Tervetuloa tulevaisuuteen - Bottitiimit lanseerataan Superliigaan (aprillipila)

Uutinen
Muutoksen tuulet puhaltavat Superliigassa. Johtokunta on työstänyt sivuston webmasterin, Teemun, kanssa salaista projektia kuukausikaupalla kiekkokansan tietämättä. Jo vuoden 2020 loppukesästä asti työstetty projekti on vihdoin saamassa päivänvaloa. Kaikki alkoi Teemun aatteesta "mitä jos?". Viimein Teemu sai idean tekoälyn ja koneoppimisen yhdistämisestä kiekkoon. Idea johti alustavaan hahmotukseen ja hahmotus kehitykseen.

Kehitys lähti liikkeelle simppelistä protokollasta, jossa standardin RFC7230 mukaan pinossa kuljetaan bitti bitiltä alkaen sovelluskerroksesta, josta jatketaan kuljetuskerrokseen, verkkokerrokseen, linkkikerrokseen, fyysiseen kerrokseen sekä lopulta päinvastaisessa järjestyksessä uuteen sovelluskerrokseen asti. Kyseessä on eräänlainen cross-compiler -efekti, joka hyödyntää dynaamista muistinhallintaa ja enumeraattoria. Peräkkäisohjelmointi mahdollisti usean pelaajan prototypoinnin samaan aikaan.

Tähän on siis tultu. Bottitiimit. Kuukausien uurastus on viimein johtanut prototyyppiversioon, josta on saatavilla tänään maistiainen. Koko päivän klo 23.59 asti Suomen serverillä Kiekossa on käynnissä näytösottelu 6vs6-formaatilla tyhjiin maaleihin. Mittaa toisistaan ottavat joukkueet "teko äly" ja "kone oppiminen". Jokainen pelaaja tässä huoneessa on siis ohjelmoitu tekniikan riemuvoitto, jota ohjaa älykäs ja systemaattinen tekoäly. Botteihin on lisäksi ohjelmoitu automaattiset vastaustoiminnot, jotta kokemus olisi mahdollisimman realistinen ja aito. Ottelu pelataan tyhjiin maaleihin, koska edistynyttä maalintekoteknologiaa ei ole vielä onnistuttu implementoimaan botin uusimpaan versioon. Ottelu on käynnissä klo 23.59 asti, jolloin peli vihelletään poikki.

Bottitiimit on tarkoitus lanseerata virallisesti kesän jälkeen, jolloin kehitys on alustavan suunnitelman perusteella valmis. Olemme toistaiseksi hienosti aikataulussa. Bottitiimit tulevat korvaamaan osan joukkueista aloittaen luonnollisesti alimmalta sarjatasolta, joka on 2. divari. Kerromme yksityiskohtia projektista myöhemmin huhtikuussa.

Tervetuloa tulevaisuuteen.(aprillipila)
Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 01.04.2021 00:38
Luettu: 1230 kertaa

Kommentit (3)

RikuHahl, 01.04.2021 01:00

KARHU team haluaa yhen botin vahvistukseksi, vaihdossa saa Kikka88 sekä 10pm

MJ-jörri, 01.04.2021 01:53

Tää oli Riku aprillipila. 

RikuHahl, 02.04.2021 23:58

Hitto, ehdin jo innostua vahvistuksista...

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.