2. divarin puolivälieräennakot 3/19

Artikkeli

Ennakot tarjoilee Firmino...
Sinappikone, joka oli kauteen lähtiessä yksi ennakkosuosikeista, voitti lopulta runkosarjan, kun Tuomisten Veljesten toisen kierroksen ottelut otettiin pois. Runkosarjassa vähiten päästettyjä maaleja (41) ja toiseksi eniten tehtyjä maaleja (104) ei jätä arvailun varaan siitä kuka lähtee tässä sarjassa ennakkosuosikkina. Kaksikko Eepi ja trek ovat 2. divarin eliittiä ja omaavat paljon kokemusta ja he voivat kääntää yksinkin ottelujen tapahtumakulkua. Ansq, unQaa, Darko ja Granlund ovat pelanneet viimeiset runkosarja matsit ja ovat kaikki hyviä, kokeneita pelureja. Nähtäväksi jää, millä nelikolla Sinapit lähtevät puolivälierämatseihin joka näillä näkymin pelataan DL-päivänä eli tulevana sunnuntaina.

Liverbirds pääsi tällä kaudella tavoitteisiinsa viime kauden pettymysten jälkeen ja lähtee toden teolla haastamaan altavastaajana sarjakärkeä. Viimeisestä viidestä pelistä ei ole tullut yhtäkään voittoa, mutta Liverpool oli jo ehtinyt päästä kymmenen pisteen etumatkalle Veljeksistä, jotka ei valitettavasti saanutkaan kautta pelattua loppuun. Hyvän kauden pelannut Darmian lähti yhtäkkiä pois ja hänen saappaitaan on täyttänyt toinen latvialaispelaaja L.Darzins, joka muodostaa puolustuksen Trotterin kanssa. Molemmilta löytyy myös runsaasti kokemusta pudotuspeleistä. Hyökkääjistä trio M.Duchene, eme ja KÅSILAUKK ovat tehneet eniten tehoja joukkueen sisäisessä pistepörssissä ja ovat pelanneet hyvin, myös paljon harjoituspelejä lähiaikoina. Liverpoolin avausnelikko on hyökkääjiä vailla tiedossa, sillä itse olen Liverpoolissa ansaitulla syyslomalla.

Tässä sarjassa voi tapahtua mitä vain. Sinappikone oli altavastaaja Liverpoolille joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, jonka voitti lopulta 3-4 jatkoajalla. Toisessa matsissa Runkosarjan #1 vei suvereenisesti 8-1. Molemmilla joukkueilla on tiivis puolustus, mutta Sinappikone on tehnyt peräti 40 maalia enemmän runkosarjassa.  Jos Liverpool saa erinomaisen startin sarjaan, niin tämä menee Game 5seen saakka, jos taas Sinapit ovat täysin suvereeneja ensimmäisissä peleissä niin silloin on Liverbirdsillä iso taakka kiivetä ylös. Uskon tämän sarjan olevan rehti, ja erittäin hyvää viihdettä katsojille. Puolueeton vaistoni sanoisi Sinappikoneiden menevän jatkoon sarjasta 3-2, mutta kun olen Liverbirdseistä niin pakko vetää kotiinpäin ja sanoa Liverpoolille 2-3.

 

 

Täysin suvereenia tekemistä runkosarjassa Spartak Moscowlaisilta ja nappasivat oikeutetusti kolmannen sijan. Kauden aloitettua Maikolilla oli vain joukkueessa 3 aktiivista peluria ja näytti huonolta, kunnes värväsi joukkueelleen tehoviisikon: Dani, JokkeBest, Huntelaar, ElPugi ja Derangedin. Kaikki Moscowin voitot ovat tulleet näiden hankintojen avulla (etenkin JokkeBest ja El Pugi, jotka tulivat aivan kauden alussa) ja hävisivät vain kolme kertaa plus jatkoaikatappio. Eniten maaleja tehnyt joukkue ja kolmanneksi vähiten päästänyt Spartak lähti tämän otteluparin ennakkosuosikkina.

Charlotte Checkersin alkukausi oli nihkeä. Kahdeksaan ensimmäiseen otteluun tuli vain yksi jatkoaikavoitto ja joukkueen pvh Virta päätti toimia ja pelaajia sai lähteä ja värväsi mukaan erinomaisen arcin, kokeneen viktorion ja Supernoobin joka on pelannut Hagelinin hyökkääjäparina hyvin. Etenkin toisella jaksolla ja neljännellä jaksolla Checkers ei hävinnyt kertaakaan. Tämä nelikko on pelanneet hyvin yhteen ja varmasti tällä nelikolla Checkers pelannee kaikki pudotuspelinsä.

