Liigan Finaaliennakko 1/2021

Artikkeli

Viimeiset Hitaat - Nightmare

Voitot

16 vs 13

Tappiot

3 vs 3

Jatkoaikavoitot

0 vs 2

Jatkoaikatappiot

0 vs 0

Tasapelit

1 vs 2

Tehdyt maalit

106 vs 81

Päästetyt maalit

53 vs 48

Maaliero

53 vs 33

Paras Pistemies

Janne (20gp 45 + 41 = 86) vs Reto (18gp 28 + 24 = 52)

Viimeiset Hitaat

Yksi superliigan kestomenestyjistä, viimekausi tosin päättyi ennakko-odotusten vastaisesti jo puolivälierissä HC Tyrmäystä vastaan. Tälläkaudella heti alusta lähtien yksi ennakkosuosikeista Nightmaren kanssa eikä varmaankaan yllätyksenä kenellekkään tule, että nämä kaksi joukkuetta kohtaavat pudotuspeleissä. Viimeiset Hitaat kärsi runkosarjassa ainoastaan kolme tappiota yhden tasapelin lisäksi. Janne löi piste-ennätyksensä uusiksi ja Archuleta jäi vain yhden pisteen päähän uudesta henkilökohtaisesta ennätyksestään, kun viimekaudella pistesaldoksi jäi tämän kauden tapaan 72 tehopistettä. Alkukaudella lähtökohdat olivat, että Vihin puolustuspään kapelimestarina toimisi jlo, mutta kolme ottelua riitti, jonka jälkeen ovi kävi. Mutta tästä ei kuitenkaan kauaa kerennyt vierähtää kun Ficen omatekstiin ilmestyi "One more year". 

Pudotuspeleissä on kärsitty tähänmennessä ainoastaan yksi tappio

Pudotuspeleissä meno on ollut hurmaavaa, toisaalta finaaleissa on vastassa ihan eri kaliberin joukkue, kuin puolivälierissä ja välierissä. Kahdella ensimmäisellä kierroksella Viimeiset Hitaat joutuivat pelamaan kahta eri joukkuetta vastaan, jotka pitkälti pelasivat sarjansa täysin puolustuksen kautta eikä sarjoissa kovin isonumeroisia lukuja lopulta nähtykkään. Välierässä kuitenkin maalinteko näytti osittain takkuilevalta vaikka hyviäkin maalipaikkoja siunaantui, finaalisarjassa potentiaaliset maalintekopaikat pitäisi hyödyntää paljon tehokkaammalla prosentilla. Toisaalta finaaleissa on nyt vastassa joukkue, joka ei keskitä pelaamistaan puolustamisen kautta ja Viimeiset Hitaat pääsee pelaamaan todella paljon nopeatempoisempaa lätkää kuin kahdella edelliskierroksella. Erittäin mielenkiinnolla odotan Archuletan otteita finaaleissa, allekirjoittaneena välierissä kyseistä kaveria vastaan pelanneena välillä tuntui lähes mahdottomuudelta saada edes kolmella pelaajalla karvattua häneltä kiekkoa. Suurimmat odotukset kuitenkin kohdistuvat Receen, on kyllä erittäin kokenut ja taitava hyökkääjä, mutta jotain sellaista puuttuu mitä selänne10 toi ViHin esityksiin mestaruuskaudella 1/2020. Toisaalta eniten katseet kiinnittyvät kaksikkoon Janne - Archuleta, joten tässä saattaa avautua myös Recelle paikka loistaa hyvillä suorituksilla.
Archuleta viimeistelee tilanteeksi 4-0 ja tämä osuma jää sarjan viimeiseksi.

Viimeisten Hitaiden voitonavaimet finaalisarjaan

Key PNG Free Image | PNG Mart Archuleta - Kauden paras ylempipuolustaja, etenkin jos Viimeiset hitaat etenevät mestariksi. Kiekonhallinta aivan omalla tasollaan ja jos pystyy finaaleissa pääsemaan parhaaseen formiinsa ja pelaamaan vahvasti molempiin päihin niin voi olla hän pelkästään olla avain koko sarjaan. Key PNG Free Image | PNG Mart Kahden suunnan joukkuepelaaminen - Kaksi ensimmäistä kierrosta tarjosi hyvin hidastempoista ja puolustusvoittoista pelaamista. Runkosarjassa nähtiin hyvin hyökkäysvoittoinen ja tehokas Viimeiset Hitaat, mutta yksi ainoa päästetty maali välierissä kertoo sen ,että joukkue on myös hyvin puolustuskykyinen. Key PNG Free Image | PNG Mart Puolustuspään pelaaminen - Kun finaaleissa vastaan asettuvat Reto ja kumppanit niin on ihan eri asetelmat, kuin kahdessa aiemassa sarjassa, joissa ViHi on ollut täysin vain antavana osapuolena. Miten pelaaminen muuttuu kun seitsemän ottelun jälkeen kun joudutaankin olemaan myös ottavana osapuolena?

