Kirjoitus

Finaaliennakko Zips Don't Lie - Halberdiers

  

Finaali. Tuo monen pelaajan himoitsema asia, jonka pääsee kuitenkin kokemaan ainoastaan murto-osa liigailijoista. Superliigan finaalissa kohtaavat kaudella 1/17 Zips Don't Lie sekä Halberdiers.

Zips Don’t Lie
Pelatut ottelut: 10
Voitot - tappiot - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot: 9 - 1 - 0 - 0
Tehdyt maalit: 56
Päästetyt maalit: 16
Maaliero: +40
Paras pistemies: Ardian 27 +18 = 45, 4.5p/o
Eniten syöttöjä: Datsuk 24
Eniten maaleja: Ardian 27

Halberdiers
Pelatut ottelut: 12
Voitot - tappiot - jatkoaikavoitot - jatkoaikatappiot: 8 - 2 - 1 - 1
Tehdyt maalit: 56
Päästetyt maalit: 44
Maaliero: +12
Paras pistemies: Pönse 22 + 24 = 46, 3.83p/o
Eniten syöttöjä: Pönse 24
Eniten maaleja: Pönse 22

Zips Don't Lie - Lähes puhtaalla pelillä finaaliin

Tilastojen valossa pudotuspelien paras joukkue Zips Don't Lie kaahasi finaaliin vain yksi epäkohta tilastoissaan. Heidän pelinsä on ollut puolustuksellisesti playoffien tehokkainta antia - siitä kertoo vain 16 päästettyä maalia. Tarkka ja maltillinen puolustus on selvästi tuottanut rutkasti hedelmää. Parhainta kiekkoa nähdään passiivista peliä vastaan. Outer Continentilla ei ollut mitään sanomista kummassakaan päädyssä neljännesvälieräsarjassa. Niin ikään Phoenix Rising joutui antautumaan täysin tehden vain kaksi maalia kolmessa ottelussa. Seuraavaksi siirryttiin kuitenkin passiivisesta aggressiiviseen, kun vastaan luisteli HC TeamJoukkue. He onnistuivat kerran horjuttamaan Zipsiä 4-1 voitolla mutta päällekäyvässä pelissä ei ollut tarpeeksi rationaalisuutta sarjan voittamiseen. On kuitenkin selvää, että pykälä pykälältä ja sarja sarjalta ennakkosuosikin tie käy kivisemmäksi.


Zips Don't Lien pudotuspelitaipaleeseen sisältyy toistaiseksi vain yksi tahra.

Halberdiers ja toinen taistelu kullasta

Edelliskauden puolivälierätappion jälkeen Halberdiers teki joitain värväyksiä sekä parannuksia ja tässä sitä ollaan. Zips Don't Lie kolkuttaa hallin pääovella ja finaali on nurkan takana. Ilmaiseksi ei jatkoon päästy missään sarjassa, sillä jokaista joukkuetta vastaan jouduttiin taipumaan kerran. Tasaisin sarja pelattiin jo mahdollisesti neljännesvälierissä. Exodus onnistui toden teolla haastamaan finalistin vieden kaksi ensimmäistä ottelua jatkoajalle. Purfect kantoi käytännössä yksin koko joukkuetta tehden peräti 14 joukkueen 16 maalista. Lienevätkö yksittäiset avainpelaajat Halberdiersin heikkous? Neljännesvälierien jälkeen Evolution uvex joutui nöyrtymään lukemin 3-1 ja hiljattain HC SumB kaatui yllättävän helposti samoilla numeroilla. Pro Leaguessa Halberdiers nappasi jo kerran hopeaa. Silloin tappio tuli finaalisarjassa Kamloops Blazersille. Onko tässä aluillaan uusi Brutal Killers -tyylinen, hopeinen aikakausi vai suorat kultajuhlat?


Kamloops Blazers jätti Halberdiersin nuolemaan näppejään Pro Leaguen finaalissa.

3 faktaa Zips Don’t Liesta

  • Sharkira pystyy pelaamaan mitä tahansa paikkaa haastaen joukkueen kuin joukkueen.
  • Debyyttikaudella mestaruus? Teoriassa ei, sillä osa Zipsin porukasta voitti Pro Leaguen viime vuonna Giantsin riveissä.
  • Janecky2 eli sambu2 ei ole pelannut liigaa muualla kuin Old & Notoriouksessa 5 vuoteen ennen Brooklyn Islandersia ja Zips Don’t Lieta.

