Superliigan välieräennakko: Bears – Phoenix Rising

Artikkeli

KaakKuri ja kunnia 



   

 

Phoenix säväytti superliigayhteisöä kaatamalla monen mielestä hyvinkin yllätyksellisesti puolustavan mestarin, SC Bernin, playoffien ensimmäisellä kierroksella. Runkosarjan perusteella alkuasetelma oli kuitenkin oikeastaan vastakkainen suosikin suhteen. PHR höyhensi radikaalisti erilaisella kokoonpanolla Bernin elokuisessa doubleheaderissa maalein 3-1 ja 5-1. Ensimmäinen ottelu saattoi mennä vielä Fettiksen peluutuksen piikkiin mutta vähintään tuo 5-1 lopputulos noudattelee tiettyä kaavaa joka on varsinkin kuluvalla kaudella ollut Bernin kompastuskivi; kurinalaisesti puolustavat joukkueet. Joukkueen parhaimmillaan hurmioksellinen offensiivinen myllytys on kiistämättä liigan ehdotonta eliittiä mutta useampi joukkue kauden aikana löysi keinot turhauttaa herkull – inen kaksikon. Kova kriitiikki kaksikolle joka takoi yhteensä 221 tehopistettä kauden aikana, mutta olennaistahan tietenkin on se missä paikassa ne parhaat tehot löytyvät ja ketä vastaan.  

 
PHR:n valttikortit olivat vahvasti näkyvillä runkosarjassa. Säälipleijarit välttänyt joukkue teki vain 90 maalia kauden mittaan. Playoffpaikasta tosissaan kilvoitelleista joukkueista vain Ilves päätyi pienempään saldoon (83). Miehet Kaakkurin ja teppo223:n ympärillä muuttuivat kauden aikana mutta joukkueen pelillinen identiteetti on heidän välisen kemiansa tulosta. Välillä tandemina itseänsä vapaille markkinoillekin kaupitellut kaksikko limittyy jäällä niin että johtikseltakin on ajoittain mennyt sekaisin se kuka pelaa hyökkääjänä ja kuka pakkina. Hyvä fengshui on saavutettu yhdistämällä Kaaqn eläimellinen vatkaus ja maalinälkä joukkuetoverinsa maltillisuuteen. Duracell-pupua tasapainottaa tepon lähes vaivihkainen matalan profiilin olemus askissa. Kaakkuri on tullut pelaajana kuitenkin pitkälle eteenpäin publapyörinnöistä muutaman viimeisen kauden aikana ja allekirjoittanut on ainakin nähnyt selkeää parannusta sekä viimeistelyvarmuudessa että kokonaisvaltaisessa sijoittumisessa. Näillä esityksillä voi koputella jo All Stars –statusta, kenties jopa omalle pelipaikalleen tällä kertaa? 

                                                                 
                                                                 Janecky2 

                                           Kaakkuri                               teppo223 

                                                                   Urgik 

            

Kesken kauden kokoonpanosta hyvässä yhteisymmärryksessä poistuneet vesisika ja raiq paikattiin Janecky2:lla (aka sambu) ja Urgikilla. Urgik muistettaneen parhaiten Kohman piikkinä. Ylempää hyökkääjää luontevasti pelaava maalitykki on parhaimmillaan ns. keskipitkissä  laukauksissa ja Bearsin onkin syytä pitää pisteet kiinni. Sambun merkillinen odysseia jatkuu nyt alemman puolustajan tontilla Superliigassa. Parhaiten alemman hyökkääjän tontilta tunnettu yllätyksellinen ja monella tasolla arvaamaton peluri on vakuuttanut toistaiseksi otteillaan uudella tontilla. Ainakin Nopissa ja Team Jokereilla pakitusta harjoitelleen sambun suurimpia vahvuuksia on jykevät, pitkät avaukset ja järjettömistä paikoista pistetyt ärsytysvedot jotka päätyvät aika korkealla prosentilla häkkiin. 


PUOLUSTUS:



# joukkue ottelut torjunnat päästetyt torjunnat/ott. päästetyt/ott. torjunta%

2. Bears 26 221 62 8.50 2.38 78.1%
3. Phoenix Rising 26 237 72 9.12 2.77 76.7%


HYÖKKÄYS:




# joukkue ottelut vedot maalit vedot/ott. maalit/ott. maali%
 

5. Bears 26 411 107 15.81 4.12 26.0%

9. Phoenix Rising 26 395 90 15.19 3.46 22.8%



Karhuja ei poffit Ahista 


 

 

Hyökkäyksessä Ahis, jonka vastuulla tulee olemaan joukkueen viimeistely. Vaaditaan pelistä toiseen onnistumisia, jos joukkue haluaa menestyä. - Kausiennakko 3/18 

 

Ahis ei pääse. Ei me ilman sitä pelata. - anonyymi Bears pelaaja 

 

Ennakkoon vopen hyvin haistelema Ahis räjäytti pankin kolmannella Superliigakaudellaan. 23 peliin 83 pojoa, 55 maalia. Laajalle levittyneessä rosterissa Ahis päätyi lopulta 40 pistettä parempaan pistemäärään kuin seuraava Karhu (gorb, 43p). Lähin mieleen tuleva vertailukohta on Pavel Buren 00/01 kausi Florida Panthersissa. Bure takoi tauluun 59 maalia, Viktor Kozlov jäi 14 täysosumaan lähimpänä joukkuetoverina. Toisin kuin Buren Florida, joka oli liigan pohjasakkaa, Bears ei kuitenkaan ole yhden miehen joukkue vaikka pörssit siihen viittaisivatkin. Phoenixin tapaan Bears kuuluu liigan kurinalaisimpiin puolustusrykelmiin ja roikkuikin pitkään runkosarjassa vähiten maaleja per peli päästäneenä joukkueena. Muukalaislegioonan maineessa ilkeissä kielissä ollut Bears on löytänyt kauden mittaan ihan ikioman, persoonallisen pelitavan. 

