Kirjoitus

Kausiennakko 2/17 B-lohko

1. HC TeamJoukkue

Viimekauden sijoitus: Runkosarja, B-lohko #2 - Pudotuspelit #4

Viime kausi: HC TeamJoukkue debytoi Superliigassa kaudella 1/2017 ja taisteli tiensä heti komeasti runkosarjan toiselle sijalle, jääden toiseksi vain uskomattoman yllätyksen aikaansaaneelle HC SumB:lle. Samaiset Sumbut tulivat vastaan sitten pronssipelissä ja HCTJ:n oli tyytyminen kaudella sijoitukseen #4. Joukkue oli menossa mukana erittäin kokeneella kokoonpanolla ja uskon että tavoitteet oli sinne kultaan jo asetettu. Tässä tapauksessa jopa neljättä sijaa voidaan siis pitää pienenä pettymyksenä. Hiljattain Superliigan kauden 1/2017 parhaaksi hyökkääjäksi valittu Moses oli joukkueen puikoissa ja tulee siellä olemaan jatkossakin.

Edellisellä kaudella HCTJ oli liikkeellä nimekkäällä miehistöllä, mutta tulevalla kaudella se tulee olemaan entistä nimekkäämpi. Vahvistuksia on värvätty niin hyökkäys- kuin puolustuspäätyihinkin paremman kauden toivossa. Jossain joukkue on ainankin onnistunut - kaikki seitsemän sijoitusarvioita tällä kaudella tehneet kirjoittajat ovat yhtä mieltä siitä, että HC TeamJoukkue löytyy kauden lopuksi Superliigan sijalta 1.

Pelaajasiirrot, lähteneet:
RikuHahI (viimeinen kirjain I, ei L) - Archuletanakin tunnettu RikuHahI oli edellisellä kaudella joukkueensa ahkerin pistemies, mutta siirtyi kauden päätteeksi kuitenkin uusiin maisemiin.
huume420 - Paremmin nimellä maradona tunnettu hyökkääjä oli HCTJ:ssä pienessä roolissa, tulevalla kaudella löytyy Thrasherseista vastuuhenkilön tehtävissä.

Pelaajasiirrot, saapuneet:
teippi - Superliigadebyyttiään tekevä teippi on yksi niitä hyökkääjiä joita harjoituspelejä kiekossa pelaavat rakastavat vihata. Taitava pelaaja, joka taitaa riistämisen jalon taidon ja veto on myös miehellä paikallaan - kunhan hermot kestää.
pasi88 - Kiekkoliigasta vauhtia kauden verran hakenut pasi88 (Kapanen) on palannut Superliigaan ja tositoimiin. Hieman yllättäenkin SC Bernin jättänyt puolustaja tuo varmasti sitä varmuutta, mitä HCTJ:n puolustus tarvitseekin.

Joukkueen vahvuus
Taitavat yksilöt. HC TeamJoukkueen pelaajisto on kiistatta kauden 2/2017 vakuuttavin. Löytyy taitavaa pelaajaa niin oman- kuin vieraspäänkin tilanteisiin eikä maalintekovoimaa puutu. Moses ja teippi ovat loistavia maalintekijöitä molemmat ja Jenbb ja pasi88 ovat sellaisia alakerran lukkoja, että parempia saa Superliigasta hakemalla hakea.

Joukkueen heikkous
Motivaatio. Edukseen näin paljon erottuvalla kokoonpanolla täytyy aina laittaa tarkasteluun ne päänsisäiset asiat, jotka tähän peliin vaikuttaa. Huomiotta ei voi jättää muutamia hajoiluun taipuvaisia pelaajia. Takaiskujen sietäminen on HCTJ:n suurin haaste tulevalla kaudella, niin suurta etumatkaa muihin joukkueisiin ei kuitenkaan ole, että höntsäilemällä tuo sijoitusarvioissa povattu ensimmäinen sija toteutuisi. Jos vain pää kestää ja epäonnistumiset osataan niellä pää kylmänä, löydetään HCTJ sieltä korkeimmalta korokkeelta, tai ainakin parhaan kolmen joukosta aivan varmasti.

Tärkein pelaaja
Moses - Joukkueen GM (sori RH) ja sielu. Terävä hyökkääjä, joka ei turhia kikkaile vaan laittaa tarkalla laukauksellaan limpun verkon perukoille varmoin käsin. Tekee usein maalin niistäkin paikoista, joita moni puolustaja ei estä koska “ei se kuitenkaan tuolta asti tee”.


2. Brazil

Edellinen liigakausi: Eliittiliiga 2/16, Runkosarja #4

Paljon mietteitä ja tunteita herättävä Brazil tekee paluun liigakarkeloihin. Edelliskerran Brazil on pelannut liigaa kaudella 2/16 Eliittiliigassa, jolloin joukkue päätti kautensa hopeamitaliin. Joukkueen historiasta löytyy hieman huonompaakin taustaa käytöksen suhteen mutta toivotaan, että tällä kaudella joukkueen osalta vältytään isommilta konflikteilta. Brazil lähtee tekemään paluuta liigakentille lähes samalla kokoonpanolla kuin aiemmalla kaudella - muutamaa uutta nimeä lukuunottamatta. Joukkueen päävastuuhenkilön tehtävistä vastaa michu, joka on myös kentällä joukkueensa tärkeimpiä pelaajia, niin suullisesti kuin pelillisesti. Hyökkäyksestä löytyy aiemmalta kausilta tuttuja nimiä michun lisäksi Statham sekä Makpi. Uusina pelaajina Brazilin riveissä hyökkäyksessä tullaan näkemään Thierry, joka on todella taitava ja kokenut hyökkääjä. Toinen uusi vahvistus hyökkäyksessä on pelaaja nimeltään pvh, joka tarvittaessa voi pelata myös ylemmänpuolustajan roolia. Tunnetumpi hän on nimellä raiq. Pelasi edelliskaudella Superliigassa Kamloops Blazersissa tehden runkosarjassa 53 tehoa 14 ottelussa ja pudotuspeleissä kyseinen taituri sai tililleen 19 pistettä yhdeksässä ottelussa. Mikään turha herra hän ei selvästikään ole, vaan tottunut ottamaan vastuuta.

