Puolivälieräennakko: GNT - SCB

Artikkeli

Kotiedun omaava Giants otti B-lohkon suvereenin voiton nimiinsä ja lähtee tavoittelemaan välieräpaikkaa ailahtelevasti pelannutta Berniä vastaan. Löytääkö Bern ailahteluiden jälkeen tasapainon peliinsä, se tullaan näkemään lauantaina.
 
Giants – Jatkuuko runkosarjan hyvä vire päätyyn asti?
Muutaman välikauden jälkeen Giants teki paluun liigajäille ja ennen kautta Giants arviointiinkin yhdeksi vahvimmista ehdokkaista kauden mestariksi. Runkosarjan osalta jättiläiset vastasivat huutoon kovalla sykkeellä, kun B-lohkon kärkipaikka tarttui joukkueen nimiin ainoastaan kahdella hävityllä runkosarjaottelulla. Offseasonilla Giantsin remmissä pyörivät mm. shed ja Ardian, mutta jäivät nämä pelurit kuitenkin kauden alettua pois pakasta. Tämä ei lopulta kuitenkaan tuloksellisesti näyttänyt vaikuttavan Giantsin otteisiin. Giants vaikutti jo ProLeague kausillaan olevan todella yhtenäinen joukkue, jossa jokainen pelaaja tekee kaiken joukkueen eteen, mutta yksilötaitoakin löytyy. Kun katsoo jättiläisten roosteria niin on selkeää, että kenet tahansa kentälle pistää on Giantsilla todella kova nelikko jäällä.
Giantsissa katseet kääntyvät varmasti ensisijaisesti raudanlujaan hyökkäyspelaamiseen ja kiekonhallintaan yksilötaidon ohella. Mutta niinkuin yllä mainittiin on Giants aina luottanut vahvaan joukkuepelaamiseen ja se näkyy kyllä myös puolustustilastoissa vaikka hyökkäyspainotteisena joukkuetta ehkä pidetäänkin. Koko liigan kolmanneksi tehokkain puolustus kertoo, kuinka luja on Giantsien puolustus niin yksilöllisesti, kuin joukkueenakin. Jos Giants onnistuu pitämään pelinsä yhtä rytmittyneenä ja tiiviinä, kuin aiemmin tulee se kantamaan hedelmää pitkälle. Pahin tilanne vastustajan kannalta on päästää Giants 1-2 maalin karkumatkalle, sillä johtoasemassa Giants varmasti nauttii pelin rytmittämisestä sekä kiekonhallinnasta ja tiivis puolustus on vaikea rikkoa, varsinkin kun puolustuksessa luutii kaks todella kovaa peluria ja hyökkääjien panostus puolustukseen on ihailtavaa katseltavaa.


Giants oli runkosarjassa puolustustilaston kolmantena, joka kertoo todella paljon yllä puhutusta puolustuksen tiiveydestä.

Kiekon nuorempaan sukupolveen lukeutuva nitrik on äitynyt kauden mittaan todella kovaan vireeseen. nitrik teki kauden aikana 41 maalia, joka tarkoittaa 46,07 prosenttia koko joukkueensa maaleista kauden aikana. Nämä 41 maalia oikeuttivat nuoren kiekkotaiturin myös maalipörssin jaettuun toiseen sijaan. 41 maaliin ylsi myös CSKA:n kas ja voittoon pörhelsi mcs 46 maalillaan. Puolustuksessa vastuu nojasi pääsääntöisesti Akpomin sekä Sharkin harteilla. Alempanapuolustajana pelaava Shark, joukkueessa koutsiksi kutsuttu kiekkovarmapuolustaja tulee johtajuudellaan olemaan suuressa roolissa pudotuspeleissä. Req sekä jen tulevat enimmäkseen olemaan joukkueen henkisenä tukena kovien pelien alkaessa. Ainoa kysymysmerkki herää henkilön Datsuk kohdalla, tämä todella taitava pelaaja pelasi runkosarjassa vain neljä ottelua, mutta niissä syntyi huikeat 22 pistettä. Jatkaako jätit tutulla rennie nitrik kaksikolla vai aukeaako Datsukille tilaisuus toisen pelurin paikalle?



