Kirjoitus

Kausiennakko 1/18 Divari B-lohko

1. Godsent

Viime kauden A-lohkon viidenneltä sijalta löytynyt joukkue koki muutoksen tuulia offseasonilla ja osa joukkueesta sai lähtöpassit. Joukkueen scoutit kohdistivat katseensa Kiekkoliigan suuntaan ja saivat hierottua sopimuksen Stewien aka Kucherovin kanssa. Siipiään Kiekkoliigassa kokeillut hyökkääjä ei ole ainoa paluumuuttaja, sillä reaper ja Dosia(Darkpitt) palasivat Godsentin vahvuuteen. Monen yllätykseksi joukkueen tuleva osoite ei olekaan Superliiga vaan Divarin B-lohko, jonka voittajasuosikiksi he nousivat heti. Godsentin hyökkäyskalusto on yksi divarin parhaimpia, ellei paras ja sillä pärjäisi myös liigassa aivan satavarmasti.

Mitä seurata

Godsent on esiintynyt harjoituspeleissä erinomaisesti ja sama meno jatkuu varmasti divarissakin. Godsent on rökittänyt kiekon kovimpiakin jengejä selvin numeroin, tosin miten Paren ja Neulan astuminen armeijan harmaisiin tammikuussa vaikuttaa joukkueen peliesityksiin?

Tärkein pelaaja

Stewie-reaper - Tulevan kauden yksi vaarallisimmista ellei vaarallisin tutkapari, joka tulee kyllä tekemään tuhojaan erittäin hyvin hyökkäävän Dosian avustuksella. 

2. Phoenix Rising

Perinteikäs Phoenix Rising jatkaa superliigan divarissa vanhalla kokoonpanolla muutaman uuden pelaajan kera. Lintujen pelit ovat olleet aina keskikastia, yllätyksiä, alisuoriutumisia, mutta kuitenkin aina pelannut itsensä pudotuspeleihin. Joukkueen ylle on langetettu pudotuspeli kirous Instagramin sanoin, joka tähän päivään mennessä on pitänyt paikkansa.

Se jää nähtäväksi onko joukkueen valmentaja, mentori, sydän; Instagram saanut uusia taktiikoita fläppitaululle, joiden avulla joukkue selviää finaaliin saakka.

Tärkein pelaaja

KARHU - Karhun aktiivinen paluu pelikentille tuo linnuille vahvan hyökkäyspään kaluston käyttöönsä. Karhu on taitava molempien päätyjen pelaaja ja saa varmasti paljon aikaan pelikentillä.

3. Juventus

Juventus lähtee pienellä kokoonpanolla ja uutena tulokkaana haastamaan divaria. Juvella on ollut hieman hiljaisempi harjoituskausi ennen divarin alkua, mutta jää nähtäväksi vaikuttaako se kauden alkuun. Taustalla tällä ryhmällä on surkea kausi Kiekkoliigassa, jossa runkosarjasta kertyi vain yksi voitto. Divariin siirtyminen lienee siis tämän joukkueen pelaajille varsinainen piristysruiske, kun odotettavissa on muutakin kuin tappion karvasta kalkkia.

Tärkein pelaaja

Mikäli näemme Naturea Juven pelikentillä, on siinä vanhan koulukunnan puolustaja. Varmasti Juventuksen tukipilari puolustus päässä ja tärkeä pelaaja.

4. Apinalauma

Tämä suhteellisen värikäs porukka lähtee historian toiseen kauteensa suhteellisen mukavista asemista. Kokoonpano on pysynyt lähes muuttumattomana ainoastaan Tassen lähdettyä etsimään menestystä HC BETONIMYLLYn riveihin. Tassen lähtö tuskin tulee näkymään joukkueen esityksissä, sillä lauma on saanut värvättyä muutaman kovan vahvistuksen riveihinsä, mainittakoon heistä kaikkien tuntema pistelinko ja moninkertainen Kiekkoliigan kultamitalisti Jebsu. Johtokunta veikkasi Apinalauman jäävän B-lohkon jumboksi, vaan toisin kävi ja lauma todisti kaikille pystyvänsä kaatamaan liigan kovimpiakin joukkueita. Lohkon kuudes sija irtosi 23 pisteellä, maalieron ollessa +4. Apinalaumaa ei siis missään nimessä tule tällä kertaa aliarvioida, sillä kyseessä on taitava joukkue joka pelaa ajoittain rohkeaa, mutta viihdyttävää kiekkoa hyvillä yksilötaidoilla höystettynä.