Puolustuksessa tuttuja nimiä joukkueen aiemmilta kausilta ovat Anarcho, Lehto, NutC ja Bnko. Uusina vahvistuksina puolustuksessa nähdään pitkää uraa Siniviiva HT:n riveissä divaria ja Liigaa puurtanut wnb. Perusvarmaa peliä ja loistavat avaukset omaava wnb tulee olemaan kova lisä joukkueen kokoonpanoon. Toinen uusi kasvo puolustuksessa on myös naku nimimerkiltä tunnettu naq. Suullisista taidoistaan tunnettu naq tulee tuomaan myös kiekollista osaamista Brazilin puolustukseen.

Joukkueen vahvuus
Joukkue on pelannut lähes samalla kokoonpanolla useamman kauden ja kiekko liikkuu nätisti pelaajalta toiselle. Joukkueen suurin vahvuus on ehdottomasti hyökkäyspeli. Joukkueesta löytyy pelaajia, jotka pitävät todella taidokkaasti kiekkoa ja osaavat laittaa kiekon maaliin vaikeammastakin paikasta. Uutena kasvona joukkueessa nähtävä Thierry tulee vahvistamaan entisestään joukkueen hyökkäyspeliä. Thierryllä kiekonhallinta on todella kovaa luokkaa, joka saa vastustajat ylipelaamaan itsensä tavoitellessaan kiekkoa. Eikä todellakaan pidä unohtaa michua. Hän on edelliskausilla tarvittaessa kantanut koko joukkuettaan reppuselässä. Mies omaa todella tarkan vedon eikä kyseistä kaveria parane päästää vetopaikoille. Brazilin hyökkäyspeli on ollut jo kauan todella hyvännäköistä ja on mielenkiintoista nähdä mitä etuja uudet pelaajat pystyvät tuomaan tähän rautaiseen hyökkäyspeliin.

Joukkueen heikkous
Kestääkö pääkoppa? Kuten moni tietää niin joukkueesta löytyy muutamia pelaajia joiden ajatus lähtee vähän harhailemaan muualle, jos peli ei kulje varsinkaan “huonompia” joukkueita vastaan tai jos omissa soi muutamaan otteeseen liikaa parin pomppumaalin kautta. Jos joukkue onnistuu pitämään pääkoppansa viileänä ja välttymään kyseisiltä tilanteilta on joukkue todella vahvoilla. Aika-ajoin joukkueen puolustuspelaaminen on ollut myös pienoinen kysymysmerkki, mutta uskon uusien pelaajien tuovan muutosta tähänkin osa-alueeseen.

Tärkein pelaaja
michu - michu tulee pelaamaan todennäköisesti lähes jokaisessa joukkueen ottelussa, mutta onhan se myöskin fakta, ettei tämän tasoista hyökkääjää kannata turhaan istuttaa penkillä puremassa mailan tuppia. michu osaa ihastuttaa tarkoilla laukauksillaan ja pehmeillä käsillään, mutta myöskin sosiaaliset taidot ovat kaverilla hallussa vaikka joskus tosin jotain voisi jättää myös sanomatta.


3. Tahdonvoima

Edellinen liigakausi: Eliittiliiga 3/15, Runkosarja #7

Joukkue lähtee lähes identtisellä kokoonpanolla tulevalle kaudelle kuin aikaisemmillakin kausilla. Ainoa muutos kokoonpanossa edelliskausiin verrattuna löytyy puolustuksesta, kun ylempipuolustaja kaa on saapunut joukkueen vahvuuteen.. Joukkueesta löytyy paljon kovia nimiä, kuten Arca, joka teki paluun vanhaan seuraansa pelattuaan edellisen kauden Avengerssien riveissä Kiekkoliigaa. Myöskin kaksikko Vallu - miksu tulee olemaan isossa roolissa. Kaudella 3/16 Kiekkoliigassa HC RoikkuLämyn riveissä 11 ottelussa tehot 24+17 tehnyt ja edelliskaudella miksun tutkaparina Chicagossa operoinut Vallu tulee olemaan todella iso osa Tahdonvoiman hyökkäyspeliä. Myöskin pelaajat censo ja nappi tulevat olemaan suuressa roolissa. Alemman puolustajan tontilla operoiva censo tulee pelaamaan suuren osan joukkueen otteluista. censo on todella kylmänviileä puolustaja, jolle ei pahemmin virheitä satu ja alemmaksi puolustajaksi censo on myös tilastojen saralla usein valokeilassa. Myöskin Tahdonvoiman paluun myötä teki paluun tuttu kasvo, pelaaja nimeltään inna. Miehen omien sanojensa mukaan innostus loppui nopeusuudistusten myötä eikä pelaajaa ole sen jälkeen pahemmin näkynyt. Tahdonvoiman tehdessä paluun on myös inna saanut pelistä kiinni ja on mielenkiintoista nähdä minkälaisiin tuloksiin inna tällä kaudella yltää. inna tuskin tulee saalistamaan suuria peliaikoja tulevalla kaudella, mutta kyseinen kaveri on silti todella vaarallinen ja taitava ylempi puolustaja.

Viimeisimmällä kaudellaan Eliittiliigassa kaudella 3/15 joukkue sijouttui runkosarjassa seitsemänneksi. Joukkue onnistui tekemään 22 ottelussa 84 maalia, joka tarkoittaa 3,82 maalia per ottelu. Joukkueella on niin laaja ja taidokas hyökkäysmateriaali, että lukema voisi olla myös suurempikin. Kyseisellä kaudella joukkueen tehokkain pelaaja runkosarjassa oli inna, joka teki 10 ottelussa 28 pistettä.

Joukkueen vahvuus
Hyökkäysmateriaali. Tahdonvoiman riveistä löytyy laaja rintama hyökkääjiä, jotka tulevat aiheuttamaan päänvaivaa vastustajan puolustukselle. Joukkue on pelannut jokaisella kaudellaan lähes samalla kokoonpanolla, joten yhteisten kemioidenkin luulisi olevan kunnossa. Hyökkäyksestä kaksikko miksu - vallu on pelannut suuren määrän otteluita hyökkääjäkaksikkona tehden tuhoisaa jälkeä. Eikä pidä unohtaa Arcaa, joka on valehtelematta yksi liigan kovimmista hyökkääjistä.