3 faktaa Halberdiersista

  • Anakin väitti olevansa pääasiassa tuuraaja Halberdiersissa mutta Pönse kumosi tämän väitteen. Miten asia todellisuudessa on? Tarina ei kerro.
  • Puskevat usein mutta fiksusti. Vastustaja jää usein ilman kiekkoa yhden pelaajan luikerrellessa maalintekosektorille.
  • Halberdiers on kehittynyt muutamassa kaudessa kärkitason joukkueeksi Kiekossa 4vs4-formaatissa.

Ennakkosuosikin viitta ei ole painanut Zipsin harteilla

Jo kauden alussa heidät ristittiin ennakkosuosikeiksi eikä tätä asiaa vastaan voi toistaiseksi väitellä. Win by landslide -tyylinen taival aina runkosarjasta finaaliin. Molemmissa Halbien ja Zipsin lohkon sisäisissä väännöissä Rekun luotsaama remmi veti pidemmän korren - toisessa peräti 0-6. Asetelmat ovat voineet kuitenkin muuttua kauden aikana, sillä Janecky2 ja Elcrest eivät pelaa finaalisarjassa.

Zipsin vastuuhenkilöt selostivat finaalivastustajan koko välieräsarjan ja saivat varmasti osviittaa tulevasta sarjasta. Voinemme olettaa, etteivät he tule enää pääsemään niin helpolla ja koko poppoo taitaa tietää sen itsekin. Mitään erityistä heikkoutta kotijoukkueelta ei löydy. Fiksu molempien suuntien peli voi johtaa siihen, että Halberdiers kaatuu osittain omalla tyylillään.


Toinen kerta toden sanoo Halberdiersille?

Paljon puhutun ja hehkutetun kiekonhallintapelin seurauksena Halberdiersia voidaan pitää potentiaalisena haastajana Zips Don’t Lielle tämän pienestä ennakkosuosikin asemasta huolimatta. Kerran aikaisemmin tässä jo oltiin, vaikkakin eri liigassa. Tälläkin kaudella tutuksi tullut Kamloops Blazers tykitti tauluun rumat lukemat ja vei finaalitaiston Pro Leaguessa kaudella 2/16. Nyt joukkue hakee uusintaa astetta kovemmalla sarjatasolla ja näillä näytöillä astetta kovemmasta joukkueesta.

Merkille kannattaa pistää Halberdiersin pelivire ja osaaminen tappioasemassa. Aikaisempien pelien perusteella voisi olettaa, että joukkue joko a. häviää tasaisen ottelun yhdellä maalilla tai b. ottaa huolella kuonoonsa. Jälkimmäistä on nähty kuitenkin vain kahdesti tämän kauden aikana. Kyseenalaistaa voi sen, että pystyykö Halberdiers pelaamaan tasollaan ollessaan tappiolla?


Kaksi osa-aluetta vertailussa

Simppelisti sanottuna molemmat pelaavat järkeenkäypää kiekkoa omalla twistillään. Anakin ja Pönse ovat olleet hurjassa vireessä lähiaikoina. Nyt täytyy puristaa kaikki mahdollinen taito ulos. Käsiä löytyy pienessäkin paikassa, mutta mahtaako tila loppua viimeistään tässä kohtaa kesken Zips Don’t Lien toimesta? Ardian-Datsuk-Sharkira -akseli osaa maalinteon lisäksi karvata riskittömästi ja vähintään yksi näistä tulee olemaan iholla jatkuvasti Halberdiersin pelatessa hyökkäysalueella.

Entä sitten Zips? Aikaisemmin mainitusta kolmikosta Ardian on päässyt takomaan eniten häkkejä. On häkellyttävää kuinka hyvin mies on sopinut tähän ryhmään. Kovin lyhyessä ajassa hänestä on tullut osa vakiokalustoa ja yhteispelin perusteella luulisi heidän olleen pelannut kausia kimpassa. Kaikki ovat monitaitureita, mutta on pakko nostaa hattua Sharkiralle jonka peli on kehittynyt äärimmäisen paljon lähiaikoina. Nykypäivänä osaa pelata sen verran taitavasti molempia päätyjä että tämänkin voi laskea liigan monipuolisimpien pelaajien joukkoon. Halberdiers tulee olemaan pulassa.

