Divarin välieräennakko 1/18: Godsent - HC BETONIMYLLY

Artikkeli

Pudotuspelien tilastoja

Joukkue

Voitot

Tappiot

Voitot (JA)

Tappiot (JA)

TM

PM

Maaliero

Godsent

3

1

0

0

21

9

+12

HC BETONIMYLLY

5

1

1

0

32

14

+22

 

1.

reaper

4

11

+

6

=

17

+12

4.25

2.

Dosia

4

5

+

9

=

14

+12

3.50

3.

Stewie

4

4

+

7

=

11

+12

2.75

4.

Neula

4

1

+

9

=

10

+12

2.50

5.

wengerout

1

0

+

0

=

0

±0

0.00

 

 

1.

Sec

7

16

+

13

=

29

+22

4.14

2.

RST

7

9

+

16

=

25

+22

3.57

3.

Jumbezz

7

1

+

14

=

15

+22

2.14

4.

Karjis

4

7

+

6

=

13

+15

3.25

5.

Tasse

3

3

+

3

=

6

+7

2.00

 

 

Godsent

Perusvarmalla suorittamisella Godsent tipautti Phoenix Risingin talvilomille hieman odotetustikin. Rivi ei kuitenkaan jäänyt tahrattomaksi, toisin kuin Chicagolla ja Apinalaumalla. Se nyt lienee kuitenkin melko mitätön sivuseikka. Mielenkiintoinen seikka on, että puolivälierävastustaja on enemmän puolustusvoittoinen ja välierissä vastaan asettuu hyökkäyspainotteinen joukkue ja miten se vaikuttaa Godsentin valmistautumiseen.

 

HC BETONIMYLLY

Täydeksi yllätykseksi Betonit raivoisalla taistelulla sekä täysin periksiantamattomalla hyökkäyksellään löivät ennakkosuosikki-Impactin ja sen lyömättömän puolustuksen. Nämä ovat hienoja hetkiä tämän pelin parissa! Viimeisessä kohtaamisessa homma repesi ihan käsistä. Godsentin peli nojaa Impactin kanssa tiukkaan puolustuspeliin ja sumputtamiseen ja Betonimyllyhän jo esittikin, että se löytää kyllä heikot kohdat minkä tahansa joukkueen pikselimuurista.

 

Kommentit

Neula (Godsent)

K: Godsent lähti oikeastaan koko kauteen ennakkosuosikkina. Nyt välierissä finaaleihin pääsyn viimeisenä esteenä on HC Betonimylly, joka täydeksi yllätykseksi peräti murskasi Impactin. Miten asennoidutte tähän peliin, tuleeko kokoonpanoon tai pelaamiseen muutoksia ja mitkä ovat eväät Betonimyllyn voittoon?

V: Ei tuo Impactin sulaminen meille mikään yllätys ollut. Kyllä me uskallettiin Unittia veikata vällyvihuksi ja sieltä se tulikin. Asennoidutaan tietysti kuten aikaisempiinkin peleihin tällä kaudella, eli tiukka vääntö tiedossa ja pitää pystyä pellaamaan sitä omaa peliä. Lähetään pellaamaan varmaankin tolla meiän HC SumB-nelikolla, nyt kun kokoonpanon muut pelaajat on potkittu tai pelikiellossa. Wengerout toivottavasti saadaan taas tarpeen tullen pullaamaan ja cheerleaderiksi. Ja kyseessä ei siis ole Paren kakkosnick, vaikka Deal jotain sellasta yritti väittää. 


K: Keneen Betonimyllyn yksittäiseen pelaajaan tulee mielestäsi kiinnittää erityistä huomiota pelissä?

V: Yksittäistä pelaajaa on aika vaikea sanoa, mutta kyllä siellä The Unitin hyökkipari Sece-Deal piti aika pilkkanaan Impactin "sarjan parasta puolustusta". Pitää siis olla tarkkana omassa päässä.

K: Mikä on ottelun lopputulos?

V: Kyllä me finaalipaikkaan luotetaan, vaikka The Unit on ihan hyvässä "kevätvireessä". Tasainen sarja tulossa anyway.

Vapaa sana: Tulkaaha sankoin joukoin kahtomaa kun kaks hyvin valmennettuu joukkuet pellaa. Varmast kiinnostavampaa ku toi Lassicagon ja lätäkkölauman banaalikiekko.

 

Tasse (HC BETONIMYLLY)

K: Ainakin itselleni isoksi yllätykseksi kaadoitte Impactin mainiosti puolivälierissä. Nyt teidän pääsyn esteenä finaaleihin on koko sarjan parhaana joukkueena pidetty Godsent. Miten asennoidutte tähän peliin, tuleeko kokoonpanoon tai pelaamiseen muutoksia ja mitkä ovat eväät Godsentin voittoon?

V: Helppo lähteä seuraavaan sarjaan koska mitään hävittävää ei ole. Kokoonpanoon ei varmaan tehdä suurempia muutoksia nyt kun on toimiva nelikko saatu kasaan. Pidetään puolustus tiukkana ja kiekollisen hallinnan kautta verkot tötterölle! 


K: Keneen Betonimyllyn yksittäiseen pelaajaan tulee mielestäsi kiinnittää erityistä huomiota pelissä?

V: reaper, tarkka kuti

K: Mikä on ottelun lopputulos?

V: Game vitoseen mennään lopputulosta en osaa sanoa mutta voittoa lähdetään hakemaan!

Vapaa sana: Tsemppiä kaikille!