Joukkueen heikkous
Hyökkäys on paras puolustus? Vai onko sittenkään? Joukkueesta löytyy pelaajia, jotka mieluusti pitävät kiekkoa hyökkäyspäädyssä eikä välttämättä omalla puolueella taisteleminen oli sitä mieluisinta puuhaa. Joukkueen puolustuksen voisi siis nostaa pienoiseksi heikkoudeksi. Tahdonvoiman puolustuksesta löytyy todella kovia nimiä, mutta se miten joukkue onnistuu pitämään vastustajat kurissa puolustusalueellaan riippuu hyvinkin paljon maaliahneiden hyökkääjien panostuksesta puolustuspäässä.

Tärkein pelaaja
Arca - Joukkueen pelaajisto voisi lähes jokaisen pelaajan nostaa tärkeimmäksi pelaajaksi, mutta Arcan henkilökohtainen osaaminen nousee tässä suuresti esille. Viime kaudella Avengerssissa Kiekkoliigaa pelannut Arca on todella taidokas hyökkääjä, joka osaa ihastuttaa kauniilla laukauksillaan.


3. Berries

Viime kauden sijoitus: Runkosarja, A-lohko #4 - Pudotuspelit #9-16

Runkosarjassa joukkue sijoittui neljänneksi ja ylipäätään joukkue pelasi hyvin ehjän kauden. Alkukaudesta joukkueella sujui erinomaisesti, mutta loppua kohden meno rupesi hieman hyytymään ja runkosarjan lopussa viimeisestä kymmenestä pelistä joukkue oli saalistanut neljä voittoa ja kuusi häviötä. Joukkueen maaliero näytti runkosarjan loputtua lukemaa +33, joka oli lohkon kolmanneksi paras. Tämä kertoo siis siitä, että joukkueen hyökkäys- ja puolustuspeli olivat ainakin hyvin tasapainossa. Tehtyjä maaleja joukkueella oli 92 kappaletta ja joukkue olikin lohkonsa eniten maaleja tehnyt joukkue.

Joukkueen ehdoton syömähammas oli kaksikko Mumba - Loren, joista kumpikin rikkoi runkosarjassa 60 pisteen rajan. Myös jiikeri oli suuressa roolissa ylemmän puolustajan tontilla ja hänkin onnistui rikkomaan 40 tehopistettä.

Runkosarjan päätyttyä Berries kohtasi Phoenix Risingin ja tiesittekö muuten, että Phoenix Rising ei ollut koskaan edennyt pudotuspeleissä ensimmäistä kierrosta pidemmälle! Tässä ottelussa tehtiin siis tietynlaista historiaa, kun Berries lähti kesälaitumille Phoenixin klaaratessa sarjan 3-1 otteluvoitoin. Tulevalle kaudelle Berries lähtee siis identtisellä kokoonpanolla kuin edelliskaudellekin.

Pelaajasiirrot, lähteneet:
Ei lähteviä.

Pelaajasiirrot, saapuneet:
Ei myöskään saapuvia marjanpoimijoita.

Joukkueen vahvuus
Joukkueen eittämättä suurin vahvuus on hyökkäyspelaaminen. Joukkue onnistui viime kauden runkosarjassa rokottamaan vastustajaa peräti 92 kertaa, mikä olikin eniten lohkonsa joukkueista. Lisäksi kannattaa pistää merkille kaksi pelaajaa. Hyökkäyksen tukipilareina aiemmin mainitut Loren ja Mumba rankaisevat armotta, jos paikka heille aukeaa.

Joukkueen heikkous
Joukkueella ei mitään selkeitä pelilillisiä heikkouksia ole, mutta peli ailahtelee aivan liian paljon. Berriers starttasi edelliskautensa häviöllä, mutta sen jälkeen joukkue onnistui saalistamaan täydet pisteet seuraavasta kuudesta ottelusta. Tämän jälkeen joukkue kulki melkoista vuoristorataa, voittoja ja tappioita tuli vuorotellen. Ailahteleva peli näkyi myös pudotuspeleissä, kun joukkue putosi heti ensimmäisellä kierroksella. Kun joukkue onnistuu pelaamaan jokaisessa ottelussaan parhaalla tasollaan niin voi joukkue löytyä hyvinkin korkealta sarjataulukossa.

Tärkein pelaaja
jiikeri - yli 700 pistettä Kiekkoliigassa ja sen alaisissa sarjoissa tehnyt jiikeri tulee olemaan todella isossa roolissa tulevalla kaudella. jiikeri kuuluu ehdottomasti liigan top-3 parhaiden ylempien puolustajien joukkoon. Hän pelasi viimekaudella 16 ottelua tehden niissä 47 tehoa, 2,94 pistettä per peli. Todella kokenut ja taitava ylempipuolustaja, joka tekee hyökkääjiensä pelistä naurettavan helppoa. Kyseinen kaveri tulee tulevallakin kaudella haalimaan suuret peliajat Berriesin riveissä.


5. Aurinkolaulu

Edellinen liigakausi: Divari 3/16: Runkosarja #9

Välikauden pitänyt “mafia” tekee debyyttinsä Superliigassa tutulla kokoonpanolla höystettynä muutamalla uudella värväyksellä. Pro Leaguesta ja Eliittiliigasta mitalit napannut joukkue on tälläkin kaudella on materiaaliltaan hyvin leveä. Vanhojen mafia-ikonien, kuten Fettiksen, Falcon ja Teemun lisäksi tiimiin saatiin kalastettua hyvällä peliälyllä varustettu nuorehko pakki Bein ja hyökkäykseen kiekkovarma TarG. Varusmiespalvelusta hoitava Kulakov on myös liittynyt remmiin, mutta miehen peliminuutit ovat varmasti pieniä velvollisuuden vuoksi. Puolustuksessa ilmeisesti alempaa paikkaa hoitaa Phoenix Risingissä viime kaudet kiekkoillut Instagram. Kokenut kolli kyseessä, joka hallitsee tiukatkin paikat perusvarmasti. Ylempi tontti lienee varattu Fettikselle ja Beinille. Molemmat ovat superliigan mittapuulla laadukkaita ylempiä pakkeja. Fettis on hieman parempi viimeistelijä, ja Bein enemmänkin pelinrakentaja. Aurinkolaulun tavaramerkki aikoinaan ainakin oli erinomainen joukkuepuolustus, ja joukkueessa on tälläkin kaudella hyviä puolustavia hyökkääjiä, joten puolustus lienee kunnossa jälleen tällä kaudella.

