1. divarin kausiennakko 3/20 – raiq & stefano

Artikkeli

1.divarin kausiennakkoTervetuloa lukemaan 1.divarin kauden 3/20 ennakkoa. Tämän kauden ennakko saa hieman lisämakua uusista pisteytyksistä sekä asiantuntian näkemyksen jokaisesta joukkueesta.  Tuleva kausi tulee olemaan jännittävä, sillä mukana nähdään liuta kesällä uudelleen aktivoituneita joukkueita ja pelaajia.
Maailman tilanne tällä hetkellä on yhtä hullunmyllyä, kuten jokainen varmaan tietää on lunssaa liikenteessä, tapahtumia perutaan ja rajoituksia lyödään. Kiekossa tämä tilanne on tuonut vanhoja ja uusia konkareita takaisin pelikentille ja näin tullen tällä kaudella tulemme näkemään varmasti yhden mielenkiintoisimmista kausista.  Näin lyhyesti arvioiden, 1.divari näyttää melkoiselta taistelutantereelta ja jokainen joukkue on valmis taistelemaan kultaisesta pystistä. Tulemme varmasti näkemään yllätyksiä, tunteita ja todella hyvää kiekkoa!
Pidemmittä puheitta  seuraavaksi siirrymme ennakoiden lukemiseen, joista tällä kertaa on vastuussa meidän oma katsomo asiantuntija,kommentaattori, triplamestari raiq.

Canucks


 – Arvostettavan kokoamistyön tehnyt ramb0b voi onnitella itseään jo tässä kohtaa, sillä joukkue pelasin allekirjoittaneen ennustuksen mukaisesti itsensä Kiekko Cupissa mitaleille. Cupin jälkeinen aika on kuitenkin herättänyt kysymysmerkkejä ja jopa huolia fanien keskuudessa. Onko joukkueen kuherruskuukausi ohi ja suurin nälkä läpytelty alta pois? jupazu tunnetaan käsistään, peliälystään, mutta myös ailahtelevasta aktiivisuudestaan ja ajoittaisista motivaatiokatkoksista. Ilman jupazun sitoutumista tähän kauteen, on vaikea nähdä Canucksit pelaamassa siitä kirkkaimmasta.

Seuraa häntä: ramb0b - kaveri johon henkilöityy koko Canucksin peli-ilme. Henkisen tasapainon lisäksi yksi divarin vaarallisimpia pelaajia hyökkäyspäässä. Osaa toimittaa kiekkoa sota-alueelle räiskimättä, jonka vuoksi koettelee vastustajan nelikon vireystilaa jatkuvasti. 
Hyökkäys: 93/100 Puolustus: 82/100
Sijoitusarvio: #3

Caribbean


– Kirjoittajan elämäntyö. Vasta kolme päivää ennen karsintoja joukkue sai miehistöltä vahvistuksen, että karsintoihin osallistutaan. Joukkue on jatkanut pitkälti siihen, mihin ennen kesää jäi kiusaten kärkijoukkueita harjoituspeleissä päivittäin. Karsinnoista yhdeksän voittoa ja yksi tappio, kun huomioidaan vireen olleen vasta 70% karsinnoissa, niin voimme odottaa kaudella mitä vain.

Seuraa häntä: nut - Ilman puolueellisuutta voin todeta, että kiekon paras ylempi puolustaja, joka ensi kaudella pelaa korkeimman sarjatason ulkopuolella. Hoitaa puolustusvelvoitteet virheettömästi, rakentaa peliä kentän jokaisella kolmanneksella ja juonii hyökkäyspäässä arkkitehtinä. Jokaisen pvh:n unelma. 
Hyökkäys: 87/100 puolustus: 92/100
Sijoitusarvio: #4

Elmira Jackals


– Useamman kauden harjoituspeleissä vakuuttanut joukkue, joka ei ole onnistunut ulosmittaamaan juuri mitään liigapeleissä. Kokoonpano on vaihtunut kokonaisuudessaan jokaisen kauden jälkeen, joka luokin vaikeuksia arvioida joukkueen iskukykyä. Joukkueen toiminta organisaationa on viimeisen päälle, joka tasapainottaa tekemistä ja siivittää joukkueen pudotuspelien tuntumaan  tällä kaudella. 

