Wanhainkodin Munkki

Aikataulut

Liiga

1. jakso 13.3. - 26.3. (2 viikkoa, 6-12 ottelua pelattuna)
2. jakso 27.3. - 16.4. (3 viikkoa, 13-18 ottelua pelattuna & pelaajasiirtojen DL alemmille sarjatasoille)
3. jakso 17.4. - 30.4. (2 viikkoa, 19-25 ottelua pelattuna & pelaajasiirtojen DL)
4. jakso 1.5. - 14.5. (2 viikkoa, 26 ottelua pelattuna)

Pudotuspelit 15.5. - 11.6. (4 viikkoa)

(muokattu kesken kauden diskaamisen vuoksi, tarkista oikea pelimäärä deadline-välilehdeltä)

1. divari

2. divari

2. jakso 27.3. - 16.4. (3 viikkoa, 13-18 ottelua pelattuna)

Nämä tiedot eivät ole välttämättä kauden aikana ajan tasalla. Oikeat pelimäärät ja deadlinet löytyvät aina etusivun oikeasta yläkulmasta napista "Deadlinet".

Runkosarja

Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa kahdesti jokaista oman sarjansa joukkuetta vastaan - yhden ottelun koti- ja yhden vieraspuolella. Johtokunta ei ole vastuussa väärillä puolilla pelatuista otteluista. Joukkueiden tulee tarkistaa puolten oikeellisuus itse. Mikäli ottelu pelataan väärillä puolilla, se jää voimaan.

Pudotuspelit

• Pudotuspeleihin osallistuu 8 joukkuetta.
  • Pronssiottelu on vain yksi ottelu. Muut sarjat pelataan paras viidestä -menetelmällä.

Karsinnat

Liiga: Vähintään kaksi ja korkeintaan neljä heikoiten menestynyttä liigakarsintoihin. Riippuu kauden 3/23 joukkueista.
1. divari: Voittajalle suora nousupaikka Liigaan. Finaalin häviäjä ja pronssiottelun voittaja karsintoihin. Vähintään kaksi ja korkeintaan neljä heikoiten menestynyttä divarikarsintoihin. Riippuu kauden 3/23 joukkueista.
2. divari: Voittajalle suora nousupaikka 1. divariin. Finaalin häviäjä ja pronssiottelun voittaja karsintoihin. Sääntöpykälän 2.10 mukaan näihin on mahdollista tehdä tarvittaessa muutoksia.

Yleistä infoa

Huone- ja tuomaribotin ohjeet

Huone- ja tuomaribotti toimii karsinnoissa, runkosarjassa ja pudotuspeleissä. Se ottaa tilastot ylös ja lisää ottelun sivustolle. Huoneita voi tehdä seuraavilla komennoilla:

Kotipeli: /msg tilastot !superliiga (vastustajajoukkue)
Vieraspeli: /msg tilastot !superliiga (vastustajajoukkue) --vieras

Botti on satunnainen player, joka ilmoittaa läsnäolostaan, kun huoneessa on kahdeksan pelaajaa paikalla. Se ilmoittaa myös jokaisen erän jälkeen onnistuneesta tilastoinnista ja viimeisen erän jälkeen ottelun lisäämisestä. Jatkoajan voi pelata samassa huoneessa - botti tunnistaa myös sen. Komentoa /mutespec saa käyttää vain, mikäli botille annetaan oikeus puhua huoneessa. Lähtökohtaisesti huonebottia tulee käyttää aina. Ongelmatilanteissa, jolloin botti ei jostain syystä toimi, tulee huone tehdä manuaalisesti. Lisätietoa botista täällä.

