1.divarin kausiennakko 3/23

Artikkeli
ALKUPUHE

Mahdollisesti tulossa lisää kirjoituksia (top/flop, ennakot pudotuspeleihin, haastatteluja?) 1. divarista ( ja miksei muustakin), jos porukalta löytyy kiinnostusta näitä kohtaan mitä vain porukka haluaa. Tämä tehty hetken mielijohteessa lyhyessä ajassa, joten tulevaisuudessa käytetään hieman enemmän vaivannäköä kuin päivän verran jotta saadaan laadukasta sisältöä. Pahoittelut kirjoitusvirheistä ja lyhyehköstä ennakosta.

Alejandro Ovetskin & Ovipeelot - välikauden jälkeen korkeammalle tasolle

 

Joukkue tekee paluun yhden välikauden jälkeen täysin samalla kokoonpanolla, jolla voittivat kaudella 1/23 kultaa 2. divarissa. Pääsääntöisesti joukkueen pelaajat viettivät viime kauden 2. divarin eri joukkueissa, mutta lähtivät nyt hakemaan divarikarsintojen kautta paikkaansa 1.divariin jonka myös lunastivat. Alejandrot ovat pelanneet viimeisen 5 kuukauden aikana noin 30 peliä, joten onko yhteispeli samalla tasolla kuin se oli aiemmin ja varsinkin kun vastustajat ovat asteen verran kovempia kuin toissa kaudella. Joukkueella tulee olemaan näillä näkymin tuskallinen taival edessä varsinkin, kun kiekon discordissakin huudellaan pelaajaa mille tahansa tontille. 

 

Mitä seurata? 

Peltimuna - Kauden 1/23 2.divarin parhaan alemman puolustajan täytyy saada estettyä vastustajien hyökkäykset ylettyvällä mailallaan, että joukkueella on mahdollisuus voittoihin. 2.divari pelureiden keskuudessa erittäin arvostettu pelaaja, jolla nyt todella hyvä mahdollisuus näyttää taitonsa ja päästä isoimpiin ympyröihin pelaamaan. 

 

Arvioitu sijoitus: 10-13

 

Beetlehemin Seimiveikot - mahdollinen mustahevonen

 

Viime kauden 2.divarin mestarit lähtevät valloittamaan 1.divaria ilman kirkkainta tähteään ROUHIJAa, joka siirtyi HC Tyrmäyksen riveihin liigaan. Kiekko Cupissa Seimiveikkojen pistenikkariksi ryhtyi mefu, jonka odotan tällä hetkellä ryhtyvän slayerin hyökkäyspariksi tulevalle kaudelle. Puolustus on erittäin haavoittuvainen varsinkin alemman puolustajan tontilla, johon voisi harkita täsmähankintaa. Joukkue kuitenkin harkannut pienellä porukalla, joten sieltä löytyy vahvuus kun tunnetaan omat pelaajat läpikohtaisin.

Joukkueella on mahdollisuus olla tulevan kauden mustahevonen, kun pelityylissä pelaajat vaihtelevat runsaasti paikkojaan ja varsinkin harjoituspeleissä porukka on jaksanut puolustaa intohimoisesti.

 

Mitä seurata? 

 

ROUHIJAn lähdön vaikutus - Viime kauden kokoonpanosta lähti joukkueen kirkkain tähti takaisin liigaan ja nyt BSV:n täytyy löytää keinot korvata ROUHIJA. Pystyykö mefu ottamaan tarvittavan roolin, kun pelit kovenee huomattavasti 2. divarin tasosta ja joukkueen pitää keskittyä vielä enemmän puolustamiseen kuin hyökkäämiseen. ROUHIJA pelasi ylemmän puolustajan roolia, mutta hyökkäyksessä oli todella vapaa rooli. Lähteekö joukkue panostamaan puolustamiseen enemmän vai laitetaanko samanlaista tulivoimaa kehiin?

