Käytösfarssi vai HJK:n peli?

Artikkeli

Ja näin on tullut aika käydä läpi viimeisen kerran tällä kaudella 2. divarin ennakoita.

Välierät

Alkuasukkaiden sekä Alaska Bearsin välierissä nähtiin osittain jopa hyvinkin viihdyttävää kiekkoa, Alkuasukkaiden viedessä tiukan sarjan nimiinsä otteluvoitoin 3-2. Sarja oli alusta alkaen hyvin tasainen, eikä huimia tasoeroja, tai runkosarjassa nähtyjä ylijuoksuja juuri tapahtunut. Tämän muuten niin hienon sarjan ns pannukakun lässähtäminen oli valmis viimeistään, kun imagokyselyssä kärkisijan häntäpäästä napannut Alkuasukkaat olivat varmistaneet paikkansa finaalissa ja päättivät jopa tavaramerkiksi tulleella tavalla päättää sarjan viimeisen erän loppuhetkillä - peeloilulla

Muuten niin hienon sarjan päätöstä miettiessäni mieleeni muistuivat exäni paljon käyttämät sanat: Ei vittu taas!

——

HJK:n... anteeksi siis Frölundan sekä HC Pilsner-Urquellin sarja sen sijaan ei tarjonnut katsojille samanlaista trilleriä kuin toinen välieräsarja, sillä Frölunda keskitteli itsensä finaaliin otteluvoitoin 3-0. Pilsner pääsi ensimmäisessä pelissä yllättämään Frölundan nappikset umpparissa menemällä ensimmäisessä erässä johtoon heti kärkeen. Tämän jälkeen ottelupari ei juuri jännitystä tarjonnut, sillä Frölunda juoksi jatkoon maalierolla 16-3.

Finaalit

Siirrytään aluksi tutkailemaan hieman oletettuja kokoonpanoja finaalikierroksella

Alkuasukkaat

Stana-Tolvanen-isoisä-Bigone

Tämä nelikko pystyy parhaimmillaan pelaamaan keskenään erittäin viihdyttävää liikkuvaa sekä hyökkäävää kiekkoa kun taas pahimmillaan kansaa sekä vastustajaa raivostuttavaa ja aliarvioivaa paskaista peeloilua. Etenkin nelikosta Tolvanen on säväyttänyt maalintekotaidollaan ja pehmeillä käsillään pitkin kautta Stanan säestyksellä kun taas isoisä sekä Bigone ovat pitäneet hyvin huolta siitä että omissa ei soi ainakaan niin usein, että lähdettäisiin rökäletappio niskassa seuraavaan peliin. Bigone pystyy tarpeen vaatiessa ottamaan roolia myös hyökkäyspäässä, tosin lähinnä vetonsa puolesta käsien ollessa puiset kuin Dallas Starsin isolla tyhmällä eli Jamie Oleksiakilla.

Frölunda

crept-weza-Mozjakin-Kankea

Tämä nelikko pelasi runkosarjan jopa pelottavan hyvin yhteen hitsautuen 2. divarin jopa pelätyimmäksi nelikoksi. Pudotuspeleihin mennessä joukkue kuitenkin on sortunut lähinnä keskittelemään maalille huomattuaan, että kukaan ei pidä sitä enään vuonna 2020 niin tarkasti sillä muut joukkueet ovat siirtyneet jo muihin tapoihin tehdä maaleja kun taas Frölunda otti stepin taaksepäin (tosin ilmeisen tehokkaan sellaisen).

Etenkin joukkueen maalisylkijä crept-weza kaksikko on syytä pitää pimennossa finaalisarjassa mikäli Alkuasukkaat mielii kultaa kairata, sillä nämä herrat omaavat loistavan laukauksen sekä peliälyn ja ovat vaarallisimmillaan nöyrästi AINA. Puolustuspäässä loistavasti koko kauden maalivahdin edessä luutineet Kankea-Mozjakin kaksikko puolestaan pystyvät tarpeen vaatiessa pimentämään vastustajan kuin vastustajan lyömällä keikkabussin parkkiin viiksien väliin ja parhaimmiltaan siitä ei tule läpi mitään tai mikään. Myös hyökkäyspäässä näillä herroilla riittää avuja, sillä Kankea omistaa sarjan ehkä tiukimman viivakudin, kun taas Mozjakin pystyy tarpeen vaatiessa lyömään limpun verkkoon paikasta kuin paikasta samettisilla käsillään ja rakentamaan hyökkääjille paikkoja kuin tyhjästä.

