Matkalla huipulle #2

Artikkeli

M A T K A L L A  H U I P U L L E  # 2


Tervetuloa lukemaan matkalla huipulle sarjan toista osaa johon tälläkertaa osallisiksi ovat valikoituneet welu sekä Doughty. welu on pelaaja, joka on muutamassa vuodessa noussut kiekon yhdeksi parhaimmista hyökkääjistä ja Doughty on kiekon ehkäpä menestynein ulkomaalaispelaaja.


”Muistaakseni Teemu Selänne sanoi joskus, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen” ______________________________________________________________________________________welu


Pelaaja jonka ura kiekossa näytti jo kertaalleen olevan taputeltu, kun viimeiset liigapelit tilastoitiin vuonna 2014. Kuitenkin allekirjoittanut sai kiekossa notea kaudella 2/2018 itselle silloin lähes tuntemattomalta pelaajalta, että pääseekö tauon jälkeen kokeilemaan miten peli kulkee. Pelattiin tällöin Kiekkoliigan korkeimmalla sarjatasolla, mutta menestys oli mitä oli niin miksipäs ei. Vaikka taitoa löytyi niin en kyllä kirveelläkään olisi uskonut, että parin
kauden jälkeen welu olisi yksi kiekon parhaita hyökkääjiä, varsinkin kun edelliset liigaottelut pohjautuvat vuodelle 2014 jolloin welu oli aivan keskinkertainen pelaaja siinä missä muutkin.

Kiekkoliiga:
welubreak

Superliiga:
wwelubreak2

Kamloops Blazersin jälkeen matka jatkui ennastaan tuttuun Hamburg Freezersiin , jossa vierähtivät kaksi seuraavaa kautta. Tällöin potentiaalia alkoi jo näkymään, mutta taso oli silti kaukana kiekon huipusta. Näiden kahden kauden jälkeen aukesi paikka Pepoon , jossa welu niinsanotusti puhkesi täyteen kukkaansa. Heti ensimmäisellä kaudella Pepossa runkosarjassa 18 otteluun 62 pistettä ja joukkueen matka jatkui aina finaaleihin saakka. Finaaleissa
kuitenkin parempi oli Manhattan 1-3 otteluvoitoin ja kokemattomuus paistoi ehkä hieman welun otteissa. Seuraavalla kaudella toistui jälleen sama kaava, runkosarjassa welu rikkoi 80 pisteen rajan ja pudotuspelit jatkuivat taas finaaleihin asti, mutta jälleen Manhattan oli parempi ja welulle toinen perättäinen hopeamitali.

welpep

Tämän jälkeen tie kävi uuteen joukkueeseen, Devilssiin . Runkosarja oli jälleen vahvaa tekemistä, mutta tälläkertaa kahden kauden mittainen finaaliputki sai päätöksensä ja Devilsin matka pudotuspeleissä päättyi hävittyyn pronssiotteluun, jossa oli vastassa Kamloops Blazers. Sama joukkue josta welu oli matkansa kiekon huipulle aloittanut. Ilman palkintoja tai mitaleita ei tälläkään kertaa jääty sillä Herrasmiespelaaja-palkinto päätyi welun nimiin.
1/2021 – Herrasmiespelaaja (Liiga)


It's been a long, a long time coming. But I know a change gonna come.
Oh, yes it will.

weluuuYhden Devilssissä vietetyn kauden jälkeen tie kävi takaisin Pepoon, joka on tällä kaudella liikkeellä aivan järkyttävän kovalla kokoonpanolla ja jos matka jatkuu aina finaaleihin asti niin se on varmaa ettei Pepo halua hävitä kolmatta finaalia putkeen. Myöskin mestaruus kruunaisi welun maagisen nousun kiekon huipulle. Pepon kausi kuitenkin runkosarjassa on ollut reilu puoliväliin asti melko takkuista, toki kirjoitushetkellä joukkue sijaitsee kolmannella sijalla. welu sensijaan on pelannut erittäin vahvaa kautta ja onkin joukkueensa selkeästi paras pistemies.