 

Arvioitu sijoitus: 10-13

 

Frölunda - hissijoukkue

 

Frölunda lähtee metsästämään liigasta tippumisen johdosta 1.divarista historiansa ensimmäistä kultamitaliaan tuttuakin tutummalla kokoonpanolla. Viime kaudella joukkue otti 2020-luvun toiseksi isoimmat miinukset liigatasolla, joka on verottanut varmasti pelimotivaatiota joukkueessa. Joukkueen hyökkäyksen päävastuun ottaa jälleen kerran Mozjakin, mutta kuka hänen rinnallaan tulee pelaamaan? Frölundalla kävi liigakarsintojen 6 pelissä KYMMENEN pelaajaa kentällä ja jos sama jatkuu 1.divarissa, niin mestaruuden voi unohtaa. Puolustuksessa tulevat pelaamaan luultavimmin Hani ja naabi suurimmaksi osaksi Joukkueella ollut kyllä hyvin motivaatiota pelata harkkapelejä viime kuukauden aikana ja jos into jatkuu, niin Frölunda lukeutuu kyllä ehdottomasti suosikkien joukkoon.

 

Mitä seurata? 

 

Mozjakin - Mr. Frölunda. 11. kausi putkeen alkamassa samassa pelipaidassa ja samassa roolissa joukkueen tähtihyökkääjänä. Mozjakin pystyy ratkaisemaan tiukkoja otteluita omalla yksilötaidollaan, jota joukkue tulee tarvitsemaan pudotuspeleissä. 

 

Laaja kokoonpano - Viime kaudella pelit sujuivat liigassa erittäin huonosti jolloin useiden pelaajien motivaatio loppui pelaamiseen ja vaipuivat epäaktiivisuuteen. Nyt kun sarjataso on astetta alempana niin löytyykö jokaiselta pelaajalta halua pelata pelejä mahdollisimman paljon, joka tulee varmasti  näkymään tuloksissa jos näin pääsee käymään. 

 

Arvioitu sijoitus: 1-3

 

Helsingin Jokerit - legendat

 

Viime kaudella yllättäen heti puolivälierissä tippuneilla Jokereilla oli mahdollisuus päästä liigaan karsintojen kautta, mutta jäivät lohkonsa kolmanneksi saaden vain 5 pistettä 6 ottelusta. 

Viime kaudella joukkue pääsi helposti pudotuspeleihin, mutta joutuivat puolivälierissä heti lomille kärsittyään hieman ehkä yllättävän tappion Las Vegasille. Jokerit jatkavat samanlaisella kokoonpanolla, mutta hyökkäykseen on saatu Kuolemasta tuttuakin tutumpi SUSIKÄSI (perälä). Luultavasti hyökkäyksessä kuitenkin enimmäkseen jatkavat nani ja Compi, jotka tekivät edellisellä kaudella erittäin hyvää jälkeä 1. divarissa. Tulevat pääsemään pudotuspeleihin helpohkosti tällä kaudella ja pudotuspeleissä mitataan taso mitä ollaan viime kauden virheistä opittu. 

 

Mitä seurata?

 

Puolustus - Viime kauden 1. divarin parhaimmat puolustajat joninho ja Lima jatkavat Jokereiden puolustuksessa, joka tullaan varmasti huomioimaan vastustajien kriisipalavereissa, kun ottelut Jokereita vastaan lähestyvät. Lima pystyy suoriutumaan tasaisesti läpi kauden ja todella laadukkaalla puolustuksella takaa joninholle paikan nousta tekemään ratkaisevia syöttöjä hyökkäysalueelle. Joninho on erittäin tärkeässä roolissa joukkueen menestyksen kannalta. Auttaa hyvin puolustuksessa ja pyörii hyökkäyksen kapellimestarina luomassa hyviä vetopaikkoja hyökkääjille. 

 

SUSIKÄSI - Kausilla 1/23 ja 2/23 ainoastaan 24 peliä merkattuna Superliigan alaisuudessa. Aktiivisena tuo Jokereille todellista maalintekovoimaa erittäin tarkoilla laukauksilla ja hyvillä yksilösuoritteilla. Mahdollisesti varapelaajan roolissa, mutta jos löytää entisen vireen takaisin tuo hyvää pelotetta vastustajille tuleviin pudotuspeleihin. 


