Liigan kausiennakko 2/21

Artikkeli
ennag

Canucks Devils EHC Yläpörsä HC Big Knob Tanja HC Tyrmäys Nightmare PePo PeteAcademy Seattle Roosters Seventh Heaven 






Kausiennakko:


Hallitsevan mestarin saappaista kauteen lähtevä Nightmare saa kovan haastajan, kun kivikova Pepo tekee paluun liigakentille. Miten suoriutuvat viimekausina yllättäneet Kamloops Blazers sekä HC Big Knob Tanja? Miten uudet joukkueet suoriutuvat liigassa ja mistä joukkueesta muodostuu tämän kauden musta hevonen? Ketkä selvittävät tiensä pudotuspeleihin ja kenet kruunataan mestariksi. Kaikki tämä selviytyy tulevalla kaudella, joka starttaa 22.3.2021!


-

Joukkueet


-

Canucks


Canucks



Viimekauden sijoitus:

1.Divarin runkosarjan #6 - Pudotuspelien #1



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: Kucherov (24gp 39 + 51 = 90)
Pudotuspelit: Kucherov (14gp 19 + 15 = 34)



1.Divarin mestari vuosimallia 1/2021. Osoitti jo viimekesänä järjestetyssä Kiekko Cup XV:ssä, että pystyy pärjäämään ja haastamaan kiekon kovimpia joukkueita ja tästä palkinnoksi Kiekko Cup XV pronssia. Tämän jälkeen koitti liigassa kausi 3/2020 ja suurta pahennusta aiheutti se, että Canucksit edustivatkin itseään divarissa eikä liigassa ehkä jopa hieman kyseenalaisten liigakarsintojen jälkeen. Nyt takana on kuitenkin kaksi vahvaa kautta divarissa, joista jälkimmäisestä palkintona divarin mestaruus joka on varmasti kohottanut pelaajien itsevarmuutta lähteä kokeilemaan siipiä liigan puolelle. Canucksien kapelimestarina tulee myös liigan puolella toimimaan Kucherov, joka kahdella aikaisemmalla kaudella on pokannut nimiinsä Divarin paras hyökkääjä palkinnon. Hänen tulitukena tullaan näkemään aida sekä _jeesus joille kummallekkin tuleva kausi on ensimmäinen nykyisen sarjajärjestelmän korkeimmalla sarjatasolla. Näillä kahdella on suuri vastuu siinä suhteessa ettei Canucksien menestys ole täysin ainoastaan Kucherovin harteilla, vaikka voidaankin hänet jo tässä vaiheessa laskea yhdeksi vahvimmista ehdokkaista -Arvokkain pelaaja joukkueelleen- palkinnon saajaksi.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Menestystä on tullut divarin puolella, mutta mitä tuo liiga tullessaan, kun kokoonpanosta ei tilastosarakkeista hirveästi löydy otteluita korkeimmalla sarjatasolla.
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Jaahas, siinä on nyt sitten yhden miehen orkesteri. (Kummeli - Jouko Mäki-Lohiluoma). Tämä tulee lähinnä ensimmäisenä mieleen, toivottavasti menestys ei jää pelkästään Kucherovin harteille.
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia onko mendystä voittavaksi puolustajaksi? Perusvarma puolustaja, joka on kolunnut divarin puolella monet kaudet, mutta miten taso riittää kun vastassa on kiekon tämänhetken parhaat hyökkääjät. Toki ei puolustus ole ainoastaan yhden miehen varassa, mutta on sillä pelissä suuri merkitys.




