Kirjoitus

Kausiennakko 1/18 Divari A-lohko

1. Impact

Viime kaudella oman lohkon kakkoseksi yltänyt Impact lähtee kirjoittajalle vähän yllättäen divarista hakemaan vauhtia. Harjoituskaudella on jäänyt varsin positiivinen kuva ja voittoja on napsittu ilta toisensa jälkeen. Impact tulee lähtemään kauteen yhtenä ennakkosuosikkina ja nähtäväksi jää pystyykö kukaan pysäyttämään Impactin lentoa.

Mitä seurata?

Kuten jo äsken mainitsin, Impact on kovassa lennossa ja he ovat osoittaneet, ettei pelivire ole hävinnyt harjoituskaudella ja he tulevat lähtemään kauteen todella nälkäisinä. Seuraisin myös Impactin tehtyjä ja päästettyjä maaleja. Viime kaudella joukkue oli yksi liigan vähiten maaleja tehneistä joukkueista, mutta myös yksi vähiten päästäneistä joukkueista.

Tärkein pelaaja

Kulakov – Hyökkäyspäässä taitava ja kovuutta laidoissa jakava isokokoinen hyökkääjä tulee tällä kaudella kantamaan ratkaisijan viittaa tärkeissä peleissä. Harjoituskaudella tuhoisaa jälkeä tehnyt ihmiskuula tulee olemaan jokaiselle joukkueelle vaikea pidettävä.

2. Kohma Tigers

Kohma Tigers tekee paluun liiga jäille ja saamme varmasti nähdä viihdyttäviä otteluita. Tiikereillä Urgik on ottanut hommat haltuun ja kasannut hyvän rosterin divariin. Jää nähtäväksi onko tiikereiden suurikokoinen rosteri haitaksi vai saako joukkueenjohto tehtyä erinlaisia taktiikoita vastustajien päänmenoksi. Kuitenkin lähtisin odottamaan tiikereiltä hyvää ja tasaista kautta divarissa. Kokoonpanon vahvimman ja heikoimman pelaajan välissä on valtava ero ja menestykseen eniten vaikuttava tekijä tuleekin olemaan se, että millaista kokoonpanoa päästään peluuttamaan. 

Tärkein pelaaja

Nostaisin tärkeimmäksi pelaajaksi hyökkäyspäästä Urgik. Urgik on vahva pelaaja hyökkäyspäässä ja vaarallinen veto. Varmasti tärkeimpiä pelaajia tiikereiden kokoonpanossa.

3. Chicago

Chicago on uudistanut tulevalle kaudelle kokoonpanoaan suuresti. Chicago lähtee pienellä kokoonpanolla liikenteeseen, mikä voi olla hyvä asia. Pelaajien kemiat paranevat nopeasti ja uudella kokoonpanolla voi syntyä hyvää jälkeä. Nimet kuten lassi01 ja Korkea tekevät joukkueen hyökkäyksestä pelottavan vahvan, eikä puolustusosastossakaan ole valittamista. Uskoisin että Chicago voi yllättää divarissa uusien hankintojen kera mikäli joukkue pysyy kasassa.

Tärkein pelaaja

Jck - Joukkueessa paljon uusia pelaajia ja synkkä kaatumishistoria. Jonkun on pidettävä poppoo kasassa ja tämä henkilö on Jck.

4. Patriots

Vanhan liiton Patriots palaa monen vuoden jälkeen liiga ympyröihin uudistetulla kokoonpanolla. Litmasen ja Raffatyn johtama joukkue tulee varmasti nälkäisenä kauteen. Patriots on veikattu lohkonsa ylempään keskikastiin ja lähteekin laajalla rosterilla lunastamaan näitä odotuksia. Jää nähtäväksi lunastavatko he odotukset vai pelaavatko he itsensä jopa lohkonsa kärkikahinoihin.

Mitä seurata?

