1. jaksokatsaus 2/21 - 2.divari

Artikkeli

2. divarin 1. jaksokatsaus

Ensimmäinen kierros on nyt takanapäin ja on tullut aika tarkastella mitä 2. divarin ensimmäisessä jaksossa oikein tapahtui. 2. jakson jälkeen tulee puolivälikatsaus Podcastin muodossa. 3. jaksosta koitetaan saada tekstiversio (jos allekirjoittaneella on aikaa tms.) ja sitten runkosarjan loputtua käydään 4.jakso sekä 2. divarin neljännesvälierä ennakko läpi Podcastin merkeissä.

1. jakso Sarjataulukko

sarjis2div

Top 4

Suoraan puolivälierä paikan suosikeista Bayern Munchen ja America kairasi heti ensimmäisellä jaksolla suoraan 2. divarin kärkipäähän. Tuomitut ja HC Tylykone tulevat kuitenkin äkkiä takaa upean alkujakson jälkeen. Kun piste per ottelu otetaan huomioon, niin ainoastaan America ei löytyisi enää top 4, vaan majailisivat seitsemäntenä.  Tuomitut ovat voittaneet jokaikisen pelinsä, Bayernilla on 8 voittoa 10:stä ja HC Tylykoneella puolestaan 7:stä pelistä ainoastaan yksi tappio sekä 4 voittoa ja 2 jatkoajan jälkeen tulleita voittoja.

Bayernin ylemmän puolustajan roolissa operoiva Coutinho löytyy hienosti pistepörssin ykkösenä tehoin 16+31. Coman ja Gnabry ovat aloittaneet myös kautensa tehokkaasti tehoin 29+17 ja 10+28. Joukkue onkin tehnyt kirkkaasti eniten maaleja koko 2.divarissa (57). Bayern on tällä hetkellä seitsemän ottelun voittoputkessa jossa kaatui mm. HC Breams ja Impact sekä puhtaasti 8 maalin erolla Renegades ja Kiekon Tulevaisuus. Onko Die Bayernille ollenkaan pysäyttäjää? Americassa puolestaan kausi lähti hienosti käyntiin 4-5 voitolla Bayernista ja lahnat jäivät jyrän alle lukemin 8-1. Joukkueen nelikkona on toiminut tuttu Moser-viktorio-wallmark-Purfect joista jälkimmäinen löytyy joukkueensa sisäisen pistepörssin ykkösenä tehoin 10+11. Tuomituissa puolestaan joukkueen ykkösnimi on ollut Sheldon, tehden 13 maalia. Ennen kauden alkua Podcastissa pohdittiin että mitenköhän ison loven nakupelle jätti Tuomittujen hyökkäyspäähän, mutta Tuomitut ovat näyttäneet epäilijöilleen, etenkin allekirjoittaneelle, ettei heillä ole mitään maalinteko ongelmaa eikä heitä kannata poissulkea yhtenä mestarisuosikeista. Spectre ja HoPoKo puolestaan ovat olleet puolustuksen lukkoja päästäen ainoastaan 10 maalia. HC Tylykoneessa kukin ja isännän tulo joukkueeseen on alkanut erittäin positiivisessa merkeissä. Ainoa tappio tuli Adelaidelle ja se oli niukkaa niukempi 1-0. Palmun roolia pohdiskeltiin kausiennakossa, hän onkin pelannut Tylykoneiden kaikissa otteluissa tähän saakka. TYLY onkin vähiten maaleja päästänyt joukkue tällä hetkellä (9), siitä ansaitut kehut menevät tebulle sekä isäntä/tuomoo jotka ovat onnistuneet tähän saakka loistavasti puolustuksen lukkoina.

