Neljännesvälieräennakko 3/16: Halberdiers - Exodus

Artikkeli

Ottelut vastakkain

HBD – EXO 4-5

(Voyager-Pönse-Jaager1-Hayley) – (selena-näde-Hotti-Rowdy)

EXO – HBD 1-4

(PONTTO-näde-Hotti-Latex-Darrew) – (Sam-viis-Hayley-Jaager1)

 

Halberdiers

Kautensa loistavasti päättänyt Halberdiers on kahdeksan ottelun voittoputkessa ja sai juuri pudotuspelien alla hyvän energian päälle kaukaloon. Kausi alkoi heillä hieman räpiköiden, mutta onnistumisia alkoi tulemaan parhaaseen mahdolliseen aikaan. Näistä kahdeksasta voitosta kolme menivät jatkoajalle, jotka Halberdiers onnistui kääntämään voitokseen. Tämä on varmasti kasvattanut joukkueen itseluottamusta, kun tiukoissakin tilanteissa pelit onnistutaan kääntämään parhain päin. Halberdiers tarvitsee näitä onnistumisia juuri Exodusta vastaan, joka on melko tasavahva heidän kanssaan. Naulana arkkuun runkosarjan viimeinen ottelu oli juuri Exodusta vastaan, jonka HBD murskasi 1-4 vierasvoitolla. Kaikki enteet vaikuttavat olevan heidän puolellaan ja he lähtevät ennakkosuosikkina tähän sarjaan. Jos he saavat samanlaisen säpinän päälle pudotuspeleissä kun runkosarjan viimeisissäkin peleissä, Exodus tulee olemaan lirissä. Maalittelusta eniten vastuussa on ollut Hayley, joka Exoduksen tulee nollata huolellisesti.    

 

Exodus

Epätasaisen kauden huipennukseksi Exodus onnistui selviytymään pudotuspeleihin ja vielä heille sopivaa vastustajaa vastaan. Koko kausi on kuitenkin ollut niin epätasainen, etten usko heidän saavan viritettyä näin lyhyellä varoitusajalla pelivälineitä samalle aaltopituudelle. Exodus on peluuttanut hieman laaja-alaisemmin kaikenlaisia kokoonpanoja, mutta tähän ottelusarjaan heidän tulisi valita selkeä, parhaimman potentiaalin omaava voittava nippu kaukaloon. Exodus ei niinkään taistele joukkueena, vaan heillä on pikemminkin huipputason yksilösuorittajia tai tutkapareja vastaamassa maalinteosta. Erityisesti heidän pitää kiinnittää huomiota puolustuspään hermopelaamiseen tai tämä ottelusarja voi mennä puolin ja toisin järjettömäksi maalailuksi. Luotto ylempipuolustaja PONTTO vaikuttaa olevan hieman liiankin hyökkäysorientoitunut. Tähän sarjaan hänen tulee pitää erityinen huoli, ettei omaan päähän pääse valumaan ylivoimahyökkäyksiä. Sekä maalinteon että puolustamisen ollessa omalla vastuualueella, käy helposti kohtalokkaita ajatuskatkoja, joista vastustaja voi päästä rokottamaan.

 

Kommentit

Jaageri1 (Halberdiers)

Jouekkue lähti kauteen vähän uusin kuvion, joukkueen tärkein palanen pönse lähti suorittaan varusmiespalvelusta ja joukkueen vastuu siirtyi sit minulle.
Alkukauden tarkotus oli vaan selvitä dedline päivistä, että joukkue saa pelattua pelit ajallaan ja kokoonpano oli sitten aika sekalainen ja tuloskin sen mukainen. Joukkueeseen hankittiin sit täydennystä, viis otettiin vapailta markkinoilta hoitamaan yp:n roolia ja Sam palkattiin alakerran luudaksi voyangerin tuuraajaksi.
Panokset siirrettiin sitten runkosarjan loppuun, josta tarkotus oli ottaa lohkon kolmas sija, jotta kassel huskies ei tulisi toisella kierroksella vastaan, mutta Berriesin loppukausi yllätti 
allekirjottaneen.
Joukkueen potentiaali on todella kova ja loppukaudesta pelattiin sit pelejä tosissaan.

Kausi meni aikalailla siten miten etukäteen laskettiin, tavote oli panostaa runkosarjan loppuun, ennen poffei on parempi olla iskussa, kuin alkukaudella kerätä pisteitä. Viimiset 15 peliä, joista tuli
kolme tappiota kertoo olennaisen. Viimeiset 10 peliä tehdyt maalit 49 ja päästetyt 28 maalia kertoo jo nykytasosta.
Joukkueen maalimäärässä onnistuttiin runkosarjassa mut päästettyjen maalien keskiarvo oli liian suuri.

Exodus vastassa neljännesvälierissä. Oikeestaan odotan että Exodus antaa puolustusvoittoisen vastustuksen, mutta luulen että me hoidetaan vastustaja meijän taitotasolla. Hayley on 
iskussa ja Viis pelaa tätä nykyä meidän yp:nä, jolloin meidän pelitapa on muuttunut paljon puolustavammaksi, hyökkääjät varmistaa yp:n nousuja jne, mutta maalimäärät on silti pysyneet ennallaan. Hyökkäyspeliin Pönsen panos ypnä oli suurempi, mutta poffeissa riittää, kun teet maalin enemmän kuin 
vastustaja. Joukkue lähtee pelaan puolustuspelin kautta, eli tekee sen mitä parhaiten osaa, eli pelaa vastahyökkäyspeliä. Joukkueen pelitapa perustuun siihen että ei jäädä turhaan jauhamaan vastustajan alueelle
vaan pyritään päättämään hyökkäyksen maalille ja vältetään näin vastustajan ylivoima vastahyökkäykset.

