Artikkeli

HOT

Lohko A

Manhattan Diamonds

HC SumB:in tavoin Manhattan Diamonds oli ensimmäisellä jaksolla yksi liigan suurimmista yllättäjistä, kun kausiennakossa A-lohkon viimeiseksi ennakoitu Manhattan Diamonds piti hallussaan A-lohkon kärkisijaa jakson päätyttyä. Jakson päätyttyä MaDi:lla oli kasassa 14 pistettä seitsemästä ottelusta ja tehtyjä maaleja oli toiseksi eniten 20 osumalla, kun maalitilaston kärkisijaa jakoivat Kamloops Blazers ja Zips Don’t Lie 24 tehdyllä maalilla.

Ensimmäisen jakson jälkeen Manhattan Diamonds on siis osoittautunut todella tehokkaaksi ja vaarallikseksi joukkueeksi, jolta löytyy varmasti potentiaalia myös liigan pudotuspeleihin. Joukkueen tehojen takuumiehenä on toiminut Kathy, joka pitää hallussaan joukkueen pistepörssin kärkipaikkaa 12 pelatun ottelun jälkeen yhteispistein 22, vastustajaa Kathy on rokottanut peräti 16 kertaa ja maaliinjohtaneita syöttöjä Kathy on antanut kuusi kappaletta.

Onko kausiennakon tekijöiltä jäänyt jotain huomioimatta vai onko Manhattan Diamonds järjestämässä kauden suurinta tuhkimotarinaa?

Napapiirin Sankarit

Viimekaudella lohkossaan seitsemäksi sijoittunut Napapiirin Sankarit on osoittanut ensimmäisellä jaksolla vaarallisuutensa hieman muutoksia kokeneella kokoonpanolla. Kausiennakossa lohkonsa viimeiseksi ennakoidun NaSa:n jakson jälkeinen sijoitus on varmasti ollut yllätys monille, kun ensimmäisen jakson jälkeen Napapiirin Sankarit pitivät hallussaan lohkon neljättä sijaa. Joukkueen leiristä erityisesti Aryan pelaamista on ollut ilo seurata ja kyseinen pelaaja onkin vääntänyt tähän mennessä 2 p/o tahdilla. Myöskin tuore hankinta Sushinsky on osoittanut vaarallisuutensa Napapiirin Sankarien riveissä.

Napapiirin Sankarit on myös tunnettu hieman epävakaasta käytöksestään, mutta tällä kaudella joukkue on osoittanut kurinalaista pelaamista ja käyttäytymistä niin harjoitusotteluiden kuin liigankin parissa.

Lohko B

HC SumB

HC SumB vastasi varmasti yhden ensimmäisen jakson suurimmista yllätyksistä. Joukkue oli ensimmäisellä jaksolla täysin voittamaton, kun kahdeksasta ottelusta tuli täydet 24 pistettä ja lohkon kärkisija. Joukkueesta löytyy paljon nuorta verta ja on mukava nähdä, että kiekon nuorempikin sukupolvi puurtaa hienoa uraa vielä pelin parissa. Joukkueesta voisi nostaa esille kaksi tätä nuorta sukupolvea edustavaa huikeassa nosteessa olevaa peluria, kun hieman tuntemattomampi nimi reaper on tehnyt tietään kiekkoyhteisön tietoisuuteen ja kyseinen peluri löytyykin Superliigan pistepörssin sijalta kaksi. Toinen esille nostettava pelaaja on Kucherov, joka ei niinkään ole hirveästi aiemmilla kausilla loistanut vaikka hyvää jälkeä onkin tehnyt. Kucherov onkin jo ensimmäisellä jaksolla tehnyt jo yli puolet viimekauden tehoista. Alkukaudesta joukkueen vahvuuksia ovat olleet ehdottomasti tehokas hyökkäyspelaaminen sekä hyvin organisoitu puolustus.

Outer Continent

Outer Continent on osoittanut, että kyllä vanhemmatkin kehäketut pystyvät vastaamaan nuorten tulevien kiekkolupausten huutoon. OC on purskuttanut liigajäillä huikeat 19 liigakautta lukuunottamatta Kiekko Cupia, mutta ikinä ei ole joukkue pahemmin liigan kärkipäätä ollut. Tälläkin kaudella joukkue ennakoitiin kausiennakossa oman lohkonsa kolmanneksi viimeiseksi, mutta mikä onkaan tilanne ensimmäisen jakson jälkeen? Outer Continent pitää halussaan B-lohkon neljättä sijaa ja joukkue päätti ensimmäisen jakson kolmen ottelun voittoputkessa. Tässä vaiheessa voisi myös nostaa esille OC:n vastuuhenkilön Cylar:in, joka on rokottanut vastustajaa peräti 10 kertaa, kun yhteensä joukkueella on kasassa 22 täysosumaa. Myöskin edelliskaudella 100 pisteen rajaa hiponut qiste aka piste on sopeutunut hyvin joukkueen pelitapaan ja tehojakin on tullut 2 p/o.

