Kausiennakko 1/19: Lohko B

Artikkeli
Superliigan kausi 1/19 pyörähti likimain viikko sitten käyntiin. Kuluvalla kaudella liigassa pelaa 21 joukkuetta jotka on koreittain jaettu kahteen lohkoon. Kirjoitustiimi on tehnyt yhdessä johtiksen kanssa erillisen mediaaniratingin joukkueiden voimasuhteista joka paljastetaan erillisessä artikkelissa lähiaikoina. Ohessa olevat joukkueet onkin sijoitettu vain aakkosjärjestykseen.

Ennakon kanssa työskenteli: Bein, Django, Falco, Fettis, Firmino, humble ja Mythology

Chicago


Chicago palaa Superliigaan jck:n johdolla kolmen kauden tauon jälkeen. Viimeksi joukkue on pelannut kaudella 1/18 Superdivarissa, jonka tuloksena oli lopulta neljäs sija.(A-lohkon #2 piste keskiarvo:2.13) tappio välierissä Apinalaumaa vastaan) Chicago lähtee kauteen täysin uudella rosterilla, puolustukseen on hankittu muun muassa bigone Pelicansista, ja oje Royal Familysta. Hyökkäyksessä viilettää viime kaudella Bearsissa maaleja mättänyt Fiala (Hardt), kultaa 1/18 kaudella Apinalaumoissa voittanut speak sekä pari peliä viime kaudella Ilveksessä pelannut Darrew.



Chicagon neljästä ensimmäisestä pelistä on tullut yhteensä seitsemän pistettä

Chicagon pre-seasonilla 4vs4 pelejä tuli kymmenkunta, joista neljä voittoa, täytyy kuitenkin ottaa huomioon fakta ettei joukkue ole vielä pelannut niin paljon yhdessä. Joukkueen toistaiseksi ainoat pisteet tulivat kuitenkin etukäteen heikohkoja vastustajia vastaan ja runsaslukuinen tappio CSKA:lle antaa syytä huoleen. Näissä peleissä alemman pakin osastolla nähtiin
Shawn ja Loivakyy3, jotka taistelevat kyseisestä roolista. Joukkueen pelinrakentaja jck on loistava kiekonkäsittelijä, joka pystyy pelaamaan mallikkaasti myös hyökkääjän paikalla. Parhaimmillaan liigan parhaisiin kiekonkäsittelijöihin kuuluva taituri on äärimmäisen ovela pelaaja ja hakee yllättää puolustuksia oivalluksillaan. Ylemmän pakin paikasta taistelee myös Royal Familysta hankittu oje , jota ei ole vielä nähty harjoitusotteluissa. Bigone, joka on tunnettu käytösongelmistaan, taistelee myös peliajasta näiden yllämainittujen herrojen kanssa. Hyökkääjistä Fiala:lla on hyvä kausi alla, ja maalitehtailu jatkunee speakin aisaparina. Parin muun joukkueen tavoin Chicago pyrkii pelaamaan kahdella selkeästi hyökkäykseen panostavalla kärkipelaajalla ja jck:n offensiivisen roolin myötä takalinjat saattavat kärsiä kovia kuten nähtiin CSKA:a vastaan. Publalta monelle parhaiten tunnettu speak on breakout -sesongin edessä. Pelaaja on kehittynyt monipuolisemmaksi hyökkääjäksi viimeisten vuosien aikana. Fiala esiintyi vahvasti edukseen viime kaudella Bearsin paidassa. Luontainen maalintekijä haistelee ahnaasti tunneleita puolustuksen välissä ja laukoo tarkasti useammalta sektorilta. Darrew saanee pelejä, mutta lähtee todennäköisesti kauteen kolmoshyökkääjänä.
Oletettu ykköskenttä

Shawn
jck
speak Fiala

Kiinnitä katseesi - speak
speak pelasi Apinalaumoissa kuudessa ottelussa tehden 15 maalia ja 19 syöttöä (p/o huimat 5.67) joten nähtäväksi jää onko tämä se kausi kun speak nousee publalta liigatasolle?

Kommentit

Minkälaiset tavoitteet Chicagolla on tällä kaudella?
jck:
- Mitallia lähdetään hakemaan


CSKA


CSKA on starttaamassa toista kauttaan Superliigassa, vaikka syrjähyppykään ei ollut kaukana. Lopulta CSKA päätti jatkaa Superliigassa ja tavoitteena on varmasti kääntää viime kauden puolivälieräpettymys mitalipeleihin. CSKA:n runkosarja sujui viime sesongilla hyvin ja joukkue lähti pudotuspeleihin neljänneltä sijalta, kotietu takataskussa. Tämä kotietu ei kuitenkaan riittänyt siivittämään matkaa kohti välieriä, sillä Bears oli viiteen matsiin venyneessä puolivärieräsarjassa vahvempi ja CSKA:n kausi päättyi monen papereissa ennen aikojaan. Nyt alkavalle kaudelle mukana on enemmän kokemuksia pudotuspeleistä, joten pudotuspelivire näyttelee suurta roolia CSKA:n menestyksen kannalta. Joukkue jatkaa varmasti jälleen runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin, mutta katseet on hyvä kääntää ajoissa kohti pleijareita ja löytää syyt viime kauden pettymykseen. CSKA:n pelaaminen on ollut viihtyisää katseltavaa ja joukkueesta löytyy kentällinen talentteja, jotka pelaavat joukkueenakin hyvin yhteen. Suuri hyöty on varmasti siitä, että CSKA:n kokoonpano on melko tiivis etenkin hyökkäyksen osalta ja pelipaikat ovat täten jokaisella selkeät. Ainoat variaatiot kokoonpanossa ovat alakertaan, jonne CSKA:lla on istuttaa toinen toistaan varmempia kavereita hoitamaan omaa tonttiaan. Tiivis pelaajamateriaali ei ole heidän kohdallaan kuitenkaan negatiivinen korrelaatio aktiivisuuteen, sillä off-seasonin aikana CSKA oli yksi aktiivisimmista harkkapelijengeistä. Pelaajarintamalla ei ole CSKA:n toimesta tapahtunut mullistavia uudistuksia, ainoana merkittävänä muutoksena oli vopen sainaaminen Ilveksestä sekä viime kauden stunttien suuntaaminen muihin osoitteisiin. Lopulta ensimmäisten pelipäivien jälkeen vopen soppari kuitenkin purettiin ja CSKA jatkaa viime kaudelta tutulla rungolla myös tulevalle kaudelle. Yksittäisenä nostona CSKA:sta on pakko ottaa esiin kas (aka KAIRA), joka operoi viime kauden ydinrungon pelaajista omilla pister per ottelu -luvuillaan. Kas saa hyvin tulitukea muulta joukkueelta, mutta on suuressa roolissa yksilönä ratkaisemassa tiukkoja pelejä CSKA:n eduksi.