Devils


Devils



Viimekauden sijoitus:

Liigan runkosarjan #5 - Pudotuspelien #4



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: Trn (20gp 39 + 29 = 68)
Pudotuspelit: miktok (9gp 11 + 13 = 24)



Viimekaudella odotukset olivat korkealla, mutta kausi päättyi ikävästi mitalien ulkopuolelle. Välierissä Nightmare oli parempi 3-2 otteluvoitoin ja pronssipelissä Kamloops Blazers vei pidemmän korren. Devils on offseasonin aikana kokenut täyden muutokset ja viimekauden kokoonpanosta on jäljellä ainoastaan Girard ja nainen, joista jälkimmäinen ei pelannut ainuttakaan ottelua viimekaudella. Puolustukseen Girardin aisapariksi on hankittu teppo Gunz For Hirestä ja hyökkäyksessä uusia kasvoja ovat Kalezki ja Nissinen. Näiden lisäksi taustalle on hankittu myös muutama rivimies. Kokoonpano on todella tuore eikä harjoitusotteluita ole alle kertynyt. Olla saattaa, että Devilsin kausi lähtee hieman yskähdellen käyntiin, mutta kokemusta ja potentiaalia joukkueesta kyllä löytyy pudotuspelipaikan saavuttamiseksi. Kunhan vain pääjehu saa pidettyä joukkueen kasassa.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaNiinkuin yllä mainittiin on Girardilla iso taakka pitää joukkueen pakka kasassa, sen lisäksi huolta pitäisi pitää myös siitä ettei oma mopo lähde käsistä.
File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaKohtaako Nissisen ja Kalezkin kemiat? Kaksi hyvin erityyppistä pelaajaa, joista molemmat tykkäävät päättää hyökkäykset omasta lavasta lähteneeseen laukaukseen. Toisaalta tässä parissa on jotain mielenkiintoista ja ajanmyötä kaksikosta saattaa muodostua tuhoisakin parivaljakko.
File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaAktiivisuutta pitäisi saada lisää. Alkukaudesta saattaa tulla roppakaupalla kylmää suihkua niskaan jos täysin uudistuneella kokoonpanolla käydään pelaamassa vain liigamatsit pois alta.




EHC Yläpörsä


EHC Yläpörsä



Viimekauden sijoitus:

Liigan runkosarjan #7 - Pudotuspelien #puolivälierät



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: frou (20gp 25 + 23 = 48)
Pudotuspelit: JOHNLOCKE (3gp 1 + 4 = 5)



Jo EHC:n viides kausi Superliigassa korkeimmalla sarjatasolla. Joukkue on kahteen otteeseen palkittu Liigan yllättäjäjoukkueena, kausilla 3/19 ja 1/20, mutta mitalit ovat jääneet vielä saavuttamatta. Joukkueen kokoonpano pysyy samana kuin viimekaudella ja odotettavissa tuskin on suurta muutosta edelliskauteen. EHC tulee kuitenkin mitä todennäköisemmin kairaamaan tiensä jälleen pudotuspeleihin, mutta ilmaiseksi se ei kyllä todellakaan tule. Kova lisäys olisi jos pera saataisiin houkuteltua takaisin pelikentille, mutta ainakaan kirjoittajan korvanappiin ei vielä moista tietoa ole kantautunut. Tämä joukkue on siitä mielenkiintoinen, että sen kokoonpano on ehkä tasaisin mitä liigassa on. Joukkueessa ei ole yhtä tai kahta kärkipään pelaajaa vaan kaikki pelaajat ovat aika samalla lähtöviivalla ja Yläpörsä luottaakin vahvasti joukkuepelaamiseen eikä yksilötaitoa korosteta liialti. Mutta jos joku yksilö pitäisi nostaa esille niin olisi se sen pidempiä miettimättä frou, joka on toiminut aina joukkueen keulamoottorina.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Ohimennen kuullut, että froun sekä huig:n talouksiin olisi tullut astetta tehokkaammat internet-yhteydet, onko tässä avaimet seurahistorian ensimmäiseen Superliigamitaliin?
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Who the f*ck is JOHNLOCKE? Vaikka kyseessä onkin kaverin neljäs kausi korkeimmalla sarjatasolla niin on nimi silti ainakin itselleni täysin vieras. Viimekaudella kirjautti 44 pistettä 16 otteluun ja jokin pieni kutina on, että tällä kaudella tahti olisi vielä kovempi.
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Toimiiko viimekauden neljänneksi paras puolustus myös tällä kaudella? Jos toimii niin enään kaivattaisiin pikkuriikkinen ripaus röyhkeyttä ja tarkkuutta hyökkäyspäähän.




