Jaksokatsaus Vol. 1

Artikkeli

Superliigan rakenne mullistui kaudelle 2/19. Pitkään löyhässä hirressä riippunut Kiekkoliiga laittoi toistaiseksi pillit pussiin hakijamäärän vähyyteen vedoten, ja Superliigan alaisuuteen haki ennätyksellisesti noin 40 vaihtelevan aktiivisuuden ja tason tiimiä. Juuri tasoerojen äärimmilleen venyminen oli ratkaiseva tekijä Kliigan turmiossa. Liigaan hamunneiden pelaajien ja joukkueiden välillä on kautta Kiekon elinkaaren ollut suuria eroja, mutta tietynlainen kärjistyminen on koittanut 15-vuotisen taipaleen päässä. Superliigaan kelpuutetut joukkueet jaoteltiin, pienen pallottelun jälkeen, kolmeen erilliseen divariin. Päivitän itse Liigan ja 1. divarin ensimmäisen jakson asetelmia. Firmino toimii 2. divarin asiantuntijana.


LIIGA

Korkeimman sarjatason asetelmat ovat osaltaan ymmärrettävästikin poikkeukselliset. Yleisen mielipiteen mukaisesti painottavin syy “Kiekon kauneimman ja perinteikkäimmän” liigan lakoamiseen oli sarjan ehdottoman eliitin välttely. Monelta osin tämä varmasti pitääkin paikkansa. Typistyneen viimeisen kauden sarjataulukon pisteiden jakautuminen puhuu kuitenkin osaltaan kritiikkiä vastaan. Liigaan omistautuneesti suhtautuneet kymmenen tiimiä muodostivat, olosuhteet huomioon ottaen, mielenkiintoisen runkosarjan, johon sisältyi ääripäitä myöten mielenkiintoisia yllätyksiä.Kausi 1/19 oli mainettaan tasaisempi..

Vastaavanlaiseen dedikoitumiseen luottaa myös kolmeen sarjatasoon jakautunut systeemi. Luoja tietää missä muodossa Superliiga jatkuu kesän jälkeen, mutta järkevästi toimiakseen sarjatasojen välinen hissi vaatii joukkueilta aiempaa rohkeampaa asennoitumista. Liigan lopullinen muoto sai enimmäkseen positiivista palautetta, mutta joukossa oli myös hajanaisia soraääniä. Toiset joukkueet jo kyselyvaiheessa asettivat lähes uhkaavassa sävyssä toiveita tulevasta sarjatasostaan, toiset taas tyytyivät tyynesti vastaanottamaan ylemmän vallan määräykset. Ennakkoasenteiden polarisoituminen on huolestuttavaa. Jää lukijoiden vastuulle päättää kumpi on haitallisempaa pelin kehitykselle; haasteiden välttely vai epätoivoinen räpistely tuulimyllyjä vastaan. Ja kyllä siellä liigassakin voi näköjään pärjätä, vaikka tulisikin se “-160” takkiin.
Poimintoja matkan varrelta..


Superliigan korkeimman sarjatason avausjakso tarjosi kasan yllättäviä käänteitä. Kauteen ykkössuosikkina (ks.
https://superliiga.fi/article/475) lähteneen Manhattanin paatti koki myrskyisiä vesiä heti alkuunsa. Joukkueen sisäisen säädön päätteeksi kenties liigan paras yp, Yan, vieraili muutaman tunnin vapailla markkinoilla ja Superliigan sääntöjen mukaisesti putosi loppukaudeksi ulos Manhan kokoonpanosta. Manhattanin alkutaival oli vähintäänkin ailahtelevainen ja tiimi keikkuu hieman yllättäen liigan eniten maaleja päästäneiden joukkueiden joukossa. Motikysymykset ja tuittupäisen sexn värvääminen avaavat illasta toiseen yllätysmahdollisuuksia tähtitiimin vastustajille. Varsinkin Phoenix Rising onnistui ekalla jaksolla kairaamaan Manhattanin rakoilevaa ja rynnivää yksikköä laadukkailla kuvioillaan. Sekavassa tilassa olevan joukkueen kärkipari, Trn ja lassi01, tykittävät huipputahtia kuitenkin olosuhteista riippumatta ja Trn valittiinkin niukasti 1. jakson parhaaksi pelaajaksi. Manhattanin hyökkäyksen tappava kosketus on niin ylivertainen että se kykenee nakuttamaan sen 4-5 maalia ottelua kohden juoksuhiekassa rämpien.  