Nightmare

Nightmare teki paluun Superliigaan yhden välikauden jälkeen. Edellinen kausi Superliigassa kaudella 2/2020 päättyi tappioon pronssipelissä Viimeisiä Hitaita vastaan. Vastustajajoukkueen tapaan oli Nightmare yksi suurimmista ennakkosuosikeista kauteen lähtiessä. Runkosarjassa Nightmare kärsi ainoastaan kolme tappiota ja kaksi ottelua päättyi tasapeliin. Reton värvääminen joukkueeseen oli erittäin suuri lisä hyökkäykseen ja vaikka uran huippuvuodet ovat taidettu koluta jo läpi, niin on Reto silti yksi tämän finaalisarjan ja koko liigan parhaita hyökkääjiä. Vaikka joukkueesta löytyykin runsaasti kokemusta ja yksilötaitoa niin joukkuepeli ei välttämättä ole yhtä tiiviisti hitsautunut yhteen kuin Viimeisillä Hitailla, jotka pelaavat viidettä kautta putkeen Superliigassa. Toisaalta Nightmarella on varmasti kova voitonnälkä toissakaudella hävityn pronssipelin jälkeen kun vastassa on sama joukkue.
nm Välierissä Devils onnistui lyömään Nightmaren ahtaalle.
Ensimmäisellä kierroksella pudotuspeleissä Nightmarelle vastaan asettui EHC Yläpörsä, joka sijoittautui runkosarjassa seitsemänneksi. Tästä sarjasta NM eteni selkeästi välieriin vaikka EHC onnistuikin laittamaan kahdessa ensimmäisessä ottelussa hieman kapuloita rattaisiin. Kolmas ottelu menikin jo sitten hieman leikittelyksi ja 8-0 voitolla Nightmarelle paikka välieriin. Välierissä Nightmare kohtasi Devilssin ja voi olla, että tämä kohtaaminen helpoittaa Nightmaren pelaamista finaalisarjassa, sillä Viimeiset Hitaat ovat päässeet finaaleihin suhteellisen helposti eikä todellista pudotuspeliformia välttämättä ole saatu vielä päälle, kun Nightmare puolestaan joutui tahkomaan täyden viiden ottelun sarjan tasokasta joukkuetta vastaan. Välieräsarja käynnistyi Nightmaren osalta loistavasti, kun kahdessa ensimmäisessä ottelussa voitot lukemin 4-2 ja 2-4, ensimmäisessä ottelussa kapelimestarina hääri Reto tehoin 3+1 ja toisessa Etelä tehoin 2+2. Seuraavat kaksi ottelua menikin sitten Devilsin eduksi ja finaalipaikkaa lähdettiin ratkomaan viidenteen otteluun, josta saatiinkin nauttia koko rahan edestä sillä varsinainen peliaika ei vielä ratkaisua tarjonnut. Voittomaalia jouduttiin lopulta odottamaan aina toiselle jatkoajalle saakka kunnes Etelä veti koko kauden rautaisimman lämärin siniviivalta ohi Devils maalivahdin.
Animated GIF Tälläistä lämäriä ei kovin montaa kertaa tule nähtyä kauden aikana ja vielä mihin paikkaan.

Nightmaren voitonavaimet finaalisarjaan

Key PNG Free Image | PNG Mart Hyökkäys on paras puolustus - Joukkueesta löytyy pelaajia, jotka osaavat ja ovat tottuneet pelaamaan puolustussuuntaan. Tärkeää kuitenkin on, että Nightmare ei passivoidu liikaa, jolloin suurinosa kiekonhallinnasta siirtyy Viimeisille hitaille.  Key PNG Free Image | PNG Mart shed - Ylemmänpuolustajan tontilla pelaava shed tulee olemaan suurimassa roolissa tässä finaalisarjassa, toinen ehdokkaista kauden parhaimman ylemmänpuolustajan tittelin voittajaksi. Erittäin fiksu pelaaja, joka osaa rakentaa peliä. Peliäly on omalla tasollaan tässä liigassa ja kaksikko Reto-Etelä tulee varmasti finaalisarjassa saamaan useamman namusyötön takatolpille tältä pelurilta. Key PNG Free Image | PNG Mart Tappioasemassa pelaaminen - Välierissä peli kulki kun päästiin pelaamaan johtoasemassa ja tekemään ensimmäinen maali, mutta sitten kun vastustaja rokotti ensimmäisen kerran ja jouduttiinkin pelaamaan tappioasemassa niin peli vaikutti olevan aika-ajoin todella hukassa. Nightmare tulee olemaan tasaisuudellaan vahvoilla finaalisarjassa mikäli joukkue onnistuu pitämään otteet tasaisina tilanteesta huolimatta.

