Välieräennakko: V.A.K.J. - Paris Saint-Germain

Artikkeli
Playoff-tilastojen vertailu


Joukkue Ottelut Voitot Tappiot Voitot (JA) Tappiot
(JA)
TM PM Maaliero
V.A.K.J. 8 5 1 1 1 22 17 +5
PSG 8 6 2 0 0 29 16 +13


1. zak2 8 6 + 11 = 17 +5 2.13
2. kesä2017 8 6 + 10 = 16 +5 2.00
3. Poolparty 8 7 + 7 = 14 +5 1.75
4. Ela 8 3 + 4 = 7 +5 0.88
5. Balsolaa 2 0 + 0 = 0 ±0 0.00

1. Stamkos 8 13 + 14 = 27 +13 3.38
2. Suxman 8 6 + 11 = 17 +13 2.13
3. Silva 8 10 + 6 = 16 +13 2.00
4. RUNORAATI 8 0 + 10 = 10 +13 1.25

 

V.A.K.J.

VAKJ sai tärkeässä paikassa latauduttua ja asteli kovan sarjan päätteeksi välieriin lyöden Metsän Kiekon 3-1 tuloksin. Sarjasta ei sinänsä jää jälkipolville hirveästi mainittavaa. Perusvarmalla pelillä perusvarmasti neljännessä osaottelussa sarja poikki ja jatkoon. Hieman kysymysmerkkinä olikin, vaikuttaako Balsolaan poissaolo lopputulokseen, sillä askiin piti laittaa kaksi runkosarjassa vähille peliminuuteille pelannutta sankaria. Käytännössä kuitenkin kyseiset herrat eli kesä2017 ja Poolparty namuttelivat tarvittavat voittomaalit zak2:sen antaessa tulitukea.

 

Paris Saint-Germain

Erittäin viihdyttävän ja vaihderikkaan sarjan päätteeksi PSG jatkoi hieman mustan hevosen elkein jatkoon lähettäen mestarikandidaatti HC Oilersin lomille tuloksin 2-3. Oilersista vastustaja ei oikein voi pelillisesti muuttua kovemmaksi, joten hatunnosto YPA:n sankareille. PSG lähti toteuttamaan sellaista peliä, jota kuvailin aiempaan ennakkoon ja niillä eväillä onnistui murskaamaan A-lohkon voittajan. Ketju pysyi tuttuna ja turvallisena eikä yksittäisillä pelaajilla ollut havaittavissa hajoilua tiukoissakaan paikoissa. Vastaan asettuu välierissä VAKJ, joka mielestäni sopii PSGlle vastustajaksi oikein hyvin.

 

Kommentit

kesä2017 (V.A.K.J.)

Vastustajan pelaajista en tiedä ku suxmanin sillä ei oo kovin useesti tullu pelattua noita ukkoja vastaan, varmaan ensimmäisen kerran viime kaudella kun osa noista pelas olli jokisen riveissä. Sillo otettiin Thrashersilla reippaasti turpaa 0-3 poffeis, mut nyt on kuitenki saatu Select penkitettyä ja lähetää hakee pikku revanssia. En tiiä vihun heikkouksista/vahvuuksista juurikaan mutta meiän vahvuus on Poolpartyn yksilötaito!

Kysymys: Millä saatte pidettyä Stammerin kurissa?

Vastaus: Whois Stammer? :D

Hävitään 0-3.

 

Suxman (Paris Saint-Germain)

HC Oilers sarja meni niin kuin odotettiinkin. Pirun hyvää joukkuepeliä pelaava ryhmä, jolla on vielä taitavat yksilöt. Se miksi sarja käänty meille, niin näkisin johtuneen paremmasta puolustuksesta ja tietenkin stammer on känteentekevä pelaaja tälläsissä ottelusarjoissa. VAKJ on nopealla katsauksella sama joukkue, kuin viimekauden Trashers + miktok ja hari. Pari peliä katsoin viime kierrokselta ja ihan vakuuttavaa lätkää pelasivat vaikkakaan miktok ei pelaa kyllä samalla tasolla mitä ennen. V.A.K.J:n puolustus murretaan pelaamalla maltilla ja pitää pystyä voittamaan 1vs1 tilanteita hariakin vastaan. Miktok pistetään kuriin samalla tavalla kuin kuka tahansa muukin liimailija.