Rakoilevasta pakasta ulos kaivautunut Yan ei ole suuremmin vakuuttanut Caribbeanin paidassa. Kahteen otteluun höntsätyt -13 kertoo kaiken olennaisen sekä miehen omasta, että eritoten Beansin kriisitilasta. Kuuteen otteluun nolla pojoa ja liigan pohjasija. Mielenkiintoisia paniikkivärvejä tehnyt raiq valitteli jo kesken Kuolema- ottelun heikkoa peli-intoa, ja viime kaudella yllättävästi mitaleille venynyt joukkue on tässä vaiheessa kautta liigan todennäköisin drop-out tiimi. Allekirjoittaneella on kuitenkin uskoa siihen että Beans kykenee kasaamaan rivinsä ja venymään, jos ei nyt menestykselliseen sijoitukseen, niin ainakin täyteen pelimäärään. Värväysten joukossa on Janecky2n ja Akonin kaltaisia pelureita, joilla on itsellään vahva kokemus omien joukkueiden vastuunkannosta.

Jo edellä mainittu PHR on ollut jakson suurin ilopilleri. Vahvasti hopealle viime visiitillään yltänyt Kaakkuri - teppo223- tutka on löytänyt ympärilleen toimivan kokoonpanon. Kiertolaiselämää viettänyt maalitykki Donskoi ja Chicagoa viime kaudella edustanut sept täydentävät Phoenixin nelikon, joka on kirjoitushetkellä takonut kiitettävät 21 pistettä pelaamistaan 11 sarjaottelusta. Kaakkurin dominoivien otteiden ohella joukkueen hyökkäysalueen syklipeli on ollut omaa luokkaansa. PHR käyttää häikäilemättömän taitavasti hyödykseen poikittaisia lämypasseja, paljolti samaan tapaan kuin viime kauden mestari Kamloops Blazers. Kamloopsin krapulapeliin verrattuna kuitenkin PHR on toistaiseksi nopealla temmolla ja rytminvaihdoksilla repinyt puolustuksia auki. Kiekko kiertää, kaikilla on kyky hakea yllättävä syöttösuunta ja pelaajat “elävät” vapaasta tilasta ja selän taakse unohdetuista lokeroista. On vaikea hahmottaa Phoenixin todellista potentiaalia mutta alkukauden hurmostilan lisäksi joukkueen pakka on ollut yksiselitteisesti valmiin näköinen.

Erityisluvalla ylimääräisiä pelejä hakkaava Tyrmäys jatkaa tutun turvallista linjaansa. Paperilla mahdollisesti HCT:n liigahistorian kilpailukykyisimmän kokoonpanon muodostaa ihannepelissä FiceteippiMilih ja Hjerpe. Parhaiten Ilveksestä muistettava CBnation on pelaamassa itsensä mielenkiintoiseksi kirittäjäksi Ficelle. Molemmat pelaajat ovat kiekollisesti lahjakkaita omalle tontilleen ja HCT:lle tyypillisesti molempien pelityyliin kuuluu ahkera maskin takaa laukominen. En ole varma kuinka pitkälle Hjerpe on värväystä miettinyt tästä näkökulmasta, mutta CBnation on nimenomaan keskisektorin kaukolaukauksissa liigan eliittiä.  Mielenkiintoisessa hyökkäysroolissa pelaavan Milihin tasapainottava peluutus puolestaan antaa teipille mahdollisuuden pelata ikään kuin piiloysinä. Esim. Kuoleman Nicoon verrattuna teipin peluutus on radikaalin offensiivinen.Myös Kiekossa roolitetaan pelaajia piilokärjiksi..


