Lehdistötiedote

Phoenix Risingin juhlakausi

Tällä kaudella on totisesti ollut syytä juhlaan. Hiljattain Phoenix Rising täytti peräti neljä vuotta. Enemmän aihetta juhlaan ja jopa lehdistötiedotteen kirjoittamiseen asiasta tekee Phoenix Risingin pyöreä kymmenes peräkkäinen kausi "samassa" liigassa Eliittiliigassa ja Superliigassa.

Ilveksen pari sekalaista taukoa ja jättäytyminen tällä kaudella ulos Superliigasta tekee Phoenix Risingista vanhimman alkuperäisen Eliittiliigasta asti liigaa pelanneen joukkueen. Näihin kymneneen kuluneeseen kauteen on mahtunut kymmeniä ja kymmeniä eri joukkueita sekä satoja pelaajia.

Kokemuksesta voin sanoa että näissä väririkkaissa kausissa on ollut aina pari yhtäläistä piirrettä keskenään: 1) joka kausi yksi joukkue dominoi koko liigaa 2) yksittäinen pelaaja tai joukkue törttöilee koko kauden. Tällä kaudella, PHR juhlakaudella, pudotuspeleistä tulee erityisen mielenkiintoiset, koska pitkästä aikaa useammalla joukkueella on mahdollisuus nostaa pyttyä. Sanottakoon että jatkuva taistelu finaalissa eläköityneen Ec Kassel Huskiesin ja nykyään Kiekkoliigassa mainiosti pärjäävän SC Bernin välillä alkoi jopa tympiä. Tällä kaudella näemme uusia mitalisteja!

Pudotuspeleistä puheenollen, Phoenix Rising onnistui eilen nappaamaan upean päänahan kivenkovasta Berriesistä 1-3 -voitoin vastuksen kotikentillä. PHR on vain kerran aiemmin päässyt pudotuspeleistä seuraavalle kierrokselle Eliittiliigan "säälipoffeissa" muistaakseni Seattle Thunderbirdsejä vastaan. Taistelu Berriesejä vastaan oli odotetusti äärimmäisen tiukka. Kuitenkin normaalista poiketen Phoenixlaumalla oli vastustajaa parempi onni matkassa ja maalivahti venyi juuri ja juuri torjuakseen Phoenixin jatkoon. Berriesille isot kiitokset mahtavasta sarjasta.

Seuraavaan sarjaan PHR lähteekin täysin haastajan asemassa Zips Dont Lietä vastaan. Itse en ole pelannut koskaan heitä vastaan eikä ole harmainta aavistusta, mitä odottaa. Tilastoista päätellen Zipit asettaa aikamoisen bussin maalinsa eteen. Jää nähtäväksi, millaista Ruubikin kuution selvittämistä aukkojen tekeminen heidän puolustukseensa tulee olemaan. Zipit pääsikin jo veren makuun antamalla Outer Continentille kunnon selkäsaunan.

Outer Continentille erityismaininta vanhimpana Eliittiliigan aikasena joukkueena heti Phoenixin jälkeen! Paljon on nähty ja koettu liigaympyröissä näiden janttereiden kanssa. Mahtava joukkue.

Viimeisen 3 kauden aikana ollaan jouduttu pelaamaan mitä eriskummallisimmilla kokoonpanoilla. Pelaajien aktiivisuus ja mielenkiinto alkaa olla niin kortilla, että tällä kaudella runkosarjassa meinas jäädä pelejä pelaamatta. Tarvittavan pelaajamäärän raapiminen edes deadline-iltojen krapulaotteluihin alkaa olemaan niin vaikeeta, että allekirjoittanut ei enää halua toimia päävastuuhenkilönä. Phoenixin on jo monta kautta pitänyt heittää luistimet narikkaan, mutta ehkä me ollaan täällä vieläkin vaan tottumuksesta. Tavoite on aina ollut "heti kun voitetaan edes pronssia pokaalikaappiin, niin lopetetaan". Vuosia myöhemmin kaappi ammottaa edelleen tyhjyyttään. Jotain konkreettista mainintaa on kuitenkin jäänyt käteen: kaudesta toiseen Phoenix arvioidaan imagoltaan liigan parhaimmistoon. Tästä isot kiitokset kaikille meitä äänestäneille.

Tämä kausi jää kuitenkin ainakin Instagramin viimeiseksi kaudeksi päävastuuhenkilönä ja tarkoitus on siirtyä toiseen joukkueeseen. Itse Phoenix Rising ei kuitenkaan välttämättä katoa liigaympyröistä minnekään, koska Kaakkuri ilmoitti ottavansa joukkueen huostaan tästä eteenpäin. Phoenix Rising rekrytoikin ensi kautta varten joka paikalle taitavia pelimiehiä. Tarjolla on rutkasti vastuuta ja peliminuutteja. Joukkueessa ei välttämättä pääse menestymään edes ruohonjuuritasolla, mutta ainakin se on hyvä turvasatama pelata kivoja keskikastin pelejä :)

Vielä suuret kiitokset Superliigalle, sen joukkueille, pelaajille ja erityisesti Phoenix Risingille kuluneista kausista.

Kirjoittanut: Phoenix Rising
Julkaistu 13.02.2017 08:28
Luettu: 490 kertaa

Kommentit
Ei kommentteja.
Kommentoi

Voit lähettää kommentteja vasta sisäänkirjautumisen jälkeen.

© Superliiga 2017