 

Vahvasti hyökkäävän joukkueen maineessa ollut CSKA oli Bernin tapaan heikoimmillaan peliä rauhallisesti avaavan vastustajan kanssa. Bears ei pelkää pyörittää kiekkoa alakerran kautta mikäli kolot on tilkitty. Kokoonpanossa Derangedin syrjäyttänyt, Godsentista aiemmin tuttu, Neula on liigan parhaita kiekollisia alempia pakkeja ja yhdessä gorbin kanssa osaavat houkutella yliaggressiiviset vastustajat ylös linjoistaan. Ahis ja Hardt pistivät ensimmäisessä sarjassa kovia lukuja tauluun puolustuksen tueksi. Ensimmäisellä kierroksella oli kuitenkin näkyvillä Bearsille runkosarjassa ominainen pelirytmin kadotus. Pelintaso saattoi heittää jopa hälyyttävän paljon pelistä toiseen. Parhaimmillaan Bears kontrolloi totaalisesti pelin tempoa ja määräsi ottelun suunnan. Huonoimmillaan joukkue lähti täysin mukaan CSKA:n suurimpaan vahvuuteen, päästä päähän poukkoilevaan hawaijikiekkoon. Huikean trillerisarjan päätyttyä joukkueen pitää löytää tasaisuus otteisiinsa. Idea on jo. 

 

                                                             Neula 

                                                              gorb 

 

                                                  Hardt                 Ahis 

 

Kaksi peliä mieluusti rytmittävää joukkuetta vastakkain. Bearsin on ehdottomasti saatava PHR:n keskialue kuriin. Kaakkuri ja teppo pelaavat lähekkäin toisiaan. Nykykiekkoon vähän erikoisestikin kahdella selkeällä maalintekijällä lähtevä Bears joutuu väkisin tilanteisiin joissa Neula/gorb ja Hard/Ahis -duojen välit ovat liian suuret. Omaan silmään CSKA hyödynsi pitkien avauksien jälkeisissä katkoissa surutta tätä aukkoa. Toisaalta gorbn nopeat suunnanvaihdot voivat säikäyttää PHR:n pelaamaan liian passiivisesti. Kuinka korkealle Kaakkuri uskaltaa valua jos Hardt ja Ahis haistelevat ahnaasti? Karrikoiden odotan Bearsin liikuttavan pelaajistonsa myötä kiekkoa suoraviivaisemmin ylöspäin, PHR:n pysytellessä enemmän muotonsa sisällä. Onko Mythologysta sarjan jokeriksi?



Kauden kohtaamiset:

Phoenix Rising - Bears 1 - 2 06.09.2018 23:33

Bears - Phoenix Rising 4 - 5 09.10.2018 23:06


Johtiksen lotot:


Instagram:  "1-3 PHR win"
Falco: "0-3 Phoenix Rising"
Firmino: "PHR vie 2-3 tasaisen sarjan. Oe, Urgik MVP"
Django: "Bears vie 3-2"


Tietoja
Kirjoittanut: Django
Julkaistu: 30.10.2018 00:35
Luettu: 1363 kertaa

Kommentit (9)

Mythology, 30.10.2018 00:47
Hyppään sit taas game 5:sen lopul askii ratkoo.
Juraj, 30.10.2018 10:54
Mytho antaa sitte pronssipelissä yhden syötön ;)
Edit, 30.10.2018 12:52
Firminon kanssa samaa mieltä Urgikki nousee ratkaisijaksi tässä sarjassa. On jäätävä kaveri hÖööGinä ja PaGina! Ehdottomasti finaalissa kun pelataan phrräää vs niin pidetään urkkia neljällä kiinni kokoajan
Juraj, 30.10.2018 12:58
Voi vittu menit paljastamaan meidän taktiikat........ Noh luotto on kova ettei taina223 tai kaukovainio osu kiekolla samalle seinälle missä maali sijaitsee !
Edit, 30.10.2018 12:59
Taina on kyl syntyny maalintekijäks ;-D
Juraj, 30.10.2018 13:01
Taina olet kaunein jos sinut saisin näkisin taivaan ihanaaa tainaaa-a-aaaa(223)....
Kaakkuri, 30.10.2018 23:17
Hyvin veikattu Falco
Spears, 31.10.2018 12:39
Lähellä oli Dj.
Falco, 31.10.2018 14:41
Joo, haistelin oikein. Ei löydy Kaakkurille vieläkään haastajaa tässä pelissä.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.