vielä 1. divarin maalikuninkuudesta. Jokerit värväsivät kesken kauden uzin Celticsistä, joka on myös aloittanut vahvasti tehden 4 otteluun 3.75 pistettä per ottelu keskiarvolla.

With The Boysien riveistä löytyy tällä hetkellä runkosarjan maali- sekä pistepörssiä johtava pelaaja snadi tehden 14 otteluun 38 + 24 = 62 +30. Joukkue penkitti pvh Heiskanen, jolloin Tami on pelannut alempaa puolustajaa ja ylempänä puolustajana löytyy puolustajien pistepörssiä johtava DaCosta (Lod). Huhut kertovat, että joukkue tulee hajoamaan tämän kauden jälkeen. Tuleeko he jatkamaan samalla nipulla uuden nimen alla vai siirtyvätkö pelaajat ympäri kiekon joukkueita. Toivotaan ainakin, että nämä olisivat vain huhuja varsinkin jos he tulisivat saamaan liiga paikan ensi kaudelle. 

Sikalauma löytyy hieman yllättäen allekirjoittaneen mielestä runkosarjan ykkössijalta, mutta edellisiin joukkueisiin nähden kuitenkin huonoimmalla piste per ottelu keskiarvolla. Siat värväsit laajuutta puolustukseen Sinappikoneesta A.Popov (V.Kompany), joka on 8 otteluun tehnyt 7 + 7 = 14 +12. Sioilla on selkeä ykköskokoonpano kasaantunut, jossa niksander (Nipo) sekä Mestari (Darko) ovat löytäneet toisensa erinomaisesti vaikkakin ovat todella samantyyppisiä pelaajia. Puolustuksessa Pönppö sekä lujas ovat pelanneet hyvin vaikkakin ajoittain on tullut järjettömiä hasardeja, jotka ovat kostautuneet. 

Viimeisestä playoff paikasta tullaan näkemään verinen taistelu

Näiden viiden joukkueen kesken tullaan jakamaan viimeiset jäljellä olevat paikat playoffeihin. Joukkueilla on jäljellä runsaasti keskenäisiä otteluita sekä myös top 4 joukkueita vastaan, joista voitot voisivat tarjota himoitun playoff paikan ja mahdollisuuden päästä taistelemaan liigaan nousemisesta. 

Frölunda on hieman yllättäen +- tilastossa pakkasen puolella, mutta he ovat kuitenkin hyvin saalistaneet pisteitä kauden edetessä. Ainoastaan tchno' sekä yarkko ovat plussan puolella, joten heitä voisi odottaa runkosarjan loppupuolella enemmän kentälle. Frölundan kokenut kaarti Mozjakin ja Hani eivät olet kesän jälkeen löytäneet samalle tasolle millä ovat aikaisemmilla kausilla olleet. Heiltä tarvitaan runsasta petrausta, jos Frölunda mielii taistella edes välieräpaikasta tällä kaudella. Joukkue kuitenkin löysi huippuvärväyksen KOPASU69 (snygg) PePosta, mutta häntä ei ole vielä nähty pelikentällä. Aika näyttää tuleeko KOPASU69stä tarvittava palanen joukkueen hyökkäykseen, jota kipeästi tarvitaan. 

vanhat_pojat ovat saalistaneet joka toisen pisteen mitkä ovat olleet tarjolla. Joukkueella on ehkä näistä viidestä joukkueesta vaikein loppukausi, kun vastaan tulevat vielä asettumaan With The Boys, Helsingin Jokerit ja erittäin tärkeä 6 pisteen ottelu Sharpsia vastaan. Pojat ovat pelanneet jokaisen pelin samalla kokoonpanolla, jossa thhm on tehnyt lähes puolet joukkueen maaleista. Suurin pettymys omalle kohdalle on Wallmark. Viime kaudella 2.15 pistettä per ottelu saalistanut ylempi puolustaja on pystynyt ainoastaan tekemään 1.14 pistettä per ottelu tällä kaudella ollen joukkueen huonoin pisteiden tekijä. Häneltä vaaditaan selvää petrausta, jos Pojat aikovat jatkaa pelejään vielä runkosarjan jälkeen. 

Siberian Huskies ovat jälleen tutulla paikalla runkosarjassa varmassa keskikastissa. Allekirjoittaneen arviot puolustuksen peluuttamisesta meni suoraan sanoen päin persettä. Joukkue on pelannut lähes kaikki ottelut -Kozel- alempana puolustajan ja ylempää on löytynyt Hevonen. Koirat värväsivät hieman ehkä yllättäen potkut KooKoosta saaneen Tuhtis nimimerkin hallitsijan joukkueeseen, joka on varmasti hyvä värväys varapeluriksi kun jepeä ei ole nähty hallilla hetkeen. Hyökkäyksessä toisilleen tutut kaverit sneaky ja Jurro ovat tehneet tasaisen varmaa suoritusta, mutta edelleen odotan Jurrolta hieman enemmän tasonnostoa. Jurro on koirille SE pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan heille mahdolliset playoff ottelut. Tällä hetkellä hän on tehnyt kohtalaisen vakuuttavat 21 + 18 = 39 +8 15 otteluun. 