Jännittävää nähdä, pystyykö Halberdiers millään tavalla horjuttamaan liigan parasta puolustusta. Maltillisella pelillä se ei todennäköisesti aukea joten ainoa keino on älykäs ja nopea syöttöpeli johon näiden näyttöjen perusteella aktiivisilta kultahaarniskoilta pitäisi löytyä oikeanlaiset eväät. Jos Zipsin muu kokoonpano on huippuvireessä peli-iltana tulee Rekku jäämään vähän varjoon. Zips Don’t Lien pelin kulkiessa huolettomasti alemmalta puolustajalta riittää perussuoritus voittoon.

Halberdiersin puolustuksen täytyy olla ehdottomasti kunnossa h-hetkenä. -E- eli Tenga pelasi liioittelematta välieräsarjan aivan penkin alle menettäen kiekon SumBulle kriittisissä tilanteissa jatkuvasti. Suurimmat ongelmat johtuivat hitaasta hyökkäykseen lähdöstä ja kehnoista avauksista. Aikaisemmassa ennakossa väitettiin joukkueen puolustuksen olevan irrelevantti asia hyökkäyksen toimiessa. Viimeistään edellisen sarjan jälkeen tuo väite voidaan kuopata syvälle hautaan. Pakki tulee olemaan vielä enemmän vastuussa Zipsiä vastaan joten ainoa älyllinen vaihtoehto näyttäisi olevan vähemmälle peliajalle jäänyt Mäki.


Haastattelut

Haastattelussa Zips Don’t Lien Sharkira

Falco: Uskoit alun perin HC SumBin voittoon välierässä mutta Halberdiers klaarasi tämän ottelusarjan lukemin 1-3. Onko vaaraa heidän aliarvioimisestaan finaaleihin mentäessä?
Sharkira: Joo Halbejen vahva peli ylätti! Ei lähetä kyl yhtään nöyristelemään joten mahdollisuus on että tämä kostautuu. Suht silmäkovana seurasimme kyllä välieriä ja tiedämme mitä odottaa.

Falco: Sekä teidän että vastustajanne pelistä löytyy kiekonhallintaan liittyviä elementtejä. Heillä on liukkaita miehiä, jotka kairaavat tiensä jopa ahtaastakin tilasta ulos. Miten vastaatte?
Sharkira: Kiikari veikkojen kuvailema "sumppu" joka tunnetaan meillä päin tasokkaana puolustuksena on saanut tällä kaudella öljytytkin miehet pysymään ilman scoreja , samalla kun toisessa päässä hyökkääjämme pitää huolen että olemme poffien tehokkain joukkue ;) aseita riittää.

Falco: Mikä fiilis on jäänyt pudotuspeleistä ja millaista kiekkoa odotatte finaalissa pelattavan?
Sharkira: Tähän asti poffeista jääny fiilis että oltas oltu poikien kanssa vähän puisto kävelyllä nappailemassa pokemoneja. Finaalissa odotan näkeväni tiukkaa puolustus voittoista kiekkoa jossa ovelat suoritukset ja pelaajien yksilö virheet ratkaisevat mestarin.

Falco: Muita kommentteja?
Sharkira: Monet tässä kohtaa kiittelis nokkaan ottaneita janttereita ja humppakuntaa mut ite haluun vaa sanoo sen et Rekku lupas ottaa Kultasuihku videon superliigan sivuille jos me voitetaan!!!

Haastattelussa Halberdiersin Hayley

Falco: Zips Don't Lie on ollut liioittelematta suvereeni ykkönen sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Ovatko he sinun silmissäsi peräti Goljat vai enemmänkin vastustaja siinä missä muutkin?
Hayley: Suoraan sanottuna ei minkäänlaista käsitystä minkälainen jengi sieltä luistelee vastaan. Näköjään molemmat runkkarin pelit ollaan hävitty, mutta näin varhaisiän dementian iskettyä ei kykene muistamaan kuinka jyrän alla sitä ollaankaan oltu. No, väliäkö noilla, kevvään pelithän on aina eri pelejä :) Näihin tämmöinen kokenutkin sotaratsu jaksaa syttyä, runkosarjan pelit menee aina vähän puolivaloilla läpsytellessä..

Falco: Miten saatte liikutettua kiekkoa hyökkäysalueella näin fiksua joukkuetta vastaan? Vaatiiko se alemman puolustajan mukaan?
Hayley: Eikai siinä, naputetaan kovasti tuota hiiren oikeaa nappia niin siinähän se kiekko liikkuu. Aika vähän ollaan yleensä alempaa pakkia hyökkäyksissä käytetty, mutta eihän sitä ikinä tiedä mitä sitä näin finaaleihin keksitään.