 

Hyökkäys vs. Hyökkäys

Godsentin hyökkäyspeli nojaa pitkälti tutkapari reaper-Stewien onnistumisiin. Kyseessä on toisilleen tuttu kaksikko, jolla on yhteistä pelihistoriaa niin Superliigassa kuin Kiekkoliigankin puolella. Tämä kaksikko höystettynä vielä mielettömän lahjakkaalla ylempipuolustaja Dosialla (Darkpitt), niin siinä kolmikossa on jo kasassa todella iskukykyinen ja tehokas nippu. Puolivälierässä erityisesti reaper väläytteli tuttua b-pistekutiaan ja olikin vastuussa yli puolista Godsentin tekemistä maaleista. Pyssy on varmasti viritettynä myös tähän kohtaamiseen.

HC Betonimyllyllä riittää niinikään iskukykyä. Likipitäen kaikissa pelin dominanteimmissa joukkueissa pelannut Karjis ”The Finnish Flash” eli Huima liittyi täydentämään jo valmiiksi tulivoimaista porukkaa päävastuuhenkilö Tassen seuratessa peliä spectaattorin asemassa. Betonilla hyökkäyskaksikolla on samankaltainen tarina vastustajaan nähden eli tutkapari Sec-RST on toisilleen tuttu ja he osaavat lukea toinen toisensa peliä lihasmuistista. Pudotuspeleissä tähän mennessä on noudatettu kaavaa, jossa RST ruokkii hyvässä vireessä olevaa Seciä.

 

Puolustus vs. Puolustus

Godsent pelaa mieletöntä sumppukiekkoa oikeastaan koko kaukalon laajuudella. Taitavat 1v1 -pelaajat riistävät hyvällä tehokkuudella vastustajalta kiekon ja erityisesti Dosiaa onkin melko turhaa lähteä haastamaan kaksinkamppailuun. Godsent pyrkii ohjaamaan kiekollisen vastustajan ns. selkä seinää vasten muiden peitellessä syöttösuunnat. Laidan tuntumassa oleva kiekollinen vihu tuplataan ja kierrätetään kiekko nopeasti alakautta takaisin ylös omalle pelikaverille. Tasapari 4v4 -tilanteissa omassa päässään Godsent sumputtaa maalinsa edustan ja näillä eväillä tuleekin tarjoamaan melkoisen pähkinän purtavaksi Betonimyllylle setviä.

Päinvastoin taas Betonimyllyn puolustus ei ole yhtä organisoitua, mutta sieltä löytyy samankaltaisia elementtejä, jotka oikeastaan nykykiekossa ovat varsin tyypillisiä. Betonimyllyn ”peruspuolustaminen” on kiitettävää ja hyvin yhteen hiileen puhaltavan jengin ei tarvitsekaan kehittää mielettömiä kikkakakkosia oman pään suojaamisen parantamiseen. Tilanteet hoidetaan, miten parhaaksi nähdään ja pudotuspelien aikana erinomaisesti pelannut Jumbezz hoitaa sitten loput. Betonikin haluaa tukkia omassa päässään viiksien tuntuman ja jonkun on oltava alituisessa valmiudessa been molemmin puolin hyppäämään blokki tanassa reaperin millintarkkojen kutien eteen.

 

Lopputulos

Betonimylly tarjoili melkoisen yllätyksen kaatamalla Impactin puolivälierissä selkein lukemin. Sinänsä vastustajan pelityyli ei hirveästi muutu välierävastustajan suhteen ja Betoni lähteekin varmasti toteuttamaan samanlaista omaa peliä ja tarjoaa erittäin konkreettisen vaaran Godsentin mestaruushaaveille. Godsentin playoffvirettä ei ole vielä juurikaan koeteltu ja panosten kasvaessa tosipelit sillä alkavat nyt. Viime kausina on ollut tuttu kuvio, että runkosarjan ylivoimaisin joukkue tippuu täysin yllättäen tässä vaiheessa eli Godsentin tulee huomioida myös oma kuolevaisuutensa tässä sarjassa. Tämän sarjan kuumimpina teemoina on Betonimyllyn nopea syöttöpeli ja kiekonhallinta hyökkäyspäässä versus Godsentin kurinalainen puolustuspeli. Jos Betoni ei keksi keinoja laittaa pelivälinettä vastustajan maalivahdin selän taa, Godsent tulee menemään jatkoon otteluvoitoin 3-1.

Tietoja
Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu: 18.02.2018 13:01
Luettu: 992 kertaa

Kommentit (5)

lihamstri, 18.02.2018 15:56
veegalove*. jompi kumpi, tai molemmat, ihan sama.
Pasiphae, 18.02.2018 16:56
VOI JUMMI LEHDOLLA KOMMENTOINTIKIELTO?? JOHTIS SELITYSTÄ KIIIIIITOS :) hirvee työ tehä uus niQ :( mutta tään Godsent ei tule saamaan mitään aikaan sen kummemmin ja mylly myllyttää 3-1 otteluvoitoin jatkoon :) maalierolla 12-6
bigone, 18.02.2018 17:10
1 - 2 - 3 HOKI TAPELU MYLYJÄ
MUSTAFA, 18.02.2018 19:18
Hyvä ennakko Instagram!
Hämähäkki, 18.02.2018 19:36
Juu kuten Pasiphae tuossa sano. Godsent ei vrmaa saa paljoo aikaa ja betonimylly vie 3-1 otteluvoitoin :)

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.