Ankat ja Bull’s Hit sotivat peluutuksellaan valtavirran taktisia käsityksiä vastaan. Molemmat erkaantuvat pelityylillään enemmän reaktiokiekkoon ja esim. juuri Manhattan oli kauden ekoissa peleissä ongelmissa Anaheimin liikkuvan pakan kanssa. Kiekkoliigan kärkijoukkueet (Manhattan, Devils, Tyrmäys) käyttävät
1-3 peluutusta jossa jäällä on yksi selkeästi varmistava pelaaja. Ankkojen ja Bull’s Hitin otteluissa joukkueen puolustustilanteessa alin pelaaja saattaa tilanteen kehittyessä päätyä ylimmäksi vastuunkantajaksi. Ei siis mitenkään erityisen yllättävää että pitkän linjan ankka, Kaarto, sopeutui BH nuttuun niin luontevasti viime kaudella. Kaarton roolitusta jonkin verran defensiivisemmällä otteella työstävä sniddy on pelityyliltään miellyttävän ärhäkkä tekemään suoraviivaisia ratkaisuja. Molempien joukkueiden yllätysmahdollisuudet piilevät kahdessa seikassa; tähtitason ylemmässä puolustajassa ja omintakeisessa pelityylissä. Rataksesin ja Jaskan panos ei kuitenkaan riitä pitkälle mikäli varmistuspeli pettää nykyliigassa. Virheisiin ei ole varaa ja mikään muu joukkue ei pelaa joukkueena niin riskialtista kiekkoa kuin Anaheim ja Bull’s Hit. Molempien esityksissä onkin ollut avausjakson aikana odotettua ailahtelua.


Loppuliigan harmaasta massasta nostetaan vielä viisi seurattavaa asiaa toiselle jaksolle:


Kamloopsin yskintä. Saako
Jamo kiskottua joukkueen peliin tasaisuutta? Ensimmäiseen seitsemään peliin kuusi tappiota ja Fettis välttelee vastuuta.

Kuoleman aktiivisuuden puute. Viime kauden hopeamitalisti kärsii pelaavan kokoonpanon epäaktiivisuudesta. Tuleeko paniikkivärvejä vai miinuspisteitä?

Devils. Pirut aloittivat tylysti neljällä voitolla mutta Hamburgin tavoin pelimäärä näyttää edelleen minimiä. Kestääkö ohut pakka?

Hamburg ja welu. Suu käy publalla, jääkö taitavan hyökkääjän liigataival tyngäksi?

Godsent ja Mbappe. On Arcaa, Kuchea, mutta joukkueen tärkein pelaaja ja viime kauden komeetta on pelannut vasta yhden matsin kuluvan kauden aikana. Nostaa pelatessaan Godsentin osakkeita merkittävästi.

 

DIVARI

Väliinputoajien sarja. Kolmen sarjatason muodostumisen puolesta puhui se että suurin osa jokaisen sektion joukkueista koki kyselyn perusteella kuuluvansa juuri siihen divariin johon lopulta päätyivät. Vastustusta oli jonkin verran toki myös 1. divarin osalta. Muutama joukkue koki kykenevänsä haastamaan parhaiten joko ylemmällä tai alemmalla tasolla, mutta suurempaa melodraamaa erimielisyyksistä ei onneksi saatu leivottua. Ykkösdivari on monelle taitavalle pelaajalle tällä hetkellä se lämmin lokero uuninpankolla jonka kautta koetaan haasteita, mutta vältytään hämmennyksen ja turhautumisen tunteilta. On vaikea määrittää tietyn kilpailukykyisyyden mitat jotka mahdollistavat Kiekon kärkijoukkueiden haastamisen hyvänä päivänä, mutta kuitenkin selkeästi jättävät materiaalin paperilla heikommaksi. Kyllä, 1. divarissa on päivänselvästi pelaajia jotka pärjäisivät mainiosti myös liigassa mutta kokonaisuutena joukkueet eivät ole tarpeeksi laadukkaita kilvoitellakseen kirkkaimmista sijoituksista. Divarissa on joukkueita jotka liikkuvat harmaalla alueella, mm. Superliigan toistuviin menestyjiin kuuluva SC Bern. Tämänkaltaisilta häilyvyyksiltä on kuitenkin mahdotonta välttyä. Superliigan veteen piirretyn viivan molemmin puolin on kuhinaa.