Laajan kokoonpanon ansioista ei pitäisi olla ongelmia suorittaa pelejä aikarajoihin mennessä, mutta onko loppujen lopuksi tuosta suuresta kokoonpanosta haittaa yhteispelille ja ryhmä hengelle, jos joillekin ei sopimuksen mukaisia peliaikoja siunaannu.

Tärkein pelaaja

Pire (Pirelli) – Maaliahne hyökkääjä pystyy ratkaisuillaan kääntää ottelun suuntaan, jos toiseen. Terävä hyökkääjä, joka ei turhaan peittele laukaustaan, vaan laittaa tarkalla laukauksellaan limpun verkon perukoille varmoin käsin. Tämä puolustajien painajainen tulee olemaan suuri tiennäyttäjä Patriotsien pelissä.

5. Ilves

Viime kaudella liigajäitä edustanut Ilveslauma lähtee kauteen Divarin A-lohkosta. Kokoonpanossa on tapahtunut kuin yksi siirto sisään ja kukaan viime kauden loppuun asti pelanneista ei ole lähtenyt muualle menestystä hakemaan vaan luottaa joukkueen menestymiseen.

Mitä seurata?

Katseet kannattaa suunnata yksittäisten pelaajien sijaan kokoonpanoon. Viime kaudella Ilves pelasi yhtä pelaajaa lukuun ottamatta samalla kokoonpanolla, jonka takia joukkueen pelitapa on varmasti hitsaantunut joukkueen peliesityksiin. Kuten jo viime kaudella on ainoa kysymysmerkki oikeastaan joukkueen puolustuspäässä. Kuuteentoista runkosarja otteluun viime kaudella Ilves päästi 72 maalia (4,5 p/o), joka oli liigan kolmanneksi eniten. Jos Ilves onnistuu pitämään vastustajan hyökkääjät aisoissa omassa päädyssä, on joukkue silloin todella vahvoilla!

Tärkein pelaaja

Katseet kannattaa suunnata joukkueen päävastuuhenkilö Hintziin. Liigan viime kauden hyökkääjien pistepörssin 19 on tälläkin kaudella suurennuslasin alla. Hintz pääsee lähteen kauteen samat kaverit vierellään voi jälki olla jopa tuhoisaa.

6. Kalamazoo Wings

Kalamazoo Wings, alun perin Napapiirin Sankareiden jäähdyttely joukkueeksi perustettu tiimi, päätti lähteä kokeilemaan siipiään liigaympyröistä. Harkkapelejä on kirjoitushetkellä pelattu 54 kappaletta ja neluripelejä muutama. Joukkueessa jokaisella on vyöllään liigaotteluita, joten ihan kokematon joukkue ei kuitenkaan ole kyseessä.

Mitä seurata?

On pakko ottaa huomioon tuo vähäinen pelimäärä yhdessä, vaikka yhteistä taustaa löytyy muutamastakin joukkueesta, kuten Napapiirien Sankareista ja Halberdierista. Kauteen lähdetään kirjoitushetkellä olevilla tiedoilla kahdella pakilla ja kolmella hyökkääjällä, ennen kuin Arwenin pelikielto umpeutuu. Tiiviin kokoonpanon ansiosta Kalamazoo Wings tulee joukkueena kehittymään yhtenäisemmäksi, jonka takia tulee varmasti tuottamaan päänvaivaa monelle vastustajalle.

Tärkein pelaaja

Suurin katse suuntautuu Kalamazoo Wingsin hyökkääjään Clein. Viimeksi liigaminuutteja, sekä mitaleja kaudella 1/17 poiminut herra nakutti runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 31 otteluun loistavat 49+58, sekä herralta löytyy vyöltään otteluitakin koko uralta 125, joissa pisteitä on kertynyt yli 2,5 per ottelu. Jos samalla tahdilla tälläkin kaudella herra lyö laattaa häkkiin on hän korkealla pistepörssissä ja siivittää varmasti myös joukkueen pitkälle.