Arvioitu sijoitus: 1-3

 

Impact - nykykiekon yksi vihatuimmista

 

Useat odottivat innolla Impactin karsintoja mitä niissä tulee käymään ja pojat klaarasivat todella helposti itsensä korkeamman tason mittelöihin. 

Viime kaudella 2. divarin hopeasijalle yltänyt joukkue lähtee ehkä hieman yllättäen samalla ydin kokoonpanolla jatkamaan, kun huhujen mukaan yksi avainpelaaja ei ollut yhtään tyytyväinen omiinsa finaalissa. Saattoi olla vain pettymyksen jälkeistä raivoamista, mutta kovemmalla tasolla fiilis pitää pysyä hyvänä että voivat haastaa vastustajat. Impactilla on hyvä kemia ja ainakin muutama kausi sitten pystyivät sumputtamaan kovemmatkin tiimit raivon valtaan. 

Puolustuksessa jatkavat Kaisa ja Zaborsky, jotka ovat löytäneet hyvän kemian. Zabo hyökkää suurella sydämmellä ja Kaisa keskittyy enimmäkseen puolustamiseen. Odotan Impactin pääsevän pudotuspeleihin, jota kukaan ei halua valita kotiedun joukkueista ensimmäiselle kierrokselle vastaan. 

 

Mitä seurata? 

Emma - Runsaasti autoplayssa viihtynyt hyökkääjä tulee ottamaan isompaa ratkaisu roolia edellisiin kausiin nähden. Pystyy hienoihin yksilösuoritteisiin, mutta on myös erittäin räjähdysherkkä pelaaja. Silloin voi kädet lähteä käymään vielä enemmän ja hiiren oikea näppäin unohtua kokonaan. Uskon kuitenkin tuttujen joukkuelaisten kanssa räjähtelyyn on vähemmän tarvetta kuin autoplayssa. 

 

Arvioitu sijoitus: 7-9

 

Knightclub - ritarit ovat takaisin

 

Pitkästä aikaa purppuraista väriä nähdään Superliigassa, kun Knightclub tekee paluun 1. divariin. Yllättäjäjoukkueenakin palkittu joukkue lähtee hakemaan yhtä hyvää peliä kuin aiemmin, mutta arvion mukaan joutuvat tyytymään aikaiseen kesälomaan. 

Alkuperäisestä kokoonpanosta mukana Fraid, Lurtsi ja oun. Lurtsi ja oun tulevat varmasti pelaamaan paljon kauden aikana ja vastaavat joukkueen puolustamisesta ja heiltä vaaditaan täydellistä onnistumista tulevalla kaudella. Oun on hakenut kokemusta useamman kauden ajan HC Tyrmäyksestä ja tulee olemaan elintärkeässä roolissa hyökkäyspäässä. Hyökkääjinä toimivat luultavasti viime kauden parhaan hyökkääjän palkinnon voittanut NoSkills ja uutena hankintana Laku. Varapelaajina löytyvät Hotti ja Wile joilla eivät kädet enää käy kuten vuonna 2006, mutta ovat kelvollisia pelaajia kentälle eksyessään.

Vaikea kausi tulossa, mutta erittäin tasaisessa 1. divarissa on mahdollisuus päästä kamppailemaan viimeisistä pudotuspelipaikoista. 

 

Mitä seurata?

 

NoSkills - Viime kauden 2. divarin parhaan hyökkääjän yllättäenkin voittanut NoSkillsllä on mahdollisuus näyttää oliko palkinto pelkkää tuuria viime kaudella. Ei pysty omalla yksilötaidollaan muuttaa pelien suuntaa, mutta hyvänä joukkuepelaajana auttaa puolustamisessa jota ritarit tarvitsevat.