HC Big Knob Tanja


aka. farssi

HC Big Knob Tanja



Viimekauden sijoitus:

Liigan runkosarjan #8 - Pudotuspelien #puolivälierät



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: Nissinen (20gp 41 + 23 = 64)
Pudotuspelit: Nissinen (4gp 5 + 4 = 9)



Jos Devils on kokenut ison muutoksen offseasonin aikana niin on myös uudet tuulet puhaltaneen aiemmin farssina tunnetun HC Big Knob Tanjan riveissä. Kyytiä on saanut niin joukkueen ydinkokoonpano, joukkueen nimi sekä joukkueen logo. Omakohtainen mielipide tosin on, että nykyinen nimivalinta on lähes yhtä onnistunut kuin Hatin matka Yökerho Mugista Pizzeria Kompassin kautta Rauhankadulle kohti auton takapenkkiä. Jos te kaksi naishenkilöä, jotka kyseisen nimimerkin tunnistatte satutte tätä lukemaan niin yöpaikka olisi ollut vähintään suotava vastineeksi kahdesta pizzasta. Edellisen kauden kokoonpanosta on jäljellä ainoastaan stenkka, joka vaikuttaa nykyään nimimerkillä hmbledore. Kyseinen nuorukainen tulee kantamaan tällä kaudella suurta vastuuta ja on ylemmänpuolustajan tontilla suurin yksittäinen tekijä KNOB:in menestyksen kannalta. Pudotuspelipaikka kauden päätteeksi vaatii erittäin paljon työtä, mutta kaikki avaimet ovat käsissä.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia perspimp, paremmin nimimerkiltä raiq tunnettu kiekkopersoona tuo paljon kokemusta joukkueeseen ja väriä koko liigaan. Mutta riittääkö pelililliset taidot ottamaan ohjakset hyökkäyspäässä?
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Joukkueesta löytyy nuorta ja potentiaalista pelaajaa sekä kokenutta kehäkettua, mutta joukkueesta puuttuu näiden kahden välimuoto, joka pystyisi kokemuksella sekä pelillisillä taidoilla johdattamaan joukkuetta kohti pudotuspelejä.
File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaYhteispelin merkitys tulee olemaan suuressa roolissa kauden myötä. Jo heti offseasonin ja ensimmäisten jaksojen aikana olisi tärkeä saada joukkuepeli toimimaan ja saada selkeys yhteiseisestä sävelestä sillä pudotuspelipaikka on hyvin pitkälti tämän kortin varassa.




HC Tyrmäys


HC Tyrmäys



Viimekauden sijoitus:

Liigan runkosarjan #4 - Pudotuspelien #puolivälierät



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: Anakin (20gp 29 + 42 = 71)
Pudotuspelit: seqe (4gp 3 + 6 = 9)



Viimekaudesta povattiin menestyksellistä ja runkosarjan neljäs sija antoikin vihiä siitä, että pudotuspeleissä tie voisi viedä pitkällekkin. kaksikko Hjerpe - seqe oli löytänyt rinnalleen todella kovanluokan ylemmänpuolustajan nimeltä Anakin, joka onnistui lyömään nyt viimeistään itsensä kiekon eliittiin ja kauden päätteeksi pistepörssistä irtosi kolmas sija 71 tehopisteellä. Tyrmäys kuitenkin sai heti ensimmäisellä kierroksella vastaansa Devilsin ja hyökkäystrio welu - miktok - Yan osoittautui liian kovaksi ja mitalipelit jäivät tältä kaudelta näkemättä. HCT koki offseasonilla erittäin suuren menetyksen, kun Anakin hyppäsi Viimeisten Hitaiden remmiin tulevaksi kaudeksi. Tulevalla kaudella hyökkäyspäässä jatkaa kaksikko Hjerpe - seqe ja puolustuspäähän on hankittu farssista hyny sekä miiq. Varsinkin jälkimmäinen on Tyrmäykselle erittäin kova vahvistus sillä täksikaudeksi HCT saa viimein liigatason alemmanpuolustajan. Tälläkaudella ei HC Tyrmäystä kärkipään kahinoissa nähdä, mutta pudotuspelipaikka tullaan lunastamaan.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Enään ei välttämättä kärkipään paikoista tulla taistelemaan, mutta nykyinen kokoonpano vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja potentiaaliselta. hyny ja miiq tuovat todella paljon tasapainoa joukkueeseen.
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Viimekaudella Tyrmäys oli liigan toiseksi tehokkain joukkue, jos vahvastas hyökkäyspään tekemisestä onnistutaan pitämään kiinni on joukkue vahvoilla nyt, kun puolustuspäähänkin ollaan saatu vahvistusta.
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Mikä on Fettiksen rooli joukkueessa? Pudotuspeleissä nimimerkki olisi yhtä hyvin voinut olla satisfyer tärinän perusteella eikä imagokyselyissäkään fettiksen osalta ole kauheasti vihreällä pohjalla olevaa luettavaa. Pitäisikö GM-Sanen ruveta hommiin ja päästää irti tästä peelon maineessa rypevästä puolustajasta?




