Liigan karsintaennakko 3/2022

Artikkeli

Liigakarsinnat 3/2022: Äärimmäisen tiukka taistelu sarjapaikoista

 

HC Oilersin piti olla viime kaudella varma liigapaikan lunastaja

Liigakarsinnat käynnistyvät 15.8 maanantai-iltana kello 20. Mukana on divarissa esiintyneitä joukkueita, liigakaukaloihin palaavia joukkueita sekä myös aivan uunituore joukkue. Artikkelissa esitellään kaikki liigakarsintoihin osallistuvat joukkueet, jotka ovat: Baby Boomers, Canucks, HC OilersHC Tyrmäys, Kamloops Blazers sekä Kuolema. Karsinnoista äärimmäisen tiukan ja tasaisen tekevät se, että jatkoon pääsee ainoastaan kaksi joukkuetta. Selvää on siis se, että divariin päätyy ainakin muutama potentiaalinen liigatason joukkue.

   Baby Boomers

Aivan uusi naama virtuaalikiekkokaukaloissa, jolla on hyvinkin mielenkiintoinen kokoonpano. Kokemusta löytyy monelta eri sarjatasolta ja monista eri liigoista. Kokoonpano koostuu pitkälti kokeneista kehäraakeista ja mukaan on signattu myös kolminkertainen liigafinalisti ja kerran mestaruuspokaalia nostamaan päässyt jorti. Erittäin mielenkiintoinen matka liigakarsinnoissa edessä sillä joukkueesta kyllä löytyy edellämainittua kokemusta sekä taitoa, mutta joukkueesta löytyy myös nimimerkillä Jinx pelaava Kapu, joka tekee varmasti kaikkensa ettei joudu taistelemaan liigapelaajia vastaan tulevalla kaudella. Mikäli kuitenkin Baby Boomers liigaan päätyyn niin todennäköisesti heiltä putoaa edellä mainittu pelaaja kokoonpanosta pois ja rosteri kevenee yhdellä miehellä. Kysymysmerkkejä herättää myös jorti sillä hänen ja edustamiensa joukkueiden taipaleet eivät valtaosin kovin pitkään ole kestäneet, jorti on kuitenkin joukkueensa taitotasollisesti merkittävin pelaaja sekä yksilö. Joukkue on kuitenkin hyvin tuore ja nälkää varmasti löytyy heti ensimmäisellä kaudella liigan alaisuudessa. Potentiaalia liigapaikan lunastamiseen löytyy, mutta paikkoja ei paljoa ole tarjolla. Kovan työn saa joukkue tehdä mikäli aikoo liigapaikan lunastaa.

Seuraa häntä - smb: Tehnyt tilastollisesti vakuuttavaa jälkeä alemmissa sarjoissa sekä etenkin 1.divarissa. Viime kaudella divarin puolella syntyi 22 ottelussa 83 tehopistettä. Liigan puolelta kokemusta on kertynyt 57 ottelun verran Club Of Härmässä, Project Onessa sekä Kouvola Sabresissa. Päälle muutama ottelu liigan pudotuspelejä. Ei ole oikeastaan ikinä ollut mikään artikkeleiden suurin valokeila, mutta tulee varmasti olemään elintärkeä palanen Baby Boomerssien hyökkäyspelaamisessa. 

Arvioitu sijoitus: Karsintojen #3

 

  Canucks 

Canucskin alkaa jo pikku hiljaa muodostua vakiokasvoksi Superliigan alaisuudessa. Kertaalleen liigassa pyörähtänyt Canucks oli kyseisellä kaudella yllättävänkin tulivoimainen ja vaarallinen joukkue. 1/2022 joukkue pääsi jälleen tavoittelemaan liigapaikkaa karsintojen kautta, mutta tällä kertaa rahkeet eivät riittäneet ja tie kävi divariin, jossa koettiin taas makua joukkueen tulivoimaisuudesta. Kauden päätöksen jälkeen joukkue vetäytyi hetkeksi tauolle ja nyt tauon jälkeen lähdetään jälleen mittaamaan rahkeita liigakarsintojen muodossa. Tällä kaudella kuitenkin joukkueesta puuttuu yksi erittäin suuri ja olennainen palanen ja se on Kucherov. Kucherov oikeastaan omalla yksilötaidollaan on ajanut Canucksia niihin pisteisiin mihin joukkue on taipalellaan päässyt. Nyt joukkueen kokoonpano näyttää pikaisella vilkauksella hyvinkin kokemattomalta ja sekalaiselta. Annetaan joukkueelle kuitenkin mahdollisuus näyttää liigakarsinnoissa, mutta hyvin todennäköisesti Canucks lähtee tulevalla kaudella hakemaan vauhtia 1.divarin puolelta. 

Seuraa häntä - mendy: Kokoonpanoa katsoessa oli vaikeaa nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esille, mutta mendy taitaa tästä porukasta olla kokenein ja arvokkain pelaaja joukkueelleen. Liigassa mendyllä ei hirveästi tilastoja ole, mutta divarin puolella kyseisen puolustajan tilastosivu näyttää kohtuullisen hyvältä. Kaksi 1. divarin mestaruuttakin löytyy palkintokaapista. Yksittäisen pelaajan siasta haluaisin kuitenkin korostaa Canucksien yhteispelaamista ja kiinnittää huomiota siihen nouseeko joku kokemattomampi pelaaja yksilönä esille.