7. Aces

Aces on pelannut superliigaa useamman kauden ja ollut melko häntäpäässä, kunnes viime kaudella Ässät pistivät historiankirjat uusiksi ja pelasivat itsensä runkosarjan sijalle 4 ja  pudotuspelien 2.kierrokselle. Acesilla oli viime kaudella tiivis kokoonpano joka on muuttunut melkein kokonaan uuteen kauteen. Nykyään Acesin vastuuhenkilönä toimii Osee (Oskari), joka on pistänyt joukkueen kokoonpanon uusiksi. Saamme nähdä miten uusi kokoonpano viilettää superliigan divarissa ja pärjääkö Aces viime kauden veroisesti divarissa.

Tärkein pelaaja

Hupu - Ainoa viime kauden kokoonpanosta jäänyt pelaaja. Loistava kiekollinen pelaaja hyökkäyspäässä ja Acesin vahvin kortti divariin.

8. Hellhounds

Hellhounds on loppukesän aikana perustettu uusi joukkue, joka on vielä hieman tuntemattomampi tapaus. Kokoonpano koostuu muutaman kauden Eliittiliigaa ja Superliigaa Seattle Thunderbirdsissa pelanneista pelaajista, höystettynä muutamalla vahvistuksella.  Harjoituspelejä ei ole suuremmin keretty pelaamaan, joten suuria odotuksia ei voida luoda näin tuoreelle joukkueelle. Vastustajien tarvitsee lähteä ehkä hieman tunnustellen ensikohtaamiseen, kun pelityylistä ei voi vielä juuri sanoa mitään.

Mitä seurata?

Onko Hellhounds saanut pelin toimimaan tässä lyhyen harjoituskauden aikana? Löytyykö joukkueesta vielä tarvittavaa yhteistyötä näin lyhyen ajan jälkeen? Onko tämä ensimmäinen kausi vielä testikausi, vai yllättävätkö he kaikki ja kampeavat pudotuspeleihin!

Tärkein pelaaja

Takedown – Joukkueen menestys tulee riippumaan tästä pelaajasta. Kuinka hyvin tämä professoriksikin tituleerattu joukkueen pvh saa peli tapansa ajettua uuteen joukkueeseen samalla kun hän luutii isoja minuutteja puolustuksen tukipilarina.

9. Tuomisen Veljekset

Tämä tuttu joukkue useimmalle lähinnä harjoituspeleistä, sekä Suomiliigasta vuosien takaa lähtee nyt kokeilemaan siipiään Superliigassa. Pienellä kokoonpanolla liikenteeseen lähtevät veljekset veikattiin oman lohkonsa jumbosijoille ymmärrettävistä syistä. Potentiaalia löytyy, vaan nelureita ja muutenkin harjoituspelejä on pelattu liian vähän, jotta voisi nähdä heidän todellisen tasonsa. Yksi mahdollisuus A-lohkon mustaksi hevoseksi jos kaikki menee nappiin.

Mitä seurata

Pienen kokoonpanon taktiikka. Mielenkiintoista seurata kuinka hyvin tämä porukka hitsautuu yhteen. Kokemuksen puute varsinkin liigapeleistä saattaa ottaa veronsa, varsinkin jos joukkue etenee pidemmälle.

Tärkein pelaaja

Jesben - Neljän vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt hyökkääjä on nähty viimeksi tositoimissa liigan alaisuudessa vuonna 2013. Miehen nykykunto on vähintäänkin yhtä hyvällä tasolla kuin vuosia sitten. Syöttelevä hyökkääjä hyvällä pelisilmällä ja kiekko löytää tiensä myös maaliin suhteellisen hyvällä prosentilla.


Kirjoittanut Jesben 5/9, stefano 3/9 & Kulakov 1/9


Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 29.11.2017 17:33
Luettu: 718 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2019