Jotain on tehty oikein. Myös 1. divari on tasainen sarja. Liigan selkeällä kärkipaikalla killuva SC Bern on on hävinnyt jo neljästi selkeästä pistejohdostaan huolimatta. Bernille täytyy muuten nostaa hattua siitä että viime kauden fiaskon jälkeen joukkue on pelannut äärimmäisen aktiivisesti ja hoitanut pelimääränsä jo lähes maksimin kantaan. Divarin hänniltä löytyy ihan oikeasti taitavia porukkoja. Sekä Impact että Guerrillas myöhentäisivät todennäköisesti vastustajansa totaalisesti 2. divarissa. Kaikkein parasta 1. divarin peleissä on omaan silmään ollut se että otteluissa on vireen kautta muodostuvia ennakkosuosikkeja, siinä missä viime kauden Superliigassa oli joukkueita joiden yli käveltiin huononakin päivänä 8-0.  


Poimintoja..

Jerusalemilla on 1. divarin paras hyökkääjä. Ilmeisesti tiimin ei kuitenkaan tarvitse juurikaan peluuttaa Holdenia menestyäkseen. Joukkueen ykköstykiksi noussut Nuppu on tehnyt vaatimattomasti härskit 28 joukkueen 48 liigamaalista. NHL:ssä monesti puhutaan “unsustainable”- laukausprosentista, jossa yksittäinen pelaaja kantaa kuuman putkensa aikana joukkuetta ylimaallisiin suorituksiin. Jerut ovat tasaisen laadukas porukka, mutta juuri kirjoitushetkellä potkittu Mythology oli nakuttanut 8 häkkiä ja seuraavana listalla tuleva isoisä 6. Nuppu ei tule koko kautta kantamaan tätä joukkuetta ja molemmat yllämainitut hyökkäävät pelaajat ovat lähempänä hybridiä kuin piikkiä. Potentiaalinen humble - isoisä - hldn - Nuppu- nelikko olisi liigaankin tasapainoinen, joskin virhealtis pakkaus. Viime kaudellahan Jerusalem aloitti Superliigan upealla voittoputkella ja vajosi erinäisten syiden takia sitäkin massiivisempaan tappiokierteeseen. Alamäki parhaimmillaan hienoa kiekkoa pelaavalle joukkueelle on vääjäämätön jos Nupun rinnalle ei löydetä omista riveistä tai vapailta markkinoilta tehokasta ratkaisua.Nuppu on ollut kaikki kaikessa Jeruille..


Jerusalemin tavoin lähes olemattoman pienellä kokoonpanolla kauteen lähtenyt The Unit on vahvan alun jälkeen vajonnut kolmen ottelun tappioputkeen. Unitilla on vain neljä pelaajaa kokoonpanossaan. Joukkue on raapinut kakkosnickvoittoisesta ryhmästään kasaan osaavan mutta ehkä jopa yliaggressiivisen porukan. Viime kaudella Giantsin paidassa esiintyneen
migosin vatkaus yhdistettynä Dealin räikeän tungettelevaan pelityyliin ajaa heikommalla tolalla olevat katsojat epilepsiakohtauksen partaalle. Mutta taitoa porukasta löytyy. Enemmän yllämainitun teipin tapaista roolia pelaava dau on myös parhailta avuiltaan nimenomaan hektisessä suunnanvaihtopelissä. The Unit paukuttaa huippuvarmasti kriittisiltä maalintekopisteiltä mutta yhtä varmasti mcrambolla on tukalat oltavat joukkueen ainoana varmistavana pelaajana. Täytyy kuitenkin sanoa Unitin kunniaksi että toistaiseksi joukkue on suoriutunut lähes kiitettävästi puolustussuuntaan, ja Deal/mcrambo- duolla on harvoin kiire puskea kiekkoa väkisin ylös jos linjat on kiinni.  

