Matkalla huipulle - #1

Artikkeli
Tervetuloa lukemaan artikkelia, jossa pöydälle nostetaan esille kolme pelaajaa jotka ovat, joko uransa loppuvaiheilla noussut huipulle tai kapuaminen sinne on tapahtunut hyvin lyhyen ajan sisällä. 

”Muistaakseni Teemu Selänne sanoi joskus, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen” 

 
teppo – Gunz For Hire

Johtajat tarttuvat ilmoitushakuun, ’perusduunari’ haetaan kotiovelta.   Kaikki nykykiekkoilijat varmasti tietävät eniten Superliigassa otteluita tahkoneen perusduunari tepon. Ei välttämättä se kaikista mediaseksikkäin tai eniten puplalla äänessä oleva kaveri, mutta ollut aina loistava ylempipuolustaja, vaikka henkilökohtaiset saavutukset ovat jääneet saamatta ainakin Superliigan puolella.   Nyt kuitenkin käynnissä oleva sekä kaksi edellistä kautta ovat näyttäneet, että teppo pystyy myös hoitamaan perusduunarin tehtävät mallikkaasti kiekon korkeimmalla sarjatasolla. teppo on loistava esimerkki siitä, että vaikka henkilökohtaisiin palkintoihin tai suuren valokeilan alle ei ole ikinä päästy on silti mahdollista vielä näinkin monen vuoden jälkeen ottaa kehitysaskeleita ylöspäin. Olisi mielenkiintoista tietää mikä olisi tämänhetken tilanne, jos teppo olisi silloisen Kiekkoliigan olemassaolon aikana lähtenyt testaamaan siipiään isoille vesille Superliigan ja Phoenix Risingin sijasta.     Kunnioitettavat tilastot, tuleeko teposta ensimmäinen pelaaja Superliigassa, joka saavuttaa 500 ottelun rajapyykin? 