Oletettu ykköskenttä

burger
Meira
kas
wop
Kiinnitä katseesi CSKA on mitä ilmeisemmin tiivistämässä kokoonpanoaan vielä entistä enemmän ja siirtymässä vain yhden kentällisen peluutukseen. Tämä voi olla se avaintekijä, joka näkyy viimeistään pudotuspeleissä ja johdattaa Venäjän armeijan ylpeyden pidemmälle kauden ratkaisupeleissä. Kommentit
Teillä oli suunnitelmissa vaihtaa maisemaa Kiekkoliigan puolelle, mutta päätittekin jäädä Superliigaan. Tuntuuko ratkaisu nyt oikealta ja miltä tuleva kausi näyttää CSKA:n vinkkelistä? wop:

"Kiekkoliigaan ei oikein hakemuksia näkynyt ja samalla superiin oli hakemassa parikymmentä jengiä jossa mukana uusia kiinnostavia tuttavuuksia, ja superliiga antoi merkkejä että ensikaudelle olisi tarkoitus panostaa enemmän ainakin sisällöntuoton osalta. Kerta meidän haaveena on ollut että saatais kaikki munat samaan koriin oli aika itsestäänselvää hypätä isomman virran mukaan. Ensi kaudelta odotamme paljon, ukoilla riittänyt nälkää ja aktiivisuutta jo pitkään ja se alkaa väkisinkin tuottamaan tulosta. Edelliskausi oli jo hyvä, lukuunottamatta muutaman pelin suvantovaihetta runkkiksessa ja tietysti jäi hampaankoloon se tiukka gameseven jatkoaikatappio poffeissa. Tällä kaudella nähdään CSKAlta taas astetta hioutuneempi ja tiiviimpi nippu, jolla varmasti riittää halua Kannua nostella!"



Säilyykö CSKA:n pelikuri armeijan urheiluseuran arvon mukaisesti?

Giants


Jätit ovat palanneet. Superliigassa ja sen edeltäjissä Eliittiliigassa sekä Pro Leaguessakin nähty jengi on koossa taas. Pro Leaguesta löytyy yksi mestaruus, eikä tälläkään kaudella varmasti lähdetä pienempää kalaa nappaamaan. Pojat ovat tulleet takaisin voittaakseen, eikä se ole tällä remmillä kovinkaan epätodennäköinen ajatus. Mestareita ja tekijöitä löytyy vaikka muille jakaa, mutta onhan se ydinporukka melko selkeä jo tässä vaiheessa. Giants lähtee kauteen yhtenä ennakkosuosikkina, jonka pelaajista osa metsästää jo toista kultamitaliaan. Osalla pelaajista on ollut hiljaisempaa ajanjaksoa kiekkouralla ja osalla taas komennuksia muissa joukkueissa, mutta niin vain se vanha porukka on taas kasaan saatu. Pakka näytti vielä tovi sitten äärimmäisen kovalta, sillä joukkueessa oleili Kiekkoliigassa mainetta niittänyt shed, joka kuitenkin poistui hiljattain joukkueesta. Kovasta kolauksesta huolimatta on selvää, että edellytykset mitaliin löytyy. Tiukka puolustus ja kurinalainen hyökkäys ovat olleet aina näiden pelaajien vahvuuksia. Pikaisesti katsottuna kokoonpanossa näkyy olevan kuusi pelaajaa, jotka voisivat kaikki olla voittamassa mestaruutta omalle joukkueelleen. Siellä on myös, kuten aiemmin sanottu, hiljaiseloa viettäneitä pelaajia, joten pelivire on yksi niistä vähäisistä kysymysmerkeistä, joita joukkueen kohdalle voidaan asettaa.

Giantsilla on erityinen tapa rakentaa hyökkäystä riskittömästi. Tuntuu, että he saavat paljon aikaan pelkällä rauhallisuudella. Liioittelematta voi sanoa, että joukkueen peliäly on kenties liigan parhaimmistoa. Kärjessä tulee mitä luultavammin luutimaan
nitrik, joka hiljattain nähtyjen otteiden mukaan ei ole ruostunut lainkaan. Lapa vispaa edelleen kuin gourmet-kokin käsi vispilän kanssa. Monille tämä voi olla outo tapa pelata, mutta oikeanlaisessa seurassa se on varsin toimiva ase. Aktiivisemmin kiekkoa liikuttaviin pelaajiin ei välttämättä käydä käsiksi niin helposti kuin muihin. Datsukin kiekonhallinnan ollessa tämän seurana, on menestyksen resepti lähes valmis. Kaveri onnistuu pitämään kiekkoa pienemmässäkin tilassa ja pääsee sieltä kiekon kanssa kuin varkain pois, mikä tarkoittaa lisätilaa muille pelaajille. rennien rooli on vielä toistaiseksi epäselvä, mutta näin fiksua pelaajaa ei uskoisi nähtävän koko kautta penkillä.


Vispaako nitrik joukkueensa voittoon? Vuoden tauon jälkeen alempi pakki Shark palaa Superliigan kaukaloon valmiina upottamaan hampaansa vastustajiin. Shark tekee vastustajan aseettomaksi tulemalla vastustajan iholle ja pakottamalla tämän perääntymään. Puskeminenkaan ei yleensä onnistu, sillä tämä mies päästää harvoin ketään liimailemaan ohitsensa. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon req:n mainio kausi Kiekkoliigassa. Hän on noussut lyhyessä ajassa kiekon eliittiin, mutta meneekö tässä kohtaa Shark edelle? Aika näyttää. Akpomin rooli on ylempi puolustaja, eikä kukaan voi allekirjoittaneen mielestä korvata tämän tuomaa kemiaa joukkueen yhtälöön. Oletettu ykköskenttä Shark
Akpom
nitrik  Datsuk Kiinnitä katseesi: Datsuk

Erinomainen molempien suuntien pelaaja, joka lienee yksi kiekon näkymättömimmistä kultakimpaleista. Kiekko on joukkuepeli, mutta Datsuk voi parhaimpina päivinään tuottaa harmaita hiuksia vastustajalle kuin vastustajalle, vaikka muu pelaajisto omalla puolella ei olisikaan vireessä. Kaikin puolin erinomainen pelaaja, jolta voidaan odottaa suuria tällä kaudella.