Vastaako nitrik myös pudotuspeleissä Giantsin maalinteosta ja mikä tulee olemaan Datsukin kohtalo?


Haastattelussa Giantsin Akpom
Q:
Henkilökohtaisesti muistan Giantsin ProLeague kausilta parhaiten yhtenä parhaiten joukkueena pelaavana tiiminä, jossa joka jannu tekee kovaa duunia molempiin päihin. Olenko täysin väärässä vai onko arvot säilyneet samana myös paluukaudella Superliigaan?
A: Ihan oikeessa oot, ollaan aina pyritty pelaamaan vahvasti joukkueena ja nimenomaan tätä meiän omaa peliä.
Q: Runkosarja sujui mainiosti, onko joukkueellanne tällä hetkellä tarvittava draivi päällä välieräpaikkaa tavoitellessa vai puuttuuko pelistä vielä jotain?
A: Pitkästä aikaa olla saatu vedetty kokokausi, ilman et on tullu mitään burnouttii missään välissä kautta. Joten hyvi fiiliksi lähetää tavottelee jatkopaikkaa!
Q: Onko puolivälierien kokoonpano vielä selvillä? Kuulemani mukaan ainakin nitu ja koutsi ovat saaneet jo käskyn kentälle.
A: Vielä on pelaava kkp auki, mut meil on kaikil kokoonpanoil tähä asti peli toiminu joten pelaa ketkä tahansa niin kyllä me ihan kova porukka jäälle saadaan

SC Bern – Runkosarja oli melkoista vuoristorataa, miten käy pudotuspeleissä?

Bernillä oli kauden aikana edellytykset paljon parempaankin korkeammallekkin, mutta alkaako joukkueen pelit vasta niinsanotusti pudotuspeleissä. Voittoja tuli häntäpään joukkueista, mutta kärkipään joukkueita vastaan oli ongelmia. Mukaan mahtuu toki tuplavoitto Kamloops Blazersistä, joka onnistui puolivälierissä kaatamaan Lyhdynkeittäjät, jotka olivat yksi suurimmista ennakkosuosikeista kauden mestariksi. Mukaan mahtui myös voitto Carribeanista, jotka onnistuivat myös lunastamaan välieräpaikan Kisastudion kustannuksella. SC Bern rankattiin ennen kauden alkua lohkonsa kolmanneksi ja joukkuuen kokoonpanoa katsoessa kolmas sija olisi ollut hyvinkin potentiaalinen ja tavoiteltavissa. Mutta mitä tapahtui? Joukkue kärsi pahasti epäaktiivisuudesta ja se näkyi myös joukkueen otteissa ja suurinosa otteluista pelattiinkin "varaukkeleilla"


Kaksi päänahkaa Kamloops Blazersistä kertoo, että Bern pystyy kyllä hoitelemaan kärkipäänkin joukkueet.
Bern aloitti pudotuspelinsä säälikierroksella Winnipeg Jetsiä vastaan, josta jatkopaikka oli tarjolla kahdella voitolla. Ensimmäinen ottelu käynnistyi Bernin kannalta hienosti sillä kaapin paikka näytettiin samantien 2-4 vierasvoitolla. Jets onnistui kuitenkin kääntämään ottelusarjan vielä tasatilanteeseen nappaamalla toisessa ottelussa 3-1 voiton. Kolmas ja ratkaiseva ottelu tarjosi hyvää kiekkoviihdettä ja jatkopaikasta jouduttiin taistelemaan vielä jatkoerässä, jossa Seabook onnistui lunastamaan Bernille paikan puolivälieriin. Jets ei selkeästikkään ollut päivänselvä vastus Bernille eikä puolivälierien vastus tule olemaan yhtään helpompi.