Exodus pelaa mielestäni hyvin, mutta heidän pelistään löytyy tietyt heikkoudet, kiekko ei liiku niin paljoa, kuin pitäisi ja siihen meidän on helppo iskeä aktiivisella karvauksella. Jouekkue pystyy pelaan tiivistä peliä, mutta
monesti on nähty sekin, että hyvällä passipelillä sieltä aukeavat ne tarvittavat paikat.

Sarjanlopputulos veikkaus on 3-1 Halberdiersille.

 

Hotti (Exodus)

Menikö kausi niin kuin piti? 
- Kyllä ja ei. Tavoitteemme oli päästä pudotuspeleihin ja pääsimekin, mutta melko kivuliaasti. Täpärälle meni mutta olemme tyytyväisiä. 

Mikä onnistui hyvin, missä epäonnistuttiin? 
- Suurin epäonnistuminen oli tällä kaudella varmasti epäaktiivisuus, josta en voi syyttää poikia millään tavalla, itse olen ollut poissa todella paljon ja näyttänyt "huonoa esimerkkiä"... Onnistumisemme on se että kaikesta huolimatta saimme milteinpä kaikki pelit pelattua, vaikka pelejä oli paljon pelattavana vielä viimeisenäkin päivänä. 

Minkälaisella asenteella joukkue lähtee jahtaamaan neljännesvälieristä alkaen sitä kirkkainta?
- Asenne on tietysti se, että voittamaan lähdemme, tiedän että parhaimpina päivinä pystymme haastamaan kovemmankin joukkueen. 

Millainen vastustaja on tiedossa, mitkä ovat eväät vastustajan voittamiseen ja mikä tulee olemaan tämän ottelusarjan lopputulos?
- Vastustaja on haastava, osaavat pelata hyvin molempiin suuntiin. Eväät meillä ovat samat kuin aina ennenkin: pelaamme omaa kurinalaista peliämme. Tiukille meidät pistetään, veikkaan kuitenkin että menemme jatkoon voitoin 3-2. 

 

Kulakov (Aurinkolaulu)

Vastassa kaksi kautensa huonosti ja epäaktiivisesti omaan silmään aloittanutta joukkuetta, jotka kuitenkin raivasivat tiensä pudotuspeleihin kuten heiltä odotettiinkin. Falco ja Instagram molemmat veikkasivat joukkueet peräkanaa sijoitusarvioissaan joten siinä osuttiin oikeaan, hyvä pojat! Exoduksen kokoonpano on muuttunut paljon viime kaudesta kun lähes koko pelaava kokoonpano lähti joukkueesta. Hetken joukkueen osallistuminen koko liigaan näytti ainakin omaan silmään lähes mahdottomalta. Jälleen kerran Hotti ja kumppanit onnistuivat taikomaan sopivat pelaajat edustamaan punanuttuja ja kaappasivat ansaitun pudotuspelipaikan. Halberdiersin kokoonpano ei ole muuttunut mitenkään radikaalisti viime kaudesta, muutama hyvin scoutattu pelaaja piristämään ja aktivoimaan muita, mutta silti kauden alussa kone yski. Puolessa välissä joukkue löysi taas yhteisen sävelen ja pelit alkoivat kulkea ja voittoa tuli voiton perään. Joukkueiden kauden keskinäiset kamppailut 1-1. Molemmista joukkueista löytyy kokemusta ja maalintekotaitoa, mutta kestävätkö puolustukset? Uskon, että peleistä tulee runsasmaalisia joten lyökää overeita lapulle isosti. Lopputuloksena näkisin Halberdiersien olevan vahvempia ja nappaavan jatkopaikan voitoin 3-1.

 
Lopputulos

Halberdiers on jo jonkin aikaa ollut pysäyttämätön, enkä usko Exoduksen saavan tätä junaa puskemasta eteenpäin. Vaikkakin molemmilla joukkueilla on loistavia maalintekijöitä, katson Halberdiersin puolustuksen olevan näistä kahdesta yhtenäisempi ja vahvempi, josta Exoduksen parhaatkin yritykset kilpistyvät toistuvasti. Mikäli Exodus yrittää itsepintaisesti maalia parilla kolmella tutulla kuviolla, he tulevat häviämään tämän sarjan. Halberdiers taas pelaa elämänsä kiekkoa ajatuksella sen kummemmin hätäilemättä. Halberdiers voittaa ottelusarjan 3-0.

Tietoja
Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu: 26.10.2016 17:48
Luettu: 1422 kertaa

Kommentit (4)

Jaager1, 30.10.2016 17:32
Hei, Voisitteko exodus saapua peleille joskus?... Joka päivä tällä viikolla oltu valmiudessa pelaamaan mut ei näy ku max yhtä / kahta äijää paikalla...
Tun, 30.10.2016 20:58
Ei
viis, 30.10.2016 21:15
Tun tuu pelaa :(
Tun, 30.10.2016 21:19
Ei jaksa ku tulee änärii

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.