Kauden alussa kuultiin pieni veikkaus tulevasta; “Giants raiskaa oman lohkonsa”. Mikään ei ole kiveen hakattua, mutta jätit ovat olleet aikaisemmin niin vakuuttavia, ettei verilöylyn mahdollisuutta voi sulkea pois. Kiekonhallinta + rauhallisuus + kemia on yhtä kuin lause “nähdään finaalissa”.

Kommentit - Akpom

1. Menestyksenne harjoituspeleissä ei ole ollut kovin vaikuttavaa, mutta kannatte silti ennakkosuosikin viittaa. Ovatko teihin uskovat väärillä jäljillä, vai löytyykö teiltä ruutia vastata odotuksiin?


Peli on tosiaan vielä tökkinyt kun ollut niin monella pelajaalla eri pituista taukoa pelis, joten päästäksemme ihan huipputasolle on viel töitä tehtävänä. Mutta ei olla ikinä annettu hirveästi paino-arvoa harjoitusotteluiden menestykselle niin luotto on omaan tekemiseen on kyllä edelleenkin vahva ja luottavaisin tunnelmin lähdetään kauteen!

2. Mikä oli shedin tarina, joka hiljattain lähti joukkueesta? Hänen ja req:n kemiat olisivat varmasti toimineet liigakaukalossa - pelasivathan he yhdessä viime kaudella.

shed otettiin joukkueeseen lähinnä pelaamaan harkkaa ja varamiehen rooliin omasta halustaan koska hän kuuluu "vanhoihin" jätteihin, joten lähtö ei vaikuttanut mitenkään oikeastaan. Tottakai sen tasonen pelaaja on aina hyöty jokaiselle joukkueelle ja varsinki ku hänen kemiat olisi toiminu monen muunki kanssa joukkueessa.

3. Anna pieni vilaus kulissien takaa. Lähdettekö sitä mestaruutta hakemaan, haluatteko pelata kaveriporukassa vai mitä haette liigailulta?

Suurin syy että lähettiin taas pelaamaan oli lähteä vielä kokeilemaan rennosti kaveriporukalla nyt kun kesän kiireet alkaa olla takana. Mutta koska tiedetään kuitenkin oma potentiaali ja voittaminen on aina mukavempaa niin tottakai mestaruutta haetaan!

IHT Guerrillas


Erinomaisen tiukasta ja organisoidusta joukkuepelistään tunnettu IHT Guerrillas tekee paluun Superliigan kaudeksi 1/19. Muutaman kauden hiljaiseloa viettänyt joukkue aloitti liigan vakuuttavasti lyömällä sekä Kalevan Pallon että Unstoppable Pressingin ennen varsinaisen peliajan loppua ja lohkon suurimpiin suosikkeihin lukeutuvan Kisastudion jatkiksen jälkeen 5-4 lukemin. Ilahduttavasti myös harkka-aktiivinen IHT on Kiekkopelureille tunnettu pitkälti samanlaisesta pelityylistä kuin nyt jo edesmennyt Impact. Joukkueen runko on erittäin fiksu kiekollisena eikä käytä tippaakaan ylimääräistä tilaa kiekonhallinnassa. Kiekkoa pyöritetään rohkeasti alakerran kautta mikäli ilmeinen syöttölinja on hukassa. Tässä joukkueessa harvoin katsellaan varsinaisia puskijoita ja IHT onkin parhaimmillaan tiukoissa, vähämaalisissa väännöissä tai rytminmäärittäjänä Bernin ja CSKA:n kaltaisia yltiöhyökkääviä joukkueita vastaan. Rytmi onkin kaikki kaikessa Guerrillasille. Allekirjoittanut on nähnyt monta peliä jossa IHT turhauttaa vastustajan totaalisesti rytmivaihdoksilla ja houkuttelee linjat askel kerrallaan ylemmäs tekemään riskiratkaisuja. Toisaalta joukkueelle on vuosien aikana ollut tyypillistä myös se että rivakoita vauhdinmuutoksia on vaikea toteuttaa mikäli jäädään tappioasemaan myöhäisessä vaiheessa ottelua. Ensisijaisesti IHT on kuitenkin pelifiosofialtaan idiosynkraattinen ja helposti tunnistettava joukkue jonka vahvuuksia on vaikea purkaa ilman yhteistä ja pitävää suunnitelmaa. Joukkueen hyökkääjistä kenties suoraviivaisimman maalintekovastuun kantajat ovat Donskoi ja MrGreen (aka Deal). Molemmat ovat old school -ylempiä hyökkääjiä ja omaavat tappavan tehokkuuden kriitisiltä maalintekosektoreilta. Pisteiltä uppoaa niin korkealla prosentilla että molemmat kukoistavat tilan kautta. Ylivoimahyökkäykset ovatkin kyseisten hyökkääjien erikoisalaa ja kaikki ylimääräinen tila hyödynnetään runsailla vetomäärillä. Mielenkiintoisesti sekä Donskoi että MrGreen olivat avauksessa Kisastudiota vastaan. Nähtäväksi jää oliko kyseessä enemmän pakottava kokoonpanollinen ratkaisu vai uskaltaako IHT peluutta jatkossakin kahtaa näin selkeästi offensiivisesti orientoitunutta hyökkääjää samaan aikaan. Joukkueen kiekollisena moottorina työskentelevä jimi on selkeästi tasapainottavampi ratkaisu hyökkäykseen. Sekä rytmittäjänä että kiekonhallitsijana jimi kuuluu Superliigan parhaimpiin tukeviin hyökkääjiin. Mieheltä on erittäin vaikea riistää kiekkoa hyökkäysalueella ja kaikilla muilla pelin sektoreilla jimi pelaa IHT:lle tyypillisesti malttaen niin että vastustajan karvaus pysyy loitolla kiekollisista pelaajista. Parhaimmillaan lättypasseissa ja nopeissa syöttökombinaatioissa, jimi on jatkuvasti tietoinen toisen aallon nousuista ja pitää päänsä ylhäällä tavalla johon muut joukkueen hyökkääjät ei pysty. Joukkueen laajan kokoonpanon muita hyökkääjiä ovat Peca, Narkki ja Kyrsä. Kyrsän hyökkääjäksi merkkaaminen aiheuttaa hämmennystä sillä pelaaja on aiemmin tunnettu tyystiin alempana puolustajana. Kenties jemiboille on sattunut lapsus kokoonpanoa rustatessa, myös selkeä yp immOt on heitetty väärään lokeroon. Vai liekö osa suurempaa suunnitelmaa sitten? Tuskin. On toisaalta mahdollista että IHT:n peliajattelussa ei ole ns. traditionaalista ylempää puolustajaa. Reservistä selkeästi eniten tarvetta olisi Pecan aktiivisuudelle. Peca on erinomaisen monipuolinen hyökkääjä ja voisi helposti napata avauskentällisen vastuuta, mikäli aktiivisuus riittäisi. Puolustuksen jemiboi - immOt -duo jatkaa IHT:n selkärankana. Tupladiilinä itseään joukkueille kaupitellut kaksikko on erottamaton osa IHT:n identiteettiä ja täydentää toisiaan hienosti. Molempien pelin ytimessä on maltti antaa ratkaisun saapua hiljalleen saapua pakottamatta mutta varsinkin jemiboi hakee alueella välillä yllättävänkin aggressiivisesti veto- tai syöttölinjoja. Reservin Tokke, Tobo, slerb kolmikosta odotan slerbn ottavan suurimman taustaroolin. Kisastudiota vastaan pelannut puolustaja on monipuolinen ja pystyy tilaisuuden tullen tukemaan joukkuetta molemmissa puolustavissa rooleissa. Ensijaista Guerrillasin puolustuksessa on kuitenkin se että verrattuna moneen muuhun lohkonsa joukkueeseen, sillä on puolustussuuntaan runko jonka mukaan pelaajat liikkuvat. Hyökkääjät eivät ole erillinen, irtonainen osa joukkueen muotoa. Oletettu ykköskenttä jemiboi
immOt
jimi
Donskoi Kiinnitä katseesi jemiboi ja jimi. IHT:n ydin. Molemmat tukevassa roolissa mutta vaivihkaa pelin muodon perusta.