Taistelu neljännes- sekä puolivälieräpaikoista

Neljännesvälierän joukkueista etenkin Liverpool, HC Helsinki-Vantaa sekä Full Clip ovat yllättäneet ensimmäisessä jaksossa. Sijoitusarvioissa nämä joukkueet rankattiin sijoille 16, 11 ja 14. Liverpool pisti ensimmäisissä peleissä sekä HC Tylykoneen että Bayern Munchenin tiukoille, häviten 4-5 ja. ja 5-4.  Joukkueen ensimmäinen voitto tuli hienosti Heavenista 1-3 hyvän puolustus- sekä vastahyökkäyspelin kautta. Vaikka Liverpool majailee ensimmäisen jakson jälkeen sijalla 7. niin piste per ottelu tahdissa joukkue sijoittuu sijalle 10/11. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa Urgik 7+11 tehoin. Joukkueessa on tällä hetkellä hyvä fiilis ja olenkin erittäin tyytyväinen meidän alkujaksoon. HC Helsinki-Vantaan kausi on myös lähtenyt hyvin käyntiin; joukkue on napannut viidestä pelistä 10 pistettä, joukkueen tappiot tuli Heavenille 1-4 sekä jatkoajan jälkeen Thievesille 3-4. Joukkueen piste per ottelu tahti näyttää tosi lupaavalta ja onkin mielenkiintoista nähdä missä HeVa nähdään tulevan jakson loputtua. Joukkueen trio TiksimiesKoppa ja ZackFair löytyvät sisäisen pistepörssin kärjessä, kaikilla on 7 tehoa. Full Clipin ensimmäinen jakso oli tapahtumarikas. Joukkue pelasi erittäin tiukat ottelut Americaa sekä Red Star Belgradea vastaan, häviten 2-3 ja. jälkeen sekä 1-1 tasurin. Joukkue oli jo erittäin lähellä toista voittoa Liverpoolia vastaan, mutta joutuikin pettymään Liverpoolin viime sekunnin tasoitusmaalilla ja lopulta häviten jatkoajan. Viimeisimmässä pelissä joukkue hävisi puhtaasti 5-0 Kiekon Vastaisuudelle. Allekirjoittanutta ei yllätä, että joukkueen pelinrakentaja arpanoppa löytyy sisäisen pistepörssin kärjessä 6+5 tehoilla.

Red Star Belgrade, Heaven ja Adelaide ovat aloittaneet kautensa odotetunlailla. Red Star ja Heaven ovat molemmat voittaneet neljä ottelua, mutta Belgradella on yksi ottelu enemmän pelattuna. Tästä kaksikosta Heaven on kokenut aikamoisia muutoksia viime päivinä, kun beal ja Hakkuuhak saivat lähteä ja tilalle hankittiin Renegadesista ensimmäiset kolme peliä pelanneen jesen sekä samasta osoitteesta CSKA:n (ei CSGO) niki aka nkib. Tämä hyökkääjä ehti tehtailla 11 maalia neljään peliin ja onkin allekirjoittaneen mielestä hyvä vahvistus Heavenille. Bussi löytyy joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä 10 maalillaan sekä 7 syötöllään. Red Star oli kolmen ottelun voittoputkessa ennen heidän tämänhetkistä viimeistä peliään jossa Tuomitut oli parempi niukasti 1-2. Kuten freakin kanssa kausiennakossa odotettiin, zlibi on ollut hyvässä iskussa, tehden puolet joukkueiden maaleista (13+10 tehoin). Sama herra löytyy joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä. Red Star Belgrade kolkuttelee toisen jakson lopussa top 4 sijaa, jos otteet jatkuvat samanlaisina. Adelaide sai vanhan tutun samnovin takaisin riveihinsä, joka kävi North Koreassa istumassa pelikieltonsa loppuun ennen siirtymistä takaisin. Kausi lähti 8-3 voitolla Poolista sekä niukat voitot HC Tylykoneesta ja Heavenistä. Ninjas In Pyjamas vei 2-1 jatkoajan jälkeen pisteet kotiin. Hieman yllätyksenä joukkueen maalipyssynä on toiminut ylempi puolustaja Browser joka on jo tehnyt viidessä pelissä 11 maalia. verkku sen sijaan on tehnyt vain yhden maalin ja hän janoaa taatusti parannusta tähän aspektiin. sampo ja Browser löytyvät sisäisen pistepörssin jaetulla ykkösijalla 8+9 sekä 11+6 tehoillaan.

Renegadesin ja Faithfulin ensimmäinen jakso olivat mielenkiintoisia. Etenkin Renegadesissa on muutoksen tuulet puhaltaneet: fraes sekä viime kaudella Tuomituissa maaleja mättänyt nakupelle ovat saapuneet tuomaan lisää juonikkuutta. Renejen ensimmäisessä jaksossa Lahnat kaatuivat 11-3, North Korea 3-1 sekä eilen niukasti KiVa 2-1. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa nykyisistä pelaajista fälcö, kolmessa pelissä syntyi 4+6 tehot. Allekirjoittanut odottaa mielenkiinnolla nakupellen sekä etenkin ktln suorituksia tulevassa jaksossa. Faithfulin alkukausi puolestaan on ollut melko ailahtelevainen: Kuuteen peliin on mahtunut ainoastaan kaksi voittoa (North Korea ja Wanhainkodin Munkki) ja neljä tappiota joista kaksi on tullut jatkoajan jälkeen. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa zani jolta odotetaan jatkossakin paljon tehoja hyökkäyspäässä (8+7). Alemman pakin tontilla on lähinnä operoinut Fanton. Tuleeko Fanton jatkamaan alempana pakkina vai nähdäänkö esim. Dices kaukaloilla? Odotan Faithfullilta tasonnostoa seuraavaan jaksoon.