Kamloops Blazers






Viimekauden sijoitus:

Liigan runkosarjan #6 - Pudotuspelien #3



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: TheKulli (20gp 30 + 24 = 54)
Pudotuspelit: TheKulli (9gp 11 + 4 = 15)



Kauden 1/2021 yllättäjäjoukkue, eikä suotta. Joukkueeseen ei kohdistunut juuri minkään näköisiä odotuksia ja kaikki odottivat runkosarjan viimeistä sijaa, mutta kauden mittaan palaset alkoivat loksahdella kohdilleen ja muutamalla lisähankinalla höystettynä päättyi kausi kaikkien odotusten vastaisesti kolmanteen sijaan ja pronssiseen mitaliin. Littsin lähdettyä viettämään kesälomaa jo helmikuussa oli hyökkäyspäähän tehtävä hankintoja ja tulevalla kaudella tulee KB:n paitaa kantamaan yllään pelaajat Arca sekä sharb. Muuten joukkueen runko on pysynyt samana, toki puolustuspäähänkin on saatu lisävahvuutta, kun myös Jenbb liittyi offseasonilla kuparipaitojen matkaan. Isoimmat odotukset kuitenkin kohdistuvat Vaniliin, joka pelaa ensimmäisen kokonaisen kautensa alempanapuolustajana. Kokoonpano kokenut paljon positiivista muutosta ja viimekauden menestyksen myötä odotukset varmasti paljon korkeammalla kuin viimekaudella.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Joukkueella ei kauheasti ole 4vs4-otteluita alla uudella kokoonpanolla, onko niinsanottu Beinin väsytystaktiikka jo sisäistetty vai onko ensimmäinen jakso vielä pelillisesti hakemista?
File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaMiten toimii parivaljakko TheKulli - Arca, jotka molemmat tykkäävät laukoa ja hallita kiekkoa? Vai onko niin, että pudotuspelien alkaessa vain toinen heistä laitetaan kentälle, kun toisen hyökkääjän paikalle asetetaan sharb.
File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaVanililla on edessään kokonainen kausi ja täydet ottelut alempanapuolustajana, riittääkö maltti rooliin jossa kiekollista vastuuta ei ole kovin paljoa tarjolla?




Nightmare


Nightmare



Viimekauden sijoitus:

Liigan runkosarjan #2 - Pudotuspelien #1



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: Reto (18gp 28 + 24 = 52)
Pudotuspelit: Reto (11gp 15 + 11 = 26)