Sulla on eniten pelattuja otteluita Superliigassa ja kaudesta 3/16 kauteen 3/18 suorittaminen oli tollasta niinsanottua perusduunarin tekemistä eikä henkilökohtaisia palkintoja superliigan puolella ole ikinä tullut. Kuitenkin Phoenixin ensimmäisen liigakauden jälkeen todella suuri harppaus ylöspäin ja Gunzeissa otteet parantunut vain entisestään. Miten näin monen vuoden ja pelatun ottelun jälkeen tapahtui yhtäkkiä täyskäännös, mistä kaikki johtuu? Kuitenkin todella harva pelaaja pystyy ottamaan noin isoja askelia ylöspäin noin monen pelissä vietetyn vuoden jälkeen. Olisi myös mukava kuulla muutenkin urastasi ja siitä kuka olet. Mitkä joukkueet ja pelaajat ovat jääneet eniten mieleesi tai ovat eniten vaikuttaneet uurasi.  - Moi, elikkäs olen teppoOikelta nimeltä Tero, 23-vuotias mies Oulusta ja opiskelen tällä hetkellä Oulun ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta. Kiekon pelaaminen alkoi joskus vuonna 2008, jolloin tuli pelattua ihan satunnaisia kertoja. Kunnolla pelaaminen tuli sitten aloitettua vuonna 2011 jalkapallouran päätyttyä, jolloin nimimerkki teppo223 luotiin kiekko.tk ihmeelliseen maailmaan. Tuolloin nimimerkki axu oli bongannut minut kiertelemästä erilaisia kaikki värvi tiimejä ja päättänyt ottaa minut suojatikseen. Axun ideana oli tehdä porukalla uudet nimimerkit (squirt, KARHU, axu ja minä), sekä uusi joukkue (Smokin Trees & Strokin 3s), jolla lähdettäisiin rakentamaan nousua kohti isompia areenoita. Tästä joukkueesta sain monta hyvää muistoa ja pelikaveria, mutta pelaaminen jäi kuitenkin pariin heikkoon divarikauteen, jonka jälkeen piti alkaa etsimään uutta seuraa. Matkan varrella tuli käytyä pelaamassa mm. Manhattan Diamondsissa Hokisarjaa, sekä Kuoropojissa Eliittiliigaa, jonka jälkeen päädyin kiekko urani tärkeimpään seuraan eli Phoenix Risingiin. Phoenix Risingissa pelaaminen tuntui ensimmäistä kertaa hauskalta ihan vain siellä pelanneiden ihmisten takia, eikä niinkään pelillisen taitojen vuoksi. Phoenixissa tuli pelattua monta kautta samalla kokoonpanolla, mutta lopputuloksena oli yleensä tippuminen playoffeissa ensimmäisellä kierroksella. Ydinporukan lopetettua jäi lopulta jäljelle ainoastaan minä, sekä Kaakkuri. Kaakkurin kanssa tuli lätkittyä monen erilaisen kombinaation kanssa, mutta me emme koskaan luovuttaneet, vaan jatkoimme pelaamista yhdessä. Kaakkuri onkin varmasti se suurin syy, miksi olen kehittynyt niin valtavasti tässä pelissä viimeisten vuosien varrella. Phoenix Risingilla ydinporukalla on vieläkin olemassa viestiketju, josta jokainen siellä oleva henkilö on ollut iso osa minun kiekko.tk tarinaani. Phoenixin lopetettua mielessä kävi koko kiekon lopettaminen, mutta Kalezki sai minut vielä houkuteltua mukaan pelaamaan kiekkocupia, ja hyvin sujuneen kiekkocupin jälkeen vielä liigaankin, eikä tarinalle näy ainakaan vielä loppua. 
Mistä johtuu pelitaitojeni parantuminen?
 Isoimpina tekijöinä pitäisin vastustajien parantumista, sekä harkkaottelujen määrän kasvua. Kaudella 1/2019 tuli pelattua kiekkoliigassa Old & Notoriouksen paidassa ensimmäistä kertaa kiekon kärkijengejä vastaan liigatasolla jolloin taidettiin saada 3 voittoa koko kauden aikana. Tämän kauden jälkeen kiekkoliiga lopetti ja kaikki huippujengit siirtyivät superliigan alaisuuteen, jolloin tuli ahmittua roppakaupalla kokemusta isommista peleistä. Myös tämän mainitsemasi 3/2018 kauden jälkeen tuli panostettua enemmän harkkapeleihin, eikä vain liigapelien pois pelaamiseen. Mielestäni en ole vieläkään mikään superstara tässä pelissä, mutta osaan täydentää hyvin toisten pelitapoja, jolloin muiden joukkuelaisten pelaaminen pitäisi helpottua. Ajan kanssa on myös kasvanut jonkin verran pelisilmää, jolloin on helppo huomata aukot, mitä kerkeää kiekon kanssa tehdä.     Loppuun vielä terveiset kaikille fiinixissä pelanneille, oldien poppoolle, regissä samaan aikaan pelanneille ja vastustajille, kiitos teille hyvistä pelikokemuksista. 
Loppuun vielä tepon tyylinäyte ylemmänpuolustajan perustehtävästä, pelinrakentamisesta.  
Anakin – HC Tyrmäys
“Jos oot saanu kunnian päästä mun puolelle nykysellä ap-systeemilla niin voisit edes yrittää”    Jotta päästäisiin jatkamaan “Vanha koira ei opi uusia temppuja” linjalla niin otetaan esille toinen jo pidempään ylimmän sarjatason ulkopuolella operoinut pelaaja. Allekirjoittaneena pakko heti alkuun mainita, että ehkä yksi mielenkiintoisimmista pelaajista seurattavaksi koko Liigassa. Kehitys on tapahtunut aivan jäätävän lyhyen ajan sisällä ja varsinkin itselleni on mieleen, kuinka Anakin osaa myös päästä vastustajan ihon alle eikä jaa turhaan kunnioitusta.    
Aiemmin Anakin vietti keskimäärin n. 30 pisteen kausia Superliiga / Divaritasolla, mutta nyt viimeisen kolmen kauden aikana on tapahtunut jotain minkä myötä kyseinen ylempipuolustaja on yksi parhaita tontillaan kiekon korkeimmalla sarjatasolla. Kun kaudella 1/2018 pelasin Anakinin kanssa samassa joukkueessa Superliigassa ja jos minulle oltaisiin tultu sanomaan “Hei, Anakin muuten tulee vetämään Liigassa 3,58 p/o tahdilla ja johtaa puolustajien pistepörssiä sekä on koko Liigan pistepörssissä toisena” niin olisin todennäköisesti purskauttanut pepemaket näppäimistölle ja huutonauranut seuraavat 15 sekuntia. Vaikka edelliskausi HC Tyrmäyksen riveissä oli todennäköisesti vahvin kausi Anakinin uralla niin on hän silti pystynyt parantamaan otteitaan vielä entisestään. Jos sama kehitys jatkuu niin voidaan vuoden tai kahden sisällä puhua kiekon parhaasta ylemmästäpuolustajasta.    Annetaan nyt hieman Anakinin itse kertoa, mitä Oulussa laitetaan veden sekaan, kun tommoisia kehitystarinoita päästään seuraamaan vielä tässävaiheessa kiekon elinkaarta. 
Kuka olet, mitä teet, mistä tulet jne. 
- Moi. Olen Juhana, insinööriopiskelija Oulusta. Luen itseni mukavaksi videopelaajaksi. 
 