Falco: Mikä asia tulee olemaan avainasemassa finaalisarjassa? Onko se hillitty liimailu, Anakinin kahden suunnan peli vai joku muu?
Hayley: Kovia maalimääriä näyttää vastustaja tehneen ympäri kauden, joten puolustus edellä täytyy lähteä. Omiin kun ei montaa maalia peliin lasketa, niin Ana&Pöne duo hakkaa väkisin ne muutamat häkit peliin.

Falco: Vapaat kommentit.
Hayley: Hips dont lie, pää ylös, koko ilta tulee.

Mitä seurata - Halberdiersin valinta puolustukseen

Jos -E- ei ole parantanut peliään sataa prosenttia tulee Halberdiersilla olemaan erityisen vaikeaa kopata kirkkaimmat mitalit kaulaan. Zips huomaa epävarmuuden ja iskee armottomasti heikkoon kohtaan. Mäki toisi peliin piristävää vaihtelua eikä tätä osata varmastikaan ennakoida - hän jäi hieman sivuun peliaikoja verratessa sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä.


Tähditysvertailu

Zips Don’t Lie

Hyökkäys

Puolustus

Kokemus

Joukkuepeli

Halberdiers

Hyökkäys

Puolustus

Kokemus

Joukkuepeli


Loppuarviot

Falco

Mainiosta runkosarjasta huolimatta parasta Halberdiersia on nähty vasta pudotuspeleissä. He todella ovat löytäneet viimeistään nyt yhteisen sävelen mutta riittääkö täydellinenkään peli? Ainoat ongelmat ovat olleet avauksissa ja hyökkäyksiin lähdöissä. Zips ei ole kaikin puolin ainoastaan hyvä. Koko setti toimii ilman minkäänlaista ongelmaa ja jos joukkue on tappioasemassa sen huomaa - he pelaavat entistä paremmin. Siinä kohtaa peliä voidaan kutsua mafian ajojahdin tapaiseksi, kun ahdingossa suoritukset paranevat.

Kiekkoliigassa mahdollisesti jopa mitaleista ensi kaudella taisteleva Zips Don’t Lie mestaruuteen lukemin 3-1.

Jezik

Joukkueiden väliset runkosarjaottelut päättyivät Zipsien voittoon, 6-0 sekä 2-1. Zipit parkkeerasivat myös runkosarjan kärjessä, Halbien tullessa tiukkana kakkosena.

Poffeja seuratessa on huomattu se, että Halbeilla on useasti isoja ongelmia omalta alueelta lähdettäessä. Hyökkäyspään pelaaminen on kohtuu varman näköistä, mutta asetan kysymysmerkin pakkiosastolle.

Zippien peli on ollut koko kauden, sekä myös poffien, ajan erittäin tarkkaa. Omissa ei ole soinut paljoa, kun taas vastustajan verkot on vaihdettu monet kerrat.

Finaalijoukkueiden peliä verraten sanoisin että Zips Don't Lie voittaa sarjan varmalla puolustuspelillä, sekä erittäin tehokkaalla hyökkäyksellään.

Zips Don't Lie vs Halberdiers: 3-1.

Kirjoittanut: Falco
Julkaistu 01.03.2017 00:28
Luettu: 422 kertaa

Kommentit
Fettis 01.03.2017 00:31
Falco on kova.
Sharkira 01.03.2017 00:52
Taas hieno ennakko falcolta! ihanaa että näihin jaksetaan nähä vaivaa
Rekku 01.03.2017 00:58
En ole luvannut mitään!!
Amen 01.03.2017 00:59
Janecky2 eli sambu2 on pelannut liigaa viimesen 6 vuoden aikana muuallakin kuin nopissa.
http://proleague.arkku.net/index.php?s=pelaajat&pelaaja=595
Amen Don't Lie
Pönse 01.03.2017 01:19
Hienoo työtä Falco!
Falco 01.03.2017 01:25
Amen: Fiktio muokattu faktaan (kai).
Jaager1 01.03.2017 14:06
Onse seppä, loistava ennakko Falco! :=)
Kulakov 01.03.2017 20:29
loistavan kuvan ootte saanu räpsästyy Sharkirast, komee ja hyvä pelaa cama!
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2017