Hallitseva mestari lähtee myös tulevalle kaudelle isojen odotusten saattelemana. Kokoonpano on pysynyt muuten samana, mutta hyökkäyksessä Etelän paikan ykkösnipussa ottaa Jebsu, jolle viimekaudella tilastosarakkeeseen kirjattiin merkintä kolmessa runkosarjaottelussa ja niinikään kolmessa pudotuspeliottelussa. Nyt kuitenkin Kiekkoliigan alltime pistepörssin ykköselle ollaan asettamassa suurta viittaa harteille ja mielenkiintoista nähdä mille tasolle Jebsu onnistuu itsensä saamaan nykykiekon korkeimmalla sarjatasolla nykyisen pelinopeuden saattelemana. Tosin Spears on sitä mieltä, että Jebsu on edelleen pelin paras. Hankintojakin on offseasonin aikana tapahtunut, kun Sloggi on liittynyt vahvistamaan joukkueen poppariosastoa. Nightmare tulee olemaan tälläkin kaudella kolmen parhaan joukossa eikä ilmaisia pisteitä näillä näkymin ole kovinkaan paljoa jaossa. 



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Miten Jebsu täyttää Etelän saappaat? Kaikki tietää Jebsun historian, mutta mikä on tilanne nykyään. Jos vain Jebsu onnistuu saamaan hyvän pelituntuman ja yhteispeli Reton kanssa toimii niin omissa silmissä tässä on tämän kauden kovin hyökkäyskaksikko.
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Viimekaudella parhaan ylemmänpuolustajan palkinnosta kamppailua käynyt shed tulee tällä kaudella olemaan entistä vahvemmin kiinni pokaalin voittamisessa, kun Archuletan matka jahtuu alemmassa sarjassa. Mielenkiintoinen seurattava pelaaja, joka on tärkein palanen Nightmaren pelissä.
File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaTästä joukkueesta on erittäin vaikea keksiä mitään parannettavaa tai negatiivistä. Mutta jos jotain pitäisi keksiä niin kyllä Etelän siirtyminen rivimieheksi tulee kuitenkin jollaintapaa ehkä vähän näkymään. Sitä on vaikea lakaista maton alle, että jokaisella pelipaikalla mestaruuden voittanut pelaaja jättäytyy pois pelaavasta kokoonpanosta.



Pepo


PePo



Viimekauden sijoitus:

Ei pelannut.



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: -
Pudotuspelit: -



Välikauden pitänyt Pepo tekee paluunsa liigajäille liigakarsintojen saattelemana. Edellinen urakka Superliigassa päättyi hopeamitaliin kaudella 3/2020, kun Manhattan vei mestaruuden nimiinsä 3-2 otteluvoitoin. Paperilla Pepon joukkue näyttää äärimmäisen taitavalta eikä varmasti yhdelläkään ole kultaa pienempi tavoite mielessä. Kokoonpano on muutoin sama, kuin kaudella 3/20, mutta ylemmänpuolustajan tontilla jortin sijaan nähdään Yan, joka parhaaseen formiin päästessään voitaisiin jo nyt julistaa kauden parhaaksi ylemmäksipuolustajaksi. Paljon saisi tapahtua, jotta Pepoa ei tällä kaudella finaaleissa nähtäisi. Kokoonpanosta löytyy kuitenkin jokaiselta pelipaikalta pelaaja, joka kausi toisensa jälkeen pyörii kärkikahinoissa pelipaikkansa parhaana pelaajana.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Joukkue lähtee ennakkosuosikin asemasta tulevalle kaudelle ja edellisen kauden hopea varmasti kummittelee olan takana, joten pientä painetta saattaa olla taustalla. 
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Yanilta odotetaan paljon. Kahdella edellisellä kaudella pelejä ei kovin hirveästi ole vyölle kiertynyt ja viimekaudella katkesi neljän kauden mittainen mitaliputki. Kauden 2/2020 pudotuspeleissä kuitenkin nähtiin mihin Yan parhaimmillaan pystyy, kun kyseinen peluri käytännössä kantoi Manhattanin finaaleissa mestaruuteen pistepörssin voiton saattelemana.
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia welun paluu kiekkoon hakee vertaistaan. Viellä 2014 vuonna keskinkertaisen pelaajan tasolla ollut peluri teki comebackin kiekkoon vuonna 2018 Kamloops Blazerssin riveihin neljän vuoden tauon jälkeen ja kuin silmänräpäyksessä oli welusta tullut yksi kiekon parhaimmista hyökkääjistä. Tähänmennessä saldona on kaksi hopeaa ja tälle kaudelle on ainoastaan yksi tavoite, joka on mestaruus.