Ottelusarja päättyy 3-0 meille

 

Hyökkäys vs. Hyökkäys

Kuten mainittu, VAKJn osalta oli pienoinen kysymysmerkki, kuinka maalinteko tulee luistamaan ilman Balsolaa. kesä2017 ja Poolparty hoitivat tämän seikan mallikkaasti. Varsin pirteä kaksikko onkin pelannut aiemminkin yhdessä ja lukevat toinen toistaan oikein hyvin. Puolivälierissä noudatettiinkin paljon kaavaa, että kesä2017 ruokkii Poolpartya. Kiekkoliigassa 648 maalia mättänyt zak2 on jäänyt viimeistelyssä hieman pienempään rooliin. Nähtäväksi myös jää, pääseekö Balsolaa välierissä irti vai tetsaako hän edelleen metsässä. Sama ralli jatkuu kuitenkin, että VAKJ voi mielestäni laittaa kentälle monenlaisia erilaisia toimivia kokoonpanoja. VAKJn etuja on, että se pystyy pelaamaan kokemuksensa turvin pelipaikkojen rajoja rikkovaa kiekkoa. Hyökkäyspelissä siitä on etua, koska kiekkoa on helppo pyörittää laidasta laitaan ja päädystä päätyyn pelaajien liikkuessa kuitenkin laajalla pinta-alalla ja siitä huolimatta kaikki pysyvät roolistaan hyvin kärryillä. Runkosarjan pienoinen holtittomuus alkoi karista Metsän Kiekkoa vastaan ja VAKJn peliasenne alkaa olla sitä mitä pitääkin.

Molemmilta joukkueilta löytyy mittavalta rintamalta maalisieppoja. PSG:lla ehkä yleisesti ajatellaan olevan ”vain” Stamkos, joka tykittää maaleja mistä vain, milloin vain. Tosiasiassa esimerkiksi Silva on noussut suureen rooliin erityisesti näin pudotuspelien aikana. Puolivälierissä Silvan maaleilla ratkesikin osaottelu, jos toinenkin. Silva tosin ryssi myös muutamia avopaikkoja, joista allekirjoittanutkin olisi saanut maalinpoikasen aikaan. Tämä tosin mielestäni kertoo enemmänkin siitä, kuinka taitavan maalivainun kaveri omaa: tehdyt maalit + hyvät tekopaikat tulokseksi tulisi suurinumeroinen luku. Silva lukee hyvin peliä ja osaa ajautua oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. PSG:n Suxman nähtiin Oilersia vastaan tärkeässä myyräntyössä blokkimassa vastustajia kumoon pelikavereiden tieltä antaen esimerkiksi maestro-Stamkosille tilaa paukuttaa maaleja. Tähän VAKJn täytyy kiinnittää myös erityistä huomiota. Vaihtelevasti ainakin Oilersia vastaan PSG:n pelaajalle ollessa kiekko, loput kiekottomat pelaajat seurasivat paikaltaan mitä kiekollinen kaveri tekee. Usein se päätyi kuitenkin kiekonmenetykseen. VAKJia vastaan PSG:n tulee pelata aktiivisempaa kiekotonta peliä.

 

Puolustus vs. Puolustus

VAKJn osalta juuri pelipaikkojen rajoja rikkova pelityyli osaltaan mahdollistaa tehokkaan kahden suunnan pelin. Runkosarjan aikana heidän maaliverkko tosin heilahti yllättävän monta kertaa, mutta se lienee johtuneen muista asioista. Nyt pudotuspelien aikana VAKJ on kehittynyt eteenpäin sen osalta, mistä kertoo esimerkiksi Metsän Kiekkoa vastaan päästettyjen maalien määrä, 6. VAKJ:lta löytyy niinkin nimekäs puolustaja riveistään kuin Ela (hari), joka kysymättäkin on yksi koko pelin parhaita puolustajia. Se, miten aktiivisesti Ela on valmis tekemään töitä Superliigan välierissä, on kysymysmerkki, sillä PSG:n kaltaista joukkuetta vastaan töitä on tarjolla kyllä. Mielestäni nimekkäillä pelaajilla varustettu VAKJ lähtee puolustamaan ennemmin tukkimalla keskustan ja voittamalla 1v1-tilanteita, kuin vetäytymällä omalle alueelle tiiviiseen kilppariin. Molemmat tavat kyllä onnistuvat ja tuottavat varmasti tulosta, mutta luulen, että VAKJ haluaa lähteä ennemmin dominoimaan keskialuetta ehkäisemällä sillä jo vastustajan pääsyn vetopaikoille.