Arvioitu sijoitus: Karsintojen #6

 

  HC Oilers

Lerssien piti olla jo viimekaudella takuuvarma nousija liigakarsinnoista liigaan, mutta Manhattan sekä Blackhearts veikin paikat suoraan naaman edestä. Viime kaudella divarin pudotuspeleissä matka tyssäsi jo ensimmäisellä kierroksella. Kokoonpano on pysynyt melko samana viime kauteen verrattaessa, puolustuksesta huig siirtyi takaisin Kamloops Blazersin riveihin ja vaihdossa puolustusta on saapunut vahvistamaan Sloggi sekä hyökkäykseen lisäsyvyyttä tuo kuka, joka tunnetaan parhaiten nimimerkiltä Rst. Vaikka viime kaudella divarissa ei menestystä isolla kädellä tullutkaan niin lähtee HC Oilers tämän kauden liigakarsintoihin yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista. Joukkueen rosteri on laadukas ja tasainen, mutta silti sekä hyökkäyksestä, että puolustuksesta löytyvät selkeät keulahahmot. Puolustuksessa valtikkaa heiluttelee aina yhtä kankea Fice sekä hyökkäyspelaamisessa vastuuta kantaa Hatti. Joukkueella on samalla kokoonpanolla taustalla yksi kausi ja pukukopissa on letkeä meininki eikä kokemustakaan puutu. Suuri ihme pitäisi tapahtua mikäli HCO jäisi tälläkin kaudella karsinnoista liigan ulkopuolelle. Mielenkiintoista on nähdä millaiseen rooliin kuka joukkueessa päätyy. Pehmeäkätisellä hyökkääjällä on roima määrä potentiaalia ja taitoa, mutta kiekon liikuttamisessa on vielä hiottavaa, mahdollisuudet potentiaalin lunastamiseen kuitenkin löytyy, kun rinnalle on laittaa Hatin sekä kid:in tasoiset hyökkääjät.

Seuraa häntä - Hatti: Vanha kehäkettu, joka tuntuu vain paranevan vanhetessaan. Fiksu, ovela sekä ennalta-arvaamaton kuvastavat hyvin Hatin pelitapaa. Kiekollisesti vahva hyökkääjä pystyy pitämään itse kiekkoa todella taitavasti, mutta kikkakirjasta löytyy myös monenmonta muuta eri vaihtoehtoa. On pehmeää kättä sekä highlight syöttömahdollisuuksia. Tulee kantamaan suurta vastuuta HCO:n hyökkäyksessä päätyi joukkue sitten Liigaan tai divariin.

Arvioitu sijoitus: Karsintojen #1

 

  HC Tyrmäys

Perinteikäs joukkue, jonka runko on pysynyt lähes tulkoon samana jo vuosikausia. Joukkue on ollut hyvinkin ailahteleva liigassa pelatessaan, mukana on ollut hyviäkin liigasijoituksia sekä muutama pronssimitali. Kääntöpuolena kuitenkin joukkue on esittänyt hyvin heikohkonpuoleisiakin otteita liigan puolella, viimeksi HC Tyrmäys esiintyi liigassa kaudella 1/2022 jolloin joukkue voitti 22 ottelusta ainoastaan yhden. Tätä edeltävällä kaudella joukkue jäi yhden pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Viime kaudella divarissa runkosarjasijoitus oli neljäs ja pudotuspeleissä matka tyssäsi heti ensimmäisellä kierroksella. Viime kauden suoritukset sarjaporrasta alempana eivät anna koviinkaan vakuuttavaa kuvaa katsoen tulevia liigakarsintoja. Tyrmäyksen hyökkäyspelaaminen on ollut aina joukkueen suurin vahvuus, kun siitä ovat jo pitkän aikaa vastanneet Hjerpe sekä seqe. Etenkin ensimmäsenä mainittu Hjerpe on ollut aikanaan arvostettukin maalinsylkijä esimerkiksi Kiekkoliigan puolella, mutta viimekaudet ovat näyttäneet hieman siltä, että parhaat kaudet ovat jo takanapäin. Kemiaa ja kokemusta hyökkäyskaksikolta kyllä löytyy ja tällä kalustolla pitäisi kyllä pärjätä liigassakin, mutta niinkuin aika ennenkin niin puolustuspelaaminen ja nimet paperilla laittavat taas Tyrmäyksen altavastaajan rooliin.

Seuraa häntä - Don: Alempien sarjatasojen perusvarmana duunarina tunnettu Don väläytteli viime kaudella hyviä otteita HC Tyrmäyksen riveissä ylemmänpuolustajan roolissa. Näitä suorituksia kaivataan myös tulevissa karsinnoissa sillä karsinnat ovat ennennäkemättömän tasaiset ja tulitukea on tarjottava joukkueen hyökkäyskaksikolle. Tyrmäykseltä kuitenkin puuttuu liigatason alempipuolustaja, joten suurin vastuu Donilla on puolustuspään tukemisessa. Suuri on siis vastuu ylemmänpuolustajan roolissa kyseisellä pelurilla.