Onko urallasi jotain tiettyä pelaajaa tai joukkuetta, jolla olisi suuri merkitys nykyiseen menestykseesi pelin parissa? 
- Ehkä tällä hetkellä Teppo Winnipeg - organisaatio, joiden parissa vietimme ehkä parhaan kiekkokesän ja sitä kautta sain mielenkiinnon palautettua taas tätä peliä kohtaan. 
 
Käynnissä olevan kauden lisäksi aiemmat kolme kautta ovat olleet selkeästi urasi parhaimmat ja kirjoitushetkellä viiletät kiekon kovimman sarjatason pistepörssin kärjessä. Suurimmalla osalla pelaajista kehitys kuitenkin pysähtyy aikaisessa vaiheessa, mutta sinulla näinkin monen vuoden jälkeen on parhaat kaudet vielä nähtävästi edessäpäin, mitä tapahtui että näinkin isoja kehitysaskeleita saatiin vielä otettua näinkin monen vuoden jälkeen? 
- Tämä on se yksi tekijä, miksi useimmilla pelaajilla kehitys loppuu - ei pystytä hyväksymään sitä, että teki jossain asiassa väärin ja eikä pyritä korjaamaan sitä. On mikä peli hyvänsä mitä pelaan, pyrin aina siihen, että pystyn sanomaan pelaavani paremmin kuin aikaisemmin. Avaimet siihen kaikessa yksinkertaisuudessaan on se, että tunnistaa omat virheensä ja katsoo sitten, miten parempi pelaaja tekee toisin ja kokeilee samaa. Se toimi minulle loistavasti. Minulle kävi myös hyvin, että pelaaja Fettis pyysi minua HC Tyrmäys organisaatioon, jossa pystyn pelaamaan omaa pelityyliäni vapaasti ja kanssapelaajat antavat minun myös pelata sitä tyyliä, mikä ei ole aina helppoa katseltavaa, kun lähtökohtaisesti haluan olla kiekossa. 
 