Toinen merkittävästi kokoonpanoaan karsinut divarijoukkue on pitkän linjan Kliigajyrä Kauniit ja Rohkeat. Jakson parhaimpien divaripelaajien joukkoon lukeutuneen TarGn johdolla vakuuttavasti edenneet Kaunarit ovat peluuttaneet vain kuutta pelaajaa kokoonpanostaan. Targ, zälä ja liigatasollekin pätevä pera muodostanevat joukkueen ytimen, jota täydennetään laajasta pakkiryhmästä. Myös ylempänä puolustajana luontevasti pelaava zälä voi myös kauden mittaan laskeutua peran yläpuolelle mikäli Tiq aktivoituu. TarG ja Tiq ovat Kaakkurin ja tepon kaltainen majakka ja perävaunu- yhdistelmä, joka on kaupitellut itseään pitkään pakettidiilinä. Tasoerojen repimän Kliigan sijaan 1. divarin sisällä tälläinen pitkän linjan tutka voi tehdä tuhoisaa jälkeä. Kausiennakossa Vanilin esiinnostama Arola on jatkanut matkaansa, joten zälällä on pohdittavaa lisähöökkien hankinnan suhteen mikäli Tiq jatkaa hiljaiseloaan. Kauniiden ja Rohkeiden sijoitus alemmalle sarjatasolle aiheutti, ymmärrettävästi, mielenkiintoa ja hämmennystä. Parhaimmillaan Kaunareiden peli on ollut jyräävää mutta mm. taitavan murrr:n katoaminen rosterista mietityttää. Oikeita asioita zälä kuitenkin tekee. Liigassa tai divarissa ei pärjätä hajanaisella kokoonpanolla.Viimeisellä Kliigakaudella Kaunareiden kokoonpano turposi muodottomaksi..


Impactin ja Guerrillasin tilanteet hämmentävät. Molempien kokoonpanoista löytyy pitkän linjan menestyjiä ja vuosien edestä kemiaa. Guerrillas oli pettymyksellisen 1/19 kauden kausiennakoissa jopa silloisen Lohko B:n suosikkeja. Pitkälti
jimin ja KAMIKULLIn esitysten kautta esillä oleva Guerrillas tuntuu Sumpactin tavoin menettäneen jotain olennaista pelillisestä identiteetistään. Molempien joukkueiden historiaan kuuluu tietty torakkamainen selviytyjämentaliteetti, ja vastustajaa loputtomasti turhauttava pelityyli. Superliigan alaisuudessa pelaa paljon joukkueita jotka pysyvät kasassa vain liigastatuksensa takia. Sekä Impactia että Guerrillasia tapaa harvakseltaan tänä päivänä harkkapeleissä. Impact elää täysin kulan ja Emman yhteiskemiasta. Iäisyyden yhdessä pelannut parivaljakko muodostaa joukkueen hyökkäyspelin ytimen. Kuluvalla kaudella kula on esiintynyt toistaiseksi vain kolmessa liigaottelussa ja selkeästi enemmän pelintekijänä kunnostautuva Emma on häseltänyt vasta yhden maalin nimiinsä. Sekä Impact että IHT pyörivät pohjaluvuissa divarin maalintekotilastoissa. Suosittelen molemmille pikaista piristysruiskeen hakua harkkojen kautta.