Johtopäätös

Tästä sarjasta voi tulla joko 2. divarin 2020 luvun alun farssien farssi, tai erittäin tasokas ja tasainen kahden kiven kovan joukkueen taisto tai jopa kaikkien aikojen finaali mitä 2. divarissa on nähty. Mikäli Alkuasukkaat pitävät mölyt mahassa edes kerran kaudessa ja keskittyvät 110% pelaamiseen ja niin ikään Frölunda löytää muita lääkkeitä puolustuksen ohittamiseen kuin jo tutuksi tulleet keskitykset, niin tarjolla on isommallekkin yleisölle erittäin viihdyttävää kiekkoa.

Jos jälkimmäinen skenaario toteutuu, niin tulemme näkemään huikeita yksilösuorituksia, vaarallisia tilanteita sekä tasokasta syöttelevää sekä hyökkäävää peliä ilman pelkoa riskien ottamisesta. Mikäli vajotaan aijemmin nähtyihin otteisiin, niin finaali tulee olemaan niin tylsä, sekä katastrofaalinen että pelit pelataan todennäköisesti toisesta ottelusta lähtien hiljaiselle ja tyhjälle katsomolle.

Onnea molemmille joukkueille finaaleihin, tehdään tästä mielummin se kaikkien aikojen finaali!

-ktl

Tietoja
Kirjoittanut: ktl
Julkaistu: 25.05.2020 13:17
Luettu: 1100 kertaa

Kommentit (22)

isoisä, 25.05.2020 13:21

Kannatan hiljaista ja tyhjää katsomoa. mites muut

Juraj, 25.05.2020 15:53

Juu sama tuski ketää kiinnostaa nää finaalit jos ennakotkin on tasoa Suomalainen virsikirja.. 

Atez, 25.05.2020 16:08

Olisiko edes mahdollista käsitellä asioita objektiivisesti sarjaennakossa? Tuntuu oudolta, että Superliiga julkaisee tämmöisiä puolueellisia ja ivaavia "ennakoita". Kirjoituksesta paistaa läpi kirjoittajan antipatiat räikeästi, tähän vielä taustatietona, että kirjoittaja pelaa joukkuessa joka hävisi "futismaaleilla" sarjan aika selvästi Frölundalle. Pyrkikö sarjaennakon kirjoittaja analysoimaan Frölundan hyökkäyspeliä sarjan kannalta? Kirjoituksesta jäi lähinnä mielikuva, että haluttiin päästä ivailemaan joukkueelle ja leimaamaan joukkue "HJK:si" käsittelemällä yhden pelin yksittäisen erän muutamaa maalia. Käsittääkseni kiekko.tk on maalintekopeli, maaleja saa tehdä sillä tavalla kun puolustus päästää tekemään. 

 

Sinänsä jokaisella saa olla oma mielipide joukkueesta ja pelitavasta, mutta toivoisin, että nämä Superliigan "sarjaennakot" joku lukisi läpi ennen julkaisua, kun ne julkaistaan puolueettoman(?) liigan sivulla. 

ktl, 25.05.2020 16:19

Hei Atez! Ennakossa käsittelin tulevaa finaalia aikaisempien pelien perusteella, mitä poffeissa on nähty. Olen katsonut lähes jokaisen matsin sekä ollut kommentaattorinakin yhdessä ja koen että en osu analyysilläni kovin kauas todellisuudesta.

 

Ja oman analysointisi ja julkaisuni kritisoinnin takaa et taida nähdä, että keppiä vasten näkyi myös paljon porkkanaa ja potentiaalia mikäli pelit menevät nappiin!

 

Mitä väitteeseesi tulee siitä että kritisoisin koska Renegades hävisi teille puolivälierissä, niin a) en edes pelannut sarjassa, joten miksi olisin näreissäni? b) julkaisuni on minun ennakkoni ja näkemykseni, ei superliigan johtokunnan tuottamaa sisältöä.

Stana, 25.05.2020 18:44

Turha julkaisu, -1

Mitä kukaan tekee jollain Keitlin henkilökohtaisella mielipiteellä, joka ei edes ennakkoa muistuta, kuten Atez tuossa totesikin. Toivottavasti tämmöstä on vaan 2.divarissa :D

raiq, 25.05.2020 18:50

5/5 että saatii kirjotus, mikä herättää keskustelua

ktl, 25.05.2020 19:18

Ehkä Stana kirjottelee ensi kerralla itse ennakkonsa kun kerta omaa paremmat mielipiteet ja kirjoitustaidot. On ihme että edes jaksoin vaivautua tämänkään vertaa teidän perseilyn jälkeen. Nätisti jengi näkee tässä nyt ainoastaan negat (jotka muuten on aivan täysin ansaittuja ja Alkuasukkaiden osalta varsinkin itse aiheutettuja) kuin muun sisällön tekstissä.