 

Arvioitu sijoitus: 10-13

 

KooKoo - herrasmies ja muut

 

Viime kaudella pohjanoteerauksen tehnyt KooKoo lunasti itselleen paikkansa 1. divarista viimeiseltä paikalta karsinnoista. Joukkue teki loistavat hankinnat Benjaminin korvaamiseen bataattin ja Fistin, jotka ovat tehneet paluun kiekkoympyröihin pienen tauon jälkeen. Kaksikko pelasi Jenbbin kanssa Hakunamatatassa Kiekko Cuppia ja loivat siellä todella voittavan taktiikan. Tiputtivat muun muassa Anaheim Mighty Ducksin jatkosta ja pistivät HC SpeddyCatin todella tiukoille neljännesvälierässä. Muuten joukkueen kokoonpanoa on laajennettu varsinkin hyökkääjien osalta, mutta puolustukseen ei ole löydetty lisäväriä joten siellä härväävät Jenbb, Tuhtis ja varalla Glen. Ylemmän puolustajan tontilla pelaava 2/2023 1. divarin herrasmiespelaaja Jenbb peli-into on tärkeä saada kohdalleen. Herkästi hyökkäyksiin nouseva puolustaja sai Kiekko Cupissa itsestään lähes kaikki irti ja oli todella hyvässä vireessä. Jos sama jatkuu KooKoo pystyy haastamaan joukkueen kuin joukkueen tällä kaudella. 

KooKoo on ollut myös todella aktiivinen harkkapelien osalta joten he tulevat olemaan heti alusta asti hyvässä iskussa.


Mitä seurata?

 

Hyökkääjien peluutus - bataatti, Fist, bobby, Pelkkis, napzz, Ruttunen ja pari muuta lisäksi. Ketkä pelaavat, ketkä istuvat? Arvotaanko pelaajat joka peliin erikseen vai onko selvät hyökkääjäparit, jotka pelaavat keskenään. Mielenkiintoista nähdä kuka/ketkä ottavat isoimman roolin vai pelaako kaikki suunnilleen saman verran pelejä tulevalla kaudella. 

 

Arvioitu sijoitus: 7-9

 

Sharps - epäaktiivisuuden multihuipentuma

 

Sharpsin pelaajat eivät hirveästi viettänyt aikaa harkkapeleissä kesällä, jolloin eivät pääseet harjoittelemaan classic-nopeuden. 

Viime kaudella 10 runkosarjassa sijoittuneet Sharpsien tärkein palanen tulee olemaan Pönse varsinkin, kun wehi siirtyi liigaan Kölner Haien riveihin. Tarvitsee jonkun hyökkääjän Pönsen tutkapariksi tai meno tulee olemaan todella kylmää ja +- tilastot tulee olemaan punaista täynnä. 

Epäaktiivisuudesta johtuen tulee olemaan suurin floppi ja heillä on myös suurin mahdollisuus keskeyttää kautensa tällä kertaa. 

 

Mitä seurata?

 

Aktiivisuus - Porukka ei harrasta harjoituspelejä ja muutenkaa näy kiekossa kuin divarihuoneissa. Tulee tarvitsemaan aktiivisuutta, jos haluaa taistella samasta sijasta kuin viime kaudella. 

 

Arvioitu sijoitus: 10-13

 

Siberian Huskies - samalla tutulla kaavalla

 

Viime kaudella 4 pistettä olisi tarvittu pudotuspelipaikkaan, mutta tällä kaudella se tulee tapahtumaan. Pelaajapoliittisesti Huskiesit menettivät virginhon ja Lakun, mutta selviä uusia pelaajia ei ole löytynyt tilalle. Jos hyökkääjät löytävät toisensa paremmin ja jos Jurro tekee tasonnoston mihin hänellä on mahdollisuus, niin tulevat taistelemaan kotiedusta. Myös mahdollisesti Sirac saa suuremman roolin tällä kaudella ja häneltä löytyy kyllä joukkuepelaamisen identiteetti syvältä rinnastaan. Mielenkiinnolla pitää odottaa, kun koirat lähtevät aloittamaan divari taipaleensa mikä on tuleva ryhmittymä kentällä. 

 

Mitä seurata?

 

Puolustus - Ketkä tulevat pelaamaan? Hevonen ja jepe ovat todella puolustavia joten ottaako he alemman puolustajan tontit, mutta kuka ottaa ylemmän puolustajan tontin? -Kozel- vai tippuuko jopa sneaky takaisin puolustuslinjaan vaikka teki hyvää jälkeä Jurron kanssa viime kaudella hyökkäysparina. 