Toimiiko Guerrillasin passiivinen vastarinta?

Kalevan Pallo


Aiemmin Antareksena tunnettu joukkue tekee nyt paluun Superliigaan muutoksia kokeneella kokoonpanolla. Antareksen edellinen liigakausi oli tylyä seurattavaa, kun joukkue onnistui saalistamaan vain kolme voittoa 22 ottelusta. Joukkueen henkisenä johtajana tunnettu Sebok oli isossa roolissa takaamassa joukkueen kilpailukykyisyyttä. Monessa mukana ollut ja mielipiteitä herättävä persoona vapautuu alkavalle kaudelle määrittelemättömän pituisesta pelikiellostaan. Sebokin vastuuhenkilökielto jatkuu kuitenkin toistaiseksi. Kauden mittaan saattaa paljastua onko joukkueen ainoaksi vastuuhenkilöksi määritelty Atez todellisuudessa osa Sebokin hallitsemaa nukkehallitusta. KP on kauden avausviikolla esittänyt pirteitä, joskin epätasaisia otteita. Avausottelun hieman yllätyksellinen 5-3 voitto CSKA:sta kääntyi pariin murskatappioon Seattlelle ja IHT:lle. Joukkue kokosi itsensä jälleen pyörittelemällä selkeillä lukemilla slovakkitulokkaita, voittamalla Spiritsin ja kärsimällä niukan tappion Chicagolle. Pelien välisissä tuloksissa on jo tässä vaiheessa muodostumassa aikamoiset kuilut. Joukkue kykenee parhaimmillaan haastamaan liigan kärkijoukkueita mutta tasaisuus ja pelihermo on koetuksella jos vastustaja alkaa mättämään alusta lähtien.


Jatkuuko sama tahti myös tällä kaudella vai nähdäänkö kentillä aivan uudesti syntynyt joukkue?

