1.Divarin välieräennakot

Artikkeli
juusot vs. HPK








Hieman yllättäenkin 1.divarin B-lohkon runkosarjan voiton napannut juusot haastamaan lähtee haastamaan A-lohkon voittajajoukkueen jo ensimmäisellä playoff kierroksella pudottanutta HPK:ta. Odotettavissa on todella tasainen ottelusarja, joka tulee ratkeamaan yksilöiden onnistumisiin. Kummaltakin joukkueelta löytyy yllinkyllin tulivoimaa, kuin myös kurinalaiseen puolustuspeliin pystyvää kokoonpanoa. juusot juusot pudotti ensimmäisen
kierroksen viidennessä ottelussa Kansas City Chiefsin. Paljon yksilötaitoa TheDoctorin ja wnbsprtstrin johdolla, mutta ei sovi kuitenkaan unohtaa huimaan pelivireeseen äityneitä Amya ja Kovuutta. Todella hienosti pelanneet, kiekkokansalle ehkä hieman tuntemattomat Kovuus ja Amy näyttivät KCCtä vastaan mitä he ovat miehiään. Toivottavasti pelivire säilyy myös välieriin.

Seuraa häntä: Amy

Todella hienosti KCCtä vastaan pelannut Amy pelasi todella viisaasti läpi ottelusarjan ja antoi tarvittavaa tulitukea puhtaana snaipperina tunnetulle TheDoctorille. Suurelle yleisölle huomaamatta jäi hienojen tehopisteiden saattelemana Amyn mukanaan tuoma todella fiksu puolustuspelaaminen. Täydellinen kombo tasapainottamaan Jamon ja TheDoctorin duoa.





HPK:n alkukausi oli todella vahva, mutta loppukaudesta tapahtui jotain. Viimeiset kuusi ottelua tarjosivat vain yhden voiton. Tästä huolimatta HPK oli lohkonsa tehokkain joukkue. Runkosarjassa HPK:lla peliaika jakautui kymmenen pelaajan kesken, joten liikehdintään pelaavassa kokoonpanossa on tapahtunut. Isoin kysymysmerkki kuuluu, että mikä on LoiB:n tilanne? Runkosarjassa viiteen otteluun 28 tehopistettä, mutta tällä hetkellä pelaajan tilastosivu näyttäisi siltä, että viimeksi kiekko on maistunut kuukausi sitten. HPK:n runkosarjan tärkein palanen oli N.Gin, joka nakutti 28 maalia ja 43 tehopistettä, erittäin mielenkiintoinen pelaaja seurattavaksi pudotuspeleihin.
HPK näytti mitä kokemus tarkoittaa. Pitkän taipaleen yhdessä pelanneet HPKn johtohahmo zälä ja kiekon liukkaimpiin hyökkääjiin kuuluva N.Gin näyttivät Kölner Haielle kaapin paikan puolivälierissä. Hieman yllättäen myös kahdella alemmalla puolustajalla sarjaan lähtenyt joukkue ei tuntunut olevan tästä järjestelystä kuitenkaan moksiskaan, vaan tylsyttivät runkosarjan tehokkaimman joukkueen terävimmän kärjen pois playoff kamppailuista.

Seuraa häntä: N.Gin

Pelaaja, joka pystyy ratkomaan pelejä yksin. Todella vaikea pideltävä hyökkäysalueella tasokkaan kiekollisen osaamisen sekä laukauksensa turvin. Koskaan ei voi tietää mitä tämä kaveri seuraavaksi suunnittelee. Yllättäviä ratkaisuja, joita omatkaan pelaajat eivät aina pysty lukemaan. N.Gin on paljon vartijana HPKn kauden jatkumista ajatellen.


Miten käy?

Kaksi erittäin tasaväkistä joukkuetta. Se joukkue kumpi onnistuu pitämään pelinsä kurissa ja puolustuksensa hyvin ryhmittäytyneenä tulee todennäköisesti voittamaan tämän sarjan. Vaikea lähteä sanomaan, että kumpi joukkue tästä sarjasta etenee jatkoon. Kumpikin joukkue pääsi yllättämään ensimmäisellä kierroksella omat vastustajansa. Sarjaa lähdetään ratkomaan viidennessä ottelussa ja finaalipaikan itselleen lunastaa juusot otteluvoitoin 3-2.