Hyökkäyksessä on kasapäin laatupelaajia. Maalinteosta vastaa Teemu, joka kykenee laittamaan kiekon häkkiin lähes paikasta kuin paikasta. Teemu tekikin joukkueen viime kaudella divarissa joukkueensa maaleista eniten. Monipuolista osaamista edustaa Falco, joka on hyökkäyspään taitojen ohella myös hyvä puolustamaan. Uutena lisäyksenä on divarissakin ihastuttanut TarG, jonka kiekonhallintakyvyt sopivat loistavasti Aurinkolaulun pelityyliin. Rosterista löytyy vaihtoehtoja yllin kyllin paikkaamaan, 1vs1-taidoistaan tunnettu Jezik hyvänä esimerkkinä. Bein ja Fettis taitavat molemmat hyökkäyksen tukemisen, ja joukkueen peli on hyvin nitoutunut yhteen.

Joukkueen vahvuus
Joukkuepeli on ehdottomasti yksi Aurinkolaulun valtteja. Sekä puolustus että hyökkäys sujuu yhtenäisesti, ja heikkoja lenkkejä ei lähtökohtaisesti ole. Perusasiat ovat kunnossa, ja nyt menestys on kiinni vain pienten asioiden onnistumisista. Onnistuessaan Aurinkolaulu kaataa joukkueen kuin joukkueen.

Joukkueen heikkous 
Ajoittainen terävyyden puute - joukkueesta ei pahemmin löydy heikkouksia, mutta vahvuudetkaan eivät aina nouse selkeästi esiin. Ajoittain maalinteko tuottaa vaikeuksia varsinkin hyvin puolustavia joukkueita vastaan ja kärsivällisellä pelaamisella Aurinkolaulun puolustus on ohitettavissa. Kärkijoukkueita vastaan pelatessa terä ei parane olla tylsä, jos mielii pitkälle.

Tärkein pelaaja
Falco - Joukkueesta ei löydy yksittäistä tähteä, mutta uskon Falcon onnistumisen vaikuttavan mafian menestykseen eniten. Todella monipuolinen pelaaja, joka hallitsee varmasti kaikki pelin osa-alueet.


6. Olli Jokinen

Edellinen liigakausi: Tulokas

Paris Saint-Germ… siis Olli Jokinen lähtee tulevaan kauteen tiivillä kuuden miehen kokoonpanolla. Aktiivisesti harjoituspelejä pelanneet Ollit on veikattu reportteritiimin puolesta sijalle 6, eli sinne lohkonsa keskikastiin. Näen kuitenkin mahdollisuudet korkeammalle, jopa mitalipeleihin asti. Pelaajistosta löytyy kokeneita ja kiekossa kaikki jekut tuntevia pelaajia ja PSG:n tapaan uskonkin että tulemme näkemään erittäin hyökkäyspainotteista ja nopeasti iskevää peliä.

Joukkueen hyökkäyspelaaminen kulminoituu parin Stamkos (Stammer) ja simokissa (Donskoi, hardy) välille. Ensinmainittu on niittänyt mainetta Paris Saint-Germainin maalintekijänä Eliittiliigan puolella ja simokissa nyt taas vähän jokapuolella, kaveri on melko ahkera vaihtamaan joukkuetta. Kovia maalintekijöitä molemmat, sitä ei voi kieltää. Kysymys kuuluukin, miten kaksi selvästi maalintekijän tontille istuvaa hyökkääjää toimii yhdessä? Oppiiko toinen heistä pelaamaan hieman alempana, vai painellaanko kahden miehen voimin kovalla karvauksella suoraan vastustajan päälle ja toivotaan parasta?

Puolustajistosta löytyy myöskin Suxman, joka tunnetaan loistavana pelin rakentelijana ylemmän puolustajan tontillaan. Hyökkäävä pelaaja, jonka ainut kompastuskivi piilee omaan päätyyn päästettyjen 2v1 hyökkäysten määrässä - omat hyökkääjät voivat kuitenkin lähes poikkeuksetta olla tyytyväisiä saamaansa tukeen. Alemman puolustajan paikalle joukkueen kokoonpanosta löytyykin kaksi liki tuntematonta pelaajaa, star sekä Bourque. Kumpikaan ei ole viimevuosina liigakentillä loistanut, suuri kysymysmerkki leijuu ilmassa näiden herrojen kohdalla.

Joukkueen vahvuus
Maalinteko. Kaksi erinomaista maalintekijää ja taitavasti hyökkäävä ylempi puolustaja takaavat sen, että “Paris Saint-Jokinen” esi-isänsä tavoin jatkaa voimakkaasti hyökkäyspainotteista lujaa päällekäyvää kiekkoa. Tarkkana täytyy vastustajan olla omassa päädyssään, tai verkko heiluu aivan varmasti.

Joukkueen heikkous
Puolustus. Kun resursseja käytetään paljon hyökkäämiseen, se on väkisin pois puolustuksesta. Alemman puolustajan maltti tulee ratkaisemaan monta ottelua. Hyökkääjät kyllä tekevät tarpeeksi maaleja ottelusta toiseen, mutta oman päädyn puhtaanapito ei ole tämän joukkueen kohdalla ollenkaan itsestäänselvää.

Tärkein pelaaja
Stamkos - Pelillisesti joukkueen selvästi paras pelaaja. Pystyy suorituksillaan ratkaisemaan otteluita joukkueensa hyväksi. Osaa laukoa ja käsiä löytyy myös näyttäviin harhautuksiin. Ovela pelaaja, joka tulee nolaamaan vielä monet puolustajat, jopa 1vs1 tilanteissa.