PeteAcademy


PeteAcademy



Viimekauden sijoitus:

1.Divarin runkosarjan #8 - Pudotuspelien #2



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: speak (22gp 60 + 29 = 89)
Pudotuspelit: speak (14gp 21 + 14 = 35)



Tässä myös yksi uusi tuttavuus liigan puolella. Runkosarja divarin puolella ei ollut kovinkaan vakuuttava ja pudotuspeleihin päädyttiin viimeiseltä pudotuspelisijalta, kun joukkue majaili runkosarjan jälkeen sijalla kahdeksan. Mielenkiintoinen joukkue, joka poikkeaa hieman kiekon nykymetan massajoukkueista nopeatempoisella pelitavallaan. Mutta pitää kuitenkin muistaa, että liigan taso on aivan eri kuin divarissa eikä päästä päähän kiekko ole välttämättä avain voittoon. Pelillisen johtajan viittaa PeteAcademyn riveissä tulee kantamaan Haverinen, joka on selkeästi kokenein ja meritoitunein pelaaja liigan puolelta. Hänen rinnallaan operoivat speak ja devil ovat kyllä tehneet kovaa jälkeä divarin puolella, mutta miten pelit lähtee sujumaan, kun vastassa ovat tämänhetken kiekon kovimmat joukkueet. Edellämainituista etenkin speak on sellainen pelaaja, jota kannattaa seurata myös liigan puolella, näyttävät harhautukset tuovat aina pientä lisäviihdearvoa otteluihin. Pientä kysymysmerkkiä kuitenkin herättää, että kuka ottaa vastuun alemmanpuolustajan roolista? Vastassa tulee olemaan kuitenkin aika kovia pelimiehiä kauden mittaan.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Jääkö liian paljon vastuuta Haverisen harteille vai onnistuvatko muut kumppanit lyömään läpi liigatasolla? 
File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaNiinkuin yllä on mainittu niin on kyseessä mielenkiintoinen joukkue. On todella vaikea lähteä spekuloimaan tarkkaa sijoitusta kauden päätteeksi, mutta jotenkin vain on sellainen vaisto, että tässä saattaisi jopa olla tämän kauden yllättäjäjoukkue. Pudotuspelit ovat ainakin saavutettavissa, mutta se vaatii sen että muuan speak ja devil onnistuvat lyömään läpi liigatasolla.
File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaPeteAcademy oli divarin puolella erittäin tulivoimainen joukkue ja uskon, että he onnistuvat myös liigan puolella hyökkäyspäässä, mutta puolustuspää vaikuttaa hieman haavoittuvaiselta. Pudotuspeleissä pelaavassa nelikossa ei ollut ainuttakaan varsinaista alempaapuolustajaa ja koko nelikko on hyvin hyökkäyspäähän orientoitunut joukkue. Liigassa puolutuspelin merkitys lisääntyy ja sitä kaivataan eritoten PeteAcademyltä.



Seattle Roosters


Seattle Roosters



Viimekauden sijoitus:

Ei pelannut.