Mitä seurata

Viime kaudella Apinalauma päästi omassa lohkossaan kolmanneksi eniten maaleja, mutta vastaavasti myös teki niitä kolmanneksi eniten. Maali-iloittelut ovat myös jatkuneet harjoituspeleissä puolin ja toisin. Kuka nousee nyt ylemmän puolustajan tontille Tassen lähdettyä? Jatkuuko maalijuhlat vai saadaanko päästettyjen maalien saraketta kevennettyä? Muutaman pelaajan hajoilua on ollut ilmassa harjoituspeleissä, joten saa nähdä jatkuuko se myös liigan puolella. Mielenkiintoista on myös seurata, saako maalipyssy Stana vierelleen tutkaparin nimeltä Jebsu, vai pysyykö kenties viime kauden luottohyökkääjä Edit miehen rinnalla.

Tärkein pelaaja

Stana - 32 maalia ja 24 syöttöä 15 peliin merkkauttanut hyökkääjä kertoo karua kieltä tämän kaverin vaarallisuudesta. Loistavalla laukauksella ja hyvällä pelisilmällä siunattu kaveri tulee tekemään tuhojaan jos vain saa paikan, joten puolustuksen täytyy olla kokoajan hereillä.

5. HC BETONIMYLLY

HC BETONIMYLLY korkkaa myös monen muun joukkueen mukana liigauransa tulevalla kaudella. Joukkue on pelannut harjoituskaudella paljon otteluita nousujohteisella menestyksellä. BETONIMYLLY koostuu pelaajista, jotka ovat jokainen jossain vaiheessa peliuraansa testannut siipiään liigaympyröissä. B-lohkon puoleen väliin arvoitu joukkue on valmis ottamaan yhdessä tämän askeleen kohti mitaleja ja aika näyttää miten he saavuttavat odotuksena.

Mitä seurata?

Peli-into – BETONIMYLLY on varmasti täynnä peli-innokkuutta ja haluavat pärjätä divarissa paremmin mitä heiltä odotetaan. Joukkueella on liigakokemusta omaavaa porukka ja yhdessä ovat vuosikausia pelanneet kaveriporukassa, mutta löytyykö se tarvittava into tekemiseen kuitenkaan kauden loppuun asti.  Nähtäväksi jää, tulevatko he olemaan playoffeissa vai onko heillä vain tavoitteena päästä pelaamaan liigaa ihan vain pelaamisen ilosta.

Tärkein pelaaja

Tasse – Tehnyt paljon töitä joukkueen eteen, että he pääsevät yhdessä pelaamaan liigaa. Tämä maaliahne ja kova pelimies tulee olemaan varmasti tärkeimpiä pelaajia HC BETONIMYLLYN menestyksen takana. Viime kaudella pistepörssin 21 sijan vienyt herra on varmasti tälläkin kaudella samassa, ellei jopa paremmassa pistetahdissa.

6. Internazionale

Viimeksi kaudella 1/17 liigaa pelannut tämä ehkä kiekon, mutta ainakin superliigan kansainvälisin joukkue palaa ympyröihin. Kokoonpano näyttää olevan suht koht sama kuin muutama kausi sitten, joten ilta toisensa jälkeen saamme nauttia tätä yhtenäistä tiimityöskentelyä. B-lohkon alempaan keskikastiin arvioitu joukkue on kuitenkin yllätysvalmis ja taitavia pelaajia täynnä, joten heitä ei pidä lainkaan aliarvioida.