Haastattelu

Moro welu. Kerro hieman itestäs, kuka oot ja mistä tuut? 
- Terve, oon 23 vuotias sälli ja Joensuussa asustelen.2/2018 teit paluun kiekkoon ja Kamloops Blazersiin Kiekkoliigan alaisuuteen. Muistatko yhtään miksi hait silloin juuri Kamloops Blazersiin ja mikä toi sinut takaisin pelin pariin?
- Nojoo kesällä 2018 pääsin intistä vekeen ja aattelin, että vois kurkata mitähän kiekko teeveessä tapahtuu ja jonkun vanhan nickin muistaakseni sillon palautin. Nopeestihan sitä sitte uudelleen jäi tähän peliin koukkuun. Kamloopsiin siitä sitte päädyin jotakin reittiä, en kyllä muista ees hakeneeni koko jengiin, mut näin se tais olla. Kait siinä oli ideana päästä vaa pelaamaan liigapelejä johonkin klubiin niin kamlooppiin tuli sitte mentyä.Kun ensimmäinen kausi comebackin jälkeen oli taputeltu niin urasi on ollut ainoastaan nousujohdanteinen tämän jälkeen. Mistä johtuu että yhtäkkiä aiempien kiekkovuosien keskinkertaisesta pelaajasta syntyi parissa vuodessa pelaaja, jota voidaan puhutella yhtenä kiekon parhaista hyökkääjistä?
- Hmm, no kyllä uskosin et tohon kehitykseen on edesauttanu se et on päässy kovien peliukkojen kanssa pelaamaan paljon matseja. Toki siinä tuli laitettua aika helvetisti tuntejaki sisään tähän peliin sillon ku uudelleen tähän koukkuun taas jäin. Muistan, et sillon 2019 kesällä en ollu missää duunissa eikä kouluhommiakaa luonnollisesti kesällä tarvinnu tehdä, niin saatto olla, et heräilin ain joskus aamu ysin aikoihi neppailee practiseen :smile: Sit viel ku Bogdan alko sillon kikee tuomaan tonne twitch sceneen nii jostai tuli semmonen motivaatio, että oishan se ihan kiva osata tätä peliä pelata niinku nuo parhaimmat pelaajat.Onko sinulla jotain tiettyä pelaajaa tai joukkuetta, jolla olisi kehityksesi kannalta erityisen suuri merkitys vai onko kaikki lähtenyt sinusta itsestäsi?
- No tästä vois antaa mainninnan tuolle kaikkien tuntemalle sickölle, joka sillon 2019 pyyti Gunz For Hireen ihan vaan harkkaa pelaileen. Siellä oli varmaan ensimmäiset pelit, kun pääs oikeesti hyvien pelaajien kans pelaamaan. Sit toki maininta legendaariselle miktokille, joka myöhemmin kysy PePoon pelaamaan ja siitä lähtien ollaanki kaikki kaudet yhdessä pelattu. Mut ei varsinaisesti oo mitään mentoria, joka ois opettanu et miten tätä pelataan tai et mitä kikkaa kanttii käyttää missäki paikassa.Sinun pitäisi perustaa uusi joukkue johon saisit valita kaksi hyökkääjää sinun lisäksesi, kaksi ylempääpuolustajaa sekä kaksi alempaapuolustajaa, ketä valitsisit?
- Oijooi, kyl mä lähtisin rakentaa sellasen erittäin vahvan mentaalin omaavan joukkueen, joka ois kykeneväinen antaa vihulle vähän sitä kuuluisaa henkistä tuolla askissa.Toinen alemmista pakeista ois ehdottomasti nimimerkki rekku. Kaveri on erittäin hyvä nollaamaan vihut pelitilanteissa sekä ihan tuolla hallin käytävilläkin nerokkailla leiskautuksilla.Toinen alempipakki ois ehdottomasti nimimerkki hari, koska tällä tyypillä ei koskaan hajoa nuppi vaikka joukkue pelaisi miten huonosti (:D).Sitten ylemmät pakit niin kyl sieltä löytys nimimerkit shed ja Yan. Yan on pelin paras ylempipakki ja shed sen takia et se on iha kiva tyyppi, kentälle en toki laskis.Toiseks höökiks valitsisin ehottomasti miktokin, koska kaveri on jäätävän hyvä sillon, kun on polttanu voiton mallun ennen peliä ja sillon kun discord on supermutella.Ja viimenen pelaaja mun driim tiimiin ois nimimerkki Nissinen. Sopii tämän joukkueen teemaan loistavasti. Vahvan mentaalin omaava kaveri, jolla harvoin palaa päreet otteluissa.Loppuun vielä jos sinulla on jotain erityistä sanottavaan ihan mistä tahansa niin anna mennä
- Kiitos kun pääsin haastatteluun ja hatun nosto sulle Bein kun jaksat sisältöä duunata kiekon pelaajille! Ja kiitos myös kaikille herrasmiespelaajaksi äänestäneille :slight_smile:______________________________________________________________________________________Doughty