Löylynheittäjät. Tää porukka on se divarin todellinen farssi. Kaudesta toiseen sähellystä ja provoilua, peeloilua ja älämölöä. Viimeisimpänä Selectin vahtivuorossa tapahtunut pelikelvottoman pelaajan peluuttaminen ja pelien minimimäärän saavuttamattomuus. Vitsi on vanha eikä muutu tuoreeksi hokemalla. Ottaako vije porukan sittenkin reppuselkään ja vetää kauden loppuun? Takaisin ei välttämättä ole tulemista jos nyt sorrutaan harhateille.

Toiselle jaksolle seurattavaa..

Royalsin hankinnat. Toistaiseksi mich on kaivanut porukkaan mukaan mm. Saqn ja Haverisen. Kiinnostaisikohan Tenkratia tai Kalezkia divarikiekko?

Myös Bearsilla on muutama kiistanalainen hahmo. Toistaiseksi peli on kuitenkin kulkenut. Auttoivatko sanktiot oikeasti?   

Kalevan Pallo hakee epätoivoisesti lisää vahvistuksia. Onko ensi kaudella Sebok taas kokoonpanossa?

CSKA. Sarjan toiseksi paras hyökkäys... huonoin puolustus. Joku kultainen keskitie pitää löytää.2. Divarin jaksokatsaus - by Firmino36:n pelatun matsin jälkeen on aika siirtyä seuraavaan jaksoon ja nyt on aika julkaista ensimmäinen jakso katsaus.


Blashyrkh Frost Demons

Sijoitus 1.jakson jälkeen #1

Kausiennakossa sijoitettu kolmanneksi, BFD:n 1.jakso sujui erinomaisesti, voittaen seitsemästä ottelusta viisi ja kaksi tappiota. Alkukaudella tuli mm niukka 3-2 voitto DRW:ltä, 8-0 murskavoitto KiTusta ja 1-2 kotitappio Skavabölelle.  Ensimmäisen jakson tehokkain pelaaja joukkueelle oli kaikissa peleissä pelannut, Power Liigassa hopeaa voittanut Keitl tehoilla 6+7=13.  limini on noussut selkeäksi ykköspakiksi ja täksi kaudeksi hankittu Pyrkka on aloittanut kautensa hyvin: 6 ottelua tehoilla 6+4=10.  BFD on tehnyt 1.jakson otteluissa 21 maalia ja päästänyt vain 12 maalia.

Firmino: ”Mitkä fiilikset sinulla on ensimmäisestä jaksosta, BFD:n 1.jakson kultakypärä Keitl?”

Keitl: ”Ihan jees, paljon on vielä kehittämistä varsinkin pelin rakentamisessa, mutta kylläpä tuo tuosta vielä lutviintuu! Meillä on aika laaja tuo prospekti tällä hetkellä, mutta eiköhän tästä vielä hyvä tule näinkin.”


Skavaböle B.K

Sijoitus 1.jakson jälkeen #2

Kausiennakon toiseksi sijoitettu joukkue on aloittanut kautensa hyvin voittamalla kuudesta ensimmäisestä pelistään neljä mm. vierasvoitto BFD:stä ja 2-1 Unstoppable Pressingistä. Skavaböle:n kirkkain hahmo on Zinovjevi, joka on jatkanut siitä mihin jäi viime kaudella, tekemällä kuudessa pelissä tehot 6+8=14. Skavabölen joukkuepelaaminen on ehdotonta 2.divarin eliittiä ja se on huokunut alkukauden peleistä. Skavaböle B.K on tehnyt kuuteen otteluun 16 maalia ja päästänyt vain 8. Allekirjoittaneen mielestä Skavaböle tulee ohittamaan BFD:n 2.jakson loputtua.