Seuraa häntä: joq - Kaveri, joka hämmästyttää peliälyllään vähintäänkin viikoittain autoplayssa. Hillitty ja herrasmiesmäisesti käyttäytyvä pelimies, josta on vaikea olla tykkäämättä. Kantaa suurimman taakan pelillisesti joukkueestaan ja onkin täysin hänestä kiinni, toteutuuko top-8 haaveet. 
Hyökkäys: 77/100 Puolustus: 72/100
Sijoitusarvio: #11

Ferrari


– Kun ikivanha Määd saapui koronan pakottamana takaisin kiekkoon ja uhosi kokoavansa legendaarisen Ferrarin, kirvoitti se monen naamalle  ystävällisen hymyn ”kiva, mutta teistä ei ole enää kuin harrastamaan.” Kuukausia kulunut ja tämä hymy on muuttunut itkuksi, sillä Ferrari on osoittautunut jopa ennakkoon tulevan kauden kovimmaksi joukkueeksi divarissa. Ferrarin nelikko toteuttaa pelikirjaa erittäin kurillisesti ja hyökkäyspäästä löytyy useampi ratkaisukykyinen pelaaja.  Kulisseissa käytiinkin spekulaatiota, olisiko joukkue pitänyt heittää suoraan liigakarsintoihin?

Seuraa häntä: Määd - Tunnetusti kiekon viimeisin päävastuuhenkilö, joka on näyttänyt ovea pelaajalle nimeltä Trn, vuonna 2009. Määd tunnetaankin erittäin kunnianhimoisena johtaja, mutta huhut kertovat, että ajoittain palaute menee liialliseksi valittamiseksi. Jääkin nähtäväksi, käykö mitalisuosikin rooli liian painavaksi, rikkoen joukkueen yhteishengen kesken kekkerien. 
Hyökkäys: 90/100 Puolustus: 93/100
Sijoitusarvio: #1

HC SpeddyCat


– Joukkue tuli ryminällä kiekkokartalle ja toi välittömästi lisää persoonallisuutta ja sisältöä harmaantuneeseen Superliigaan. Peliotteet ovat olleet ailahtelevia ja miehistössä on nähty useita visiittejä, jotka jääneet lyhyiksi. Pelillisesti joukkue on mennyt eteenpäin huomattavasti ja nälkä menestyä on kasvanut. Allekirjoittanut on lukenut mailakäyttäytymistä ja ulosantia ja heitänkin ilmoille pohdinnan: Onko lisääntynyt kunnianhimo ristiriidassa aikaisemmin nähdyn rentouden ja avoimuuden kanssa? Alkaako joukkue pudottelemaan hankoja jäällä ja tulee ensi kauteen voittaakseen vai tyydytäänkö hauskanpitoon ja otetaan hanskahieronta nauraen vastaan. Vain aika näyttää lunastetaanko kokoonpanon potentiaali kokonaisuudessaan. 

Seuraa häntä: Hytönen - Yksi divarin parhaista puolustajista, ellei jopa paras. Erittäin korkean peliälyn omaava puolustaja, joka pystyy viivasta avaamaan tiukempaakin sumppua, mikäli millikin tilaa aukeaa. 
Hyökkäys: 83/100 Puolustus: 82/100
Sijoitusarvio: #8

Kauniit Ja Rohkeat


– Divarin pisimpään yhtämittaisesti kausia putkittanut joukkue. Joukkueessa näyttää majailevan kaudesta toiseen lähes samat pelaajat, joten kokoonpanossa tuskin nähdään suuria yllätyksiä, mikä onkin joukkueen heikkous tässä tapauksessa. Pelityyli sisältää vakiintuneen identiteetin, mutta paikallaan polkeva yksilötaito ei vie sitä eteenpäin. Kohuista huolimatta nostan organisaatiolle hattua ja ennustankin kokemuksen voimalla joukkueen taistelevan pudotuspelipaikasta.  