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: -
Pudotuspelit: -



Värikäs joukkue, joka tuo varmasti mukavan lisämausteen liigaan. Joukkueen kokoonpano on pitkälti sama, kuin Jefgenin Sukat Oy:llä kaudella 2/2020 milloinka kausi päättyi runkosarjan sijaan 10. Joukkue esiintyi ainakin karsinnoissa erittäin pirteästi ja tulee ainakin näillänäkymin olemaan tällä kaudella vahvasti mukana taistelussa pudotuspelipaikasta kahdeksan parhaan joukossa. Kausi tullaan pelaamaan pitkälti läpi kokoonpanolla chande - Pisu - ZerO - ovimatto, mutta joukkue pystyy myös tarpeen tullen laittamaan kentälle sekä tonnikalan että räsymaton, joista etenkin ensimmäisellä melkoinen litanja palkintoja tilastosivulla Superliigan alaisuudessa, mutta viimeisen kahden vuoden aikana ottelumäärät liigan alaisuudessa ovat olleet melko alhaisia eikä tälläkään kaudella näillänäkymin hirveästi ole vastuuta tiedossa, varsinkin kun ensimmäinen jakso menee pelikieltoa kärsiessä.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaMikä on joukkueen henkinen kantti? Etenkin joukkueen alemmanpuolustajan paikalla operoiva ovimatto (aka. deke) on tunnettu erittäin herkästi syttyvänä pelaajana. Se miten joukkue onnistuu suoriutumaan häviöllä ollessaan tulee olemaan merkittävässä roolissa kauden aikana.
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Joukkue tykkää pelata nopeasti ja suoraviivaisesti, joka tuntuu olevan nyt jo myös liigan puolella katoava perinne. Joukkue- sekä puolustuspelin merkitys korostuu vain entisestään kausi kaudelta ja tulee nämä kaksi osa-aluetta olemaan myös suuressa merkityksessä Seattle Roostersin pudotuspelipaikan kannalta. Etenkin puolustuspeli tulee olemaan alue johon kukkojen tulee panostaa hieman suuremalla kädellä..
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Pisun roolilla suuri merkitys. Kuolemassa tehopisteet koostuivat perälän rinnalla suurimmaksi osaksi syöttöpisteistä maalien sijaan vaikka Pisun maalintekotaidot ovat kaikilla tiedossa. Tulee kantamaan tällä kaudella suurta vastuuta Seattle Roostersin maalinteosta ja onnistumiset tulevat tarpeeseen, sillä pudotuspelipaikkaa ei voi pitää itsestäänselvyytenä.


Seventh Heaven


Seventh Heaven



Viimekauden sijoitus:

Ei pelannut.



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: -
Pudotuspelit: -



Paperilla todella kova joukkue, mutta allekirjoittaneella nousee tästä esille erittäin samanlaiset fiilikset kuin viimekauden HC TeamJoukkueesta, jonka kaatumista povailin jo kausiennakossa eikä joukkue kestänyt edes toisen jakson loppuun saakka. 7th Heaven tulee pelaamaan todennäköisesti koko kauden kokoonpanolla stem - Trn - jorti - Xrem ja varapelaajan roolin täyttää Spliff. Eli kokemusta ja taitoa kyllä löytyy. Mutta silti jotenkin joutuu suhtautumaan joukkueeseen erittäin skeptisesti. Mutta jos vain joukkue onnistuu pelaamaan ehjän kauden ja välttymään ylimääräiseltä draamalta on kaikki potentiaali olemassa jopa finaalijoukkueeksi. Jos joukkueesta pitäisi nostaa yksi nimi esille niin ensimmäisenä tulee mieleen Xrem, joka ajallaan Manhattanissa oli yksi kiekon parhaimmista alemmistapuolustajista, vaikka kyseinen palkinto jaettiin hänen nimiinsä ainoastaan kerran. Jos vain entinen pelivire löytyy niin tulee tällä kaudella parhaan alemmanpuolustajan palkinnosta harin ja Xremin taistelu.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Suoraansanottuna lähtökohdat kauteen eivät ole kovin vahvat. Joukkueen päävastuuhenkilön henkinen kantti on perustellusti kyseenalaistettavissa. Myöskin kirjautumiset kiekkoon taitaa tapahtua pääsääntöisesti pelipäivisin ainakin osalla pelaajista. Myöskin Manhattanissa jortille tarjottiin monon kuvaa perskannioille useaan otteeseen nimenomaan Trn sekä lassin toimesta. Joko yhteiselo sujuisi?
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Joukkueen pelitapa tulee olemaan hyvin pitkälti samanlaista mitä Manhattanilta oltiin totuttu näkemään, mutta miten stem onnistuu omaksumaan tämän pelitavan ja miten kemiat Trn kanssa kohtaavat.
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Tällä joukkueella on mahdollisuudet vaikka mihin jos vain kaikki asiat sujuu niinkuin pitää. Vaikka ennakossa ollaan katsottu joukkuetta hieman skeptiseltä kannalta niin tuo Seventh Heaven silti todella paljon väriä liigaan ja voihan tässä olla myös tarjolla todella positiivinen yllätys, jos vain muuttujilta vältytään.



