Välieräennakko 3/16: EC Kassel Huskies - Redskins

Artikkeli

 

Keskinäiset ottelut

9.10.2016 EC Kassel Huskies 3 - 1 Redskins
(Hannu_-Haverinen-piste-tuksu vs. dksk-Mari-olzu-Zaborsky)

Molempien maalivahdit torjuivat kyseisessä ottelussa vain 7 laukausta. Voidaan siis suoraan nähdä että tiiviiseen puolustuspelaamiseen perustunut ottelu nähtiin. Kasseleilla jäällä myös varamies tuksu, joten ihan parhaassa lennossa joukkue ei tässä pelissä ollut, Redskinien kokoonpano näyttää tavanomaiselta, tällaista on nähty pitkin runkosarjan muutenkin.


Pudotuspelit tähän asti

Puolivälierissä EC Kassel Huskies aloitti pudotuspelitaipaleensa ja kohtasi Halberdiersin. 5-0, 1-4 ja 7-2. Kolmessa ottelussa kierros pakettiin kivuttomasti. Ottelun jälkeen osapuolet tuntuivatkin olevan varsin yksimielisiä että näin tämän piti mennäkin - ero pelillisessä tasossa oli myönnettävä jopa hävinneen joukkueen. Tuttu nelikko Haverinen-piste-Titleist-Hannu_ nähtiin jälleen kentällä ja tulos oli sen mukaista.

Redskins aloitti poffien vääntämisen jo neljännesvälierissä. Ensimmäisen jatkoajalle venyneen ottelun jälkeen kaksi seuraavaa irtosivat helpohkosti ja joukkue siirtyi puolivälieriin. Siellä vastaan asettui Berries. Odotettavissa oli huomattavasti tasokkaampi vastustaja. Götze-olzu-Zaborsky/dksk-zei kokoonpanolla Berries kaatui kuitenkin yllättävän kivuttomasti suoraan kolmessa ottelussa.


Mitä odottaa otteluparilta?

Toiseen välieräpariin verrattuna Kasseleiden ja Redskinien välinen peli tulee olemaan huomattavasti kontrolloidumman oloista, tarkkaa vastustajan virheitä hyödyntämään pyrkivää peliä. Raivokkaita täysillä maalia kohti iskeviä hyökkäyksiä nähdään vähemmän, vaan vastustajaa pyritään vain yksinkertaisesti harhauttamaan tilanteesta ulos mallikkaalla joukkuepelaamisella. Etenkin EC Kassel Huskies on tässä erinomainen, kun Haverinen laumaa johtaa milloin mitä mielikuvituksellisempien kuvioiden kautta kohti maalintekoa. Kuten aiemmissakin ennakoissa on tehty selväksi, Kasselit on ehdottomasti yksi superliigan parhaista, ellei peräti paras, mitä tulee tiukassa nelikossa toimimiseen niin puolustus- kuin hyökkäyspäädyssäkin.

Edellä mainitun Haverisen lisäksi nostaisin esille Redskinejä käytännössä koko liigataipaleella niin Superliigassa kuin sitä ennenkin kantaneen Zaborskyn. Varmakätistä pelaamista omassa päädyssä ja viivakuti on vähintään samaa tasoa, kuin Kasseleiden Hannu_:n vedot. Dksk on pudotuspeleissä profiloitunut Redskinien lupaavimpana maalintekijänä, mutta tässä ottelusarjassa hänenkin suoriutumista on vielä hiottava, kun voittoihin tähdätään.


Haastattelussa EC Kassel Huskiesin Hannu_

Fettis: Vastassanne välierissä on asettumassa hyvin puolustavat Redskinit. Jatkaako EC Kassel Huskies perus suorittamistaan, vai tarvitaanko tämän murtamiseen jotain uutta?
Hannu_: Redskineillä ehdottomasti liigan paras puolustus, joten perussuoritus ei tule riittämään. Lähdetään pelaa omaa peliä ja vältellään suuttumista.

Fettis: Ketä pidät oman kentällisenne tärkeimpänä pelaajana tulevassa otteluparissa ja miksi?
Hannu_: Ilman hyvää maalivahtia näitä pelejä ei voiteta, joten toivottavasti Hextall on vireessä redskinien rumputulen alla.

Fettis: Kuka on Redskinien vaarallisin pelaaja ja millä eväillä pidätte hänet pois pahanteosta?
Hannu_: Dksk jalat edellä kaukalosta ulos, niin meillä on toivoa.

Fettis: Kumpi jatkaa kohti finaalia ja mitkä ovat ottelusarjan lukemat?
Hannu_: Sen verran vähän pelejä alla molemmilla joukkueilla, joten päivän kunto ratkasee. 3-1 redskineille.


Haastattelussa Redskinien Zaborsky

Fettis: Vastustajanne EC Kassel Huskies pelaa perinteisesti erittäin tiiviinä nelikkona ja osaa ottaa vastustajaltaan tilan hyvin pois. Millaisilla kuvioilla Redskins lähtee tätä muodostelmaa murtamaan?
Zaborsky: Ei meillä tällä kaudella mitään kuvioita ole ollu, joten vedetään hatusta menetelmällä mennään vieläkin.

Fettis: Ketä pidät oman kentällisenne tärkeimpänä pelaajana tulevassa otteluparissa ja miksi?
Zaborsky: Jos itseäni ei saa vastata, niin Götze - tällä naisten miehellä on uskomaton peliäly, onnistuu antamaan aina sen ratkaisevan syötön hyökkäyspäässä ja hoitaa puolustus pelaamisen mainiosti.

Fettis: Kuka on Kasseleiden vaarallisin pelaaja ja millä eväillä pidätte hänet pois pahanteosta?
Zaborsky: Kaikki hyviä pelaamaan, mutta kai tuo Haverinen täytyy ottaa mies vartiointii..

Fettis: Kumpi jatkaa kohti finaalia ja mitkä ovat ottelusarjan lukemat?
Zaborsky: Kaikki ovat puhuneet Kasseleiden ja Bernin superfinaalista, joten Kasselit finaaliin 3-0.


Lopputulos

Kuten Redskinien Zaborskykin tuossa haastattelussaan mainitsi, Kasseleiden ja Bernin “superfinaalia” todellakin odotetaan. En näe että tämäkään ottelusarja voisi tuota skenaariota pilata, mutta hieman kiviä rattaiden väliin Redskins tulee kyllä työntämään. Uskon tämän välieräparin kääntyvän EC Kassel Huskiesin voitoksi otteluin 3-1.

Tietoja
Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu: 11.11.2016 19:15
Luettu: 961 kertaa

Kommentit (1)

raimolzu, 13.11.2016 14:27
hyvä zabo että oot itsevarma :DD

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.