Seuraa häntä: zälä - Joukkueen johtaja, joka tulee tälläkin kaudella olemaan pääroolissa määrittelemässä menestyksen. Ajoittain toilailee itsensä pelikiellon partaalle ja osoittaa puutteita mentaalipuolella. Kuitenkin kiekkoromantikko viimeisen päälle, joka näyttää tunteensa kaudesta toiseen. 
Hyökkäys: 78/100 Puolustus: 80/100
Sijoitusarvio: #10

Paris Saint-Germain


– Kaverien kesken PSG, joukkue, jonka jonnekin muistaa takavuosilta. Hiukan varkain pääsi tekemään paluun, ilman suurempaa huomiota. Karsinnoissa osoitti, että sama vanha nelikko jaksaa vieläkin painaa ja olinkin huomaavani, että jäät painoivat kovasti vielä. Joukkueen mentaliteetin ollessa kohdillaan on helppo arvata, että kovin kunto ajoittuu n. kuukauden päähän ja poffipaikka on itsestäänselvyys. 

Seuraa häntä: Stamkos - Karsinnoissa jo väläytteli vahvuuttaan, eli ratkaisukykyä. On yksi tämän kauden vaarallisimmista hyökkääjistä ja pystyy yksinkin kantamaan joukkueensa tärkeisiin voittoihin. 
Hyökkäys: 84/100 Puolustus: 86/100
Sijoitusarvio: #5

Kuolema


– Joukkue, joka pari vuotta sitten kaivoi pölyiset pallit esille kaikkien yllätykseksi. Divarista ehkä itselleni tutuin vastustaja, jonka pudotuspelejäkin olen nauttinut tunteja. Kokoonpano totuttua laajempi, jonka vuoksi aivan tarkasti en kykene analysoimaan, mitä tälle kaudelle on luvassa. Suorituskyvyltä erittäin varma joukkue ja toisen kiveksen lyön pantiksi, että pudotuspeleissä nähdään tänäkin talvena. Joukkue sisältää kurillisen pelityylin lisäksi armottomasti yksilötaitoa kentän kummassakin päädyssä. Joukkue kiusaa vastustajaa usein tiukasti puolustamalla ja tylysti kumauttamalla maalin, kun paikka aukeaa. Onko pelityyli kuitenkin jo liian kulunut ja helposti videovalmennuksella avattava? 

Seuraan häntä: Perälä - Kiekon jalokuninkaana tunnettu veijari, joka näkee sinisen jälkeen paikan kuin paikan kuolevaisten läpärivetona. Erittäin vittumainen puolustettava, sillä et voi rentoutua ikinä, kun ”peris” tulee keskialueen yli lapa vapaana. 
Hyökkäys: 84/100 Puolustus: 94/100
Sijoitusarvio: #2

Sinappikone


 – Joukkue, jonka toimintamallia ajoittain kritisoin ehkä kohtuuttomastikin. Legendaarinen organisaatio, jota kunnioitan suuresti. Useamman kauden ollut karkeloissa mukana, mutta menestys on kiertänyt toistaiseksi ja kiertää myös tälläkin kaudella. Joukkue koostuu erittäin kokeneista pelaajista, mutta riittävä yksilötaito menestykseen löytyy mielestäni vain kahdelta jäseneltä tällä hetkellä. Sinappikone lukeutuu kuitenkin vastustajiin, jotka tylysti pahoinpitelevät ylimielisyydestä kärsivän joukkueen tarkkuudellaan. Tasaisuuden näkisin joukkueen vahvuutena, mutta paikka pudotuspeleissä vaatisi useamman yllätysvoiton. 