 

Arvioitu sijoitus: 4-6

 

Sikalauma – oink oink

 

Sikalauma nousi karsintojen kautta suvereenisti ykköseen voittaen oman lohkonsa. Kuoleman, Ylämummon ja Sinappikoneen fuusiojoukkue omistaa hienon nimimerkin joka varmasti kuvaa joukkueen pelaajistoa. Huhujen mukaan suurimman osan peleistä pelaisisi niksander(Nipo) ja Mestari (Darko) hyökkäyksessä ja uljas sekä Pönppö puolustuksessa. Kehäraakki Django ilmeisesti varapakkina ja hyvä niin. 

Sikalauman pelityylistä tai tavoitteista ei ole kovin paljon hajua, mutta kokemusta joukkueessa ainakin on todella paljon ykkösdivariinkin. Darko on niittänyt hyviä pisteitä monta kautta eri sarjatasoilla ja Kuolemasta kiekkoväen tietoisuuteen pompannut Nipo on tosipaikan edessä kun vastuuta on ilmeisesti luvassa useamman pelin verran aikaisempiin kausiin verrattuna. Nipo summasikin komeat statsit jo karsinnoissa. Puolustuksessa on viime kauden WaMun kakkosen pronssiin nostanut uljas joka myös valittiin parhaaksi ylemmäksi pakiksi ja sitten on vielä Pönppö joka on rutinoitunut häviämään finaaleja muualla paitsi Sikalaumassa. Sikalauman edellinen kausi Superin alaisuudessa on jo kolmen vuoden takaa ja silloin matkaan tarttui juurikin Pönpön ainut pelaamalla voitettu kultamitali. Aika näyttää, mutta kyllä tällä miehistöllä rahkeet riittää pleijareihin ja siellä menestymiseen kunhan Django pidetään penkillä. 

 

Mitä seurata? 

 

Mestari – Sinappikoneessa viime kaudet pelaillut Darko on lähes poikkeuksetta ja sarjatasosta riippumatta latonut pisteitä noin kolme per peli ja onkin ehkä yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Auttaa puolustuksessa paremmin kuin moni muu hyökkääjä ja osaa tehdä maalin edestä tarvittavat paskamaalit. Katsotaan kuinka classicilla vanhus jaksaa. 

 

Arvioitu sijoitus: 7-9

 

Thieves - tiiviillä kokoonpanolla kohti sitä kirkkainta

 

Ryövärit lähtevät täysin samalla kokoonpanolla kirkastamaan hopeamitalin kultaiseen. Joukkue voitti ylivoimaisesti runkosarjan, mutta finaaleissa Olli Jokinen oli 1-3 otteluvoitoin parempi. Runkosarjassa pistepörssin 3 ensimmäistä sijaa menivät welulle, vibelle ja KaleV1lle ja maalien mättämistä on myös odotettavissa tällä kaudella jos ja kun joukkue lähtee pelaamaan hyökkäysvoittoista kiekkoa. Puolustuksen tukipilarina häärii viime kauden jaettulla 1. divarin paras alempi puolustaja yade, joka pystyy myös itse tuomaan kiekko ylöspäin sitä tarvittaessa ja päättämään hyökkäyksiä. Ehdottomasti tämän kauden suurimpia voittajasuosikkeja vaikka liiga karsinnoissa jäi ilman pisteitä. 

 

Mitä seurata?

 

Vibe - Viime kaudella ylivoimaisesti puolustajien pistepörssin voittanut ylempi puolustaja, joka saa jatkaa tarjoiluaan welulle tulevalla kaudella. Lähtökohtaisesti tärkein pelaaja Thievesin mestaruushaaveille pystyessään järjestämään runsaasti ja vielä hyviä laukaisupaikkoja hyökkääjille. Jaksaa myös puolustaa todella ahkerasti vaikkakin menohaluja olisi varmasti ylöspäin paljon enemmän. Jos pelaa kaikki pelit tällä kaudella niin voittaa jälleen puolustajien pistepörssin, mutta myös arvokkaimman pelaajan palkinnon itselleen. 

