Kirjoitus

Puolivälieräennakko 3/16: Löylynheittäjät - Ilves

Hieman puhujasta riippuen Superliigan väriläiskänä tai häpeätahrana tunnetut Löylynheittäjät kohtaavat jo yhden ikuisuuden Koukalin luotsaamana liigailleen Ilveslauman. Tämä on ehdottomasti toinen tämän pudotuspelikierroksen mielenkiintoisemmista pareista.

Keskinäiset ottelut

30.8.2016 Ilves 1 - 3 Löylynheittäjät
(Juicy-Koukal-Purfect-Sude vs. Benzema-Griezmann-jerss-VIIKINKI)

Ei mitään mullistavaa pääteltävissä tästä lopputuloksesta, suhteellisen tasainen ottelu jossa Ilves ei vaan päässyt maalinteossa tarpeeksi vauhtiin.

Hyökkäys vs Hyökkäys

Löylyneittäjät VIIKINKI etunenässä ovat erittäin kovaa ja aggressiivisesti hyökkäävä joukkue, joten Ilveksen puolustus on ison työn edessä. Taktiikkaan kuuluu iskeä nimenomaan aivan suoraan maalia kohti ja kyynärpäätaktiikka kuuluu ehdottomasti Lölläreiden vakiokuvioihin ottelussa kuin ottelussa, varmasti myös pudotuspeleissä. Jännittää nähdä malttaako joukkue pitää huutelut siellä team chatissa vai joudutaanko taas ikävä kyllä vastustajien ja katsomonkin toimesta tätä sirkusta seuraamaan. Toivon kuitenkin että edes pudotuspeleihin osataan rauhoittua ja keskittyä itse asiaan - tähän helkkarin hienoon kiekko.tk (vai .tv!?) peliin. Löylyjen puolustuspääty on hieman kysymysmerkki. Tuntuu että usein joukkue luottaa siihen että hyökkäys antaa vastustajalle tarpeeksi painetta ettei pahoihin tilanteisiin jouduta, jos lipsahduksia tapahtuu niin joukkueen alempi puolustaja pääsee ottamaan kunnolla roolia.

Vahvasti hyökkäävää joukkuetta vastaan pelatessa lienee selvää että joukkueessa suureen rooliin tulee nousemaan alempi puolustaja, tässä tapauksessa tätä roolia hoitanee Sude. Hänen tukenaan tullaan todennäköisesti näkemään jo pidemmän aikaa Ilveksen paidassa nähty momentum, joka on myöskin melko hyökkäyspainoitteinen pelaaja. Hyökkääjinä tullaan todennäköisesti näkemään Purfect sekä Koukal (Hintz). Tehokas kombo, tullaan siis näkemään vahvaa hyökkäyspelaamista myös toiseen suuntaan. Hintz on osannut laukoa jo vuosia, osaa laukoa myöskin nyt.

Asiantuntijat

Instagram: Tämä on myös mielenkiintoinen ottelupari joukkueiden tasaväkisyyden vuoksi. Huiman alkukauden jälkeen Löylyt ovat heittäytyneet pelaamaan hieman epätasaisella otteella. Liekö tuo kuuluneen suunnitelmaankin pelata hieman vasemmalla kädellä runkosarjan toisen sijan ollessa jo lähes varma, kenties. Ilves meni laulaen jatkoon neljännesvälieristä Koukalin ja kumppaneiden murskattua RCR. Näillä joukkueilla on yksi keskinäinen kohtaaminen kauan sitten, joka ei kerro oikeastaan mitään. Tällöin ottelu meni Löylyn eduksi. Ilves ei ole totuttuun tapaan retostellut joka ottelussa hurjalla määrällä maaleja vaan on selvästi panostanut maltillisempaan, koko ketjun mittaiseen pelaamiseen. Oli joukkue mikä tahansa vastassa, he onnistuvat vääntämään siitä suhtkoht tasaisen väännön. Ehkä murskavoiton siivittämänä Rapidista, Ilves nähdään taas yhtä iskukykyisenä, kuin ennenkin. Löylyt ovat perseilleet koko kauden ja tilinteon hetki on koittanut Ilveksen mennessä 0-3 voitoin jatkoon.

Haastattelussa Ilveksen Purfect

Fettis: Ketä pidät vastustajan vaarallisimpana pelaaja, miksi?
Purfect: VIIKINKI, koska kaveri on osaava pelaaja ja omaa vaarallisen tarkan kudin.

Fettis: Kuka on oman joukkueesi tärkein pelaaja tulevassa otteluparissa, miksi?
Purfect: Luulisin että tarkein pelaaja löytyy puollustuspäästä, eli Sude. Löylyiilä on kova hyökkäys, Sude pystyy rutiinin omaisesti suoriutumaan omasta tontista ja sitäkautta turhauttamaan vastustajan!

Fettis: Vastaanne asettuu Superliigassa paljon kohuakin herättäneet Löylynheittäjät. Löylyt perinteisesti iskevät lujaa suoraan maalille ja kovuutta riittää, joskus vähän liikaakin. Onko Ilveksen leirissä mietitty jotain erityistä tästä selviytymiseen, vai riittääkö peruspeli?
Purfect: Ei olla mitään sen erikoisempaa mietitty. luulisin että peruspelillä mennään, kaikki hoitaa oman paikkansa hyvin, niinku tähänkin asti ja tämä riittää meille ottelusarjan voittoon!

Lopputulos

Erittäin tiukka sarja tiedossa! Kova hyökkäys vastaan kova hyökkäys ja puolustajat huutaa tuskissaan. Mitä vaan voi tapahtua, uskon että tämä menee viidenteen otteluun asti ja tunteet käyvät kuumina niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Heitetään lonkalta että Ilves menee jatkoon lukemin 2-3.

Kirjoittanut: Fettis
Julkaistu 06.11.2016 18:59
Luettu: 433 kertaa

Kommentit
VIIKINKI 06.11.2016 19:14
Vaarallisen tarkka kuti :D oispa...
Kapanen 06.11.2016 19:25
2-3? Sallikaa mun nauraa. 0-3.
Moses 06.11.2016 19:28
Oispa kaljaa
Select 06.11.2016 21:46
2-3? Sallikaa mun nauraa. 3-0.
taikuri 07.11.2016 01:11
Sallikaa
taikuri 07.11.2016 01:11
Sallikaa
VIIKINKI 07.11.2016 13:48
Nauraminen Sallittu.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2017