Autoplayssa useasti törmännyt sinuun aiheuttamassa hämminkiä varsinkin heikompien pelaajien kustannuksella, pysyyhän jalat varmasti vielä maassa vai mennäänkö tässä vain aivan huumorimielellä. 
- Ehkä vähän molempia. Minua ei haittaa pelata heikompien pelaajien kanssa, kun näen heidän pelissään että on yritystä. Autoplayta on ihan mukava pelata, mutta pelaajaporukka on omalta osin vaikuttanut siihen mitä se on nykyään.. En missään nimessä ole hyväkäytöksinen pelaaja enkä voi puolustella omia tekojani, ja minun käyttäytymisestäni ei ole suotavaa ottaa mallia. Toki monissa tekemisissäni on huumoriakin mukana, kuten minusta on hauska välillä kokeilla viimeisellä sekunnilla vetää omaan maalin päin kaukaa. Tähän mennessä on mennyt hyvin, kun nimeäni ei vielä näy trolli - listalla niin kai olen suht. Hyväkäytöksinen.     
wehi – Gunz For Hire 
You are only a young talentbut we don’t know how old your soul is. - Tom Jones    Nyt kun kiekko.tv:ssä ollaan siirrytty siihen vaiheeseen, että jos yläasteella tai ammattikoulussa päätät avata kiekko.tv:n tietokoneellasi saat erittäin monta kyseenalaistavaa katsetta selkäsi taakse sekä yli puolet pelaajista (etenkin moderaattoreista) on yli 30-vuotiaita internetpoliiseja, jotka pahoittavat mielensä pienimmistäkin asioista internetin julmassa maailmassa niin voisi olla ihan fiksu veto ottaa tähän vaiheeseen esille yksi pelin lupaavimpia ja nuorimpia hyökkääjiä, josta tullaan kuulemaan vielä paljon.
  Vuonna 2017 aktiivisen pelaamisen aloittanut 19-vuotias hyökkääjä on noussut äärettömän nopeasti kiekon huipulle. Vielä kaudella 2/2019 vyölle kertyi ainoastaan kaksi ottelua Godsentin riveissä. Tämän jälkeen vauhtia on haettu divarista kolmen kauden ajan ja jokaisella kaudella on mennyt 60 tehopisteen raja rikki. Viimeinen kausi divarissa päättyi mestaruuteen sekä parhaan hyökkääjän palkintoon. Tässä vaiheessa potentiaalia oli jo tiedossa, mutta viimeistään Kiekko Cupissa jaettiin myrskyvaroitus, kun wehi takoi 18 otteluun 74 tehopistettä. Finaaleissa kuitenkin tyytyminen hopeiseen mitaliin. Tämän jälkeen nuori hyökkääjä on kuitenkin osottanut olevansa täysin pätevä hyökkääjä liigatasolle ja varmasti jokainen joukkue haluaisi kyseisen pelurin riveihinsä, kun kaikkea potentiaalia ei varmasti ole edes revitty vielä irti. 
Annetaan nuorukaisen kertoa vielä lyhyesti itsestään ja urastaan.    Moro wehi, kertoisitko alkuun vielä ihan lyhyesti itsestäsi.  - Moro, meikä on tämmöne perus 19v miehenalku pohjanmaalta. Lukiosta ois nyt keväänä tarkotus saaha paperit taskuu ja sit kesällä inttii! 
  Kuulemani mukaan oot suht nuori äijä niin millon oot alottanu aktiivisen pelaamisen ja miten oot kehittyny noin nopeesti liigatason pelaajaksjoillaki saman saavutuksen saavuttamisee on menny reilu kymmenisen vuotta. 
- Tosiaan ensikosketus kiekkoon tais tulla joskus 2011-2012 aikohi, mutta ei sen aikaseen pojan kloppiin oikein uponnut. Keväällä 2017 kuitenkin päätin käydä uudelleen kokeilemassa, taisi olla veljen ehdotuksesta. Siitä lähtien semiaktiivisesti tullu pelattuu tähänpäivään asti. 
Practisessa ja autoplayssa on tullut vietettyä tässä vaiheessa varmaan jo satoja tunteja, sieltä varmaan se suurin kehitys on tullut! =D 
 
Onko sun uralla ollut jotain tiettyä joukkuetta tai pelaajaa, joka ois vaikuttanu myönteisesti sun tänhetkiseen menestykseen ja nopeeseen kehittymiseen? 
Tottakai on, Kölner Haie:lla on ollut ehdottomasti suurin vaikutus. Siellä pääsi pelaamaan ensimmäisen täyden kauden hyvien äijien kanssa. Shoutout cursedille kun halusi ottaa kokemattoman hyökkääjän jengii! 
Loppuun vielä muutama tyylinäyte wehin maalintekotaidoista.
           
Jos sinulla on mielessä pelaaja, kenet pitäisi ehdottomasti saada seuraavaan vastaavanlaiseen artikkeliin niin ehdota toki kommenteissa.  
Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 16.01.2021 02:47
Luettu: 1469 kertaa

Kommentit (5)

jim, 16.01.2021 03:13

Anakin unohti mainita kuka (minä) ja ketkä (Rovers) kasvattanut hänestä pelaajan. 

 

Propsit hyvästä artikkelista!

Fettis, 16.01.2021 11:25

Ja sen, miten hän tykkää seurata minua jengistä toiseen. HC Tyrmäys on jo kolmas joukkue!

 

Samaa mieltä kuin -Escape-, tätä oli kiva lukea!

_peppo_, 17.01.2021 14:07

-Pysäkki-

welu, 20.01.2021 09:31

hyvin puolustettu tossa klipissä @Archuleta

Juraj, 21.01.2021 01:33

:DDDDD

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.