Latviassa asuva Doughty ei ole ainakaan vielä onnistunut nousemaan sinne kiekon kirkkaimpaan eliittiin, mutta ei-suomalaisena pelaaja on onnistunut luomaan itselleen todella upean uran. Hänen edellään harjoituspelitilastoissa on reilusti yli kymmenkunta pelaajaa, mutta näistä vain aivan murto-osa pelaa suomen servereillä, kuten Doughty. Arvostettavaa on myös se, että miten sinnikkäästi Doughty on jaksanut vääntää suomen servereillä sillä kommunikointi tapahtuu lähes täysin suomeksi, joka on varmasti tuonut omat haasteensa ja suomessa pelaavilla saattaa olla yhteyksissä melkoisia etuja Doughtyyn verrattuna.dautiNiinkuin näkyy niin Doughtyn edessä on monen monta pelaajaa, mutta heistäkin esimerkiksi kärjessä oleva Urgik on pelannut viimeiset kuusi kautta 2.divarin puolella heikolla menestyksellä.Superliigan lisäksi menestystä on tullut myös kansainvälisellä puolella, sillä palkintokaapista löytyy mm. Pronssimitali World Cup VI:stä. Tämän ohella palkintoja on tullut muistakin pienemmistä sarjoista, kuten EHL, KiekCom, Proleague sekä Superliigan 1.divarista. Myöskin Kiekkoliigan Liigacupin mestaruus löytyy tililtä Jalattomien Puukäsien riveistä, tämä tosin taitaa olla varsinkin uudemmille pelaajille aika vieras palkinto. Henkilökohtaisella tasolla Doughty on palkittu parhaana alempanapuolustajana EHL:ssä toisella kaudella, ProLeaguessa kaudella 2/2016 jolloin kausi myös päättyi mestaruuteen Kamloops Blazersin riveissä. Viimeisin palkinto löytyy viimekaudelta, kun Doughty palkittiin 1.divarin parhaana alempanapuolustajana Obsessiven paidassa.douhtiFinally, i'm home...