Viimeiset Hitaat






Viimekauden sijoitus:

Liigan runkosarjan #1 - Pudotuspelien #2



Viimekauden paras pistemies: 

Runkosarja: Janne (20gp 45 + 41 = 86)
Pudotuspelit: Archuleta (10gp 9 + 10 = 19)



Viimekauden hopeamitalistit lähtevät metsästämään toista mestaruuttaan Superliigan alaisuudessa. Kokoonpanossa on tapahtunut ainoastaan yksi muutos, mutta sekin on suhteellisen mittava. Nimittäin viimekauden paras ylempipuolustaja Archuleta on siirtynyt Kouvola Sabresin palvelukseen ja hänen saappaansa jalkaansa pukee Anakin, joka viimekaudella teki lopullisen läpimurron kiekon eliittiin. Vihi lukeutuu yhä yhdeksi superliigan kärkijoukkueista, mutta Archuletan lähtö tulee varmasti näkymään vaikka tilalle onkin saatu kova korvaaja. En kuitenkaan usko, että Viimeiset Hitaat lähtisivät enään tällä kaudella taistelemaan mestaruudesta. Fice vetelee uransa viimeisiä piirtoja jäällä ja kankeus alkaa pikkuhiljaa näkymään eikä Rece välttämättä ole aivan kiekon hyökkääjien kärkipäätä, vaikka taitoa löytyy.



Osa-alueet

Hyökkäys:
Puolustus:
Joukkuepeli:
Kokemus:
Henkinen kantti:



Ennakkoasetelmat tulevalle kaudelle

File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaMiten Anakin onnistuu täyttämään Archuletan saappaat? Kyseiseltä pelurilta kuitenkin vaaditaan vähintään yhtä vahvaa suorittamista kuin viimekaudella, jotta Viimeiset Hitaat voitaisiin laskea mukaan keskusteluihin joissa puidaan kauden tulevaa mestaria. Mielenkiintoista nähdä miten Anakin pärjää niinsanotusti "huipulla".
File:Simple light bulb graphic.png - Wikipedia Fice on todellinen huippupelaaja stay at home tyyppisenä pelurina, mutta etenkin viimekauden pudotuspeleissä tuli esille, että erittäin usein kiekon ollessa Ficen lavassa hidastui peli erittäin paljon ja tietty räväkkyys jäi puuttumaan koko joukkuepelistä.
File:Simple light bulb graphic.png - WikipediaMiten pelitapa muuttuu Archuletan lähdettyä, joka ennen oli aina se pelaaja joka kiekon toi alueelle ja pyöritti peliä vastustajan päässä. Nähdäänkö tälläkaudella hieman nopeatempoisempi Vihi vai lähdetäänkö tälläkertaa puolustuksen kautta? Mielenkiintoista nähdä mitä GM-Janne on offseasonin aikana keksinyt.


-
-
-
-

Loppusana


Tsemppiä kaikille kauteen niin Liigan, 1.Divarin kuin 2.Divarinkin puolelle. Pidetään meno ja ottelut asiallisina ( haha huomatkaa kaksinaismoralismi, tavoittelen alle kolmeakymmentä violenttia tähän kauteen ) ja pidetään kiva kausi. Mediatiimin podcastipuolikin on saanut täksi kaudeksi lisävahvistusta, joten ennakoita / koosteita tullaan myös näkemään tällä kaudella podcastien muodossa. Suuri kiitosta tästä mm. Sloggi ja Nede nimimerkeille.

- Bein, 1/2017 – Kauden vaikuttaja (Ei kuitenkaan 1/2021)
Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 21.03.2021 23:17
Luettu: 1173 kertaa

Kommentit (2)

Lupaschuk, 22.03.2021 10:22

Iso peukku kun jaksat vääntää näitä. Hyvää settiä kirjotuksesta toiseen!

teippi, 22.03.2021 12:12

(Y)

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.