Obsessive vs. Caribbean




Obsessive pelasi todella vahvan ja tasaisen runkosarjan. Joukkueen otteet kentällä näyttävät ehjiltä ja hyökkäyspelaaminen on ollut todella vahvaa. Runkosarjassa 18 pelatussa ottelussa joukkue takoi maaleja 3,94 maalia / per ottelu tahdilla ja onnistumiset ovat jakautuneet tasaisesti, sillä hyökkääjäpari Groovy & Olofsson nakuttivat 24 kaappia mieheen ja ylemmänpuolustajan tontilla operoiva bonkers merkkautti tililleen 15 osumaa. Obsien meininki on läpi kauden näyttänyt muutenkin hyvältä ja ainakin joukkueen alempipuolustaja nauttii joukkueessa pelaamisesta.
Hedman: after i joined obs that has only all-round guys
feels like another life

Matka kohti finaaleja starttasi erinomaisesti sillä puolivälierissä vastassa ollut farssi tippui suoraan kolmessa ottelussa. Obset onnistuivat pitämään hyökkäyspelinsä tiukassa iskussa ja kehut myös puolustuspään suuntaan, sillä kaksikko Hedman – bonkers pelasivat todella vahvan sarjan eikä farssi onnistunut tekemään yhdessäkään kolmesta ottelusta enempää kuin kaksi maalia. Muun muassa pistepörssin voittanut Stenkka ei onnistunut tekemään sarjassa kuin ainoastaan vaatimattomat tehot 2+1.




Monenlaisia mielipiteitä herättävä joukkue, jonka arvomaailmaan kuuluu keskittyä yhteen peliin kerrallaan, sekä kunnioittaa toista joukkuetta, joka tarkoittaa että vieraiden viesteihin ei vastata kesken pelin. Caribbean sijoittautui runkosarjassa lohkonsa toiseksi vain kolmen pisteen päähän juusoista. Caribbean lähti kauteen melko kapealla hyökkäyskalustolla, mutta onnistui tekemään vielä hankintoja kesken kauden. Kiekkoliigassakin vaikuttanut sex kävi 10 ottelun visiitillä ja hänen tilalleen hankittiin Hara, joka ainakin pudotuspeleissä näytti olevan kovassa iskussa.

Pudotuspelit starttasivat puolivälieräsarjalla Knightclubia vastaan, josta Beans kairasi itsensä jatkoon 3-1 otteluvoitoin. Vaikka ottelusarja päättyikin 3-1 otteluvoitoin, muistui mieleeni Beans-koutsi raiq:in sanat katsomon puolella. “En kyl viel oo ihan tyytyväinen joukkueen pelii, mut eiköhän tää täst viel lämpene ku näil kuiteki vaa yks harkka alla tol kkp”. Puolivälierissä kaksikko Hara - PatiLaine osoittautui todella kovaksi kaksikoksi ja puolustuspäässä Mustafa oli mies paikallaan.

Miten käy?

Erittäin mielenkiintoinen ja tasainen sarja. Molemmat joukkueet noudattavat tarkasti omaa pelitapaansa ja liikuttavat kiekkoa kauniisti. Caribbeanin miehistöllä on kuitenkin oman näkemykseni mukaan enemmän yksilötaitoa ja kokemusta kovista ja tärkeistä peleistä. Kolmessa ottelussa tuskin tämä sarja tulee ratkeamaan, saatika neljässäkään. Finaalipaikkaa lähetään ratkomaan aina viidenteen otteluun saakka, josta finaalipaikan itselleen lunastaa Caribbean 3-2 otteluvoitoin.

Ennakoista kiitokset Jamolle!
Tietoja
Kirjoittanut: vanil
Julkaistu: 03.02.2020 21:10
Luettu: 637 kertaa

Kommentit (0)

Ei vielä kommentteja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.