Asiantuntijoiden kommentteja finaalisarjasta

Napsu: shed näyttäis tärräävän ainaki Spears: jebsu edelleen pelin paras Virkiä: Kirjoittaja on Devils-joukkueen jäsen ja näkemyksiä kirjoitettaessa saattaa olla oman joukkueen värilasit nenällä. Nightmaren ja Devilsin välillä käyty välieräsarja on erittäin kovatasoinen sarja. Kovinta kiekkoa tämän kevään pudotuspeleissä. Sarjan pelaajistokin herätti katsojissa hyviä fiiliksiä, kun kentällä kohtasi kahden sukupolven ajoilta pelaajia. Siinä missä Devilsin hyökkäyskaksikko (miktok & welu) edusti näistä nuorempaa, mutta tätä nykyä scenen nuoriin osujiin lukeutuvaa osastoa, niin Nightmare marssitti sarjan edetessä kentälle mm. Kiekkoliigassa useita mestaruuksia niittäneen Jebsun, ja kävi kentällä muuan Bissekin.

Itse ottelusarjahan venyi - kuten monet varmasti jo tietävätkin - ratkaisevaan viidenteen otteluun, ja sekin ratkesi vasta jatkoajalla. Manhattanin paidassa viime kausina pudotuspelikiekkoa pelannut veikka pyssytti kiekon sisään siniviivalta harmittoman näköisessä tilanteessa, missä miktok epäonnisesti purki kiekon suoraan puolustajan lapaan. Sarjahan alkoi Nightmaren otteluvoitoin 2-0, vaikka ne eivät kyllä ottelusarjan kulkua mukailleetkaan. Devils siis oli Game 3:een lähdettäessä heti veitsi kurkulla, vaikka pukukopissa vallitsi fiilis siitä, että Devils on sarjassa pelillisesti kuskin paikalla. Sarjan edetessä sitten myöskin paholaisten koko sarjan jatkunut hyvä ote näkyi myöskin tulostaululla ja äkkiä ottelusarja olikin 2-2:ssa. Devilseillä kiekko liikkui rivakammin ja hyökkäysalueella vietettiin ajallisesti enemmän aikaa, kun verrataan vastustajaan. Nightmarella läpi sarjan pirteitä otteita esitti Reto, mutta Reto jäi varsinkin joukkueen hyökkäyspelissä varsin yksin. Välillä jopa tuntui, että puolustaja Rekun lisäksi puolustusorientoituneet pelaajat shed sekä Etelä, olivat joukkueelleen toinen sekä kolmas puolustaja.

Sarjan edetessähän Nightmare joutui tekemään muutoksia pelaajistoon herättääkseen joukkuetta. Lopulta nämä muutokset onnistuivat, mm. Rekku siirtyi omaehtoisesti vaihtopenkille, hyökkääjän paikalta veikka otti kentältä tutumman paikan ja Jebsu rytmittämään joukkueen hyökkäyspeliä Reton rinnalle.

Sarjan suurin onnistuja kuitenkin löytyi Devilsin takalinjoilta. humble, jolla ei ollut ennen tätä sesonkia lainkaan kokemusta Superliigan pudotuspeleistä. Värikkäänä koppipelaajana tunnettu humble kuunteli tiettävästi omissa oloissaan country-genren musiikkia ja keskittyi olennaiseen. Olemalla erityisen kovaluinen puolustaja Nightmaren hyökkääjille, joka myöskin lähes jokaisella kerralla oli uhka hyökkäysalueella vieraiden puolustukselle. Esimerkinomaisesti useaan otteeseen sarjan aikana humblen viivapelotteen eteen syöksyi kolmekin Nightmaren pelaajaa peittämään, ja sen myötä paikkoja avautui hyökkäyksen muille jäsenille. Ja silloin vaihtuivat myös lukemat tulostaululla.

Nälkää jäi Devilsejä tässä sarjassa edustaneille pelaajille varmasti. Tulevaisuus näyttää, missä joukkueessa nähty nelikko pelaa seuraavalla kaudella. Nightmarella puolestaan on edessään hieno pudotuspelisarja Viimeisiä Hitaita vastaan. Kaksi pelaavaa joukkuetta, joita Bein analysoi tässä artikkelissa allekirjoittanutta paremmin.
Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 23.02.2021 21:12
Luettu: 705 kertaa

Kommentit (4)

welu, 23.02.2021 21:29

Put your middle fingers up
Take a shot, throw it up and don't stop
I'm, I'm, I'm living that life on the dark side

welu, 23.02.2021 21:30

ja Bein laitas lätty

Nissinen, 23.02.2021 21:31

Jaahas. Suviseurat alkaa ajoissa tänä vuonna:D

Bein, 23.02.2021 21:41

Joo ei tarvi @welu kahesti

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.