Tuomisen Veljekset

Sijoitus 1.jakson jälkeen #3

TuVe löytyy kausiennakosta sijalta neljä. Kuusi ottelua pelattuna, joista kaksi niukkaa tappiota ja neljä voittoa mm. HC Breamsia ja Detroittia vastaan. Alkukauden samalla nelikolla pelannut porukka on pelannut erinomaisesti, jeppee 3+3=6, schnabel 2+7, Tenka 3+6 ja Jesben 7+1. 15 maalia ja 10 päästettyä maalia ensimmäisestä jaksosta ja 2.00 P/O, on hyvä suoritus ensimmäisestä jaksosta. Nähdäänkö muut vahvistukset 2.jaksossa mukana? Wrk pelasi paljon harjoituspelejä ennen kauden alkua ja ringistä löytyy myös viime kauden A-liigan kultamitalisti Serhhio, maakari ja tietenkin unohtamatta Hobberia.

 

HC Breams

Sijoitus 1.jakson jälkeen #4

Kausiennakon ykkösellä on ollut haastava ensimmäinen jakso takana. Yhdeksässä ottelussa tuli kolme voittoa, jatkoaika voitto, neljä tappiota ja yksi tasapeli. Todella ailahtelevaista peliä ollaan nähty Lahnoilta ja eri kokoonpanoja, kun otetaan huomioon, että joukkueessa pelaa 3/18 kaudella pronssimitaleita voittaneita pelureita.  Jaksoon on mahtunut mm. jatkoaika voitto Pilsneristä, tappio BFD:lle ja TuVe:lle. Lahnojen ensimmäisen jakson tähti on 8+5 tehot iskenyt Jusa. Lahnojen viidestä pelistä, missä Jusa on pelannut, on syntynyt 3 voittoa, tasuri ja tappio. Mielenkiintoista nähdä, miten 2.jaksossa Lahnat pelaa, ja millä kokoonpanolla lähdetään matseihin.


Liverpool Liverbirds

Sijoitus 1.jakson jälkeen #5

Kausiennakossa yhdeksänneksi sijoitettu Liverpool on aloittanut kautensa kohtalaisen hyvin. Seitsemästä alkujakson peleistä voittoja kertyi kolme voittoa, jatkoaika voitto ja tappio + kaksi tappiota. Liverbirds voitti mm. Maardu Levadian ja Kiekon Tulevaisuuden ja hävisi Skavabölelle ja Detroit Red Wingsille. Maaleja jaksossa syntyi 21 ja päästettyjä 20. Ensimmäisen jakson Liverpool tähdet olivat selvästi 5+6 tehot maalaillut Piipari ja ylempi puolustaja kaakapyly tehoilla 4+7. Liverbirds on päästettävä vähemmän maaleja mikäli haluaa kamppailla top viisi sijoista tulevissa jaksoissa. Tuleeko Anttizki, Saaga ja Kaakatyki seuraavalla jaksolla mukaan?


Detroit Red Wings

Sijoitus 1.jakson jälkeen #6

Kausiennakon viidenneksi povattu DRW löytyy sijalta kuusi ensimmäisen jakson lopulla. Taskussaan kolme voittoa, kolme tappiota, tasuri ja jatkoaika tappio. Detroit voitti mm. Skavabölen ja Liverbirdsin ja hävisivät BFD:lle ja TuVe:lle. Maaleja syntyi kahdeksaan otteluun 25 ja päästettyjä maaleja 19 kappaletta. Alkujakson paras pistemies oli 8+10 tehoja takonut Reyes. Myös Kalalokki ja P.Ton87 takoi hyvin pisteitä. Taistelee top 3 sijoista ensi jaksossa.


Kiekon Vastaisuus

Sijoitus 1.jakson jälkeen #7

Vastaisuus sijoitettiin kausiennakossa KiTu:n kanssa 6.6 keskiarvolla ja löytyy ensimmäisen jakson jälkeen sijalta seitsemän. Vastaisuus pelasi neljä ottelua, joista voitti kolme mm voitot Lahnoja ja Detroittia vastaan. Maaleja syntyi 15 ja päästettyjä 11.  Tehokkaimmat pelaajat KiValle oli Bounty ja Putsku (3+7 ja 9+2). Mielenkiintoista nähdä miten Vastaisuus pelaa tulevalla jaksolla ja minkälaisilla kokoonpanoilla.


