Kausipaketti 3/16

Uutinen

Superliigan ensimmäisellä kaudella pelaa yhteensä 19 joukkuetta. Joukkueet on jaettu korisysteemin avulla kahteen lohkoon: A-lohkoon, jossa pelaa 10 joukkuetta ja B-lohkoon, jossa pelaa 9 joukkuetta. Runkosarjassa pelataan lohkon sisällä kaksinkertainen sarja, jonka lisäksi pelataan kerran toisen lohkon joukkueita vastaan. Näin ollen runkosarjassa yhteispelimääräksi tulee A-lohkon joukkueille 27 ottelua ja B-lohkon joukkueille 26 ottelua.

 
A-lohko (10 joukkuetta)

Chicago
Conquerors
EC Kassel Huskies
HC Nuha
Löylynheittäjät
Napapiirin Sankarit
Neitikiekko
Outer Continent
Phoenix Rising
Redskins

 
B-lohko (9 joukkuetta)

Berries
Exodus
Grizzlies
Halberdiers
Ilves
jooh ja pojat
Knightclub
Rapid City Rush
SC Bern

 

Deadlinet

1. jakso 25.8. – 11.9. (2,5 viikkoa, 7-12 ottelua pelattuna)
2. jakso 12.9. – 25.9. (2 viikkoa, 13-18 ottelua pelattuna) - vähintään kerran oman lohkon joukkueita vastaan & vähintään neljä (4) ottelua vastakkaisen lohkon joukkueita vastaan
3. jakso 26.9. – 9.10. (2 viikkoa, 19-24 ottelua pelattuna) - pelaajasiirtojen deadline
4. jakso 10.10. – 23.10. (2 viikkoa, 26 ottelua (B-lohko) ja 27 ottelua (A-lohko) pelattuna)
Pudotuspelit 24.10. – 20.11. (4 viikkoa)

 

Pudotuspelit

A-lohkon ja B-lohkon ensimmäisiksi (1) ja toisiksi (2) sijoittuneet joukkueet pääsevät suoraan puolivälieriin.

Neljännesvälierät pelataan seuraavalla tavalla, joista voittajajoukkueet etenevät puolivälieriin lohkojen voittajia ja toiseksi sijoittuneita vastaan:
A-lohkon 3. vs. A-lohkon 6.
A-lohkon 4. vs. A-lohkon 5.
B-lohkon 3. vs. B-lohkon 6.
B-lohkon 4. vs. B-lohkon 5.

Pudotuspelit pelataan paras viidestä -menetelmällä, eli kolmella voitolla irtoaa jatkopaikka. Puolivälierä- ja välieräparit määräytyvät jatkoonmenijöiden runkosarjasijoitusten perusteella. Parhaiten sijoittunut kohtaa huonoiten sijoittuneimman jatkoonmenijän, toiseksi paras toiseksi huonoimman ja niin edelleen. Ohessa esimerkki.

Jos neljännesvälieristä menisi jatkoon A3, A5, B3 ja B6 niin puolivälieräparit olisivat A1 vs. B6, A2 vs. B3, B1 vs. A5 ja B2 vs. A3. Pudotuspelien toisella ja kolmannella kierroksella (puolivälierät ja välierät) pelataan aina toisen lohkon joukkueita vastaan ellei välieriin pääse 3-4 saman lohkon joukkuetta.

Välierien voittajat jatkavat finaaliin ja välierien häviäjät pronssiotteluun, joka on nimensä mukaisesti vain yksi ottelu.

Jatkoeräsääntö

Jos ottelu päättyy varsinaisella peliajalla runkosarjassa tasalukemiin, pelataan yksi jatkoerä äkkikuolema-periaatteella. Jatkoerän voittaneelle joukkueelle kaksi (2) pistettä ja hävinneelle yksi (1) piste. Jatkoerän päättyessä tasan joukkueet päätyvät normaaliin tapaan pistejakoon eli kummallekin joukkueelle yksi (1) piste.

Jatkoerän säännöt

  • pelataan yksi jatkoerä, jonka pituus 6min
  • pitkät ja paitsiot päällä
  • formaattina 3vs3
  • joukkueet ja ottelun tuomari pitävät huolen, ettei jatkoerän aikana kentälle tule ylimääräisiä pelaajia


Johtokunta palvelee teitä sivuston oikeasta alareunasta löytyvän livechatin kautta. Lähtökohtaisesti johtokunnalla ei ole erillistä palvelukanavaa IRCnetin puolella, mutta liigan oma IRC-kanava löytyy IRCnetistä hashtagilla superliiga. Tuomarioikeuksia voi kysellä johtokunnalta.

Liigan yhdistyessä myös sääntökirja yhdistyi sekä uudistui, joten suosittelemme kaikkia lukemaan sen läpi. Se löytyy sivuston yläosasta säännöt-palkin kohdalta. Muun muassa jokaisen jakson deadline-kellonajaksi muuttui klo 23, joka ennen oli klo 22 kummassakin liigassa. Otattehan huomioon, että pelejä on paljon ja runkosarjan kesto vain kahdeksan viikkoa, joten pelitahti on suhteellisen tiuha tällä kaudella.

Superliigan historian ensimmäinen kausi julistetaan täten nyt alkaneeksi ja pelejä saa alkaa pelata. Johtokunta toivottaa kaikille onnea ja menestystä kauteen!

Tietoja
Kirjoittanut: Johtokunta
Julkaistu: 25.08.2016 20:02
Luettu: 1966 kertaa

Kommentit (2)

Jaager1, 24.10.2016 15:16
Hei, miten nuo neljännesvälierät pelataan, tarkoitan että paras monesta?
Falco, 24.10.2016 15:24
Paras viidestä, lisäsin tekstiin. Myöhemmin julkaistaan uutinen pudotuspeleistä.

Kommentoi

Kirjaudu sisään, jotta voit kommentoida.