Sijat 13 - 21

Sijoitusarvioissa korkeimmat rankatut joukkueet tullaan käymään läpi ensimmäiseksi, elikkä Impact (6.), Thieves (9.), Ninjas In Pyjamas (11.) sekä Team Emerica (12.). Näiden neljän joukkueen kausi on lähtenyt käyntiin melko yskähdellen.
Impactin kausi puolestaan lähti käyntiin hieman yskähdellen ja jakson päätteeksi IMP oli jumittautunut sijalle 19, kuitenkin pitää ottaa huomioon se, että Impactilla oli jakson jälkeen vähimmäismäärä pelejä. Piste per ottelu taulukossa Impact sijoittuisi tällä hetkellä sijalle 16. He voittivat eilen ensimmäistä kertaa kun he kukistivat niukasti 0-1 lukemin Wanhainkodin Munkin. Joukkueessa on myös puhaltanut muutosten tuulet, kun joukkueesta lähti c8v Obsessiveen ja uutena tulokkaina joukkueeseen saapuneet viime kauden Marinersista tuttu Rakell sekä viime kaudet Faithfullissa pelannut Nöpsy. Tällä hetkellä rotaatio on pyörinyt aikalailla, Zaborskya ja Kytölaa lukuunottamatta jotka ovat pelanneet kaikissa peleissä. Impact on vasta tehnyt kolme maalia tällä kaudella ja nähtäväksi jää kuka kantaa tämän kauden maalintekovastuun. Tämän vuoksi joukkue löytyy myös tämän jakson flopit osiosta. Thieves aka Ryövärit puolestaan löytyy jakson päätteeksi sijalta 17. Joukkue on napannut viidestä ottelusta viisi pistettä, voittaen Liverpoolin sekä HC Helsinki-Vantaan jatkoajan jälkeen. Viime pelissä kuitenkin KiVa onnistui ryöväämään pisteet kotiinsa 3-4 lukemin. Avausnelikkona tässä jaksossa nähtiin hasardi-yade-Flk-sway jotka ovat tehneet 18 maalia ja päästäneet 19. Flk on tehnyt melkein puolet joukkueen maalista, mutta joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa tällä hetkellä sway viidellä maalillaan sekä 11 syötöllä.  Ninjas In Pyjamas löytyy 1.jakson jälkeen sijalta 18, mutta heillä on tämän neljän joukkueen niukasti parhain piste per ottelu saldo (1.25 p/o). NIP on Impactin tavoin pelannut vain vähimmäismäärän otteluita ja näistä matseista kertyi viisi pistettä: 2-1 voitto KiTusta sekä hieno 2-1 jatkoaikavoitto Adelaidesta, joukkue kärsi myös yllätystappion North Korealle 2-0 lukemin. NIPin viidestä maalista kolme on iskenyt Mutu, joka johtaa heidän sisäistä pistepörssiä. Mielenkiinnolla seuraan NIPin tulevaa jaksoa. Team Emerica puolestaan löytyy 1. jakson päätyttyä sijalta 14. Heidän alkujakso oli hieman vaikea, viidestä ottelusta syntyi kaksi voittoa sekä kolme tappiota: EME voitti Faithfullin 3-5 sekä KiVan 1-4, puolestaan hävisi Tylykoneelle 2-0 ja viimeisessä kahdessa pelissä Wanhainkodin Munkeille (2-1) sekä Tuomituille (0-5). Alkujakson onnistuja oli Roussel joka tehtaili puolet joukkueen 1.jakson maaleista, ei olekaan yllätys että juuri Roussel löytyy sisäisen pistepörssin kärjestä tehoin 5+3.