HC Pilsner-Urquell

After 1st deadline standing #8

Ranked 10th in the 2nd division by the Superliiga board and media team, Pilsner have started their season with two wins, one OT win and OT loss and 1 loss. As I was predicting in this season’s preview; purkka has been on top form for the greens; scoring nine goals and assisting seven times. After the publishing of season preview, Pilsner had recruited Dera who has played a key role in defense so far. Pilsner scored 19 goals and conceded only 9 goals. We have seen Harnik play the attacking defenseman role but will new signing semu2 take his role in the second deadline?


Unstoppable Pressing

After 1st deadline standing #9

Ranked 11th in the 2nd division by the Superliiga board and media team, Pressing have started off their season playing seven games in which they won two, lost two after OT and lost three games. Adak was Pressing’s MVP player making 6+6=12 in the seven matches.

Kiekon Tulevaisuus

Sijoitus 1.jakson jälkeen #10

Kiekon Tulevaisuudella oli heikko ensimmäinen jakso, voittaen vain yhden pelin neljästä. Otti päänahan TuVe:sta mutta hävisi niukasti Liverpoolille ja otti 8-0 takkiin BFD:ltä. Näissä peleissä on syntynyt 10 maalia ja päästettyjä peräti 19. KiTun kirkkain hahmo on selvästi ollut kokenut Below tehden 3+6.  KiTu menetti Ek3 (nykysiin Ellu) 1.Divarin Impactille. Yli kymmenen peluria pelannut näissä otteluissa mikä tietysti on hyvä asia että liigailut kiinnostaa, mutta jonkinsortin ailahtelevuutta tuo mukanaan.


Maardu Levadia

Sijoitus 1.jakson jälkeen #11

Maardun aloitus on ollut valitettavan heikkoa, ottanut ainoastaan pisteitä kauden ensimmäisestä pelistään (jatkoaikavoitto Liverbirdsistä). Joukkuepelaaminen ei ole oikeen lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin ja nähtäväksi jää, ottaako esim TAPPOKONE roolia tulevassa jaksossa. Levadialla ongelmia molemmissa päissä, kun maaleja syntynyt vain maali per ottelu eli 4. ja päästettyjä on jopa 13. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla, saako Levadia pelinsä toimimaan paremmin 2.jaksossa


HC Frydek Mistek

After 1st deadline standing  #12

Frydek started their campaign miserably, only winning one game after OT their rivals Pressing 2-1. Dragon has been their MVP player so far. He has shown his quality on the rink and is a vital part of this Mistek team when they are playing against tougher opponents.

Tietoja
Kirjoittanut: Django
Julkaistu: 25.03.2019 00:36
Luettu: 1329 kertaa

Kommentit (8)

jorti, 25.03.2019 00:40
voisko näis jutuis mainita joskus jotai hyvää must?
Trn, 25.03.2019 00:48
Hyvä katsaus! :p
Select, 25.03.2019 00:50
Selectin vahtivuorolle kun tietämättäni olen vh enkä ollu käyny kiekossakaan ennen ekaa dl-päivää :)
Litts, 25.03.2019 01:02
Oot saanut aikaan "sähellystä ja provoilua, peeloilua ja älämölöä" vain neljän pelin aikana. Kanna vastuusi äläkä ala muita syyttelemään.
Instagram, 25.03.2019 07:08
Ukot painaa kyllä kovaa duunia siellä Fettiksen toimistossa. Hieno teksti
Mustafa, 25.03.2019 14:15
Instagram meillä on ikävä sua <3
Mariota, 25.03.2019 15:35
Kiitos vaan Select taas kaikesta.
Mariota, 25.03.2019 15:37
Voisit kyllä vähän tsempata, kun hoidat joukkuetta tällä hetkellä. Käsittämätöntä, että noin kokenut joukkueen johtaja vetää nykyään kaiken penkin alle.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.