Seuraa häntä: Chucky - Autoplayssa painajainen omille sattuessa. ”Tsuki” tunnetaan kuitenkin pelaajana, joka suorittaa paineiden alla paremmin, kuin taso antaa olettaa. Omaa tarkan kudin ja mikäli pääsee mönkimään b-pisteen tuntumaan, niin rankaisee armottomasti. Dezken ohella merkittävin osatekijä lopulliseen sijoitukseen.
Hyökkäys: 72/100 Puolustus: 77/100
Sijoitusarvio: #13

Obsessive


 – Yksi allekirjoittaneen lempijoukkueista. Pelaajat ovat varsin sinut itsensä kanssa ja puhuvat harrastuksistaan avoimesti. Joukkue pelasi upean kauden divarissa, joka päättyi hopeajuhliin 1/2020. Tästä matka jatkui liigaan, jossa kyyti oli kylmää. Himonsa kieltävät kriitikot näkevät tämän mahalaskuna, mutta itse arvostan erittäin korkealle sen peli-ilmeen, millä tämä joukkue suoritti kauden loppuun. Karsinnoista putoaminen mielestäni oikealle sarjatasolle, josta voidaankin odottaa kaikkea mitalista poffien ulkopuolelle jäämiseen. Joukkue koittaa ajaa kasvatteja sisään, mutta aika ei ole vielä kypsä. Toivon näkeväni tämän joukkueen tässä liigassa vielä vuosia, pervoimmissa unelmissa vuosikymmeniä. 

Seuraa häntä: Olofsson - Itselleni ”bursa” nimellä kutsuttava ilmestys, joka teki vaikutuksen jo kausia sitten näkemyksellään tästä pelistä. Henkisesti mies on balanssissa ja kentällä tulee onnistumisia hyvässä tahdissa. Määrittelee pitkälti  sen, meneekö Obsessiven peli rämpimiseksi vai pysyykö kontrolli. 
Hyökkäys: 83/100 Puolustus: 80/100
Sijoitusarvio: #7

Juusot


 – Edes triplamestarin iq ei riitä avaamaan tämän poppoon mahdollisuuksia ensi kaudella. Joukkue esiintyy harkassa kohtalaisen ripulikiekkoa lätkivänä joukkueena. Kokoonpano kuitenkin näyttäisi jopa ammattijoukkueen nimityksen täyttävän. Skeptikkona kuitenkin maalaan piruja seinälle, TheDoctorin motivaatio on erittäin ailahteleva, Bein on pelikiellossa ja näiden ulkopuolelta kasattava nelikko on mitä on.
 
Seuraa häntä: Bein - Mukava nuorukainen, joka on hukannut ajoittain käytöstapansa ES-purkkiin. Mies kuitenkin tietää, mitä on voittaminen, mutta ehtiikö hän ohjaksiin ennen kuin kausi on pilattu?
Hyökkäys: 75/100 Puolustus: 79/100
Sijoitusarvio: #12

Alienit
– Joukkue, joka on suorittanut useita vahvoja offareita, mutta eivät ole ilmoittautuneet mukaan liigakarkeloihin. Cupin vahvasti hoitanut joukkue koostuu mielenkiintoisista pelaajista. Joukkue on ehkä koko divarin tulivoimaisin, mutta sen hintana vaikuttaa olevan maalit jotka kolisevat omissa. Kesän kiireiden vuoksi tuntuma joukkueen peliin on huono, mutta tyhmempikin ymmärtää tilastoista sen, että yksilötaito on joukkueen vahvuus.