Mitä seurata?

Tehdyt/päästetyt maalit – Jo edelliskausina tuli selväksi, että Internazionale tykkää tehdä maaleja, mutta omasta verkosta on myös kiekkoja kaavittu suhteellisen paljon. Välillä tiukkoja maalin eroja on peleissä tullut, mutta rökäle tappioita ja voittojakin löytyy historiasta. Onko Internazionale saanut peleihin tasaisuuden vai heitteleekö taso iltojen välillä?

Tärkein pelaaja

shmg – Loistava pelaaja, jota ei missään nimessä pidä aliarvioida! Tältä kaverilta löytyy käsiä kikata ja hallita kiekkoa mitä pienemmissäkin paikoissa, kuten myös pelisilmää löytää joukkuekavereiden mailat vapaina. shmg tulee pelaamaan isoja minuutteja tällä kaudella.

7. Montreal

Montreal on uusi tuttavuus liiga ympyröihin. K.Carsonin luotsaama jengi on varmasti jokaiselle pelurille tuttu joukkue harkkakaudelta. Tasaisen vahvasti pelaava Montreal on harkka kaudella näyttänyt, että hyvänä päivänä voi haastaa kenet vaan. Pelaajistosta löytyy kokeneita ja kiekossa kaikki jekut tuntevia pelaajia, joten vastustajat saavat olla varpaisillaan heidän kanssa.

Mitä seurata?

Montreal on pelannut harjoituskaudella runsaasti otteluita yhdessä ja muutama uusi kasvo myös on tullut mukaan vakio rosteria haastamaan. Tämä jääkiekon kehtonakin tunnettu Montreal pelaa järkevää ja suoraviivaista peliä kohti maalia, joka on myrkkyä joukkueelle kuin joukkueelle.

Tärkein pelaaja

K.Carson – Loistava kahden suunnan pelaaja, jota tituleerataan kiken Jagr:ksi. Vaikka tällä ikä lopulla onkin parhaat vuodet menneet ja keski-ikä painaa, niin puolustus hoituu kuin unissa. Järkevä, sekä rauhallinen puolustaja pystyy omalla suorituksellaan auttamaan joukkuettaan kohti pudotuspelejä.

8. Exodus

Takavuosina menestynyt herrasmiesjoukkue jatkaa liigajäillä erittäinkin laajalla kokoonpanolla. Joukkueen riveihin on myös löydetty uusia naamoja meininkiä piristämään ja punaista lankaa etsimään. Muutamia muutoksia on myös saatu joukkueenjohtoon, sillä Latex on hypännyt sivuun vastuuhenkilön isoista saappaista ja ne saappaat täyttää liigajäillä hieman tuntemattomampi nimi, joq. Edelliset kaksi kautta sijoitus on jäänyt playoff-viivan alapuolelle, joten joukkue tulee varmasti uuteen kauteen erittäin nälkäisenä. Exodus on osoittanut ajoittain lupaavia otteita harjoituspeleissä ja aktiivisuus on ollut hyvällä mallilla. Joukkueesta löytyy monta edellisvuosien Exo-ikonia jotka ovat nostaneet aktiivisuuttaan, nähdäänkö kenties maalipyssy ja joukkueen tukipilari Hotti kentällä liigassa?

Mitä seurata

Exoduksen suurimmat vahvuudet ovat ehdottomasti taistelutahto, joukkueen horjumaton yhteishenki sekä luottamus toisiinsa. Joukkueessa harvemmin vilisee tähtipelaajia, mutta he korvaavat sen viisaalla pelaamisella, jossa turhia riskejä vältetään loppuun asti. Yhdeksi heikkoudeksi täytyy mainita ehkä jopa liian suuri rosteri. Vastuuhenkilöillä lieneekin suuri työ miettiä, löytää ja hioa toimiva ykkösnyrkki.