7. Rowdy Rascals

Edellinen liigakausi: Eliittiliiga 3/15, Runkosarja #12

Jäissä yli vuoden ollut Rowdy Rascals palaa liigakaukaloihin melko uudella rungolla muutamaa tuttua naamaa lukuun ottamatta. Uusien vahvistusten myötä he ovat saaneet kiitettävästi ennalta-arvaamattomuutta ensi kautta ajatellen. Viimeisin kausi Eliittiliigassa päättyi surullisesti, mutta siitä onkin jo aikaa. Uusi liiga, uusi kausi ja uudet kujeet menestymiseen. Silloisesta pelistään heiltä puuttui logiikka. Ehkä ajan kuluessa pelaajat ovat kehittyneet yksilöinä ja sen kautta voivat kehittää joukkuepeliä. Näillä näkymin Rowdyt löydetään kauden jälkeen keskivaiheen tuntumasta. Mitään tähtikaartia heillä ei ole, mutta on jännittävää nähdä, kuinka heidän hallitseva pelinsä puree ennakkosuosikkeja vastaan. Rascals on lähiaikoina kunnostautunut kiekkoa pitäväksi joukkueeksi. Se ei ole välttämättä paras mahdollinen taktiikka oletettavalle keskikastin joukkueelle. Sydäntä ja halua selvästi löytyy, mutta riittääkö itse materiaali?

Ensi kaudella nähdään uudistettua Rowdy Rascalsia. Kevätsiivouksen jälkeen joukkueeseen päätyivät mm. HC Nuhasta tuttu paita ja peppu -akseli Määd-Tutka. Kemiaa parilta löytyy ja allekirjoittaneella on sellainen kutina, että he tulevat sopimaan Rascalsiin kuten eskimo igluun. Tutkan ollessa viilipytty alapäässä Määd on aktiivinen hyökkääjä joka osaa hallita kiekkoa. Erilaiset mutta samanlaiset. Tutkan lisäksi joukkueessa on Reckless ja Tokke. Jokainen tästä kolmikosta on varma peruspakki. Heitä ei kuitenkaan osaa laittaa järjestykseen joten voi vain arpoa, kuka koppaa ykköspakin paikan. Se on varmaa, ettei Käpytikka ailahtelevine puukäsineen ole tässä taistossa mukana. Hengessä hän kuitenkin tulee olemaan mukana, mutta pelillisesti on suuri kysymysmerkki. Rowdy jatkanee tehokkaana ylempänä pakkina. Hän on eittämättä yksi liigan maalinnälkäisimmistä ylemmistä pakeista. Lisäksi Kamloops Blazersin tehomasiina pöhnäke liittyi remmiin. Erinomainen maalintekijä, mutta vaatii ympärilleen kiekonhallinnan taitavia pelaajia. Sellaisia Rowdy Rascalsista löytyy.

Joukkueen vahvuus
Kiekonhallinta. Kuten sanottu, joukkueesta on kuoriutunut kiekkoa kontrolloiva porukka. On hyvin mahdollista, etteivät Rowdyt jämähdä keskelle, vaan heistä tulee mahdollinen haastaja lohkonsa ennakkosuosikeille. Se vaatii vielä työtä, mutta potentiaalia löytyy. Menestys tulisi olemaan suurimmilta osin täysin uuden hallintapelin ansiota.

Joukkueen heikkous
Yksinkertainen monimutkaisuus. Kaikessa komeudessaan voivat olla kärkitasoa, mutta sekn on mahdollista, että Rowdyt haukkaavat liian suuren palan. Yksinkertaistettuna: Rascalsin peli voi näyttää päällisin puolin toimivalta, mutta se voi olla alkeellisen monimutkaista. Kaikki toimii, muttei kuitenkaan toimi.

Tärkein pelaaja
Rowdy - Erinomainen kahden suunnan pelaaja, jolta tullaan näkemään maalirikas kausi. Rowdy on omistanut aina tulisen laukauksen eikä off-seasonin näyttöjen perusteella taso ole muuttunut.


8. Exodus

Viime kauden sijoitus: Runkosarja, B-lohko #7 - Pudotuspelit #9-16

Tuttuun tapaan keskikastin joukkue Exodus oli perinteisen hyvä ja sijoittui keskivaiheille omassa lohkossaan. Hävisi ennakkosuosikeille ja napsi voittoja saman keskitien kirouksen omaavista joukkueista sekä häntäpäässä porskuttavista porukoista. Pudotuspeleissä he suorastaan heräsivät eloon. Halberdiers oli pulassa punamustan hurrikaanin sisällä. Purfect pelasi elämänsä peliä tekemällä 14 maalia saaden joukkueensa näyttämään kehnolta tämän rinnalla. Yllätysmomenttia siis Exoduksesta löytyy tärkeissä peleissä, mutta sekin vaatii maalintekijän. Heidän harmikseen Halbet klaarasi lopulta sarjan ja voitti viimeisen ottelun seitsemän maalin erolla.

Nykyisin joukkue rullailee vanhan kapteeninsa Jimen aka Hotin vallan alla. Mitään uutta hän ei konkkaronkkaan tuo, mutta vankkaa kokemusta ja tuttua turvaa kylläkin. Pelisilmää ei joukkueesta puutu mutta Jime antaa vielä oman ekstransa siihenkin osa-alueeseen. Purfect on mahdollisesti hakemassa uusia tuulia Aurinkolaulusta, joten tämän jatko on epäselvää. Joukkueen menestys tulee riippumaan todella pitkälti tästä valinnasta sillä Exoduksen kokoonpanoon soveltuvaa huippuhyvää maalinikkaria on hankala löytää. Kaudesta voi tulla hero tai zero. Myös kiekonhallinnan ja tulisen vedon omannut Rowdy lähti joten ensi kaudella tullaan näkemään paljon aukkoja joka paikassa. Puolustuksessa ei ole moittimista viktorio2’n ja Beaviksen varmojen käsien ollessa paikalla, joten katse suuntautuu hyökkäykseen. He tarvitsevat raakaa ja puhdasta maalintekovoimaa. Pari uutta vahvistusta piristävät toivottavasti heidän peliänsä.

