2. Divarin jaksokatsaus

Artikkeli
Superliiga kauden 2/20 runkosarja käynnistyi noin kuukausi sitten ja nyt joukkueet ovat pelanneet vähintään kymmenen ottelua ja enintään kuusitoista ottelua. Olemme siis puolivälissä runkosarjaa ja katseet aletaan kiinnittämään kohti jännittäviä runkosarjan ratkaisuhetkiä. Toisen jakson jälkeen lähes kaikki joukkueet ovat pelanneet toisiaan vastaan kerran paria poikkeusta lukuunottamatta, joten lopullisia runkosarjasijoituksia voidaan jo ruveta spekuloimaan. Nyt onkin hyvä aika tehdä katsaus siihen, mitä tähän saakka on tapahtunut.

Tämän kauden 2.Divari jaksokatsauksessa tullaan käsittelemään viittä mielenkiintoisinta asiaa, jota saamme jaksoissa todistaa. Myös katsauksen lopussa listaamme lyhyesti kahden ensimmäisen jaksojen kolme onnistujaa sekä kolme epäonnistujaa - joko yksittäinen pelaaja tai kokonaisia joukkueita. Sillä tämä on tuplajaksokatsaus, listaamme pari kohtaa enemmän kuin yleensä.

Lähdetään käymään ktl:n kanssa läpi 1. ja 2. jakson kohokohdat!

Kahden kärki karkumatkalla

Kauden alusta saakka on ollut selvillä se kaksikko, joka tulee taistelemaan tosissaan runkosarjan voitosta keskenään ja nämä joukkueet ovat Alkuasukkaat sekä Frölunda. Molemmilla on kausi tähän asti sujunut lähes täydellisesti muutamaa nukahdusta lukuunottamatta. Keskinäisistä peleistä molemmat voitti yhden samalla maalierolla ja molemmat voitot tulivat vierasottelussa (pelit päättyivät 2-6 ja 4-8).

Varsinkin Alkuasukkaiden peli on ajottain näyttänyt häkellyttävän hyvältä. Kiekko liikkuu sekä maaleja tulee varsinkin pelaajalta Tolvanen kuin liukuhihnalta; Nelikko on loistanut ja pisteitä kasassa on jo tämän verran: AlQaida (35p), isoisä (49p), Tolvanen(61p) ja Stana (70p). Frölunda ei niin ikään ole kaukalosta poistunut suru puserossa, joten ei paljon paremmin heilläkään olisi voinut kausi tähän asti sujua. Heidän pelaajista nostan etenkin 60 pistettä tähän saakka tehneen, lähes viiden pisteen keskiarvolla takoneen creptin. Frölundan kkp:sta lähti apetor kesken ensimmäisen jakson. Näin ollen Kankea (22p,10gp) on ollut ainoana ap:n roolissa ja on loistanut puolustuksessa. Joukkueessa on rotaatio ollut näkyvillä ja yksikään ei ole pelannut kaikkia otteluja: Hani (22p,8gp), weza (36p,8gp) sekä Mozjakin (46p,11gp).

Kysyimmekin lopuksi molempien joukkueiden pelaajilta saman kysymyksen johon he vastasivat seuraavasti:

Kumpi voittaa runkosarjan, Alkuasukkaat vai Frölunda ja miksi?

AlQaida: Eiköhän se Frölunda voita :D Niillä on pari pinnaa enempi ja meillä tuli harmittava ohi peli toisesta TinyLove kamppailusta joka taisi ratkaista runkosarjan voiton....  Ottaen huomioon että ollaan neljä matsii täl kaudel ja 3/4 tappiosta on ollu vitoskokoonpano jäällä.

Mozjakin: Frölunda tietenki! Iän tuomalla kokemuksella nämä runkosarjat hoidetaan.

Lahnojen hyvä alkukausi

HC Breamsin kausi on lähtenyt hyvin käyntiin voittaen kolme ensimmäistä otteluaan, joista yksi oli 6-3 voitto Frölundasta. Seuraavassa ottelussa hävisi yhdelle mestarisuosikeista Alkuasukkaille 6-2, mutta käänsi heti kurssia ja voittivat kolme peliä putkeen. Hävisi niukasti kaksi viimeisintä otteluaan 4-3 lukemin Rögle BKlle ja Frölundalle. Urgic ja Jusa ovat jatkaneet siitä mistä jäivät toissakaudella: He ovat tehtailleet yhteensä 45 maalia. DRJPin ja Osechkinin roolit ovat ottaneet hyvän alkukauden pelanneet Chronic sekä Mulqkjuho. Lahnoilla on jäljellä vielä kerran molempia mestarisuosikkeja vastaan peli ja monia kuuden pisten otteluita jäljellä, taistelee tosissaan kotiedusta pudotuspeleihin.