Joukkueen keulakuvana toimimisen lisäksi ykköstykkinä toimiva Sebok jatkaa isossa pelaavassa roolissa. Sebok osui edelisellä kaudellaan 22 kertaa ja on parhaimmillaan keskimatkan vedoissa. Ärhäkkä ja tuittupäinen pelityyli soveltuvat pelaajan imagoon kuin nenä päähän. Avausotteluissa suurin huomio on kuitenkin keskittynyt aidiin. Monelle vielä tuntematon maalintekijä on takonut kuuteen ensimmäiseen liigaotteluunsa 14 maalia ja on pelillisiltä ominaisuuksiltaan pitkälti samankaltainen Sebokin kanssa. Molemmilta löytyy sopivaa röyhkeyttä puskea puolustusten keskelle. Kiekkotaktiikkana harvinaisempi kahden ylemmän hyökkääjän peluuttaminen kostautuu monesti kuitenkin nopeasti keskialueen menetyksenä. Hyvä verrokki on viime kauden pleijareissa esiintynyt Bears joka menetti totaalisesti poffeissa pelillisen otteensa isojen etäisyyksien takia. Teerin alaisuudessa Golden Knightsia edustanut Anttizki ja Bastian ovat joukkueen muut hyökkääjät. Näistä potentiaalisin vaihtoehto voisi olla Bastian. Atezin ja Sebokin täytyy miettiä Bastianin peluuttamista mikäli joukkueen verkko heiluu samaan tahtiin kauden edetessä. The Unitissakin pelanneen Bastianin kiekkokontrolli ja rytminvaihdokset voivat olla omiaan tasapainottamaan liian yksiulotteiseksi jäävää hyökkäystä. Kalevan pakiston ykkösnimeksi saattaa nousta tuore hankinta Mythology. Aktiivisena ja sanavalmiina tuomarina tunnettu Mytho on tällä hetkellä pelillisellä huipullaan. Pitkän joukkuekierroksen jälkeen mies ajautui viime kaudella Bearsin kokoonpanoon ja teki 14 otteluun hienot 38 pistettä Ahiksen takana. Bears hajosi monen mutkan ja draaman jälkeen ennen kauden alkua ja Mytho lähetettiin jälleen tien päälle. En ole lainkaan varma siitä löytääkö pelaaja pysyvän kodin Kalevan Pallosta mutta roolia olisi syytä olla tarjolla edelliskauden meriiteillä. Mythology joutuu kuitenkin Bearsia enemmän tukeutumaan puolustavaan rooliin aidin ja Sebokin viilettäessä sinarin tuntumassa. Sisäpiiristä vuotaneen tiedon mukaan Mythologyn lopullinen rooli saattaa lopulta kuitenkin löytyä hyökkääjän tontilta jolloin hän olisi Bastianin ohella se tasapainottava vaihtoehto Sebokin tai aidin rinnalle. Antaresin keskushahmoja olevan Atezin rooli tulee olemaan monisyinen. Viime kaudella Blashyrkhia edustanut hyökkäävä puolustaja joutuu kilpailemaan tosissaan pelipaikastaan ja on valitettavasti myös päättävä elin asian suhteen. Samaan aikaan Atezin tulee ottaa roolia myös joukkueen päättäjänä ja kontrolloijana Sebokin sijaan. Wehi on kokoonpanon kolmas ylempi pakki. Näin runsaalla tarjonnalla on odotettavissa että Wehi sopeutuu enemmän alemman puolustajan paikalle. Kolmessa ottelussa toistaiseksi pelannut Suso on klassisempi ap ja tarjoaa varteenotettavan kilpailijan Wehille peliajan suhteen. Reserviin jäänee Tim-Antti jonka aktiivisuus on iso kysymysmerkki. Oletettu ykköskenttä Wehi
Atez
Aid    Sebok Kiinnitä katseesi - aid Hieman tuntemattomampi nimi, joka on kuitenkin esittänyt erittäin vahvoja otteita harjoitusotteluissa ja runkosarjakin lähti samalla tahdilla käyntiin. Sebok - mikä rooli joukkueessa? Kommentit Atezilta kyseltiin kokoonpanosta, hyökkääjien puolustusinnosta ja Sebokin roolista päättäjäelimessä.
“Käytännössä meillä hyökkää aid, Sebok ja Mythology. Itekki voisin jonkun pelin hyökätä, jolloin Mythology olisk yp. Eli vastaus: en pelkää, lähinnä meidän pitää treenata vielä sitä ettei turhauduta esim. tappioasemassa ja lyödä hommaa ihan läskiksi.
Sebok on nyt vähintään kakkosmiehenä. Se vetää nuoruuden innolla ja touhuttaa. Mun homma on päättää suurista linjoista ja pitää Sebokia ns. "aisoissa" jos niin voi sanoa. Mutta Sebok on toki joukkueen omistaja, mutta kyllä se niin on, että kun ollaan päätetty, että minä olen tämän kauden pvh niin otan myös pvh roolin.”



Atez päättää mutta pikkuveli valvoo?

Kisastudio


Kisastudion kausi 3/18 oli joukkueen sisällä varmasti kaksijakoinen. Runkosarja sujui tuloksellisesti joukkuetta mielyttäen, sillä pudotuspeleihin he starttasivat toiselta sijalta, mutta pleijareissa noutaja tuli yllättäen jo puolivälierissä. Jos jätetään SuperLIIGAN aikakausi välistä, niin Kisastudio on selvinnyt välieriin jokaiselle aikaisemmin pelaamallaan kaudella, joten hyvin sujuneen runkosarjan jälkeen odotukset olivat varmasti korkeammalla. Ennakkoon voidaan odottaa Kisastudion olevan runkosarjan jälkeen Superliigan top-4 jengi ja jatkavan pudotuspeleihin jälleen kotiedun turvin, mutta nähtäväksi jää, oliko viime sesongin kyykkäys pleijareissa vain yhden kauden ihme. Kisastudiota analysoidessa nousee aivan ensimmäiseksi mieleen mahtava joukkuepelaaminen. Peli vaikuttaa välillä hieman puuroutuvan, kun hyökkäyksissä hierotaan jopa parinkymmenen syötön kuvioita, mutta pelivireen ollessa kohdallaan, on Kisastudion peliä nautinto seurata. Kisastudio teki kuluneella kaudella toiseksi eniten maaleja runkosarjassa, joten vastustajien on hyvä varautua tähän nyt alkavallakin kaudella. Kisastudion kokoonpano, ylläri ylläri, ei kokenut muutoksia edellis kauteen verrattuna. Oikeastaan ainoana muutoksena on runkosarjassa vastuuta saaneen Pisun siirtyminen pois joukkueen vahvuudesta ja Kaarton liittyminen remmiin. Näin ennakkoon voisi olettaa, Kaarto tulee kuitenkin vastaamaan puolustuksen rotaatiossa lähinnä varapelaajan roolista runkosarjan aikana. Kisastudion aloittava nelikko on kausien aikana juurtunut muottiinsa ja siihen ei ole näin kauden kynnyksellä odotettavissa muutoksia. Oletettu ykköskenttä

Muzzin
Jaska
pökäle anton Kiinnitä katseesi Vaikka kirjoitin aikaisemmin Kisastudion hyökkäyspelaamisesta, niin huomioitavaa on se, että viime kauden niin paras alempi kuin ylempikin puolustaja löytyivät Kisastudion nutusta. Mikäli tandemi Muzzin-Jaska pystyy jatkamaan hyviä otteitaan tulevallakin kaudella, on Kisastudio jälleen yksi mestarisuosikeista. Kommentit Kisastudion viime kausi päättyi joukkueen sisällä varmasti pettymykseen, oletteko käyneet jo läpi, millä eväillä matka jatkuu nyt alkavalla kaudella taas mitalipeleihin? Jaska: Olihan viime kausi lievä pettymys. Tiedetään mikä meni vikaan, ja siitä ehkä opittiin jotain. Olen valmistanut joukkuetta uuteen Katastrofiin koko off-seasonin, joten mitalipelejä mietitään vasta jos niitä jossain vaiheessa pelataan. Keskitytään ottamaan peli kevyin mielin ja nauttimaan jäällä ja jään ulkopuolella. Mitä uusiin eväisiin tulee, niin pientä muutosta on tullut. Pisu siirtyi kauden päätteeksi Seattle Roostersiin, ja sisään on otettu Pisun tavoin varsin nopeasti joukkueeseen sisälle päässyt Kaarto, joka tuo lisää vaihtoehtoja puolustuspeliin. Kopissa on ollut positiivinen ilmapiiri koko offarin, joten Perinteikäs Kisis siis lähtee tähänkin kauteen hyvällä ilmeellä ja maltillisin tavoittein.


