Kausipaketti 1/18

Uutinen
Kaudella 1/18 Superliigassa pelaa peräti 34 joukkuetta, huikeaa!

Ensimmäistä kertaa Superliigan historiassa pelataan kahdella sarjatasolla. SuperliigaSuperdivari

Liiga A-lohko

1. jakso 27.11. - 10.12. (2 viikkoa, 5-8 ottelua pelattuna)
2. jakso 11.12. - 27.12. (2,5 viikkoa , 9-12 ottelua pelattuna & kerran kaikkia oman lohkon joukkueita vastaan)
3. jakso 28.12. - 14.1. (2,5 viikkoa, 15-19 ottelua pelattuna & pelaajasiirtojen DL)
4. jakso 15.1. - 28.1. (2 viikkoa, 20 ottelua pelattuna)
Pudotuspelit 29.1. - 25.2. (4 viikkoa)

Liiga B-lohko

4. jakso 15.1. - 28.1. (2 viikkoa, 22 ottelua pelattuna)

Divari

1. jakso 27.11. - 10.12. (2 viikkoa, 6-9 ottelua pelattuna)
4. jakso 15.1. - 28.1. (2 viikkoa, 25 ottelua pelattuna)

Runkosarja

Runkosarjassa jokainen joukkue pelaa kahdesti jokaista lohkossaan olevaa joukkuetta vastaan, yhden ottelun koti- ja yhden vieraspuolella. Tämän lisäksi pelataan yksi ottelu vastakkaisen lohkon joukkueita vastaan. Kotipuoli näissä otteluissa määräytyy liigassa tämän(tulossa pian) ja divarissa tämän(tulossa pian)listan mukaisesti. Listat on tehty arpomalla. Samaa joukkuetta vastaan saa pelata kahdesti jo runkosarjan ensimmäisen puolikkaan aikana.

Pudotuspelit

Liigassa pudotuspeleihin pääsee 5 parhaiten sijoittunutta joukkuetta. Näistä sijoille 4 ja 5 sijoittuneet pelaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ns. säälipoffit.. Jatkossa mennään runkosarjasijoitusten mukaan.

Divarissa pudotuspeleihin pääsee 6 parhaiten sijoittunutta joukkuetta. Ensimmäisellä kierroksella pelataan A3 vs. B6, A4 vs. B5, B3 vs. A6 & B4 vs. A5. Sitä seuraavilla kierroksilla mennään runkosarjan sijoituksien mukaan.

Karsinnat tekee paluun!

Kauden päätteeksi järjestetään Liigakarsinnat, joihin osallistuvat Divarin välieräjoukkueet, sekä liigan molempien lohkojen kaksi viimeistä joukkuetta. Tämän lisäksi karsintoihin voidaan hyväksyä mukaan tapauskohtaisesti myös ulkopuolisia hakijoita.

Superdivariin joukkueet hakevat jatkossa samalla tavalla kuin Superliigaan tähänkin asti, eli hakemusten perusteella tehdään joukkuevalinnat.

Yleiset asiat

• Superliigalla on oma Discord -kanava, tervetuloa mukaan keskustelemaan!

• Liigalla on käytössä myös vastuuhenkilöiden WhatsApp -ryhmä, jonka tarkoitus on helpottaa etenkin pelien sopimista ja muutenkin kommunikointia joukkueiden ja johtokunnan välillä. Liittyminen on vapaaehtoista ja ryhmään haluavat voivat ottaa yhteyttä Fettikseen tai Instagramiin. Ryhmässä saa olla korkeintaan kaksi vastuuhenkilöä yhdestä joukkueesta.

• Runkosarjapelin päättyessä tasan pelataan 6 minuutin jatkoaika 3vs3-formaatilla äkkikuolema -periaatteella. Jatkoerän voitosta tulee 2 pistettä ja tappiosta 1 piste. Mikäli jatkoaika päättyy maalittomana, saavat molemmat joukkueet yhden pisteen.

• Jakson päättyessä tulee pelaamattomista otteluista lähettää selvitys johtokunnalle deadlinen päättymistä seuraavana päivänä klo 21 mennessä. Jos selvitystä ei lähetetä, johtokunta tekee päätöksen oman näkemyksensä mukaan. Selvitykset voi lähettää sivustolla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

• Superliigan jaksojen deadlinet ovat aina klo 23.00. Deadlineja on kuitenkin ollut aina tapana venyttää, eikä sitä kielletä nytkään. Joukkueet saavat halutessaan pelata vielä klo 23 jälkeen yöhön asti liigapelejään.

• Pelaajasiirtosäännöissä Divarin ja Liigan välillä toimitaan kuten kahden eri organisaatioon kuuluvan sarjan tapauksessa. Eli yli 6 ottelua Liigaa pelannut pelaaja ei voi enää siirtyä Divaria pelaavaan joukkueeseen ja päinvastoin.