Toissakauden tutkapari on jälleen iskussa

Taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy

Tässä vaiheessa kautta voidaan huomata, että taistelu pudotuspelipaikoista tulee olemaan todella tiukka. Toisen jakson jälkeen sijat 8.  - 12. mahtuu kahdeksan pisteen ja joukkueiden erot pelattujen otteluiden määrässä tekee tilanteesta erittäin mielenkiintoisen. DL- Lauantaina KiTu nappasi 4-3 voiton Liverpoolista ottaen yhdeksännen sijan.2.jakson ainoana deadlinepäivän otteluna nähtiin Renegadesin ja Liverpool Liverbirdsin mittelö, jossa Liverpool otti tiukan kamppailun jälkeen tärkeät kolme pistettä (2-3) ja nousi takaisin 9. sijalle yhdeksällä pisteellään.

Mitkä joukkueet selvittävät tiensä kevään ratkaisupeleihin?

Niin Kiekon Tulevaisuus kuin Liverpool Liverbirds ovat tällä hetkellä vahvasti mukana viimeisistä pudotuspelipaikoista ja vaikka Kiekon Vastaisuus ja Battalion ovatkin tippuneet jonkin verran kyydistä, ei ketään voida laskea vielä ulos pudotuspeleistä tässä vaiheessa.
Runkosarjan toisen puolikkaan aikana tulemmekin näkemään todella monta ns. kuuden pisteen ottelua, kun joukkueet pyrkivät kynsin ja hampain säilyttämään sijoituksensa tai nousemaan tarvittavat pykälät suoriutuakseen kevään ratkaisupeleihin.

Renegadesin vaikeat (jatko)ajat

Viime kauden hopeamitalisti on aloittanut kautensa nihkeästi: Kolmestatoista pelistään hankkinut ainoastaan neljätoista pistettä (1.08 p/o). Renegadesin ottelut on venynyt jopa viisi kertaa jatkoajalle voittaen niistä kolme ja hävinnyt kaksi. Renegadesin ensimmäinen jakso oli suht hyvä saaden kymmenen pistettä mahdollisesta 18.pojosta. 2. jaksossa oli epäonnea matkassa: hävisivät Röglelle kaksi kertaa todella tiukasti, sen jälkeen TinyLove haki pisteet kotiin 2-1 voitolla ja samoin Alkuasukkaat 3-2. Heti seuraavassa pelissä Renegades sai ansaitsemansa 6-5 voiton jatkoajalla Alkuasukkaista, mutta hävisi jälleen seuraavat kaksi peliään keräten koko jaksosta vain 3 pongoa. Renejen tehokkain pelaaja tällä hetkellä on 1.jakson puolessavälissä TinyLovesta siirtynyt ktl 10+7 teholla (12 ottelua).

Rögle BK:n tahmea 1.jakso mutta sitäkin jykevämpi toinen

Rögle BK:n ensimmäinen jakso oli ajoittain jopa kauhun sekaista ja kauheaa pupeltamista, minkä vuoksi allekirjoittanut nostaakin heti aluksi stetsonin päästä, sillä toisen jakson päätyttyä tämä sama häntäpäässä häärinyt joukkue löytyy nyt sijalta 3.
Kauden alkuun jopa joidenkin papereissa kovimmaksi rankattu Rögle BK lähti kauteen pakettiin nähden erittäin ailahtelevasti ja ensimmäisestä neljästä pelistä joukkue saikin kammettua ainoastaan kaksi pistettä. Discordissa sekä muualla alkoi kiertää huhuja siitä, että kestääkö Wilsonilla kupoli, vai lentääkö aijempien kausien tapaan kokoonpano kilometritehtaalle ennen kuin kausi kerkeää kunnolla edes alkaa. Ilmeisesti kuitenkin tällä herralla on tälle kaudelle lyöty hieman pidemmät piuhat, sillä ukot saivat jäädä ja joukkue piristyi. Herran suojatit ovat tämän kaamean alun jälkeen kirjoitus hetkellä hävinnyt ainoastaan yhden pelin TinyLovelle.

Kysyimmekin joukkueen pörssikärjeltä Wilsonilta muutaman kommentin kuluviin jaksoihin liittyen:
Moro Wilson! Tuossa kauden alussa teillä näytti olevan hieman käynnistymisvaikeuksia, miten selvisitte niistä ja mitkä olivat herran mietteet ensimmäisten pelien jälkeen?
W: noh vitutti aivan saatanasti napista meinas lähteä kaikki ;D no ei ruettii voittaa pikku remmil perseelle hakkaamise jälkeen.