• Pysy ajan hermolla ja liity kiekon viralliselle Discord-serverille.
  • Runkosarjassa paremmin menestyneellä on kotietu, mutta yksi joukkueiden vastuuhenkilöistä voi ilmoittaa johtokunnalle esimerkiksi Discordissa haluavansa vieraspuolen, jolloin kotiedun saanut joukkue voi halutessaan pelata vieraspuolella.
  • Liigaan osallistuvien joukkueiden tulee sitoutua jaksojen aikarajoihin, eli niin kutsuttuihin deadlineihin.
  • Pelaajien tulee noudattaa Kiekko.tk:n sääntöjä ja hyviä tapoja niin Discordissa, kiekossa, Superliigan sivustolla kuin myös muissakin paikoissa. Sääntöjen laiminlyömisestä ja epäasiallisesta käytöksestä rangaistaan tapauskohtaisesti.
  • Mikäli pelaaja pelasi karsintoja, ei tämä saa pelata toisessa joukkueessa liigaa ennen kolmatta jaksoa. Siirron haluavat hyväksytään kokoonpanoon, mutta on joukkueiden vastuulla, etteivät he pelaa ennen kolmatta jaksoa. Karsintojen kokoonpanossa olleet, 0 peliä pelanneet saavat siirtyä normaalisti.
  • 2 pelimerkin kausimaksu tulee olla maksettuna nimimerkille Sliiga ennen ensimmäisen pelin pelaamista. Muistathan laittaa viestikenttään joukkueesi nimen. Maksaessasi kausimaksun allekirjoitat samalla joukkueesi kohdalta säännöt sekä kausipaketin luetuksi ja ymmärretyksi. Kausimaksua ei palauteta.
Pudotuspelien deadlinet

Aikaisemmin ongelmana on ollut jatkuva lisäajan antaminen pudotuspeleissä. Nämä deadlinet ovat lopullisia, eikä niistä jousteta. Ohessa tarkemmat tiedot.

Puolivälierät 9 päivää (ma-ti)
Välierät 9 päivää (ke-to)
Finaalit ja pronssiottelu 10 päivää (pe-su)

Pelimerkkien jakotapa

Vain seuraavista pelaajapalkinnoista saa pelimerkin:

• Paras hyökkääjä
  • Paras ylempi puolustaja
  • Paras alempi puolustaja
  • Arvokkain pelaaja joukkueelleen

Muista palkinnoista on luvassa normaalisti saavutukset, muttei pelimerkkiä. Mitalistijoukkueille menee jakoon 50 pelimerkkiä kiinteänä. Liigalle menee tästä summasta 50 %, 1. divarille 30 % ja 2. divarille 20 %. Mitalistien (kulta, hopea & pronssi) osuudet niin ikään 50-30-20. Sijoitusveikkauksen voitosta saa 5 pelimerkkiä.

Divarien mestarit

Yli kahdeksan (8) peliä pelanneet pelaajat mestarijoukkueesta saavat pelata seuraavalla kaudella samalla tai alemmalla sarjatasolla ainoastaan eri joukkueissa. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. 1. divarin mestareista kaksi 8 peliä pelannutta pelaajaa ei saa pelata samassa joukkueessa 1. tai 2. divarissa. Ohessa esimerkki viime kauden mestareista, kuinka systeemi olisi toiminut tällä kaudella.

1. divari: ESA, heino, hulavanne, kapsu, sex ja wes eivät saa pelata kaudella 2/23 samoissa joukkueissa 1. divarissa tai 2. divarissa.
2. divari: Alejandro Ovetskin & Ovipeelot voitti kultaa 2. divarissa kaudella 1/23. Vähintään kahdeksan peliä kauden aikana pelanneet neelix, jrd., Robbe ja Multipena eivät saa pelata kaudella 2/23 samoissa joukkueissa 2. divarissa.

Tämä oli siis vain esimerkki. Tällä säädöksellä pyritään patistamaan divareissa menestyneitä pelaajia ylemmälle sarjatasolle. Sääntö tulee voimaan kauden 2/23 jälkeen.

Jaksojen maksimipelimäärät

Jos joukkue pelaa jaksolla yli sen pelimäärän, mikä on merkitty maksimimääräksi sille jaksolle, jaetaan joukkueelle yli menevistä peleistä miinuspiste per ottelu. Joukkueille voi mahdollisesti myöntää luvan pelata jaksolla yli maksimimäärän esim. myöhempien menojen vuoksi, mikäli johtokuntaan otetaan ajoissa yhteyttä.

Myöhemmin tällä kaudella tulossa ainakin yksi sääntömuutos koskien 4. jakson pelaamattomia pelejä, jotka eivät vaikuta sijoituksiin.

Yllä näkyvät vain keskeiset asiat liigatoiminnasta. Perehdy koko sääntökirjaan ennen pelaamista. Otteluiden pelaamisen voi aloittaa heti, kun kaikki sarjat ovat ilmestyneet etusivulle, kausipaketti ja sääntökirja on luettu ja hyväksytty, sekä kausimaksu maksettu.

Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 13.03.2023 18:24
Luettu: 1150 kertaa