Tärkein pelaaja

joq - Tulee varmasti kantamaan suurimman vastuun joukkueen johdon lisäksi myös maalinteosta. Etevä kahden suunnan pelaaja tulisella laukauksella varustettuna, jolta luonnistuu myös tarvittaessa ylemmän puolustajan rooli.

9. Golden Knights

Juuri kauden kynnyksellä joukkue koki suuren kolauksen varsinkin imagolleen kun GK:n viime kauden pvh Sebok jäi kiinni statshuijauksesta ja hänen kaikki tunnuksensa poistettiin. Viime kaudella kahden joukkueen kaatumisen ansiosta GK pääsi maistamaan pudotuspelejä, jossa sai kyytiä yllättävänkin vaisusti pelanneelta HC Oilersilta ja putosi jatkosta suoraan kolmessa pelissä maalieron ollessa 10-5. Joukkueen riveissä pelasi viime kaudella peräti 15 pelaajaa ja mitään toimivaa ykkösnyrkkiä ei tuntunut löytyvän mahdollisten avainpelaajien lähtiessä joukkueesta. Golden Knightsin harjoituspelit ovat sujuneet heikosti ja melkein kaikki voitetut ottelut on napattu tulevan PowerLeaguen joukkueita vastaan.

Mitä seurata

Joukkueen ownerilla Teerillä on nyt Sebokin hölmöilyiden takia erittäin suuri viitta harteilla. Kenet Teeri valitsee oikeaksi kädekseen, ja löytääkö hän kaivatun pelikirjan hyllystä pölyttymästä, jotta viime kauden tehottomuus ja häviöt saadaan minimoitua. Harjoituspelien heikko menestys ei myöskään vakuuta allekirjoittanutta ja siihen tarvitaan täsmälääke nopeasti.

Tärkein pelaaja

Teeri - Taitotasoltaan joukkueen ykköspuolustaja on ehdottomasti GK:n tulevaisuuden kannalta tärkein pelaaja mm. yllämainituista syistä.


Kirjoittanut Kulakov 4/9, Jesben 3/9 & stefano 2/9


Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 29.11.2017 17:45
Luettu: 1142 kertaa

Kommentit
lassi01 29.11.2017 18:14
Vitu läppiä nää divari ennakot :D
Spears 29.11.2017 18:45
Ainakin 4 kirjoittajaa mainittuna (Liiga B ei lue moniko osallistunut) ja yhteensä 34 joukkuetta. Sehän on hyvin mahdollista, että sama puuro alkaa toistamaan itseään myöhemmässä vaiheessa, kun ei vain enää keksi mitään uutta sanottavaa. En kyllä tiedä, mitä oot tarkottanu tolla läpällä :D

Hatun nosto täältä, kun näinkin nopeasti saatu edes jonkunlaista ulos. Mitään erityisen kattavaa kirjoituksia en odottanutkaan joukkuemäärän takia. Lähes kaikkia kuitenkin kiinnostaa kaikki ulosanti mitä sieltä tulee, varsinkin ennakot ja arvostelut. Iso käsi!
Fettis 29.11.2017 19:04
Liiga B kokonaan minun tekemä, niin en erikseen merkannut kirjoittajia.
BIGONE 29.11.2017 21:23
Taitaa olla lauman kolmas kausi =) ps jooh joku kiva yp vois meille tulla stanaa yhteyt keken puolella :p
Kovacic 29.11.2017 22:07
iha surkea teksti löylyistä fettis
Fettis 30.11.2017 14:46
Löylyt eivät tällä(kään) kaudella pelaa, joten en voinut heistä tekstiä kirjoittaa. Yksi hieman Löylyjä muistuttava joukkue sarjasta kuitenkin löytyy, mutta sielläkin Löylyt on jo jääneet aikalailla paitsioon.
Kovacic 01.12.2017 07:15
? :D
Teeri 01.12.2017 16:55
Kovasti laittaa johtokunta paineita minulle. Yritän vastata haasteeseen. :)
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2018