Oilersia vastaan PSG piti pelitempon korkealla, mutta vastoin ennakointiani ei säästynyt kardinaalivirheiltä. Onneksensa sillä on RUNORAATIn kaltainen tasapainoinen, perusvarma alempipuolustaja. RUNORAATI tasapainottaa PSG:n peliä ja vaikka hän ei yleensä ole hyökkäysalueella suuressa roolissa, tämän näkymätön työ on kuitenkin elintärkeää PSG:lle. RUNORAATI ratkaisi omalta osaltaan sarjan Oilersia vastaan blokkaamalla taitavasti vetoja. Lisäksi tarkoilla avauksilla RUNORAATI mahdollistaa PSG:n pitävän mainitun pelitempon tapissa. Sarjassa nähtiin paljon tilanteita, missä ylempipuolustaja Suxman innostui hääräämään turhankin korkealla. Kiekonmenetyksen jälkeen Oilers olisi voinut päästä kurittamaan PSG:tä 2v1-hyökkäyksillä, mutta parrasvaloihin astuikin vielä Silva tarjoamaan tukea omaan päähän nollaten 2v1-hyökkäykset. Luulen, että PSG haluaa omassa päädyssään nopeita kiekonriistoja ja peliinlähtöjä. Maltillisella pelillä se onnistuu siinä kyllä. VAKJia vastaan erityisesti RUNORAATIn pitää varautua siihen, että kiekko liikkuu muutamalla nopealla vetopassilla laidasta laitaan. RUNORAATIn onkin oltava nopeastikin valmis laittamaan kroppaa likoon kiekon ja maalin väliin.

 

Arvio

Kaksi kokenutta ja kovaa joukkuetta, jotka molemmat yllättivät ainakin allekirjoittaneen pääsemällä puolivälieristä jatkoon. PSG:n peli vakuutti VAKJ:n peliä enemmän, mutta mielestäni kuitenkin äärimmäisen tasavahvat joukkueet. Molemmilla löytyy nimekkäitä yksilöitä, jotka pystyvät ratkaisemaan pelin suuntaan jos toiseen. Jos tämä sarja olisi pelattu esimerkiksi neljännesvälierissä, veikkaisin, että se olisi ollut yhtä maalittelua. Välierissä kuitenkin yleensä joukkueet hieman passivoituvat ja peliä pelataan enemmän puolustuspainotteisesti. Luulen tässä otteluparissa käyvän samalla tavalla. Ottelusarja päättyy 1-3 ja PSG jatkaa finaaleihin.

 

Toke

Vakj vie voiton 3-2 ja seuratkaa Elaa maalityg

 

taikuri

VAKJ voittaa 3-1 kesä vetelee naruista ja poolparty kuljettaa 4 maalia per peli

 

Vanil

PSG voittaa 3-1, erityistarkkailussa Stamkosin kiekonhallinta ja pelin rauhoittaminen hyökkäysalueella. Stamkosin ja Suxmanin onnistuessa joukkueella ei tule olemaan vaikeuksia, kun tähän vielä lisätään Silvan hyvät otteet poffeissa.

 

Donskoi

0-3 PSG

 

karde

3-0 VAKJ

 

Rekku

3-2 VAKJ

 

Cruel

2-3 PSG

 

BIGONE

3-1 VAKJ

 

Kapu

3-0 VAKJTietoja
Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu: 30.10.2017 19:59
Luettu: 1091 kertaa

Kommentit (2)

Jezik, 02.11.2017 23:19
BIGONE arvioi oikein jälleen kerran
bigone, 03.11.2017 00:50
Taidan heittää finaaliinkin suoran veikkauksen jo nyt VAKJ:lle 3-1 ;D

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.