Sharps on ehdoton 1. divarin voittaja värväyksissä. Joukkue sai värvättyä epäaktiiviseen kokoonpanoon rata (Ratakses), seppe (sharb) sekä sniddy (snidi) vapailta markkinoilta. Anaheimin legendaarinen kolmikko on pystynyt nostamaan Sharpsien mahdollisuutta tavoitella paikasta playoffeihin, johon he ovat vahvasti matkalla. Joukkueen epäaktiivisuus on pysynyt edelleen lähes olemattomana, mutta Anaheim kolmikon pelaajia on nähty aktivoituvan omalla joukkueella pelaamaan myös harjoitusotteluita. 

KooKoolla on käynyt eniten pelaajia kentällä tämän kauden joukkueista. Suurimman vastuun on ottanut hyökkäyksessä Pelkkis sekä alemman puolustajan tontille tipahtanut Jenbb. Ylemmän puolustajan tontilla Jenbbin roolin vaihdon jälkeen on pelanneet lähinnä napzz sekä bobby, joka on tehnyt yllättävän hyvää jälkeä. Erittäin hyökkäävää peliä pelaava bobby on tehnyt 3.78 pistettä per ottelu, mutta ajoittain jättää Jenbbin liian yksin puolustuksessa varsinkin jos vastustajat ovat päässeet nopeaan vastahyökkäykseen. Jäljellä olevat pelit ovat todella tärkeitä KooKoolle, eikä niistä saisi menettää yhtäkään pistettä turhien virheiden vuoksi. 

Menoliput takaisin 2. divariin

Neljä viimeisintä joukkuetta ovat kasattuna normaalisti 2. divarissa nähdyistä pelaajista ja arvelisin heillä pelifiiliksen olevan erittäin matalalla tällä hetkellä. Ainoastaan Beetlehemin Seimiveikot ovat pystyneet haastamaan vastustajiaan, mutta heilläkin playoff paikka on karannut lähes olemattomiin. Toivottavasti kukaan joukkueista ei kaatuisi vaikkakin huhuja on ollut liikkeellä, vaan kaikki saisivat hoidettua pelit kunnialla loppuun vaikka se ei todellakaan tunnu hauskalta tällä hetkellä.

Beetlehemin Seimiveikot ovat pelanneet odotusteen nähden kohtalaisesti. Ajattelin heillä olevan mahdollisuuksia taistella playoff paikasta, joka taitaa jäädä tällä kaudella kuitenkin muutamien pisteiden päähän. He ovat pelanneet tiiviillä 6 pelaajan remmillä, joille ovat melko tasaisesti jakaneet pelejä. Wanha pappa tilperon pelikirja on pysynyt samanlaisena, jossa miehet ja kiekko liikkuu mahdollisimman paljon mutta eivät vain ole saaneet tarvittavaa tulosta aikaan mitä varmasti ovat hakeneet. Ensi kaudelle jos joukkue pysyy samanlaisena ja ehkä muutaman täsmähankinnan löytävät niin uskon heidän löytyvän playoffeista. 

Impact jolta odotin paljon tällä kaudella. Joukkue joka pystyy sumputtamaan vastustajat hermoromahdusksen partaalle ovat vaihtaneet tyyliään hyökkäävämmäksi, joka ei ole tuottanut tulosta. Viimeisimmässä ottelussa Ke5o otti vielä erittäin turhan pelikiellon omasta maalista, joka saattoi olla alku joukkueen kaatumiselle. Onko Kytölä joukkueen pelin sielu, kun vielä karsinnoissa he menivät heittämällä jatkoon lohkostaan. Toivotaan, että joukkue löytää pienen pelihuumorin ja jatkavat kauden loppuun asti. Joukkueen description Viimeinen sammuttaa valot kuitenkin enteilee sitä pahinta. 

Alejandro Ovetskin & Ovipeelot ovat ensimmäinen selkeä floppi joukkue, jotka ovat saalistaneet tähän mennessä 13 pelistä vain 2 pistettä. Joukkue värväsi jkmn tiiviiseen porukkaan mukaan, mutta kahden erittäin puolustavan pelaajan käyttäminen kentällä ei ole tuonut edes jämäpisteitä peleistä. Alejandrot eivät tule saamaan montaa pistettä runkosarjan loppupuolella, joten katseet voivat suunnata jo tuleviin divarikarsintoihin 

Knightclub 12 peliä takana 1. divaria tällä kaudella ja tasan 0 pistettä. Maaleja tehty 1.75 per ottelun keskiarvolla eivät voi taata hyvää kautta. Joukkueesta ei pysty tällä hetkellä sanomaan mitään positiivista. Totta kai pitää kehut antaa että hienosti kaverit jaksavat pelit vääntää vaikka vastustajat ovat menneet vasemmalta ja oikealta puolelta ohi. Ritareilla on mahdollisuus parannella vielä sijoituksia ylöspäin, kun jäljellä ovat vielä 1 vaille kaikki ottelut kyseisiä joukkueita vastaan. 