Kestääkö Kisastudion jengi raastavat kisastudiot paremmin tällä kaudella?

Seattle Roosters




Jälleen yksi paluumuuttaja liigajäille. Paperilla joukkueen kokoonpano näyttää todella vaaralliselta. Kokoonpanosta löytyy Kiekkoliigakokemusta reilusti yli 300 ottelun verran ja henkilökohtaisia palkintojakin löytyy. Vaikka joukkue onkin harjoituspeleissä ollut todella aktiivinen ja pelaajamateriaali on eittämättä liigan parhaita, on silti Roosterssien pelaaminen ollut melkoista ylä- ja alamäkeä. Roosters aloitti kauden hankkimalla pari murskavoittoa lohkonsa ennakkoon heikoimpia vastustajia vastaan. CSKA:lle ja Kisikselle kärsityt niukat tappiot lämmittelyvaiheessa ovat lupaavia tuloksia. Joukkueen runko on niin rutinoitunut liigapeleihin että tiimin sisällä varmasti tiedostetaan että vireen hakeminen saattaa kestää tovin ja oikeat pelit Seattlen kohdalla tullaan suurella todennäköisyydellä kokemaan vasta playoff -vaiheessa. Joukkueen runko muodostuu pitkälti Romuluina esiintyneestä Kiekkoliiga poppoosta jonka esitykset liigassa saivat runsasta huomiota sekä positiivisessa että negatiivisessa mielessä. Parhaimmillaan Romuluut esitti huimatempoista ja murhaavan tehokasta syöttöpeliä ja oli lyhyen hetken jopa liigan potentiaalisia mestaruusehdokkaita. 15 minuuttia valokeilassa päättyi kuitenkin muutaman liigakauden jälkeen liigakauden keskeytykseen ja runsaisiin sanktioihin. Romuluiden kolikon kääntöpuoli oli monessa kohteessa raportoidut käytösongelmat ja joukkue onkin todennäköisesti tiukassa seurannassa asenteensa ja käytöksensä suhteen. Henkilökohtaisesti uskon että Seattle tulee kuitenkin esiintymään pelkästään positiivisessa valossa Superliigassa ja huono maine vajoaa hiljalleen unohduksiin.



Toistuuko RomuRoostersin hetki valokeilassa?

Seattle aloitti kauden tiiviillä neljän miehen kokoonpanolla. Romuluiden tapaan joukkueen pelitavassa hieman hämärtyy ylemmän puolustajan ja hyökkääjän roolit ja vain alin puolustaja erottuu muodossa selkeästi. Joukkueen vakioniminä kaudella hyökkäävissä rooleissa nähtävät chande ja aro (aka Nasu) tuntevat toisensa liikkeet vaistonvaraisesti. Tukevammassa roolissa työskentelevä chande on vuosien mittaan kehittynyt enemmän ja enemmän pelintekijän rooliin ja aro jää ylemmäs viimeistelijän asemaan. Tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen että aro ei ole yksinomaan maalintekijä itsekään huolimatta tehojensa korostuneisuudesta, vaan enemmänkin monipuolinen hybridihyökkääjä. Huiman hyökkäysosaston kolmas palanen, Paperi-E (aka pati) tarjoaa hyvin samankaltaisen nopeatempoiseen syöttelyyn painottuvan ratkaisun. Paperi-E:n tehokkuus Kliigassa oli ajoittain ihan liigan ehdotonta parhaimmistoa. Jos mies jää ulos pelaavasta kokoonpanosta aktiivisuuskysymyksien takia, on Seattlella eittämättä Superliigan paras hyökkäysreservi. Neljänneksi hyökkääjäksi jäävä siika on itselle tuntemattomampi vahvistus joten hänen roolinsa näyttäytyy runkosarjan edetessä.

Materiaalin taso ei ainakaan putoa kun siirrytään tarkastelemaan Roostersin pakistoa. Roostersin pelissä ainoassa selkeästi puolustavassa roolissa viihtyvä alempi puolustaja wilperi (aka wilz) pelaa suurella todennäköisyydellä leijonan osan joukkueen otteluista sekä runkosarjassa että jatkopeleissä. Puolustajan rooli korostuu entisestään kun Seattle peluuttaa pienillä etäisyyksillä liikkuvaa hyökkäyskolmikkoansa. Viime kaudella Kisastudiossa esiintynyt Pisu on todennäköisin vaihtoehto hybridirooliin wilperin yläpuolelle. Äänekäs agitaattori on kiekollisessa pelissä hyökkääjien tapaan parhaillaan alueella tapahtuvien nopeiden kiekkosyklien aikana. Puolustusrykmentin todellinen villi kortti on Kiekkoliigassa korkealla tasolla jo vuosia pelannut jaksu (aka Ulja). Tiiviiseen kokoonpanoon sopivasti jaksu pystyy ongelmitta korvaamaan sekä wilperin että Pisun valtaamia rooleja ja hyvin mahdollisesti kävelisi käytännössä minkä tahansa Superliiga joukkueen avaukseen mikäli aktiivisuus ja kiinnostuis riittää.

Oletettu ykköskenttä

wilperi
pisu  
Paperi-E    aro

Kiinnitä katseesi

Seattle Roostersin kokoonpanosta on vaikea nostaa esille yhtä yksittäistä pelaajaa sillä kokoonpano on todella tasainen. Suurimmat odotukset kuitenkin suuntaavat puolustuspäähän ja nimenomaan puolustuspään viimeiseen lukkoon, wilziin. Erittäin taitava ja hyvän peliälyn omaava alempi puolustaja, joka tulee kauden mittaan myös kamppailemaan parhaan puolustajan tittelistä. Kannattaa kiinnittää katseesi tämän kokeneen puolustajan työskentelyyn. Joutuu joukkueen pelityylin takia koville omissa.

Kommentit

Kysyin chandelta kokoonpanosta ja erityisesti puolustajien peluutuksesta.


