Haastattelussa Trn

Artikkeli
Tänään saatiin haastatteluun yksi kiekon kovimmista, ellei kovin pelaaja. Yksi kiekkohistorian menestyneimpiä pelaajia jaksaa vieläkin jauhaa tätä peliä. Suoranaisen pelaajahaastattelun perus kulmakivistä luovuttiin tällä kertaa ja kyseltiin Törniltä miten hän tämän pelin näkee nykytilassaan ja minkälaisia ajatuksia viime aikoina on herännyt. 


Morjesta Törni! Joko mestaruuskrapula on selätetty? Vieläkö nälkää riittää voittamaan lisää, vaikka palkintokaapin hyllyt pursuavat palkinnoista?

Iltaa, iltaa. Mestaruus alkaa olla unohdettu ja uusi kausi jo mielessä. Kyllä niihin tosipeleihin aina syttyy ja lassi01 pitää riehumisellaan huolen siitä että jännitteitä löytyy meiän ja tiettyjen päävihollisten kanssa ja sekin sitte motivoi olemaan häviämättä

Jos otetaan katse kiekon nykytilaan, niin minkälaisena näet itse sen ja kaipaisiko se kipeästi jotain muutosta?

Tavallaan aika heikoissa kantimissa ollaan koska muutaman joukkueen lopettaminen on valitettavan merkittävää. Toisaalta tällä hetkellä kiekko pyörii vanhojen ja uskollisten kiekko.tv pelaajien varassa ja uskoisin että pelaajamäärien laskeminen ei ole ollut viime aikoina enää kovin nopeaa eikä ehkä sitä tule olemaankaan. Mielestäni joukon strategiana tulisi olla vanhojen pelaajien miellyttäminen koska heidän mukana tämä peli jatkuu tai kaatuu. Esimerkiksi classic pelinopeus kerää kannatusta kokeneiden pelaajien keskuudessa joten se tulisi ehdottomasti saada takaisin ja en usko että edes niitä heikompia tämä juurikaan haittaisi. Tosin olen toki sitä mieltä että ei classicia liigaan jos pelinopeus ei muuten kiekossa muutu. Lisäksi tämä autoplayn uudistus oli aika karsea ja pilaa varsinkin ne korkeimmat pelit joissa oleellista olisi kilpailullisuuden kannalta että kuusi parhaan rankin omaavaa pääsee aina pelaamaan. Ylipäätään ongelmana on aina ollut että Jouko ei kuuntele pelaajia.

Olet voittanut kiekossa kaiken mitä voitettavissa on, mutta mikä tekee juuri sinusta sellaisen pelaajan, jonka kanssa mestaruuksia voitetaan kerta toisensa jälkeen?

Jo aikoja sitten huomasin että tämä pelityyli millä Manhattan nykyään pelaa on mukavin pelata ja kun sille ollaan uskollisia niin kaikki on helpompaa. Tällä hetkellä joukkue on yhtenäinen ja taitava ja näen sen isoimpana syynä menestykseen. Olen usein muissa joukkueissa 2 nickaillessa 2 divatasoa joten en viitsi nostaa itseäni jalustalle.

Ajatellaanpa kiekon nykyistä tasoa. Kirkkain kärki on jakaantunut selvästi tiettyjen pelaajien joukkueisiin, mutta näetkö, että vielä tänä päivänä mestaruudet voisivat päätyä johonkin ”altavastaajien” joukkueisiin?

Yleensä aina joku selkeä altavastaaja pistää poffeissa jonkun kärkitiimin tiukoille, kuten edellisenäkin kautena nähtiin yläpörsä-okc sarjassa, joten kyllä se varmasti mahdollista on vaikka paljon se vaatiikin että mestaruuteen asti riittää.


Paljon puhutaan kiekossa vallitsevista tasoeroista. Johtuvatko ne vain taitoeroista, vai millä eroa pystyttäisiin kirimään?

Kyllä ne taitoeroista johtuu sekä myös siitä että kärkitiimien kokoonpanot on yhtenäisempiä. Ehkä tässä kohtaa kulttuuri on mennyt semmoiseksi että taitoeroja ei edes haluta kiriä vaan tyydytään vaan mukavuudenhaluiseen pelailuun, mikä on toku ymmärrettävää. Kun aikoja sitten kiekon keski-ikä oli n 15v niin pelaajilla oli enemmän tahtoa kehittyä mutta vanhetessa motiivit kiekon peluuseen luonnollisesti muuttuu.

Joukkueet, joissa olet pelannut ovat täynnä kiekon parhaimmistoa, mutta mitkä ovat mestaruuksien voittamiseen vaadittavat tukipilarit? Miten itse näet tilanteen, että minkälaisella pelityylillä mestaruudet nykypäivänä voitetaan?

Tärkein asia on yhtenäinen kokoonpano, jossa kaikilla on suurin piirtein samanlainen käsitys miten halutaan pelata. Mestaruuksia on kyllä aina voitettu erilaisilla pelityyleillä.

Oletko tyytyväinen Superliigan toimintaan ja mitä juttuja eritoten haluaisit parantaa/muuttaa?

Hmmh ei nopeasti ajateltuna ole valitettavaa

Lopputerveiset (Vapaa sana)

Terkut Jortille ja Yan on mentaaliurheilija
Tietoja
Kirjoittanut: vanil
Julkaistu: 01.12.2019 19:48
Luettu: 945 kertaa

Kommentit (1)

vesisika, 04.12.2019 19:00

Hyvä haastis

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.