Haha :D Mites nyt on sen tuon kaamean alun jälkeen tullut ainoastaan lettiin TinyLovelta, eli voisi sanoa että toinen jakso oli vähintäänkin onnistunut! Miten kuvailisit tätä toista jaksoa?
W: Noh, aivan loistava jakso. Harkkaa ollaan pelattu niin perkeleesti että pärjätänää kitulle ja kivalle, ennakkosuosikki oli KiTu mutta nyt ollaan saatu peli toimimaan niin nyt eri tiimi ;)

Hienoa! Kerrotko vielä tähän lopuksi, että aijotko ennen runkosarjan loppua kyykyttää Stanaa pörssikärjessä vai mennäänkö ihan joukkue edellä?
W: En, koska Tolvanen (Fiala) uhkaili jos ei voita sen tiimiläinen niin en uskalla! joukkue ykkösenä riittää ;)

Ikävää! Kiitos haastattelusta ja onnea loppupuoliskolle!
W: Kiitos! Terveisiä myös Röglen faneille! esim. P.Davis & Kamara. Terkut myös emmalle!

Battalionin hankala alkukausi

Battalionin ensimmäinen kausi 2. Divarissa on lähtenyt todella vaisusti käyntiin: kolmestatoista ottelusta Battalion on hankkinut ainoastaan yhden voiton ja on hävinnyt jatkoajalla kolme kertaa. Ainoa voitto tällä hetkellä on 5-6 Alaska Bearsista ensimmäisessä jaksossa. Tällä hetkellä joukkue on kahdeksan ottelun tappiokierre ja kahdeksan pistettä viimeisestä pudotuspelipaikasta: 3. jakso on elintärkeä kääntää kurssi mikäli haluaa taistella vielä kevään ratkaisupeleihin. Joukkueen parhain pistemies on käärmes 12+9 tehoilla (13 ottelua).

Joukkueen kuntopuntari näyttää tältä

Jaksojen top ja flop

TOP

12 voittoa, 1 jatkoaika voitto ja ainoastaan 1 tappio meinaa sitä että Alkuasukkaat lähtee 3.jaksoon runkosarjan ykkösenä. Hyökkääjä kaksikko on nakuttanut yhteensä huikeat 131 pongoa ja tähän saakka tehtyjä maaleja on vähän alle 100 (96).

Vain yksi piste vähemmän kuin sarjajohtajalla ja viitisen maalia vähemmän. Frölunda taistelee runkosarjan voitosta loppuunsaakka

Lahnat polskuttaa 2.jakson jälkeen neljäntenä, mutta on pelannut Rögleä kolme ottelua vähemmän.

FLOP

Saalistanut vain 14 pongoa 13 ottelusta 1.08 piste keskiarvolla. Jos 3. jaksossa jatkuu ailahtelevuus voi pudotuspelipaikka haaveet olla kovilla. Joukkue hankki choppan takaisin ja kenties hänellä oisi tarjolla sankarinviittaa tuleviin jaksoihin.

Liverpool aloitti 2.jakson viimeisenä pelaten neljä matsia ja häviten kaikki: Liverbirds ei pystynyt haastamaan ollenkaan Alkuasukkaita kauden debyyttimatsissa ja mm. HC Pilsner-Urquell oli parempi lukemin 1-4. Toisessa jaksossa nappasi kauden ensimmäiset pisteensä 2-0 kotivoitolla Kiekon Tulevaisuudelta ja 0-3 vierasvoitolla Kiekon Vastaisuudelta. Hävisi 7-4 Alkuasukkaille ja 4-3 KiTulle toisissa kohtaamisissa ennen kuin nappasi todella tärkeän vierasvoiton Renegadesista 2.jakson DL päivänä. Joukkue saa 3.jaksoon käyttöönsä pelikiellosta vapautuvan Spidermanin, joka tuo takuulla Liverpoolin hyökkäyspeliin uutta juonikkuutta.

Lähtee 3.jaksoon jumbona, hävinnyt ns. kuuden pisteen pelejä: 1-0 tappio Vastaisuudelle, hävisi Pilsuille niukasti 2-1 ja tupla jatkoaikatappiot 2-1 Tinylovelle. Joukkue tarvisi kipeästi joukkueen kokenutta hyökkääjää, Tonzia peleille.

Kirjoittanut: Firmino ja ktl
Julkaistu: 08.04.2020 01:31
Luettu: 1243 kertaa