Pelaajasiirrot, lähteneet:
Rowdy - Siirtyi takaisin luotsaamaan Rowdy Rascalsia Superliigaan. Onnistui hyvin viime kaudella Exoduksessa joten menetys on harmillinen.
Kulakov - Oli intissä lähes koko viime kauden mutta pääsi muutamaan otteeseen maistamaan liigajäätä. Nyt siirtyi kuitenkin Aurinkolauluun idlailemaan palveluksensa ajaksi, joten tätä ei enää nähdä Exoduksessa. Yksi maalintekijä vähemmän.
Lundi - Siirtyi myöskin Rowdy Rascalsien puolelle. Exodus kokee kovasti tärkeitä menetyksiä.

Pelaajasiirrot, saapuneet:
Jime - Hotti palaa takaisin Exoduksen ruoriin. Luvassa on mitä luultavammin samankaltaista Exokiekkoa mitä aikaisemminkin - hyvin kontrolloitua, järkevää peliä kaikessa keskinkertaisuudessaan.
Tubbew - Täysi kysymysmerkki. Mahdollisesti joku tulevaisuuden tähti?
Bluecat - Noin kuukausi sitten luotu nimimerkki jonka nykyiset tilastot jättävät toivomisen varaa.
EKE - Kyseinen pelaaja on luutinut mm. Oulun Kärpissä joten mikään täysin onneton hän ei varmastikaan ole. Musta hevonen?

Joukkueen vahvuus
Järkevä peli. Exodus ei luultavasti hylkää pelityyliään ensi kaudellakaan. He pelaavat järkevää peliä ja voivat haastaa kärkijoukkueitakin sen turvin. Mitään yllättävää heiltä ei odoteta mutta tuttu ja turvallinen, simppeli hyökkäyssuunnan peli voi toimia tietyin aika-ajoin. Se on vaan valitettavasti ailahtelevaista.

Joukkueen heikkous
Liian arvattava peli - Kaavoihin kangistunut tyyli voi koitua myös kohtaloksi. Moni tuntee Exoduksen metkut ja osaa hyödyntää tietoa jäällä. Jos he eivät saa jotain uutta aikaiseksi kentällä, on tilanne hyvin hankala. Suurehko piriste olisi tarpeen.

Tärkein pelaaja
Purfect - Joukkueen ylimaallinen maalintekijä. Purfect omaa yhden tarkimmista laukauksista liigassa ja se näkyy hänen tilastoissaan. 14 maalia ja 0 syöttöä pudotuspeleissä kun seuraavaksi tulleet tekivät vain yhden maalin. Omaa kädet yksityiseen pelinpyöritykseen ja sitä kautta toimiikin kärkenä. Jos Purfectia ei olisi, Exodus joutuisi valtavaan pulaan.


9. The Unit

Edellinen liigakausi: Tulokas

Uutta väriä mutta tuttuja kasvoja Superliigaan tuova tulokasjoukkue The Unit polkaisee liigakentille varsin mielenkiintoisella kokoonpanolla. Puolustuksessa luutii varmasti jokaiselle liigoja kiertäneelle pelaajalle tuttu Xoseo yhdessä varmakätisen kaksikon; mcrambon ja Eaglen kanssa. Hyökkääjäosasto muodostuu niin ikään kovista nimistä kun joukkueen vahvuuteen juuri Kiekkoliigassa lopettaneen Avengersin riveistä liittynyt Sece jakaa vastuuta Folignon, bagwellin sekä joukkueen päävastuuhenkilö dosin kanssa.

Vuonna 2014 perustetun pitkään 2.nick joukkueenakin toimineen The Unitin kasaan parsiminen mahdollista liigaa varten alkoi jo viime keväänä. Ajan myötä varsin massiiviseksi muodostunut pelaajakunta on nyt puntaroitu, kokoonpano kirjattu ja joukkue on valmiina ensimmäiseen liigakauteen. Vai onko? Viimeaikaset harjoitusottelut ovat sujuneet ailahtelevasti eikä joukkueen todellisesta potentiaalista ole varmasti heillä itselläkään vielä täyttä tietoa. Joukkueen ykköspakki Xoseo loistaa poissaolollaan kun muut puolustajat yrittävät hioa toimivaa kokonaisuutta. Niimpä joukkue on kauden alun jo uhkaavasti lähestyessä etsimässä vielä puolustajaa riveihinsä. Löytyykö pelaava ylempipuolustaja kuitenkin Unitin omien mustien hevosten joukosta kuten Taisen tai clauden toimesta vai onko edessä auttamatta uuden värvääminen.

Hyökkäyspuolella harjoituksia johtaneet dos sekä Foligno ovat aktiivisuutensa puolesta potentiaaliset avauskokoonpanon pelaajat mutta miten käsi tärisee kun kiekko tippuu jäähän, onko kokeneemmista bagwellista tai Secestä ottamaan The Unit reppuselkään?

Summa summarum; haastajana kauteen lähtevällä joukkueella on varmasti vielä epäselvyyksiä niin peluutuksen kuin pelityylinsäkin suhteen. Vahva ja yllätysvalmis nippu kentällä kuitenkin nähdään jokaisessa ottelussa ja nälkää riittää kauden loppuun asti. Omissa papereissa lähtee kauteen potentiaalisena kauden yllättäjä joukkueena hioutuessaan kasaan.

Joukkueen vahvuus
Yllättävyys: The Unitin aliarvioiminen voi koitua monien paperilla ennalta kovempien kohtaloksi. Hyökkääjien lipevät liikkeet ja puolustajien pitkät avaukset ovat onnistuessaan myrkkyä kelle tahansa ja tältä porukalta löytyy kaikki potentiaali moisten pelinkääntäjien toteuttamiseen.

Joukkueen heikkous
Yhteispeli: Harjoituskentillä on nähty vain harjoituskokoonpanoja. Näin ollen yhteispelissä voi näkyä selvää sakkausta joukkueen liigauran alkumetreillä. Puolet kokoonpanossa olevista hyökkääjistä ja puolustajista viettävät talvilomaa kesken korkeanpaikan leirin ja tämä näkyy takuuvarmasti.