Arvioitu sijoitus: Karsintojen #5

 

 Kamloops Blazers

Kuudennen kerran paluun Superliigaan tekevä joukkue. Superliigan alaisuudessa joukkue ei ole vielä kertaakaan pelannut divareiden alaisuudessa. Joukkueen runko on ollut aina hyvin yhtenäinen vaikka vaihteluakin on aikojen saatossa ollut, samoja pelaajie on kuitenkin pyörinyt mukana monet kaudet. Tälläkin kaudella mukana vakiopelaajistosta ovat huig, vanil, Arca sekä Bein ja lisäksi kesällä joukkueeseen on lisäksi signattu shed sekä youngcock. Kamloopsien rosteri on ollut aina hyvin tasainen ja nyt shed sekä youngcock, joka tunnetaan parhaiten nimimerkiltä Trn tuovat kaivattua yksilöosaamista ja ratkaisuvoimaa joukkueeseen. Joukkueella on kokemusta liigasta ja mm. yksi pronssimitali, mutta kesällä pelejä ei ole kertynyt juuri lainkaan ja joukkue lähteekin tulevalle kaudelle ihan uusitulla kokoonpanolla, joka voi tuoda pieniä takkuja matkaan. Joukkueessa kuitenkin on senverran kokemusta sekä yksilötaitoa, että liigapaikan lunastaminen ei pitäisi olla ylitsepääsemätön rasti vaikka helpolla liigapaikka ei jokatapauksessa tule irtoamaan. Mielenkiintoista on myös nähdä, että millainen joukkueen pelitapa tulee olemaan sillä joukkueelta on nähty aikojen saatossa hyvin aktiivista sekä nopeatempoista hyökkäyspelaamista, välillä on nähty vanhaa kunnon kunnon vanhaa bussia. 

Seuraa häntä - youngcock: Kolminkertainen Superliigan mestari Trn tulee olemaan Kamloopsien hyökkäyspelin ehdoton kulmakivi. Hänen rinnallaan ovat shedin sekä Beinin tapaiset pelinrakentajat, joten 30-40 maalin kausikaan ei olisi kaukaa haettua. Kysymysmerkkejä herättää kuitenkin se, että miten Superliigan yhden seksikkäimmistä nimimerkeistä omaava hyökkääjä onnistuu istuutumaan Kamloopsin pelitapaan, kun Superliigan alaisuudessa Trn on ainoastaan kaudella 1/2021 pelannut tuttujen pelaajien ulkopuolella Devilssissä.

Arvioitu sijoitus: Karsintojen #2

 

  Kuolema

Kaikkien tuntema. Vihattu sekä rakastettu. Yhden välikauden jälkeen tavoitellaan jälleen paikkaa kiekon kovimmasta sarjasta. Joukkueen kokoonpano on pysynyt lähes identtisenä, mutta mainittakoon kuitenkin että hyökkäykseen on saatu mestareista suurin eli pvh (raiq) sekä puolustukseen vahvistukseksi on saatu Bussi. Kuolema oli offseasonilla myös lähellä signata yhden kiekon taitavimmista pelaajista, kun Anakin heilui hakemuslistalle siihen asti, kun PePo päättikin jatkaa seuraavalle kaudelle Anakin mukanaan. Anakinin myötä Kuoleman tie karsinnoissa olisi saanut melkoisen lisäboostin. Vaikka Kuolema onkin erittäin kokenut joukkue laadukkaalla pelaajamateriaalilla niin on kuitenkin vaikea nähdä joukkuetta ensi kaudella liigassa näin tasokkaan karsintarykmentin joukosta. Toki Kuolema on myös tunnettu erittäin vihiliäsestä pelitavastaan, joka saattaa tuottaa päänvaivaa ennakkosuosikkijoukkueille ja puida mukanaan yllätyksiä.

Seuraa häntä: Falco - Älykäs ja taitava pelaaja. On suuntautunut enemmän playmaker-statukseen, mutta myöskään maalinteko ei tuota ongelmia. Omaa paljon potentiaalia sekä kokemusta, mutta voisi saada itsestään paljon enemmän irti mikäli pelitava olisi hieman agressiivisempi. Myöskin tärkeissä peleissä tuntunut välillä hieman ontuvan. On kuitenkin suurella todennäköisyydellä Kuoleman tärkein pelaaja, pelitapaan sopiva passiivinen pelitapa tukee joukkueen puolustuspelaamista ja fiksu hyökkäyspään pelaaminen antaa paljon avaimia maaliahneen perälän käytettäväksi. Karsinnoissa odottaisin kuitenkin kyseiseltä pelaajalta hieman röyhkeyttä ja luottoa omiin vahvuuksiin.

Arvioitu sijoitus: Karsintojen #4

Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 15.08.2022 18:45
Luettu: 761 kertaa

Kommentit (1)

Statham, 15.08.2022 19:55

Loistava tämä Baby Boomers analyysi

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.