Seuraavaksi käsittelyssä meillä on 13. sijalla majaileva Kiekon Vastaisuus, 15. sijalla oleva Wanhainkodin Munkki sekä 16. oleva North Korea. Näiden kolmen joukkueen veikattiin olevan sijoilla 17-21. Tästä kolmikosta KiVa on suoriutunut parhaiten (1 p/o) ja NK huonoiten (0.55 p/o). KiVa pelasi kahdeksan ottelua tässä jaksossa, voittaen kolme joista yksi tuli jatkoajan jälkeen sekä viisi tappiota. Voitot tulivat Full Clipistä ja Thievesistä sekä jatkoaikavoitto kauden ensimmäisestä pelistään Faithfullin vieraissa. Joukkueessa on käynyt 11 pelaajaa kentällä joista Litmanen ja P.Ton87 ovat pelanneet kuusi kertaa ja 4-5 ottelua pelanneet CÄT, Hoc sekä Vahtu. Näistä CÄT on ottanut maalintekijän viitan ylleen ja tehnyt 1/3 joukkueen kaikista alkujakson maaleista (7). Litmanen on tullut hienosti debyyttikaudellaan esille ja jakaakin joukkueen sisäistä pistepörssiä yhdessä CÄTin kanssa 10 pisteellään. Vastaisuus onkin tällä hetkellä todella niukasti playoffs viivan alapuolella ja lähtee hyvästä paikasta kohti tulevaa jaksoa. Wanhainkodin Munkkien debyyttikausi täällä Superliigan 2.divarissa on lähtenyt ihan OK käyntiin. WM on voittanut kahdesti seitsemästä pelistään, joissa kaatui NK sekä EME. Munkki hävisi niukasti kolme peliänsä, Americalle, Impactille sekä Full Clipille, joten WM:n leirissä ei ole mitään hätää. Kolmikko Hapu90neelix ja Statham ovat pelanneet kaikissa otteluissa, mutta joukkueen sisäistä pistepörssiä tällä hetkellä johtaa kuudessa ottelussa 4 maalia tehnyt Nordica. Viimeisenä tästä kolmikosta on käsittelyssä North Korea joka on ehtinyt pelata jo 11 ottelua, joista NK on voittanut kaksi kertaa ja hävinnyt yhdeksän matsia. NK kirjasi ensimmäisen voittonsa Superliiga historiassaan HC Breamseistä 3-1 lukemin. Joukkueelle tuli sen jälkeen kuuden ottelun tappioputki, mutta onnistui viimeisemmässä pelissään ottamaan tärkeän 2-0 voiton Ninjoista. Joukkueessa on esiintynyt jo 13 pelaajaa, joista SENSOlla on 7 pelattua ottelua. KimJongUn on pelannut vasta kolmessa matsissa, näistä viimeisimmässä hän onnistui nollaamaan Ninjat. North Korea osoitti juuri tässä pelissä joukkuepelinsä vahvuudet. smg ja Eyes voisi olla lupaava hyökkääjäpari, mutta nähtäväksi jää miten NK tulee peluuttamaan ja pelaamaan tulevalla jaksolla. Joukkue hankki vastikään Liverpoolista vararooliin jääneen MAKEEn.

1.jakson jälkeen häntäpäätä pitävät HC Breams sekä Kiekon Tulevaisuus joilla on molemmilla kasassa kolme pistettä. Molemmat ovat voittaneet yhden kerran, mutta lahnoilla on peli vähemmän pelattuna. Lahnat ovat napanneet ainoat pisteensä juuri KiTusta ja hävinnyt musertavilla lukemilla Americalle, Renegadesille sekä Bayern Munchenille. Jälleen kerran joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa, kuka muukaan, kuin Jusa joka on tehnyt 5+5 viidessä ottelussa. Uusista pelaajista, dogwifhat on pelannut vain kahdesti ja Hob & Chronic kerran. Porskuttaako lahnat sarjataulukkoa ylöspäin tulevalla jaksolla? KiTu on tosiaan pelannut kuudesti, voittaen North Korean 3-0 lukemin. Tappioita on tullut mm. Bayernille, Tuomituille sekä niukasti Ninjoille. Jynde ja nuuska ovat pelanneet viidesti ja ensimmäisessä jaksossa kävi kahdeksan eri pelaajaa kentällä, mikä on huomattavasti vähemmän kuin mitä sisarjoukkue KiVassa. Etenkin nuuska sekä sisäistä pistepörssiä johtava, kolmen maalin, topsu ovat esiintyneet pirteästi KiTun hyökkäyksessä. Mitä käy tulevassa jaksossa, se jääkin oikein pian nähtäväksi, sillä toinen jakso alkoi juuri tänään.

1. Jakson Topit ja Flopit

Topit

Tuomitut - Täydellinen ensimmäinen jakso, kuusi voittoa kuudesta.

Bayern Munchen - Erinomainen alkujakso takanapäin, eniten maaleja tehnyt sekä 2. paras piste per ottelu (2.40)

HC Tylykone - Hienosti sijalla 4. Vähiten maaleja päästänyt joukkue sekä kolmanneksi paras piste per ottelu (2.29)

Flopit

Impact - Heikko startti tähän kauteen - neljästä pelistä vain neljä pistettä, maaleja syntynyt vain kolme kappaletta, todella iso jakso heillä edessä

Ninjas In Pyjamas - Heikko startti ja melko ailahtelevia suorituksia nähty, tehtyjä maaleja viisi - petrattavaa löytyy tulevaan jaksoon