Doughty oli pitkään kiertolaisena eikä mukavaa joukkue oikein meinannut löytyä.  Kausien 1/2016 sekä 3/2019 välille mahtui jopa kymmenen eri joukkuetta Superliigan ja Kiekkoliigan väliltä. Kaudella 1/2020 päätyi hän kuitenkin joukkueeseen Obsessive, jossa Doughtyllä on menossa jo viides perättäinen kausi ja omien sanojensa mukaisesti on pelaaminen mukavempaa, kuin koskaan ennen. Tämän viiden kauden aikana Obsessiven on ollut tasaisen varma suorittaja divaritasolla ja heti ensimmäinen kausi Obsessivessa päättyikin finaalipaikkaan, tällöin jaossa oli kylläkin vain hopeamitalit. Seuraavalla kaudella Doughty kumppaneineen onnistui nousemaan Superliigan korkeimmalle sarjatasolle, mutta kyyti silloin oli erittäin kylmää ja kauden päätteeksi palattiinkin takaisin 1.divariin.  Tällä kaudella Obsessive on kuitenkin ollut divarin puolella jälleen erittäin kova joukkue ja 17 ottelusta onkin tullut ainoastaan kaksi häviötä ja joukkue johtaa 1.divaria selkeällä piste-erolla, nähdäänkö Doughty siis jälleen tämän kauden päätteeksi Liigan puolella? HaastatteluYou are from Latvia, right? What its like to play in finnish servers, do you have any ping or network issues and if so, how it affects your play?
Yeah, I am from Latvia. I had some issues with the internet, but it was mostly because of bad internet provider I had. Normally other guys from Latvia(when they were active), could get ping around 9-35, I usually have 30-40. You get used to that, obviously, people with less ping will have advantage, so you have to be smart and try to think few steps further. And the ping in Finnish server from Latvia is better than in German, where I have 50-60 or NA where it's 3 times higher.
How you heard about this game and what keeps you on this?
I found it pretty much by accident, I was bored kid back in the day and just wrote on Google "HOCKEY ONLINE MULTIPLAYER GAME" and it found me this. Obviously, then it was a lot more active, now it's turned really boring and monotone. Same players over and over again, and the game itself is so slow. Not really sure, what keeps me in here anymore, maybe because I am still competitive, and that I am in great team


What is it like to play when most of the players are Finnish and the game is largely spoken only in Finnish?
Wasn't that hard, to be fair. Obviously, first impression coming to the game was exotic. First word I learned was "mees". But luckily on my first day I met some guys on beginner room, we started to chat and sticked together for many years, guys like Tsujimoto (Latvian), boy (Estonian), LeonJ (Finnish), he wasn't really a beginner, actually really good player from team called Dark Hunters, maybe some oldschoolers will remember. But with time I kept joining a lot of different teams, learning some Finnish language fundamentals, mostly hockey lexicon, so it's easier for them. I remember sometimes getting kicked or not accepted to team because I am not Finnish. Like once guy called Alexander was looking for paq to his team Hurricanes, I went to his "varv kaikki" room, played through, he asked for nick to invite, I told him and after short while his teammate wrote in chat "se on latvialainen" "ei kts". But that hasn't happened often, just a story, that I remember. :slight_smile:
You are one of the last foreign players to play this game actively and have been successful. You have won championships and played for the national team and have won some personal awards. Which is the reason for that you have succeeded so well?
Guess, majority of success is because of teammates. The other part might be, that I am competitive everywhere, I hate losing and I enjoy making progress would it be a computer game or sports competition IRL. Was going step-by-step, focus on one aspect to develop, and then move on to the next one.


Is there any special team or player in the game that would have positively impacted your career? It would seem that you have enjoyed your time in Obsessive, is this the team where you are gonna end your career?I have had different mentors, and I am really thankful to them, unfortunately, majority of them are retired. I enjoyed my time in team called Vicious and Delicious when I started my career, played ton of games daily there, with different level teammates, it was sort of varv.kaikki team with accent on foreigners, so this mix made me learn how to adjust to different situations and also playing tons of games, the workload for a defenseman there was crazy big, now when I think about that and I had to do it on both sides of ice, so thanks to Katty for inviting me there, we had a lot of fun. But yeah, Obsessive is the league team I've felt and still feel best I have ever been. They give infinite freedom in my on ice decisions and have full trust, and I enjoy the way we are playing, it's like we are all on the same page, and I have no plans in leaving this team for the future, dunno about where would I retire yet, probably Obsessive.______________________________________________________________________________________


Bein, 1/2017 – Kauden vaikuttaja (Ei kuitenkaan 1/2021 ja tuskin myöskään 2/2021)


Jos sinulla on mielessä, joku pelaaja joka sopisi mainiosti tähän sarjaan niin laitathan ehdotuksesi discordissa.


Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 25.04.2021 14:47
Luettu: 1002 kertaa

Kommentit (4)

Dahlin, 25.04.2021 15:43

Good job! :)

shed, 25.04.2021 17:58

welu<3

Nissinen, 25.04.2021 18:59

<3

rekku, 25.04.2021 20:05

welu <3

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.