Liigan välieräennakko 1/20

Artikkeli
älä jaksa vs. Viimeiset Hitaat




Vain kolme tappiota runkosarjassa kärsinyt älä jaksa lähtee pienoisena ennakkosuosikkina tulevaan välieräsarjaan. Älä jaksa pelasi vahvan runkosarjan siitä huolimatta, että jlo menetettiin kesken kauden. Jlon poissaolo ei kuitenkaan näkynyt joukkueen otteissa sillä älä jaksa oli runkosarjan tehokkain joukkue, joka sylki maaleja 4,35 lukemalla per ottelu, sekä jlon saappaat hyvin haltuunsa ottanut jees oli mies paikallaan.

Pudotuspeleissä joukkue kohtasi ensimmäisellä kierroksella Club Of Härmän, mutta tämä sarja vaikutti vasta lämmittelyltä potentiaaliselle mestariehdokkaalle 16-5 maalieron ja 3-0 otteluvoitoin turvin.





Hyvin kautensa startannut Viimeiset Hitaat päättivät kautensa seitsemännelle sijalle. Loppukausi joukkueella oli astetta heikompi ja kokoonpanossa oli pientä liikettä jatkuvalla syötöllä. Myös Viimeiset Hitaat näyttivät tulivoimaansa runkosarjassa sillä joukkue oli sarjan kolmanneksi tehokkain joukkue. Isoimman vastuun maalinteosta kantoi Janne 24 osumallaan, joka on ajanmyötä muodostunut jo melkoiseksi ViHi-iconiksi.

Pudotuspeleissä ViHi järkkäsi pienoisen yllätyksen kaatamalla Pepon 3-0 otteluvoitoin. Tämän ottelusarjan sankariksi nousi Archuleta, joka varmisti joukkueelleen välieräpaikan nakuttamalla kolmanessa ja ratkaisevassa ottelussa 4+0 tehot ja joista neljäs maali oli jatkoajalla ratkaiseva maali.

Miten käy?

Kaksi erittäin tehokasta joukkuetta vastakkain ja mielenkiintoista nähdä kumpi joukkue löytää paremman maalivireen pelipäivänä. Älä jaksa tulee hyvin todennäköisesti jatkamaan samalla kokoonpanolla, kuin Club Of Härmää vastaan, mutta ViHillä sen sijaan voi olla mahdollista, että kokoonpanossa nähdään muutoksia. Runkosarjassa ViHin sisäisen pistepörssin voittanut Apari jäi puolivälierissä ilman peliaikaa, mutta päästetäänkö hänet irti tulevassa sarjassa vai jatkaako Selänne10 Jannen rinnalla. Älä jaksa on kokemusta tärkeistä ja isoista peleistä ja joukkue onkin viime kausien aikana lähes joka kerta taistellut mestaruudesta, joten kokemuksesta ei ole pulaa. Älä jaksa tulee tälläkin kaudella taistelemaan Superliigan mestaruudesta ja Viimeiset Hitaat lähtevät taistelemaan kuparisesta mitalista. Älä jaksa finaaleihin 3-1 otteluvoitoin.


Anaheim Mighty Ducks vs. Manhattan



Perinteikäs, faniystävällinen, kunniakas, rakastettu ja tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka kauas. Allekirjoittaneella ei riitä edes matikkapää laskemaan, että monesko kausi Ankoilla on tällä hetkellä menossa. AMD oli viimekaudella runkosarjassa toiseksi viimeinen ja kausi oli muutenkin kerrassaan heikko. Joukkue onnistui pitämään tällä kaudella kokoonpanonsa suht tiiviinä ja pelaamaan ehjän runkosarjan, varsinkin runkosarjan loppu oli joukkueelta erinomainen. Ratakses oli ehdottomasti joukkueensa tärkein kulmakivi runkosarjassa ja tulee hän myös pudotuspeleissä kantamaan suurta vastuuta harteillaan.

Puolivälierissä välieräpaikka ei irronnut helpolla. Todella kovan tasoharppauksen ottanut EHC Yläpörsä tarjosi todella vaikean vastuksen Ankoille. Sarja venyi aina viimeiseen ja ratkaisevaan viidenteen otteluun, jossa AMD oli kuitenkin vahvempi 2- 6 numeroin. Pakko vielä mainita, että kyseisessä sarjassa Arca teki todella vahvaa työtä. AMD tulee jatkamaan samalla Arca – sharb- Ratakses kolmikolla, mutta kysymys kuuluu jatkaako Kaarto viimeisenä lukkona vai asetetaanko snidi kovan paikan eteen?




Allekirjoittaneen näkökulmasta kiekon paras joukkue viimeisen kolmenanoden ajalla. Niin paljon yksilötaitoa, mutta silti pelitapaan luotetaan 101%. Manhattan on hallitseva Superliigan mestari ja siinä ohessa kesällä pelatun Kiekko Cupin mestari. Mutta alkaako jo joukkueessa ja sen otteissa näkymään jatkuva menestys ja saavutusten saavuttaminen. Tällä kaudella joukkue päätti runkosarjansa kuudennelta sijalta, joka on varmasti kaikkea muuta, kuin mitä odotettiin. Positiivista kaudessa kuitenkin on se, että sivuston uutisissa ei ollut luettavana “Tapaus laspa”.

Pudotuspeleissä ensimmäisellä kierroksella Manhattanin haastajaksi asettui Phoenix Rising, jonka kokoonpanoon oli täksi kaudeksi ilmaantunut jos toinenkin “nimimies”. Manhattan kuitenkin osoitti tasonsa heikosta runkosarjamenestyksestä huolimatta lähettämällä Phoenixit aikaiselle kesälomalle 3-1 otteluvoitoin.

Miten käy?

Anaheimin tie välieriin ei ollut helppo eikä matka ainakaan helpotu, kun vastaan asettuu hallitseva mestari Manhattan. Pelin painopiste tulee olemaan hyvin vahvasti Anaheimin päässä ja joukkueen puolustusta testataan, kun kaksikko Trn ja laspa keksivät taikoja hyökkäyspäädyssä. Manhattan luottaa vahvasti syöttelypainotteiseen pelitapaansa ja jos Ankat onnistuvat pitämään Manttahanin pelaajat ahtaissa tiloissa ja tukkimaan pitkät levitykset on heillä siinä sauma tehdä sarjasta jännittävä. Vaikka Anaheimillä on pitkä yhteinen historia ja kemiaa löytyy on Manhattanilla silti suuremmat eväät matkassa. Manhattan painelee säilyttämään mestaruutensa finaalisarjaan 3-0 otteluvoitoin.

Ennakoista kiitokset Jamolle!
Tietoja
Kirjoittanut: vanil
Julkaistu: 03.02.2020 21:02
Luettu: 745 kertaa

Kommentit (1)

Trn, 04.02.2020 10:39

Hyvää työtä!

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.