Tärkein pelaaja
Xoseo: Joukkueensa kokenein ja paras puolustaja. Normaalipäivänäänkin kiekon eliittiin kuuluva puolustuspään herra ja hidalgo pelaa jokaisen ottelun ollessaan paikalla. Elinehto joukkueen menestykselle ja toiveille pudotuspelien suhteen. Maaleilla ei mies mässäile, muttei mässäile vastustajakaan ja siitä puolustamisessa on kyse.


10. Outer Continent

Viimekauden sijoitus: Runkosarja, B-lohko #9 - Villillä kortilla pudotuspelien #16

Tuttua Outer Continent huttua, 9. sija runkosarjassa, mutta nousu pudotuspeleihin Vegasin jättäydyttyä yllättäen pois. Neljännesvälierissä vastaan A-Lohkon ykkönen, kivikova Zips Don't Lie eikä epäselvyyttä paremmuudesta ollut. Outer ulos suoraan kolmessa ottelussa maalierolla 23-7.

Runkosarja kokonaisuudessaan oli varsin odotetunlainen. Voittoja siellä, tappioita täällä. Perusvarmaa konkareiden hauskanpitoa. Bonuksena paikka pudotuspeleihin jo toista kautta putkeen. Se, jatkuuko hyvin alkanut pleijariputki vai osuvatko johtokunnan sekä reportterien aavistukset juuri viivan alle jäämisestä oikeaan jää nähtäväksi. Kauden alla pelaamattomuus tuskin näiden herrojen joukkuepelissä näkyy, sillä yhteistä risuista liigataivalta on pelkästään Eliitti- ja Superliigasta kymmenen kauden verran. Viime kauden imagokyselyn selvä #1 sekä lohkossaan, että koko liigassa kertoo kuitenkin porukan asiallisuudesta ja hyvästä maineesta Superliigassa.

Pelaajasiirrot, lähteneet:
-

Pelaajasiirrot, saapuneet:
-

Joukkueen vahvuus
Kokemus: Pitkä yhteinen historia on joukkueen ylivoimaisesti merkittävin vahvuus. Kokemuksen kun saisi vielä kaukalossa näkymään, voisi Outerin porukalta odottaa jälleen pudotuspelipaikkaa. Cylarin maaleilla ja muun porukan ailahtelevilla esityksillä odotukset ovat kuitenkin kokeneellakin porukalla hyvin hillityt. Kokeneet pelaajat voivat kuitenkin yllättää mikäli tämän porukan aliarvioi.

Joukkueen heikkous
Tappioasemassa pelaaminen: Monesti joukkueen jäädessä muutaman maalin jälkeen, alkaa puolustus takkuilla eikä ketään enää kiinnosta puolustaa. Usein maltti puolustaa tappioasemassa ajaisi joukkueen etua enemmän ja turhauttaisi johtoasemassa pelaavan vastustajan helppoihin virheisiin. Monet viime kauden pelin repesivät turhan suurimaalisiki tappioiksi ja runkosarjan maalieroksi jäänyt -27 ei joukkuetta ainakaan imartele.

Tärkein pelaaja
Cylar: Joukkueen hyökkäyspelaamisen ja varsinkin maalinteon ehdoton ykkösnimi. Koko joukkueen tehdessä yhteensä 65 maalia, tämän miehen panosta on vaikea jättää huomioimatta. Viime kauden runkosarjan maalipörssin 8. sija irtosi 28 osumalla, eli lähes puolet Outer Continentin maalinteosta roikkui yksin Cylarin harteilla. Jatkuuko villi tahti vai onko jonkun muun vuoro?


11. Manhattan Diamonds

Viimekauden sijoitus: Runkosarja, A-lohko #8 - Pudotuspelit #neljännesvälierät

Erinomaisesti 1/17 kauden startannut Manhattan Diamonds onnistui kuudesta ensimmäisestä runkosarjaottelusta voittamaan viisi peräkanaa. Tämän jälkeen joukkueella tapahtui aivan ihmeellinen sulaminen ja loppukausi näyttää pelkkää punaista. Mitä tapahtui? Näiden viiden voiton siivittämänä MaDi onnistui kuitenkin puskemaan itsensä pudotuspeleihin, joissa se onnistui kaiken lisäksi yllättämään kertaalleen B-lohkon voittaneen HC Sumb:n. Tilastot kuitenkin kertovat karua totuuttaan: 1/17 MaDi onnistui maalinteossa 17 ottelussa 38 kertaa ja vastaavasti heidän verkkoonsa kiekko upposi 75 kertaa. Tuloksena koko liigan viidenneksi huonoin +/- -tilasto ja huonolla matikkapäälläkin laskettuna tehtyjä maaleja hitusen yli kaksi kappaletta ottelua kohtaan päästettyjä neljää maalia per ottelua kohtaan. Kaiken kaikkiaan MaDi vaikuttaa joukkueelta, joka ei saa pelikentälle irti koko potentiaaliaan. Viime kauden 11 pelaajan kokoonpano saattaa myös sekoittaa joukkueen omaa pakkaa. Tälle kaudelle kuitenkin joukkue ilmoitti kohtuullisen kokoisen kokoonpanon, mikä silminnähden vaikuttaa oikein hyvältä.

Pelaajasiirrot, lähteneet:
V.Peltone, Leg, Exode, chiki, Xattar, Junior & dyke

Pelaajasiirrot, saapuneet:
Touni (Aisha) - Napapiirin Sankareista tuttu joitakin ihastuttava, toisia vihastuttava alusta asti Superliigassa lätkinyt ylempipuolustaja.
Mitiih - Ei aiempaa liigakokemusta, mysteeripelaaja.
koum - Proliigastakin tuttu moku tekee paluun orastavan kiekkouran jälkeen. Kuvailee itseään nevari sunnuntaineppailijaksi.

Joukkueen vahvuus
Yllätysmomentti. Onnistui ainoiden joukossa kampeamaan muun muassa mestaruuden vieneestä Zips Don’t Liestä jatkoaikavoiton. Palasten loksahtaessa kohdalle MaDi saatetaan tälläkin kaudella nähdä pudotuspeleissä. Kokoonpanon muutosten vaikutuksia tullaan seuraamaan mielenkiinnolla. Joukkueelta löytyy potentiaalia vaikka mihin, mutta MaDin täytyy vain saada kanavoitua se aiempaa paremmin. Vaatimattomasti sijalle 11 runkosarjassa povattu Manhattan Diamonds saattaa kokoonpanomuutosten avulla löytää itsensä jopa runkosarjan puolivälin paikkeilta.