“Lähtökohtasesti lähetään tolla kolmikolla hyökkäämää (joka pelasi avauspeleissä), mut alempi pakki vaihtuu aikalailla sen mukaan kumpi vaan pääsee paikalle. Ulja oli alunperin suunnitelmissa jopa ypnä mut täl hetkellä kilpailee wilperin kans apn tontista, molemmille annetaa reilu sauma näyttää tän hetken taso.”


Spirits


Kausi 1/19 on järjestyksessään Spiritsin kolmas Superliigassa, eikä kahdelta ensimmäiseltä ole tarttunut mukaan mairittelevia tuloksia. Kummallakaan kaudelle pudotuspelipaikka ei ole ollut edes lähellä ja voittoja kahden kauden aikana on kertynyt yhteensä vain 10 (joista ainakin kaksi viimeisintä olivat luovareita). Tuleva kausi ei ennakkoon vaikuta Spiritsien läpimurtokaudelta, mutta ei olisi silti ensimmäinen kerta, kun aikaisemmilla kausilla kyykännyt joukkue löytäisikin yhtäkkiä aivan uuden peli-ilmeen. Tulevan kauden joukkuelistaa tutkiessa, pistää silmään väkisinkin huomio siitä, että kilpailu häntäpään jengeillä tulee olemaan tiukempaa kuin hetkeen. Spiritsin peli-identiteetti on pysynyt ainakin allekirjoittaneelle hyvin jemmassa, sillä en ole löytänyt heidän pelistään sen mullistavampia lainalaisuuksia. Kokoonpanosta puuttuu ne sateentekijät, jotka voisivat omilla ratkaisuillaan tuoda tärkeitä pisteitä joukkueen tilille. Suurimmalla osalla Spiritsin pelaajista on kilometrejä takana sen verran, että joukkueena pelaaminen on varmasti jo selkärangassa, mutta osittain harjoituspelaamisen vähyyden vuoksi, ei joukkuepeli kentällä näyttele merkittävää roolia. Kokoonpanon osalta Spirits ei ole off-seasonin aikana tehnyt uusia hankintoja, vaan runkosarjan päättymisen jälkeen joukkue on vaipunut horrokseen. Jatkoilmoitus jätettiin kuitenkin kiusoittelevasti aivan hakuajan loppumetreillä ja kokoonpanolistasta on havaittavissa samoja nimiä aikaisemmalta kaudelta. Mr.Miyagi ja nukka tulevat kantamaan varmasti suurimman kuorman Spiritsin pelaajista ja nelikon tulee täydentämään ne pelaajat, jotka sattuvat olemaan pelien alla käytettävissä. Oletettu ykköskenttä                                                                   

M.Koivu.
Mr.Miyagi
kynäjorma   nukka Kiinnitä katseesi Spirits ei ole ryhdistäytynyt harkkapelaamisessa, joten peli-ilme tuskin paranee merkittävästi viime kaudesta. Spiritsin pelaamisesta on hankala nostaa yksittäisiä tekijöitä framille, mutta katseet tulee kiinnittää siihen, miten joukkue asennoituu otteluihin ja pelaa kauden läpi, vaikka menestys olisikin tiukassa. Kommentit Spiritsillä alkaa nyt kolmas kausi Superliigassa, oletteko keksineet koukkuja siihen, että tämä olisi se kausi, jolloin olisitte mukana taistelemssa pudotuspelipaikoista? Mr.Miyagi: Ei se paska pöyhimällä parane. Kyllä me jokaisella kaudella ollaan oltu ensimmäiset 2-5 peliä taistelemassa jopa mitaleista. Meidän menestysmahdollisuudet nojaa vahvaan joukkuepeliin puutteellisen yksilötaidon vuoksi, mutta sitä ei olla saatu halutulle tasolle heikon harkkapeli aktiivisuuden takia. Spirits luottaa edelleen GM Nukkan johdolla jo tasonsa todistaneisiin konkareihin, mutta silti etsimme vahvistuksia etenkin puolustus päähän. Tällä kaudella pyrimme aiempaa paremmin iskostuttamaan joukkuepelaamisen salat uudelleen pelaajien mieliin, ja siten rutiinin myötä siivittämään joukkue aiempia kausia parempiin tuloksiin. Tulevalla kaudella jäälle asteleekin helvetin latautunut Spirits.


Voiko Spirits nousta pudotuspeleihin edes hengellisellä avulla?

Unstoppable Pressing



A slovakian team with high ambitions are playing in their first ever Superliiga season. UP have been mainly playing together for years in 3vs3 games on both German and Finnish server where they do experience some ping issues. Unstoppable Pressing will be focussing their game from the back, defending as a team and playing counter-attack style hockey.

When looking at the roster, only player to have Superliiga experience is Chara_3 whose defending skills will be tested countless times. The attacking trio of Adak, Hob. and Supakino will have a big task of providing goals for their team to win crucial games. Adak and Hob. have been playing together also in Power League and are a good attacking pair. Supakino will get games replacing either one of the player mentioned above. Kroll will be hoping for gametime (Czech). When looking at the defence, Chara_3 has been playing for Kohma Tigers and will bring calmness to their game with Dolce and Matesek (Czech) experienced playing in Power League for a few seasons. Dolce will be taking the attacking defender spot and Matesek playing as the lower defender. It will be interesting to see will Unstoppable Pressing sign additional players or not?



The inexperienced team have started their season poorly with five losses/five.  

Lineup

Matesek/Chara_3
Dolce
Adak Hob./Supakino

What to follow:  How will the team cope against their opponents?

Unstoppable Pressing probably will have a really difficult time of trying to pick up points during regular season but how will their motivation keep up and lag issues?

Comments::

For Adak: What's your ambitions for this season?

Adak: - winning this league

For Dolce: You had played in Power League for 2 seasons previously. How does it feel to play in Superliiga?

Dolce: - I’m very happy that I can play in Superliiga. Communication with referees and our opponents is good. Better than I first expected and the organisation is at a high level, which makes me satisfied.



Will we see a lot of this during the season?