Juraj, 25.05.2020 19:22

Ktl... Jos sun piste keskiarvo on luokkaa 1.50, 2.Divarissa niin en muiden hiirikäsiä alkaisi arvostelemaan :/

Juraj, 25.05.2020 19:23

Ps. Ikävä instagrammin ennakkoja :(

ktl, 25.05.2020 19:23

Tarkoitat siis, että jos en itse ole maaliruisku, niin pitäisi nuolla muiden perseitä ennakkoa kirjoittaessa?

Juraj, 25.05.2020 19:26

"joka ei edes ennakkoa muistuta, kuten Atez tuossa totesikin." 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ktl, 25.05.2020 19:27

Kumma juttu että oon saanut tosta ennakosta muilta kuin pelissä pelaavilta joukkueilta varsin positiivista palautetta sisällöstä :)

Stana, 25.05.2020 19:32

Jonkun niitä tekstejä varmaan pitäis kirjoitella täällä, kun ei näy Liigasta/1.divarista mitään sisältöä, ja kiekon kohutuin puheenaihe on 2.divarin höntsäkiekko. Ennemmin mun mielestä ei julkaisuja tästä sarjasta, niin kauan ku ei legitimmät pelit oo myöskään esillä.. xD

Turhaan suutut mulle, mielipiteet ei ole mun mielestä oikeita tai vääriä, vaan pointti piilee sanassa mielipide.

Siitä voi olla montaa mieltä, että miksi "vaivauduit" kirjoittamaan tämän, itse uskon, että positiivisesta sisällöstä huolimatta haluttiin päästä vain heittämään herjaa ja sisäpiirivitsejä. Niihin kohtiin on kuitenkin keskitytty selvästi enemmän tekstissä. Idioottinako mua pidät :D 

Stana, 25.05.2020 19:34

"Kumma juttu että oon saanut tosta ennakosta muilta kuin pelissä pelaavilta joukkueilta varsin positiivista palautetta sisällöstä :)"

 

Itseä ei yllätä yhtään että sisäpiiriä hekotuttaa sisäpiirin kiusaajavitsit. ;D siksihän tämä pääsi läpi tänne, ja hyvä niin, jos siitä saatte kostonne <3

Kiitos kun päästään pelaamaan finaaleita, nähdään pelipaikoilla.

Juraj, 25.05.2020 19:35

Äitiskö kehu esitelmiäs :D?? 

ktl, 25.05.2020 19:40

Kiitos oman mielipiteesi julkituomisesta ja vielä varsin asiallisella tavalla. Toki väärässä olet siinä että syvin tarkoitus minulla oli heittää herjaa yms.  Tekstin sisällön ymmärtämiseen löytyy tapoja sekä mielipiteitä on yhtä monta kuin lukijaakin ja on hyvä että tämä nyt aiheuttaa keskustelua. Taitaa olla ensimmäinen tällä kaudella nimittäin kun tuottaa.

 

ps. ei ole niin herkkä nahka että olisi tarve kenellekkään suuttua tässä oman mielipiteensä tuomisesta julki :)

ktl, 25.05.2020 19:42

Ja bigone tässä sun vastauksessa "äitiskö kehu esitelmiäs" päästään taas siihen mistä puhuin tekstissä. Älä tee tätä mulle noin helpoks :)

Juraj, 25.05.2020 19:44

Sun teksti oli samaa tasoa ku toi kolmen sanan kommenti... 

ktl, 25.05.2020 19:51

:) Roger. Niinku sanoin, niin mielipiteitä on yhtä monta ku lukijaakin! Jos sun silmään ei miellytä niin sehän on sitten voi, voi ja vielä kerran voi.

isoisä, 26.05.2020 00:23

Tääl on vihapuhetta. Mut hei hyvä et sä jaksat väritellä näinkin hienon ennakon.

ktl, 26.05.2020 00:28

Vai että väritellä. Montako peliä omies lisäks oot seurannu että voi sanoa mun " värittäneen" tässä yhtään mitään?

Chronic, 28.05.2020 20:48

noniin ja sit mennään

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.