Tosiaan tämä ottelupari käynnisti maanantaina pelinsä joista ensimmäisen voitti Spartak suvereenisesti 7-2, toinen matsi meni ensimmäisellä jatkoajalla niukasti Charloteille 1-0 ja noh kolmannessa pelissä alkoi sitten tapahtua… ks: https://superliiga.fi/news/548 . Kolmatta peliä oltiin pelattu noin nelisen minuuttia kun lukemat oli Checkersille jo 0-5, Moscowlaiset päättivät sitten päättää pelin nopeasti ja jatkavansa game neloseen tekemällä kolme omaa maalia.

Tästä Johtokunta langetti avausnelikolle kolmen ottelun pelikiellon, joten Maikolilla on pieni pala purtavana: Hänellä on kuitenkin käytössään erinomaisesti runkosarjassa pelanneet Dani ja kisu, joita ei ole näkynyt kiekossa viikkoon ja kahteen. Rampage ja Leemu ovat olleet aktiivisia ja pelanneet runkosarjassa parisen matsia mieheen. Tämä sarja on tästä syystä kääntynyt aivan päälaelleen, mutta Spartakilta löytyy kovia pelimiehiä reservistä ja jos he pelaavat niin näen tiukan sarjan jatkuvan game vitoseen. Jos Maikol ei saa jompaakumpaa niin sitten maalinteko onkin jonkin sortin ongelma.. Mielenkiintoista nähdä pystyykö Maikol johdattamaan ns reservikokoonpanonsa välieriin.


Oulun Kärpät – Sikalauma sarja pelattiin jo eilen ja Kärpät voitti 3-0, mutta ottelut olivat todella tiukkoja. Sikalauma lähti altavastaajana ja pistivät kunnolla vastaan, mutta tällä kertaa se ei riittänyt ja näin ollen Kärpät saa välierissä vastaansa joko Liverpool Liverbirdsin/Charlotte Checkersin tai voittajan ottelusta HC Breams – Celtics.Ennakon tarjoilee Keitl...


Alkukauden vähintäänkin ailahtelevasti aloittanut, mutta sitäkin vahvemmin runkosarjan lopettanut Breams kohtaa playoffsien ensimmäisellä kierroksella Celticsin. Joukkueiden keskinäiset pelit ovat tähän asti olleet ainakin tuloksellisesti äärimmäisen tasaisia yhden maalin pelejä, joten tämän parin sarjasta lienee lupa odottaa myös erittäin jännää, tarkkaa sekä tasaista kamppailua! Breamsin kokoonpano tuskin tulee muuttumaan radikaalisti myöskään näissä peleissä, joten nelikko Urgic, Jusa, Osfan sekä Osechkin/Mulqjuho aloittanee tämän kamppailun tämän joukkueen osalta. Varsinkin Urgicin sekä Jusan pelatessa Celticsin pelaajien sietää katsoa niin sanotusti kahdesti selän taakse, ennen kuin voivat rauhassa hengähtää, tai omissa tulee aivan varmasti soimaan, sillä herrat ovat paukuttaneet yhteensä tehoja kahdestaan 133 kpl runkosarjassa.

Niin ikään tasaisia pelejä runkosarjassa pelannut Celtics tuntuu Riben johdolla vain pelaavan paremmin ja paremmin jokaisessa pelissä, joten tämä herra tuonee yksistään jo kauhalla soppaan niin paljon maustetta, että katsojille on toden näköisesti luvassa varsinainen karkki tästä sarjasta! Celticsin kokoonpano tuskin tarjoaan myöskään sen suurempia yllätyksiä ainakaan avaus kolmikosta, sillä suurella varmuudella jäälle astelevat ainakin Ribe, Mutu sekä paq. Onko neljäntenä mahdollisesti runkosarjan viimeisessä pelissä pelannut kumipää? Aika näyttää.

Mutu sekä Ribe ovat pelanneet lähes jokaisessa pelissä, joten kemiat ovat aivan varmasti hitsautuneet jo playoffseja varten kovalle tasolle. Pojat nimittäin nakuttivat niin ikään kahdestaan tismalleen saman pistemäärän kuin vastustajien kärkikaksikko, 133 pistettä yhteensä.

Summarusummarun mielestäni tämä pari tuonee tämän ensimmäisen kierroksen jännittävimmän kaksikon jäälle ja luvassa on pommin varma spektaakkeli! Allekirjoittanut on kuullut varmasta tietolähteestä, että tämä sarja päättyy 2-3 Celticsin hyväksi.

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 16.10.2019 18:56
Luettu: 598 kertaa

Kommentit (3)

huig, 16.10.2019 19:23
Kumipää askiin tai lähtee Celticsin paita nuotioon!!!
ribe, 16.10.2019 19:26
onc kumipää:D
Edit, 17.10.2019 13:48
Eime jakseta pelittää kts hyväsarja.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.