Winnipeg Jets



Vaihtelevalla menestyksellä sekä Super- että Kiekkoliigassa esiintyneistä miehistöistä koottu Winnipeg Jets tekee uuden logon alla debyyttinsä kaudella 1/19. WPG on kahden ex-änäri organisaation, Vegas Golden Knightsin ja Los Angeles Kingsin, sulautuma. Vegas vieraili Superliigassa yhden kauden verran esittämättä sen suurempia, mieleenpainuvia, otteita. Tuolloisen kauden rungossa oli sekalaista porukkaa jotka ovat sittemmin levittäytyneet laajalle liigan muihin joukkueisiin, esim. Donskoi ---> IHT, Falco ----> Kuolema. Kingsin tarina on hieman monimutkaisempi. Pitkiä ja raskaita kausia Kiekkoliigassa painanut joukkue ei missään vaiheessa onnistunut täysin murtautumaan kovasti polarisoituneen liigan eliittiin ja joukkueen paras sijoitus liigassa oli lopulta 11. Suuri hatunnosto on kuitenkin paikallaan joukkueen sinnikkäälle pyrkimykselle hyökätä toistamiseen tuulimyllyjä vastaan ja odotettavissa on että Superliigan keskimääräinen taso soveltuu paremmin hybridijoukkueen tarpeisiin. Los Angeles Kingsin suhteellisen lyhyen liigataipaleen aikana joukkueen riveissä pelasi muuten hälyttävästi 34 eri pelaajaa. Näin ulkopuolisen silmin aktiivisuuden ja motivaation ylläpitäminen liigan pohjilla on äärimmäisen vaikeaa ja oletusarvoisesti Winnipegin kokoonpano säilynee huomattavasti tarkemmassa kontrollissa, ainakin mikäli peli lähtee kulkemaan. Kriitikkiä WPG on saavuttanut jonkin verran Kiekossa harkkapelien välttelystä ja kiertelystä mutta tämä taitaa olla monisyisempi ongelma jolle voi olla oma aikansa ja kolumninsa myöhemmin.

Winnipeg aloitti liigakauden 3-6 tappiolla hyökkäyssuuntaan dominoivaa CSKA:aa vastaan. Joukkueen omassa hyökkäyksessä ennakkoon suurin kiintotähti tulee olemaan kola. Monipuolinen ja vaikeasti ennakoitava hyökkääjää pujahtaa luontevasti sekä ylemmän että alemman hyökkääjän rooliin ja tulee olemaan vaikea pideltävä käytännössä kaikille Superpuolustuksille. Kiekkoliigassa mm. Avengersia ja Roversia edustanut kola vietti viime kauden pelateten Royal Familyn nutussa Superliigaa. Vain 10 ottelua tarjonnut katsaus antaa paljon lupauksia, kolan saldo näissä otteluissa oli komeat 4,1 pistettä per peli. Myös Roversia ja LA:ta edustanut Darren on joukkueen tuorein hankinta. Darren on kolaa selkeämmin suoraviivainen pelintekijä tyyppi ja pelannee enimmäkseen kauden mittaan alemman hyökkääjän tontilla peliä rytmittämässä. Vegas Golden Knightsia ja Golden Knighsia edustaneet han ja asd täydentävät Winnipegin hyökkääjäreservin. Kiekon sivujen perusteella hyökkääjien peluutus elää edelleen vahvasti sillä joukkueella on höökkihaku päällä vielä kirjoitushetkellä.


kolan tahti on kova, läpimurtokausi edessä?

Winnipegin puolustuksen ehdoton kiintotähti on joukkueen pitkäaikainen veturi mich (aka Karlsson aka buffy). Kovasta publa-aktiivisuudestaan aiemmin tunnetuksi noussut alempi puolustaja nousi parrasvaloihin Los Angeles Kingsin ykköspuolustustajana mutta vielä selkeämmin yksittäisellä kaudellaan Trademarkin riveissä. Paljon kiitosta saanut puolustaja oli liigan selkeitä yllättäjiä ja nousi All-Stars -kokoonpanoonkin varamiehen rooliin. Karlsson on kiekollisena varmaotteinen mutta loistaa parhaiten kiekottomassa roolissa pelin rytmittäjänä ja vetolinjojen peittäjänä. Sekä avausottelussa michin parina pelannut smb että liigakiertolaisena tunnettu kaihis ovat puolustavia vaihtoehtoja takalinjoille. Jokseenkin hyökkäysorientoituneempi smb vienee ison osan peliajasta kauden mittaan mutta nähtäväksi jää onko WPG:llä selkeää, kiekolliseen kontrolliin kykenevää, ylempää puolustajaa. Ilmeinen ratkaisu tilanteeseen voisi olla michin publatoveri, paremmin hyökkääjänä tunnettu, Kuz. Miestä ei kuitenkaan ole toviin nähty Kiekossa aktiivisesti ja nytkin viimeisestä vierailusta on kulunut jo viikko. En olisi hirveän yllättynyt jos mich päättäisi tehdä värväyksiä myös takalinjoille mikäli kausi jatkuu alavireisenä. Oletettu ykköskenttä

mich
smb
Darren
kola

Kiinnitä katseesi Pelaajahankinnat ja kokoonpanon muotoutuminen. Kuinka pitkää Winnipegin kokoonpano elää? Löytyykö toimivaa formua? Kommentit michiltä pyydettiin kommenttia kokoonpanosta ja Kuz:n roolista kaudella “Erilaisia variaatioita on kokeiltu, mutta kieltämättä tuo aktiivisen hyökkääjän puute rajoittaa kokoonpanokokeiluja. Donskoin lähtö kauden alla toi melkoisen loven maalinteko-osastolle, ja sitä vajetta on yritetty paikata. Positiivista kuitenkin on se, että jokaiselle pelipaikalle löytyy tällä hetkellä vaihtoehtoja ja reserviinkin on varaa jättää kovia pelimiehiä. Pelaava kokoonpano hioutuu kauden edetessä. Kuz:lle on yritetty tarjota ykköskentän roolia, mutta herraa ei kuulemma enää kiinnosta aktiivinen pelailu. Kuz nähdään siis todennäköisesti varaukon roolissa, jos siinäkään.”


Los Angeles Kingsin Kiekkoversion liigamenestyksellä oli paljon samaa oikean elämän vastakappaleensa nykykunnon kanssa. Kääntyykö kelkka uudella franchisella?

 
Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 25.11.2018 23:58
Luettu: 1277 kertaa

Kommentit (3)

jck, 26.11.2018 00:37
Pitkäst aikaa superliigas näin kattava ennakko, mitä ite ollu mukana, kiva oli lukee ! Mut faktat kuntoon ^^
Kuz, 26.11.2018 02:21
Minä, meitsi ja mun tiimi :D
Juraj, 26.11.2018 15:54
Hyvä ennakko kyyy !

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.