Puolivälieräpaikka ei irronnut helpolla, onnistuuko Bern yllättämään puolivälierissä?
Tällä kaudella Bernin riveissä suurimmat uutisotsikot eivät kääntyneetkään inen puoleen vaan joukkueen suunnunnäyttäjänä onkin toiminut erittäin hyvän peliälyn ja kokemuksen omaava Seabook. Ylemmänpuolustajan tontilla häärivä ja myös hyökkääjän roolissa nähty Seabook voitti joukkueensa sisäisen pistepörssin runkosarjassa ja ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen tahti on ollut sama. Pelkästään Seabookin harteille ei voi kaikkea laskea vaan on myös muun joukkueen astuttava esille kovien pelien alkaessa.. Eniten odotettavaa on inen:in kohdalla, joka kahden yli 100 pisteen kauden jälkeen onnistui nakuttamaan vain 24 pistettä. Jetsiä vastaan inen ei ollut laisinkaan kentällä, mutta luottaako Bern puolivälierissä siihen, että tämä pistenikkari nousee loistoonsa. Puolustus puolestaan tulee nojaamaan kaksikon miiqlaatikko harteilla.

Haastattelussa SC Bernin Jopi
Q: 
Sivustakatsojan silmin teidän kausi näytti hieman vaikeahkolta. Harkkapelejä ei juuri lainkaan ja miinuspisteitäkin tuli pelaamattomista peleistä. Haluatko hieman avata kauden kulkua ja mitkä tavoitteet teillä on pudotuspelien suhteen?
A:Joo täytyneen myöntää että tää kausi oli meille varmaanki tähän mennessä bernin uran vaikein. Porukal oli niin paljo muuttujia elämässä, että aktiivisuus vähän kärsi. Onneks apu löyty läheltä ja noi meidän 'varaukot' innostuivat välillä pelaamaan. Meillehän runkosarja ei oikeen koskaan oo ollu mitenkää merkityksellinen, kuhan pääsee poffeihin. Iän myötä elämässä alkaa olemaa kaikenlaisia muitaki kiinostuksen kohteita ku kiekkotv, ni harkkaa me ei olla oikein pelattu viime kausina ollenkaan. Kulta on tottakai tavoite.
Q: inen ei yltänyt ihan samanlaisiin suorituksiin kun parilla edelliskaudella. Löytyykö poffeissa silti luottoa vai onko teillä jotain toista kentällistä viritteillä?
A: Ei meistä kukaan oikein yltänyt parhaimpaansa, paitsi ehkä Veask. kokoonpanojen vaihtuvuus varmasti vaikutti jonkuverran siihen että ei saatu sitä tasasta tekemistä missään kohti oikein esille. Muutama harkkapeli alkuviikosta alle tutuilla kavereilla ja unohetaan runkosarjan höntyilyt, ni kyl siintä hyvä tulee. tai jos ei tule ni pääseepähän löylyn kanssa yhteiseen päätössaunailtaan.
Q: Giants lähtee selkeänä ennakkosuosikkina sarjaan. Millä konsteilla lähdette taistelemaan jatkopaikasta?
A: ai lähtee vai? *googlaa giants*. Ihan perus pelillä lähtää kokeilemaan ja katotaan mihin se riittää. terkkuja rennielle.


Yhteenveto
Giantsin tasaisuus ja vakuuttava runkosarja ajaa joukkueen selkeään ennakkosuosikin asemaan. Vaikuttaa, että Giantsin peli on tällä hetkellä niin hyvässä kuosissa kuin vain olla voi. Bernillä puolestaan on edessä suuri skarpin paikka. Giantsin tavoin Bernillä on laadukas kokoonpano, josta voi kenet vain kentälle, mutta onnistuuko Bern löytämään sen voittavan kokoonpanon, jolla lähdetään jättiläisenkaatoon. Bern onnistuu saamaan pelistään kiinni ja onnistumisia alkaa tulemaan, mutta se ei tule tällä kertaa riittämään vaan Giants marssii välieriin 3-1 otteluvoitoin.
Tietoja
Kirjoittanut: Bein
Julkaistu: 31.01.2019 17:07
Luettu: 978 kertaa

Kommentit (2)

kesä2018, 31.01.2019 20:00
qerni kolome nolla
Shark, 02.02.2019 22:34
Loistava ennakko! Kerrankin tuntu siltä että kirjottaja oli oikeesti paneutunu pelityyleihin (ainakin meijän joukkueen osalta meni aika nappiin)

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.