Puolivälieräennakko: Kisastudio - Team Sahara

Artikkeli

Edelliset kohtaamiset

Kisastudio - Team Sahara 4 – 2

(anton-Jaska-Muzzin-pökäle) – (dau-Graw-Meira-yarkko)

 

Team Sahara - Kisastudio 3 – 7

(Darrew-dau-ihme-Meira) – (anton-Jaska-Muzzin-pökäle)

 

Kisastudio

Oli läpi runkosarjan täysin ylivoimainen ja tekikin käsittääkseni samalla Superliigahistoriaa häviämättä yhtäkään ottelua runkosarjassa. Spearsin sanoin ”vuosikausia kestäneelle runkosarjapuppeloinnille” tuli iso piste, mutta mikä Kisastudiossa on muuttunut, pelaajien kuitenkin ollessa samat kuin oikeastaan aina? Siihen tuskin saadaan yhtä yksiselitteistä vastausta, mutta ainakin omaan silmään pisti Kisastudiossa läpi runkosarjan, että erityisesti anton ja Muzzin pelasivat pitkästä aikaa Kisastudiossa lähes jokaisessa pelissä. Muzzin onkin yksi sarjan kovimpia alempiapuolustajia ja selvästi tehokolmikko anton-pökäle-Jaska ovat löytäneet yhteisen peliharmonian ja nakuttivatkin lähes sata tehopistettä kukin. Kisastudio onnistuu murtautumaan joukkueen kuin joukkueen puolustusalueelle naurettavan helposti ja saakin nopeilla, tarkoilla syötöillä lähes leikitellen pienessäkin tilassa yhden oman pelaajansa mailan vapaaksi leuat loksauttavaan laukaukseen. Kisastudio on erittäin vahva ja kokenut joukkue erityisesti pudotuspeleissä. Voiko kuitenkin ennätyksellisen hyvän runkosarjan jälkeen mehut olla niin sanotusti lopussa? 

 

Team Sahara

Kuten ennakoinkin, kehnohkolla runkosarjamenestyksellä ei ollut Team Saharan osalta mitään tekemistä, kun aletaan pelaamaan kevään tosipelejä. Todella tasaväkisen väännön jälkeen Team Sahara onnistui kukistamaan Ilveksen lopulta 1-3. Mainittavin asia sarjasta olikin, että se oli luonteeltaan todellista pudotuspelikiekkoa, jossa puolin ja toisin otetaan vastustajalta tila sekä aika pois. Sahara onnistui toteuttamaan hyvää keskialueen paineistamista ja pitämään oman puolustusnelikkonsa tiiviissä paketissa. Hyökkäyksiin lähdettiin sellaisella ilmeellä, että jengi tiesi minne liikuttaa kiekkoa jo kaksi-kolme kosketusta etukäteen. Kisastudiota vastaan Saharan pitää pystyä peittämään syöttösuunnat, voittamaan kaksintaistelut ja olla valmiudessa katkaisemaan laitasyötöt tai ristisyötöt kulmiin. Nähdäkseni näin legendaariselle joukkueelle, joskin hieman tuoreemmista saharalaisista koostuvalle porukalle Kisastudio on ihan mukava vastus puolivälieriin.  Tähän sarjaan se lähtee kuitenkin altavastaajana.

 

Seuraa näitä asioita:

  • Kisastudio osaa muuttaa pelityyliään ihailtavalla tarkkuudella lennosta. Jos vastustaja tukkii keskustan, Kisastudio alkaakin hyödyntää syöttöjä laidan kautta tai ristisyötöillä kulmien kautta.
  • Trio anton-pökäle-Jaskan syöttöpeli ja kiekottoman pelaajan liikkuminen hyökkäysalueella.
  • Kisastudion siniviivan trappi-pelaaminen omassa päässä.

  • Millä keinoin Sahara pääsee Kisastudion hyökkäysalueelle?
  • Saharan monipuolisuus hyökätessä; suorat vedot b-pisteiden ja viiksien väliseltä akselilta, Meiran keskitykset laidasta luukulle ja maskipeli.
  • Saharan peliin lähdöt paineistettuna; lyhytsyötöllä, kuljettamalla vai pitkällä roiskaisulla?

Lopputulos

Vaikka Kisastudio oli täysin ylivoimainen koko runkosarjan, näkisin kuitenkin, ettei tästä sarjasta ole tulossa ihan pelkkää Kisastudio-showta ja Saharan julkista teloittamista. Sahara näytti jo oman vireensä pudotuspeleissä, kun taas Kisastudiolla on jo jonkin aikaa viimeisimmästä pelistä. Joka tapauksessa Saharalla on edessään melkoisen kokoinen järkkymätön järkäle liikutettavanaan ja Sahara saakin tehdä aikamoisen tempun, jos mielii ottaa tämän sarjan nimiinsä. Positiivisuuden nimissä tästä sarjasta tulee paikottain todella tasaväkistä vääntöä. Kisastudio marssii kuitenkin välieriin otteluvoitoin 3-1.

Tietoja
Kirjoittanut: Instagram
Julkaistu: 08.05.2018 17:09
Luettu: 1118 kertaa

Kommentit (2)

anton, 08.05.2018 18:42
Loistavaa työtä ennakoiden kanssa, hyvä Instagram!
Mustafa, 08.05.2018 20:18
Hyvä IG!!

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.