 

Welu - 1. divarin nimekkäin pelaaja, joka tulee taistelemaan maali- sekä pistepörssin voitosta. Erittäin tappava laukaus ja pelaa hyvin yhteen joukkueen kanssa, jossa saa myös hyökkäyspäässä hieman vapaamman roolin muihin nähden. 

 

Arvioitu sijoitus: 1-3

 

Vanhat_pojat - kävelykeppi huitoen vastustajia päin

 

Viime kaudella tippui puolivälierissä tiukasti Thicc Lovelle, jotka lähtivät hakemaan menestystä liigatasolta. Tällä kaudella taistelevat kotiedusta pudotuspeleihin, kun lähtevät samalla todella tiiviillä kokoonpanolla taistelemaan 1. divarissa. Aleksi ja thhm pelaavat hyökkäyksessä ja heidän alapuolellaan wlm ja hilu

Joukkueen tärkein rooli tulee olemaan wlm:lla, joka on tottunut enemmän pelaamaan hyökkääjänä kuin ylempänä puolustajana. Jättääkö hilulle liian ison roolin puolustamisessa, kun lähtee hyökkäyksiä tukemaan. Mutta poikien onneksi Aleksi ja thhm ovat myös erittäin hyvän puolustusvelvoitteen omistavia hyökkääjiä ja hajoamisiakaan ei tule näkymään vaikka pelit eivät aina suju. Vanhat_pojat tullaan näkemään pudotuspeleissä ja taistelee myös kotiedun saamisesta. 

 

Mitä seurata?

Yhteispeli - Joukkue jatkaa todella pienellä viiden pelaajan kokoonpanolla, joten kaverukset tietävät omat roolinsa ja miten muut liikkuvat kentällä. Jos jaksavat pelata harjoituspelejä ja hioa yhteispelin kuntoon, niin tästä joukkueesta tulee olemaan paljon harmia vastustajille. 

 

Arvioitu sijoitus: 4-6

 

With The Boys - Metsän Kiekko, Anonyboys ja nyt WTB

 

With The Boys lähtee tuttuakin tutummalla porukalla ja uudella nimellä taistelemaan 1. divariin. Puolustukseen on paljon vaihtoehtoja muun muassa Heiskanen, Tami, hyny ja he pystyvät pelaamana eri paikoilla puolustuksessa. Heiskanen ei ole hetkeen pelannut kokonaisia kausia, mutta nyt päävastuuhenkilö on mahdollisuus ottaa iso rooli puolustuksen tukipilarina. Paljon harjoituspelejä Obsessiven riveissä, joten treenaamisen taso on ollut todella hyvää, mutta onko hänestä ottamaan 1. divari tiimin vetovastuu? Tarvitsee runsaasti tukea ylemmältä puolustajalta, kun tekee torpedoita ja lähtee aktiivisesti hyökkäyksiin mukaan. 

Hyökkäyksessä viilettää Kapanen ja snadi, jotka tuntevat toisensa erittäin hyvin. Kapasen pitää ottaa selkeä pelintekijän rooli hyökkäyksissä, että Boysit pääsevät hyödyntämään snadin vaarallista laukausta. 

 

Mitä seurata?

snadi - Viime kaudella snadi painoi lähes puolet Anonyboysien maaleista runkosarjassa, joten luultavimmin tälläkin kaudella tulee ottamaan vastuun joukkueen maalinteossa. Ajoittain hieman laiskuutta puolustamisessa, jolloin vastustajat pystyvät tekemään pitkiä ja raastavia hyökkäyksiä. Herkästi hakee läpäreitä ja haluaa päästä haastamaan vastahyökkäyksissä vastustajan puolustajaa 1vs1. With The Boysit tarvitsevat runsaasti maaleja snadilta, jos haavittelevat pudotuspeleihin pääsystä. 

Arvioitu sijoitus: 4-6

Tietoja
Kirjoittanut: skriva
Julkaistu: 23.08.2023 21:00
Luettu: 500 kertaa

Kommentit (1)

eme, 24.08.2023 08:23

Lisää vaan. Arvostan vaivannäköä ja onhan nämä aina mielenkiintoista luettavaa  -b 

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.