NOT

Lohko A

Confusion

Confusion on ollut alkukaudesta todella vaisu ja joukkue päättikin ensimmäisen jakson peräti seitsemän ottelun häviöputkessa. Näissä seitsemässä ottelussa joukkue on onnistunut rankaisemaan vastustajaa ainoastaan 6 kertaa ja omissa on kolissut huolestuttavat 32 kertaa ja näin ollen maalierolukema näyttää saldoa -26 joka on selkeästi liigan heikoin. Kausiennakossa joukkue ennakoitiin sijalle yhdeksän, mutta liigan häntäpäässä majailu jakson jälkeen on joukkueelta melkoinen floppi.

Confusion on alkukaudesta peluuttanut jopa kymmentä eri pelaajaa, joka on melko paljon. Onnistuuko joukkue kasaamaan voittavaa kokoonpanoa jolla joukkue onnistuisi saamaan pisteitä tililleen?

Internazionale

Kausiennakkoon verrattaessa joukkue on neljä sijaa liian alhaalla, mutta jos jättää vertailut sikseen ja keskittyy itse joukkueen otteisiin alkukaudesta. Joukkue aloitti kautensa kolmella tappiolla, mutta onnistui kuitenkin tämän jälkeen kääntämään kurssin voitolla Berriesistä. Seuraavat neljä ottelua olivatkin todella tasaisia, kun jokaista neljää ottelua lähdettiin loppujen lopuksi ratkomaan jatkoajan kautta, näistä saldona yksi tappio, yksi tasapeli ja kaksi jatkoaikavoittoa. Joukkueesta löytyy todella kovia pelimiehiä ja tältä joukkueelta voisi odottaa enemmän. Pelaaminen on ailahtelevaa ja pelistä puuttuu tietynlainen järjestelmällisyys. Joukkueesta löytyy paljon potentiaalia jopa lohkon viiden parhaan joukkoon pääsemiseen ja vähintään pudotuspeleihin. Jakson päätyttyä joukkue löytyy sijalta kahdeksan, joka tarkoittaa sitä, että petrattavaa löytyy roimasti.

Lohko B

Vegas Golden Knights

B-lohkon kausiennakossa toiselle sijalle arvioitu Vegas Golden Knights ei todellakaan vastannut odotuksiin ensimmäisen jakson aikana. Joukkueen pelaaminen on ollut epätasapainoista ja taso on ailahdellut otteluissa. Kuudesta ottelusta VGK on onnistunut saalistamaan vain kaksi voittoa, toisen Evolution uvexista jatkoajalla ja toinen voitto tuli HC Nuhasta 9-1 lukemin ja parannusta pelissä oli jo havaittavissa, mutta tämän jälkeen joukkue kärsi niukan 3-2 tappion HC SumB:ille ja 4-6 tappion Trashersia vastaan. Joukkueen hyökkäyspelaaminen ei ole todellakaan ollut niin tehokasta mitä tämän tasoiselta joukkueelta odotetaan ja omissa on soinut aivan liikaa. Kuuden ottelun aikana Vegas Golden Knights on peluuttanut seitsemää eri pelaajaa ja vaikuttaa siltä ettei VGK ole aivan vielä löytänyt voittavaa kokoonpanoa jolla kemiat kohtaisivat täysin. Joukkueen kärkipelaajatkaan eivät ole yltäneet alkukaudesta omalle tasolleen ja jokaiselta pelaajalta voisi odottaa vielä enemmän.

Conquerors

Jakson päätyttyä Conquerors löytyykin juuri siltä sijalta minne joukkue kausiennakossa arvioitiin. Jakson päätyttyä Conquerors on lähtenyt pisteittä jokaisesta kolmesta pelaamastaan ottelusta ja näissä kolmessa ottelussa joukkuetta on rokotettu peräti 20 kertaa, joka kertoo puolustuspään huonosti organisoidusta pelaamisesta.

Kausiennakon perusteella jakson jälkeinen sijoitus ei olisi ollut mikään täysi floppi, mutta jakson päätyttyä Conquerors ei onnistunut saamaan edes tarvittavia otteluita ja niinpä joukkue pitää hallussaan B-lohkon häntäpäätä -2 pisteellä. Joukkue on peluuttanut lähes samaa nelikkoa jokaisessa ottelussa, pitäisikö joukkueen harkita hieman eri pelaajien peluutusta vai löytääkö tämä nelikko yhteiset kemiat ennen kuin pudotuspelipaikka on liian kaukainen haave?