Seuraa häntä: Hara - Kun aikanaan velipojan kanssa vaihdettiin pari sanaa tästä miehestä, niin kävi ilmi, että kyseessä ei ole mikään turhake. Jopa myyttisiin mittasuhteisiin paisunut legenda miehestä, joka ajoittain alisti ennakkosuosikkejaan hyökkäyspäädyssä Kiekkoliigassa, on totta. 
Hyökkäys: 92/100 Puolustus: 82/100
Sijoitusarvio: #6

Metsän Kiekko


 – Karsinnoissa hiukan vaikeuksissa ollut joukkue selvitti tiensä luonnollisesti divariin. Joukkueesta löytyy useampi SC Bernissä kultaa haalineista koltiaisista, joten joukkueen kultajunan matkaoppaat ovat tiedossa. Joukkue sisältää useita rääväsuina tunnettuja pelaajia, kuten kap ja nuori mies nimeltä Kantola. Allekirjoittaneelle on annettu porttikielto MetKin peleihin, jonka vuoksi skouttaus on ollut vähäisempää. Joukkue vaikuttaa tasapainoiselta joka osa-alueella, mutta ehkä jopa liian yllätyksetön todelliseen menestykseen.

Seuraan häntä: kap - Mies, joka puuttuu asiaan kuin asiaan ja saattaa pudottaa omille sattuessa AP-Tähdet neljään. On kokenut pelaaja, joka virittäytyy huippukuntoon tälläkin hetkellä. Henkinen tasapaino määrittelee, haiseeko sormissa paska, lohi vai jalometalli, kun kausi päättyy.
Hyökkäys: 82/100 Puolustus 83/100
Sijoitusarvio: #9

Alkuasukkaat


 – Joukkue, joka tuo eloa sarjaan, mutta kohottaa myös turhaan verenpaineita ajoittain. Useamman kaverin hiukan hahmon ulkopuolelta tuntevana en aina näe syytä, miksi paras versio itsestään ihmisenä täytyy peittää. 2.Divarissa heittämällä mestaruuteen, mutta valitettavasti näin tasaiseen divariin tultaessa tämä aktiivisuus ei riitä edes pudotuspeleihin. 

Seuraa häntä: bigone - Leppoisa kaveri, jonka vahvuudet korostuvat hyökkäyspäässä. Vedolle päästessään tulee iskemään maaleja, joiden avulla pudotuspelit voisivat olla talvella edess.
Hyökkäys: 80/100 Puolustus 74/100
Sijoitusarvio: #14


Tsemppiä kaikille tulevaan kauteen ja iso kiitos raiqulle asiantuntija kommenteista! 
Tietoja
Kirjoittanut: stefano
Julkaistu: 31.08.2020 20:14
Luettu: 1110 kertaa

Kommentit (4)

Juraj, 31.08.2020 21:02

Hyvä ennakko varsinkin kommenti minusta kiitos raiq <3

vesisika, 31.08.2020 21:33

laadukas ja näkemyksellinen ennakko

raiq, 31.08.2020 22:02

Pyrin tuomaan tähän sellasia pointteja, joita ei välttämättä täysin tornissa istuva johtislainen oo huomioinu. Lisäksi kirjotustyyli tarkotuksella hiukan tökkivä. Pari pointtia ennenku vihaajat iskee:

1) Alunperin tän tekstin oli tarkotus olla vain yksi osuus ennakkoa, mutta oikolukija katso sen olevan hyvä paketti itsessään, jonka vuoksi asiat tiivistetty. Kirjotin tän kieli poskella 2tunnissa, mikäli tilaus olisi ollut 20k sanaa, olisi sekin hoitunut parissa päivässä.

2) Voimasuuhteet x/100 eivät korreloi suoraan sijoitusarvioon, vaan sijoitusarvio käsittää laajemman analyysin joukkueesta.

Errin, 02.09.2020 10:15

Kyseenalaistan asiantuntijoiden tunnepohjaista sijoitusarviokykyä, sekä ammattitaidon puutetta.

Lisäkysymyksiä aiheeseen voi lähettää nimimerkille Kovuus.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.