Muutamat nopeat kyssärit

Pönse

Saitte värvättyä kovan kolmikon Anaheim Mighty Duckseista Ratakses, snidi ja sharb. Onko yhteinen sävel löytynyt kentällä ja pystyttekö taistelemaan tällä kokoonpanolla siitä kaikkein kirkkaimmasta?

Hei, kiva kyssäri! Vanha sanontahan menee että "tuntee kuin omat taskunsa" ja tästä ei ole epäilystäkään etteikö nämä herrat ois toisten taskuja aikaisemminki tutkiskellu, sen verra smoothi näköstä yhteispelii että oli helppo hyppää mukaan, peli peliltä tuntuu että alkaa itsekkin löytää paremmin omia ni hyvä tästä tulee   Olihanse tosi iso värväys ku nää anaheimin konkarit puki sharps paidat päällensä, hiotaan tällä nelikolla peli kohilleen, mutta tarvittaessa omat irl kaverit tulee tuuraan. En näe mitään epäilystä etteikö voitais taistella kultamitalista tällä kaudella. Finaalis nähää.

Onko tarkoituksena löytää vielä muutamia värväyksiä, että saisitte aktiivisuuden nousuun vai pelaatteko pelkät divaripelit tällä kaudella?

Tälle kaudelle ei enää tarvita ainakaa divaripelaajia, harkkapelaajista en oo varma, mahdollisesti, mutta ideana kuitenki että kaikki divaripelit alta pois ja sillontällön muutama harkka. Ps. Ei tää oo nii vakavaa, tää on vaa jääkiekkoo.
 

snadi

Johdat tällä hetkellä selvästi maali- sekä pistepörssiä. Pystytkö jatkamaan myös loppukauden sekä playoffien ajan samaa tatsia yllä, että näkisimme sinut haastamassa kiekon kovimpia pelaajia ensi kaudella liigassa?

Yritys on kova että pysyy sama tatsi, riippuu toki myös muiden pelikunnosta mitä käy.

Onko pvh Heiskasen pelit tältä kaudelta paketissa vai pääseekö peto vielä irti? Ja löytyykö vielä peliesityksestä petrattavia asioita?

Eiköhän Heiskanen nähdä kentällä näyttämässä nopeita jalkojaan ja pehmeitä käsiä. Päästetään villieläin (ainakin) kerran häkistä

NoSkills

Nykyinen kausi on varmasti ollut täysin katastrofi teille. 12 peliä, 0 pistettä, 21 tehtyä maalia, 73 päästettyä maalia, +- tilasto -52. Mistä kyseiset tilastot johtuvat, kehen syyttävät sormet osoittavat? Tavoitteenanne on varmasti vetää kausi kunnialla loppuun, joten mistä löydätte pelifiiliksen ilmestyä hallille? Mitä teidän pelityylissänne on muututtava, että saisitte loppupuoliskolta edes jotain pisteitä haalittua kasaan?

Ei me lähetty tähän ykköseen sillä kannalla, että voitettais koko ajan pelejä. Mutta ei tämä sarjataulukkotilanne oo ollu myöskään sellanen mitä odotettiin. Kyllä sitä on tullu ajateltua, että meistä voi olla myös voittamaan noita pelejä ja ottamaan pisteitä sieltä sun täältä. Jonkulainen henkinen lukko on ollu joukkueen sisällä joka vaikuttaa ihan helvetisti siihen miten pelataan ja tottakai joukkuhenki rakoilee hieman ku otetaan koko ajan turpaan. Tuo -52 kertoo aika paljo myös siitä, että kun ollaan päästetty vastustaja about kolmen maalin johtoon niin ollaan alettu pelaamaan vaan tosi huolimattomasti jollon noita rökäletappioita on tullu. Ei syyttäviä sormia kehenkään henkilökohtaisesti vaan koko joukkueen asenteeseen.. Ite vastuuhenkilönä oon sellanen, että se fiilis on nyt vain kaivettava jostain sama mitä nuo tulokset on. Löytää se hyvä meininki, että on kiva pelata. Meillä ei varmasti ookkaan pleijareihin enää mitään asiaa, mutta kunnialla pelataan pelit loppuun asti. Ja tässähän ei oo nyt muuta ku parannettevaa   Muutoksia peluutuksiin varmasti tulossa. Pystytään kyllä parempaanki kunhan kolahtaa..

Tietoja
Kirjoittanut: skriva
Julkaistu: 19.09.2023 04:51
Luettu: 491 kertaa

Kommentit (1)

darmian, 20.09.2023 12:35

Kieliasu näytti ajoittain siltä, että lääkärin epikriisi ja Janne 'Nacci' Tranbergin kirja olis tehnyt lapsen... Muuten ihan ok :P

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.