Joukkueen heikkous
Joukkuepeli. Ainakin viime kaudella monien pisteiden nappaamatta jättäminen kulminoitui tähän ongelmaan. Joukkueella oli vaikeuksia löytää yhteinen tatsi peliinsä ja yhden jos toisenkin kerran MaDi oli aikamoisessa mankelissa. Se helposti turhauttaa pelaajia ja turhautuminen johtaa usein yksilöpelaamiseen ja väkisin puskemiseen. Joukkue oli aika pitkälti riippuvainen Kathyn maaleista eikä toista saman veroista hyökkääjää joukkueesta tuntunut löytyvän. Jonkinasteisen oman pelikirjan rakentaminen helpottaisi MaDin urakkaa huomattavasti.

Tärkein pelaaja
Kathy - teki viime kaudella yli puolet joukkueen kaikista maaleista. Taitava, aktiivinen ja selvästi Manhattan Diamondsin roolipelaaja. Kirjoittaja tietää ex-päävastuuhenkilönä, millainen vastuu siinä pestissä on ja Kathy on esimerkinomaisesti (pelaamattomia pelejä lukuunottamata) ollut paikalla joukkueen ottaessa pahastikin siipeensä.


12. Confusion

Viimekauden sijoitus: Runkosarja, A-lohko #10

Urhoollisesti runkosarjan loppuun pelannut heittopussi, toiselta nimeltään Confusion jaksaa porskuttaa liigassa jumbosijasta huolimatta. Ainoastaan kolme voittoa viime kaudella sinetöi viimeisen sijan ja näin kausi olikin paketissa. Tähtihetkiin kuuluivat voitot joulun alla MaDista ja NaSasta sekä yhden pisteen laiha lohtu hopeamitalististamme, Halberdiersista. Ei kovin mainittavia saavutuksia. Päällisin puolin näyttäisi kuitenkin siltä, että Confusion on saanut uuden ilmeen ja suorituksissakin on havaittavissa parannusta. Viime kaudesta voikin joukkue pelkästään parantaa, sillä runkosarja oli valitettavan musta. Jospa he selättäisivät viimeisen sijan nousten mustaksi hevoseksi ja mahdollisesti pudotuspeliehdokkaaksi?

Uusi logo ja kokonaisuus viestivät muuttuneesta joukkueesta. He pelasivat jo kauden ensimmäiset ottelunsa ja ottaen huomioon vastustajan tason suoriutui Confusion mallikkaasti. Viime kauden sisäisen pistepörssin voittaja Lehterä on todistanut jo tässä vaiheessa joukkueensa olevan liikenteessä täysin erilaisella asenteella. Hän on tehnyt jo nyt lähes puolet viime kauden maalimäärästään. Aliarvioidun joukkueen aliarvioitu hyökkääjä, joka on tyyliltään pesunkestävä maalintekijä. Pesunkestävyyttä nimenomaan tarvitaan, sillä Confut joutuvat oletettavasti melkoisen painostuksen ja pyörityksen kohteeksi runkosarjan aikana. sauso on mainio kahden suunnan pelaaja, mutta se ei ole välttämättä se kaikkein hyödyllisin osa-alue joukkueen tarpeita mietittäessä. Hallinta on avaintekijä, eikä näin nopeasti selattuna kokoonpanosta sellaiseen pystyvää herraa löydy. Jonkun on aika astua esiin, sillä yksilöillä ei Confusion pärjää.

Pelaajasiirrot, lähteneet:
kauppi - Viime kauden kolmanneksi paras tehomies jätti laivan. Pystyykö kukaan täyttämään kaupin saappaat?

Pelaajasiirrot, saapuneet:
kona26 - Perusvarma puolustaja jolta löytyy tietyin aika-ajoin ässä hihasta. Saattaa pyöräyttää maalin ihan ihme paikasta ilman varoituslaukausta.
Lisäksi liuta tuntemattomampia pelaajia jotka pääsevät koettamaan siipiään liigajäillä.

Joukkueen vahvuus
Klassinen yhteispeli höystettynä maalinsylkijöillä. Confusion ei ole onneton joukkue. Alkeellisesta olemuksesta huolimatta myös heiltä löytyy pari kelvollista maalintekijää. Joukkue pelaa hyvin yhteen ja tämän yhdistyessä yhteen tai kahteen paikoista tekevään hyökkääjään on tuloksena positiivinen altavastaajapeli.

Joukkueen heikkous
Ennalta-arvattava puolustus. Kultaisen keskitien perushyvästä puolustuksesta huolimatta he tekevät hurjasti huonoja ratkaisuja. Näin ulkopuolisen näkökulmasta vanha kunnon sumputtaminen voisi vähentää riskiä, missä kiekko joudutaan kaivamaan omasta maalista pois.

Tärkein pelaaja
Lehterä - Ei kahta sanaa. Hienoihin yksilösuorituksiin kykenevä pelaaja joka osaa myös puhaltaa yhteen hiileen. All-around hyökkääjä, tulevaisuuden tähti. Uumoilen uänen tekeväb läpimurtonsa tällä kaudella.


Kirjoittanut:
Fettis 26%, Bein 22%, Falco 17%, Instagram 13%, Jezik 9%, TarG 9%, Arwen 4%


Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu 14.03.2017 21:41
Luettu: 752 kertaa

Kommentit
Lundi 14.03.2017 21:49
Hyvä ennakko pojat, mut tosiaan pelattiin Exoduksella Halbeja vastaan kylläkin eikä HCTJ:tä :D. Eikä musta tai Pöynäkkeestä mainittu mitään meidän ennakkossa aijjaiijj :D!
Rowdy 14.03.2017 21:54
Siis käpyhän on meiän ykköstykki..=)
BIGONE 20.03.2017 14:28
Edit on hirveän katkera kun ei prööliig tehoista mainittu mitään ;(...
BIGONE 20.03.2017 14:29
Eih väärää lohko ;(
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2017